Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati_89 wrote:Taa a do tego wszystkiego dodajcie sobie horoskop chiński i znak w jakim zostanie urodzony to już w ogóle wyjdą sprzeczności
My imię wybraliśmy bez konsultacji za bardzo się nie przejmuje czy się rodzinie spodoba czy niei nie wierzę w te wszystkie znaczenia imion znam parę Patrycji z mojego rocznika i każda jest inna
więc coś jest w genach a reszta uwarunkowana jest środowiskiem i naszym wychowaniem a nie znakiem zodiaku
Dokładnie tak, my też sami wybraliśmy imię, ja dałam propozycje mąż się zgodził i tak zostało, jak poznaliśmy płeć to wszystkim powiedzieliśmy i nikt nie mówił czy mu się podoba czy nie, to nasza dziecko i nasza decyzjaevus lubi tę wiadomość
-
Agus, pewnie, że tak! Ale do imienia Igor mam straszny sentyment:) i też je rozważałam przy chłopcu, tylko mąż oczywiście miał inne zdanie.. Z nim to mam ciężko, bo nic mu się nie podoba, dlatego prościej jest, żeby on wymyślał, a ja akceptuje bądź nie:D na razie obstawiamy Lene lub Zuzie:)
Andzia SM lubi tę wiadomość
-
Ansad ja też biorę Vigantoletten 1000, gin mi polecił.
Ciuszki piękne. Lubię taką kolorystykę
Dais masz rację z tym zachowaniem dzieci przy rodzicach. Widzę to wyraźnie po moich siostrzeńcach i siostrzenicy. Ledwo mama stanie w progu - już nie to dziecko. I bardzo inteligentnie wyczuwają kto na co im pozwoli, ja jestem raczej z tych rygorystycznych hehewięc u nas Małe będzie biegło do taty coś więcej wskórać albo do dziadka
No chyba że mi się odmieni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 12:55
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Joana33 wrote:Dziewczyny, w którym tygodniu robi się badanie krwi na krzywą cukrową?
Chyba po 20 tygodniu jakoś?
Ja idę w czwartek na wizytę (22t) i wiem, ze dostane właśnie skierowanie na krzywa cukrowa. Chyba tak cos koło 24 tygodnia się to robi.Ania90 lubi tę wiadomość
-
Joana33 wrote:Lila ja tez nie czuję ruchów. Czasem się zastanawiam czy to moje dziecko nie jest za spokojne i dlatego nic nie czuję.
No ja też się zastanawiam, zwłaszcza że matka to nerwowa furiatka czasami. Ale może po mężu będzie spokojniejsza
Joana33 lubi tę wiadomość
-
Kirys u mojego meza sie w ogole nie sprawdza a u mnie moje tak. Prawda jest taka, ze jakas cecha wspolna imion jak i znakow zodiaku jest, ale wiekszosc to i tak wlasne charakterki + wychowanie
Fajne ciuszki. Lepiej miec wiecej 62 niz 56, bo dziecko moze szybko wyrosnac, ale tez nie ma co kupowac 5 szuflad ubran na jeden rozmiar bo dziecko potrafi w miesiac wyrosnac, szczegolnie jak sa skoki rozwojowe.Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Racja Dais, traktuję takie opisy imion z przymrużeniem oka, bardziej jako zabawę.
A przy wyborze imienia dla dziecka to mi przez myśl nie przeszło, żeby sprawdzać takie opisy. Raczej będę kierowała się tym, czy nam się podoba, czy pasuje do nazwiska (zwłaszcza dla chłopca), żeby nie było zbyt dziwne i żeby w najbliższej rodzinie się nie powtarzało. A i zapytam też Was w razie wątpliwości, bo to fajny sposób, tak jak dziś to zrobiła JajkoNiespodziankaHelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Dziękuję za pocieszenie SShape! Widocznie tak ma być z tym tyciem!
Ja badanie krzywej cukrowej zrobię w przyszłym tygodniu ( na najbliższą wizytę u lekarza mam je mieć) ale powinno się robić między 24-28 tygodniem ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:27
-
Zuzi znam kilka i każda jest tak Kochana że tylko pozytywnie mi się kojarzy:) wiadomo każdy ma swój charakter itp. ja w tym imieniu jestem zakochana stąd takie imie dla Naszej Córeczki jak się urodzi:) Mężowi imię się też podoba więc nie mamy nad czym myśleć
-
To mi wypadnie 23 chyba tydzień ta krzywa.
Ja tam mam zdanie że tylko wychowanie ma wpływ na nasz charakter i geny oczywiście.
Byłam w ciuchu za ścianą i nic nie mają ciekawego, żadnych bodziaków ani rampersów, chyba lepiej pokupować od ludzi takie rzeczy. Za to dużo sweterków jest teraz i kurtek -
Cześć dziewczyny
Czytam Was od dawna i chciałam do Was dołączyćCzekamy na nasze pierwsze dziecko,płeć jeszcze nie znana bo z maluszka straszny wstydniś ;)Termin mam na 17 czerwca :)Za tydzień mam połówkowe i na razie trochę się tym stresuję,mam nadzieję, że wszystko będzie ok
Miłego dniaSShape, evus, beatas, Pati_89, Kourtney, cass, Magda81, Magda34, Helenucha Klucha, jakka lubią tę wiadomość
-
Witaj Cudak.
Zuzie znam dwie i obie sa fajnymi osobami z artystyczna dusza, ale tez obie po 20.
Wlasnie wypatrzylam ciekawy zestaw jakby ktoras szukala za tanie pieniadze http://allegro.pl/sterylizator-laktator-podgrzewacz-do-butelek-i5886612743.html Mialam cos z happy family (chyba podgrzewacz albo Snow Bear) i sprawdzal sie dobrze a byl mega tani. Kuleczka podejrzewam ze takie rzeczy jak rampersy w ciucholandach pojawia sie blizej lata, marzec, kwiecien.