X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Taa a do tego wszystkiego dodajcie sobie horoskop chiński i znak w jakim zostanie urodzony to już w ogóle wyjdą sprzeczności :D
    My imię wybraliśmy bez konsultacji za bardzo się nie przejmuje czy się rodzinie spodoba czy nie :) i nie wierzę w te wszystkie znaczenia imion znam parę Patrycji z mojego rocznika i każda jest inna :D więc coś jest w genach a reszta uwarunkowana jest środowiskiem i naszym wychowaniem a nie znakiem zodiaku :D

Dokładnie tak, my też sami wybraliśmy imię, ja dałam propozycje mąż się zgodził i tak zostało, jak poznaliśmy płeć to wszystkim powiedzieliśmy i nikt nie mówił czy mu się podoba czy nie, to nasza dziecko i nasza decyzja

evus lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne ubranka:)

Ja jutro wybieram się na badania w tym na krzywą cukrową.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja jutro wybieram się na badania w tym na krzywą cukrową.[/QUOTE]

Weź sobie połówkę cytryny i wciśnij do tego "drinka " :) Lepiej wchodzi :)

mmarzenak, Andzia SM lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus, pewnie, że tak! Ale do imienia Igor mam straszny sentyment:) i też je rozważałam przy chłopcu, tylko mąż oczywiście miał inne zdanie.. Z nim to mam ciężko, bo nic mu się nie podoba, dlatego prościej jest, żeby on wymyślał, a ja akceptuje bądź nie:D na razie obstawiamy Lene lub Zuzie:)

Andzia SM lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad ja też biorę Vigantoletten 1000, gin mi polecił.

Ciuszki piękne. Lubię taką kolorystykę :-)

Dais masz rację z tym zachowaniem dzieci przy rodzicach. Widzę to wyraźnie po moich siostrzeńcach i siostrzenicy. Ledwo mama stanie w progu - już nie to dziecko. I bardzo inteligentnie wyczuwają kto na co im pozwoli, ja jestem raczej z tych rygorystycznych hehe :-) więc u nas Małe będzie biegło do taty coś więcej wskórać albo do dziadka :-P No chyba że mi się odmieni :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 12:55

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas Lena i Zuzia oba śliczny, znam dwie Lenki, każda to cudowna dziewczynka, rezolutne, odważne mega ciekawskie :) Zuzi nie znam więc nie mam zdania :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy tak nie robiliście? :) bo ja tak jak mama nie pozwoliła do do taty hehe :) a siostra to jak mama na nią nakrzyczała albo kazała coś zrobić to obrażona schodziła do dziadków się poskarżyć :D

kuleczka777 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Dziewczyny, w którym tygodniu robi się badanie krwi na krzywą cukrową?
    Chyba po 20 tygodniu jakoś?

Ja idę w czwartek na wizytę (22t) i wiem, ze dostane właśnie skierowanie na krzywa cukrowa. Chyba tak cos koło 24 tygodnia się to robi.

Ania90 lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais dobra ta księga imion! Sprawdziłam znaczenie swojego imienia i sprawdza się w przeważającej większości :-P

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Lila ja tez nie czuję ruchów. Czasem się zastanawiam czy to moje dziecko nie jest za spokojne i dlatego nic nie czuję.

No ja też się zastanawiam, zwłaszcza że matka to nerwowa furiatka czasami :D. Ale może po mężu będzie spokojniejsza :D

Joana33 lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys u mojego meza sie w ogole nie sprawdza a u mnie moje tak. Prawda jest taka, ze jakas cecha wspolna imion jak i znakow zodiaku jest, ale wiekszosc to i tak wlasne charakterki + wychowanie :)
    Fajne ciuszki. Lepiej miec wiecej 62 niz 56, bo dziecko moze szybko wyrosnac, ale tez nie ma co kupowac 5 szuflad ubran na jeden rozmiar bo dziecko potrafi w miesiac wyrosnac, szczegolnie jak sa skoki rozwojowe.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Weź sobie połówkę cytryny i wciśnij do tego "drinka " :) Lepiej wchodzi :)
    spróbuje:) a nie było ci niedobrze po tej miksturze?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja Dais, traktuję takie opisy imion z przymrużeniem oka, bardziej jako zabawę.
    A przy wyborze imienia dla dziecka to mi przez myśl nie przeszło, żeby sprawdzać takie opisy. Raczej będę kierowała się tym, czy nam się podoba, czy pasuje do nazwiska (zwłaszcza dla chłopca), żeby nie było zbyt dziwne i żeby w najbliższej rodzinie się nie powtarzało. A i zapytam też Was w razie wątpliwości, bo to fajny sposób, tak jak dziś to zrobiła JajkoNiespodzianka :-)

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sobie tego picia glukozy nie wyobrazam, tym bardziej ze w ciazy odrzuca mnie od slodkiego ;) a przed ciaza straszny lasuch bylam :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pocieszenie SShape! Widocznie tak ma być z tym tyciem!

Ja badanie krzywej cukrowej zrobię w przyszłym tygodniu ( na najbliższą wizytę u lekarza mam je mieć) ale powinno się robić między 24-28 tygodniem ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:27

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi znam kilka i każda jest tak Kochana że tylko pozytywnie mi się kojarzy:) wiadomo każdy ma swój charakter itp. ja w tym imieniu jestem zakochana stąd takie imie dla Naszej Córeczki jak się urodzi:) Mężowi imię się też podoba więc nie mamy nad czym myśleć :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi wypadnie 23 chyba tydzień ta krzywa.

Ja tam mam zdanie że tylko wychowanie ma wpływ na nasz charakter i geny oczywiście.

Byłam w ciuchu za ścianą i nic nie mają ciekawego, żadnych bodziaków ani rampersów, chyba lepiej pokupować od ludzi takie rzeczy. Za to dużo sweterków jest teraz i kurtek

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kuzynka ma Zuzię. Taka mała księżniczka słodka :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • cudak Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Czytam Was od dawna i chciałam do Was dołączyć:) Czekamy na nasze pierwsze dziecko,płeć jeszcze nie znana bo z maluszka straszny wstydniś ;)Termin mam na 17 czerwca :)Za tydzień mam połówkowe i na razie trochę się tym stresuję,mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)
    Miłego dnia ;)

SShape, evus, beatas, Pati_89, Kourtney, cass, Magda81, Magda34, Helenucha Klucha, jakka lubią tę wiadomość

53c1c0efe2.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Cudak.
    Zuzie znam dwie i obie sa fajnymi osobami z artystyczna dusza, ale tez obie po 20.
    Wlasnie wypatrzylam ciekawy zestaw jakby ktoras szukala za tanie pieniadze http://allegro.pl/sterylizator-laktator-podgrzewacz-do-butelek-i5886612743.html Mialam cos z happy family (chyba podgrzewacz albo Snow Bear) i sprawdzal sie dobrze a byl mega tani. Kuleczka podejrzewam ze takie rzeczy jak rampersy w ciucholandach pojawia sie blizej lata, marzec, kwiecien.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ