Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć
jestesmy po badaniu, malutka ma 576g co przypada na 23tydzien i 1dzien ciązy
wiec prawie tydzień do przodu wyprzeda normynogi też długie jak na 23tydzien i 4dzien ciązy
tak więc jak to Pani dr powiedziała będzie baletnica
pozbyłam się bakterii w moczu, pewnie ta wit.c wzmocniła mnie, ale mimo brania żelaza spada mi morfologiaczytałam ze kawa moze obniżac wchałanianie żelaza..no póki co mam zrobić ponownie wyniki za 3tygodnie i brać dalej to co biorę i mam zalecenie aby nie głaskać brzucha nie szturchać, bo to może powodować skurcze macicy.
Szyjka ekstra wszystko ładniewięc ćwiczyć dalej mogę, ale te kg, to co waga mi pokazała dzisiaj to nie było fajne 9kg do przodu od poczatku ciązy w tym 3,8kg od 4tygodni przybyło..ja juz nie wiem co mam myslec o tym wszystkim. Lekarz powiedziała ze w porządku, nie jestem opuchnięta, ze wiekszosc to brzuch, dziecko, wody, piersi i
abym się nie odchudzała, ale muszę się przyjrzeć mojej dziecie i kaloryczności posiłków. Więc laski się cieszcie bo jesteście szczuplutkie
Fotki nie mam, nie można było zrobić.
evus, beatas, kuleczka777, Paula222, dais, Pati_89, fairy_tale, madziak2202, cudak, ansad, Misia15, mmarzenak, Kourtney, Melissa84, Magda34, kirys, Helenucha Klucha, jakka lubią tę wiadomość
-
jakka wrote:Mamy ten sam termin
razem praski?
Jakka jest duże prawdopodobieństwo że się spotkamy na porodowce
Dziewczyny dzisiaj juz ochlonelam i jestem mega szczesliwa ze będzie córeczka bo zawsze tak w glebi serca chciałam córkę
Bardzo dziękuję za kciuki które trzymalyscie bo naprawdę pomogło i stresik trochę mniejszy był
Bardzo bardzo dziękuję wszystkim za mile słowa aż na serduchu robi się culieplutko
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i wszystkie wizyty żeby były równie szczesliwe jak moja i żeby Wasze maluszki tez pozowaly pięknie na USG
I witam serdecznie nowe mamusie Moli5, Kaja, Magda81, CudakWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:11
evus, beatas, cudak, Kourtney, Magda81, Melissa84, Magda34, kirys, Helenucha Klucha, jakka lubią tę wiadomość
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
Helen gratulacje
duża dziewczynka już
Ja też kiedyś słyszałam na oddziale jak pielęgniarka mówiła że ich jakiś tam lekarz profesor mówił łapy precz od macicy żeby się nie macać bo to bardziej napręża brzuch
Witaj Cudak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:53
Helen, cudak lubią tę wiadomość
-
beatas hmm no nie wiem, ja ciągle trzymam, co leżę
No i nie raz zapukam do Jasia, z Frankiem tak samo robiłam i jakoś poród miałam wywoływany i to dwukrotnie
W dodatku często masuje bo rano krem, wieczorem oliwka, hmm
-
beatas no wielka, hehe to stąd mam brzuch większy
WITAM nowe mamusie
co do głaskania, pukania nie można, dopiero jak ciąża będzie już duża ,tzn przed terminem można, teraz można zaszkodzić przedwczesnym porodem i też mi zwróciła uwagę że obcym nie dawać brzucha do głaskania, ja akurat tego nie lubię, więc mam problem z głowy.
co do trzymania bez ruchów to muszę się zapytać męża bo był przy tym i może bardziej zapamiętał wszystkie jej słowa.
-
Beatas ja czasem się pogłaszczę albo trzymam, ale mężowi nie daje trzymać zbyt długo może mnie pomacać co najwyżej bo jakoś mi się wydaje że ma ciężką tą dłoń i boję się że jak tak zaśnie z ręką na brzuchu to zgniecie dzieciątko
Raz mnie tylko teściowa chciała pomacać i mnie uszczypła w brzuch bo stwierdziła że ja nie w ciąży bo brzucha nie mam i tak na drugi dzień wylądowałam w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:11