X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    A jak dla mnie - Maksymilian. A które lepiej brzmi z nazwiskiem?
    Właśnie Maksymilian brzmi do nazwiska lepiej, ale coraz bardziej się skłaniam ku Wojciechowi, przez te cholerne skojarzenie z psem (sporo takich opinii na necie).
    Póki co 8 do 6 dla Wojciecha. Czekam na dalsze opinie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 11:22

Bomblica lubi tę wiadomość

• ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja druga ciąża, ale pierwsza zakończyła się koło 11 tygodnia, więc w sumie to ta jest jak pierwsza, a rucchy czułam też koło 15-16 tyg wtedy to było takie łaskotanie, a koło 19 już kopniaki, a w ten weekend mały robił wybrzuszenia na brzuchu tak się wiercił. Zresztą kopniaki też są już widoczne- brzuch podskakuje troszkę, mąż tez już czuje pod ręką bez problemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 11:21

Adaś ur. 07.05.2016
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się 9 kg niby dużo ale znowu nie tak dużo. Moja koleżanka z pracy w pierwszej ciąży przytyła 39 kg a w drugiej 47!!!!!! Nie mam pojęcia jak ona to zrobiła, fakt nie udało jej się wszystkiego zrzucić do tej pory ( młodszy synek ma 4 lata), ale większość zrzuciła...tylko brzuch ma niestety brzydki.
    Myślę, ze nam to nie grozi :)
    Ja póki co nie staję na wadze, stanę 8 lutego u gina na wizycie kontrolnej.

Kurcze czytam, że nawet pierworódki w 20 tygodniu czują już ruchy a ja nic :( zaczynam się irracjonalnie martwić....mąż wczoraj przykładał ucho do mojego brzucha i nasłuchiwał, słyszał bulgotanie, ale to raczej moje jelitka a nie Kropka ...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Jajko to nie długo nową zastawę będziesz musiała kupić :D Co do imienia, ZDECYDOWANIE Wojtuś ! Ja bardzo chciałam mieć Wojtka, przy 1 synku i teraz nalegałam mężowi, ale mu się nie podoba :( A dla mnie to piękne imię ;) Co do Maksa, to głupie ale mój tata tak psa nazwał i mieliśmy go kilka lat :P A też nie lubię jak tak psy się nazywa :P Teraz mają suczkę Sarę, hmm... A ja mam suczkę Punię, więc żadne to imię :)

ansad śliczne ubranka, i śliczny brzuszek :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka mi się i jedno i drugię imię podoba, ale chyba wybrałabym Wojciecha, tylko że ja sama mam problem z wyborem imienia ;-)

Adaś ur. 07.05.2016
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Andzia nie ma reguły, ja też jestem w pierwszej ciąży, a poczułam w 16t4d :-) Skojarzyłam dzięki temu, że dzień wcześniej byłam u lekarza i ruchy poczułam na tej wysokości, co mi przykładał głowicę od USG. Ale i tak nie wierzyłam, dopiero na drugi dzień siostra się mnie pytała i jak jej opisałam, to powiedziała, że to na pewno to i że szczupłe osoby czują wcześnie. Najbardziej czuję jak siedzę lub leżę, po jedzeniu, a zwłaszcza po czymś słodkim.

Doczekasz się i Ty kochana :-)

Też pierwsze ruchy poczułam w połowie 16t! :)

Andzia SM lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko mi bardziej podoba się Wojtek, jakoś tak bardziej męsko brzmi niż Maks :)

A co do Lenki moja mama jest nauczycielką i mówi, że dużo teraz Lenek i co jedna to bardziej cwana ale mają w sobie cos, że są bardzo lubiane!

Ja ruchów nie czuje i cos mi się wydaje, że długo to sie nie zmieni, bo moje jelita szaleją, bulgotaja, pukają i jak tu się wsłuchać w dzidziola?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 11:26

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Andzia nie ma reguły, ja też jestem w pierwszej ciąży, a poczułam w 16t4d :-) Skojarzyłam dzięki temu, że dzień wcześniej byłam u lekarza i ruchy poczułam na tej wysokości, co mi przykładał głowicę od USG. Ale i tak nie wierzyłam, dopiero na drugi dzień siostra się mnie pytała i jak jej opisałam, to powiedziała, że to na pewno to i że szczupłe osoby czują wcześnie. Najbardziej czuję jak siedzę lub leżę, po jedzeniu, a zwłaszcza po czymś słodkim.

Doczekasz się i Ty kochana :-)

Ja też nie czuję :/ czasami się tym martwię. Może łożysko się przesunęło z dołu na przód i amortyzuje odczucia. Jak przykładam rękę to skupiam się, ale nic, tylko wzdęcia... Mąż mówi, że coś wyczuwa ale bardzo delikatnie. Ja czekam na konkretny znak.

Ale zauważyłam, że pojawiają mi się w pozycji leżącej lekkie skurcze i twardnienie podbrzusza, za kilka chwil puszcza myślicie że to mogą być te skurcze Braxtona Hickasa? Na szczęście mam jutro wizytę i to skonsultuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 11:31

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Wojtuś! :) Maksów jest bardzo dużo ;)

Rodzice Marysi mnie nastraszyli, że Mała chodzi spać o 23:00 i jeszcze ryczy przez pół godziny. W efekcie śpi z nimi w łóżku, a o 4:00 buzi się i domaga kakao. Potem zasypia na dwie godziny i od rana szaleje...

Wzięłam ją wieczorem na krótki spacer i o 21:30 już spała w swoim łóżeczku w osobnym pokoju. Obudziła się dopiero o 8:00 :) Rodzice w szoku! Mysia chyba trochę robi ich w konia :P
    Dzieci czesto zachowuja sie inaczej przy opiekunce niz rodzicach. U rodzicach juz wiedza co moga wymusic. Olaf przy nas zazwyczaj zasypia w miare bez problemow ok 20.30/21, ale najlepiej abysmy oboje obok byli w lozku z nim i czasem wlaczy mu sie gadula to jest gorzej. Przy opiekunce zasnal przy ksiazeczce bez problemow ok 20 a przy mojej kolezance szalal do 22 i zasnal podczas zabawy nagle. Duzo zalezy od granic jakie sie wyznaczy dziecku i czy sie nie przestrzeli momentu kiedy dziecko jest zmeczone.
    Chcialabym miec takiego kogos jak Ty tutaj, bo tez nie mamy z kim synka zostawic jak zaczne rodzic i licze, ze znajomi + opiekunka nam pomoga, ale w 100% nie wiem, bo jak zaczne rodzic w srodku nocy to moze byc ciezko.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko z tych dwóch ja jestem zdecydowanie za Maksymilianem ;) Mam dużo kolegów Wojtkow i chyba przez to wydaje mi sie imieniem "wujkowatym" :/

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad śliczne ciuszki :)

Helenucha chyba mała ich wykorzystuje haha :)

Ja znam tylko Lenkę z m jak miłość hehe ;)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    Kurcze czytam, że nawet pierworódki w 20 tygodniu czują już ruchy a ja nic :( zaczynam się irracjonalnie martwić....mąż wczoraj przykładał ucho do mojego brzucha i nasłuchiwał, słyszał bulgotanie, ale to raczej moje jelitka a nie Kropka ...

Lila ja tez nie czuję ruchów. Czasem się zastanawiam czy to moje dziecko nie jest za spokojne i dlatego nic nie czuję.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na przedniej ścianie łożysko i czuję szczególnie wieczór albo po słodkim jak mi pływa :) chyba będzie z tatusiem trenować granie na perkusji bo czasami słuchamy jak gra

f2w3skjoxrbw67ni.png

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad u nas tez będzie Igor, imię wybrane było praktycznie od razu, będzie malutki Igorek :)
    Jajko ja głosuje za Maksem :)
    Ja ruchy poczułam w 20 tyg, wcześniej było takie delikatne bulgotanie ale nie jestem pewna czy to był synuś, a w 20 to już kopniaczki, które z dnia na dzień się powtarzają więc to na pewno to :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairy tale dzięki za stronkę, zapytam lekarza przy następnej wizycie. Jeśli dobrze wyczytałam to ta babeczka robiła to badanie w 29 tyg nawet

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Dziewczyny, w którym tygodniu robi się badanie krwi na krzywą cukrową?
    Chyba po 20 tygodniu jakoś?

Ja robiłam tydzień temu

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Wojtuś! :) Maksów jest bardzo dużo ;)

Rodzice Marysi mnie nastraszyli, że Mała chodzi spać o 23:00 i jeszcze ryczy przez pół godziny. W efekcie śpi z nimi w łóżku, a o 4:00 buzi się i domaga kakao. Potem zasypia na dwie godziny i od rana szaleje...

Wzięłam ją wieczorem na krótki spacer i o 21:30 już spała w swoim łóżeczku w osobnym pokoju. Obudziła się dopiero o 8:00 :) Rodzice w szoku! Mysia chyba trochę robi ich w konia :P
    dobre :-)

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    ansad u nas tez będzie Igor, imię wybrane było praktycznie od razu, będzie malutki Igorek :)
    Jajko ja głosuje za Maksem :)
    Ja ruchy poczułam w 20 tyg, wcześniej było takie delikatne bulgotanie ale nie jestem pewna czy to był synuś, a w 20 to już kopniaczki, które z dnia na dzień się powtarzają więc to na pewno to :)
    tylko właśnie przeczytałm tą księgę imion, do której link któraś dawała (o charakterze) i jesli chodzi o charakter to nie bardzo mi się podoba, więc już sama nie wiem, cały czas mam wątpliwości, a żadnego Igora niestety nie znam. Zastanawiam się też nad Patrykiem, Tomkiem, Adamem, ale jakoś tak Igor najbardziej nam pasowało.

Adaś ur. 07.05.2016
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm wyciagnęłam ubranka i wcale nie ma tego dużo :/ Do tego rozmiary 68 i 74 ;)
    Zakupy tatusia z córeczka ;)
    sKLHqx.jpg

A to moje łowy ;) niewiele lepiej bo rozm. 62 i 68 :/
    YhyZ6j.jpg

kuleczka777, Helenucha Klucha, evus, Pati_89, mmarzenak, dais, kirys, Lila2703, cass, Kourtney, Melissa84, Kaja, HoniKa89, Agabtm lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzywa cukrowa to ta glukoza ?

Ja ją będę robić przed wizytą więc pewnie 5 lutego 3 punktową mam zleconą

Maggi ta bluzeczka w pluto i mickey słodka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 12:15

f2w3skjoxrbw67ni.png

‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ