X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wredna tesciowa! Zagryzlabym :P
    Moj maz czasem przyklada reke na chwile jak maly kopie, ale oczywiscie wtedy on przestaje. Czasem glaszcze brzuch aby uspokoic malucha jak za bardzo kopie. Robilam tak samo poprzednio i tez rodzilam po terminie sporo :P Smaruje kremami takze, wiem ze nie mozna zbytnio biustu masowac, ale pierwsze slysze o brzuchu. Na wszelki wypadek za duzo trzymac rak nie bede.
    Helen ale malutka juz duza :D

Helen lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora z was cwiczy jogę? Ale takie delikatne cwiczenia. Polecacie cos.

nie wiedziałam, że nie mozna brzucha dotykac. Ja ciągle głaszcze brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:17

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś z Was tak że jak mówi to zaczyna się męczyć szybko tym mówieniem i się nie może powietrza zaciągnąć, normalnie coś w porównaniu do astmy

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)
    Gratuluję pozytywnych wizyt :)

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen Gratulacje córeczka rośnie cudownie! Najważniejsze że wszystko Ok <3

Moli5 nie martw się waga :-) ja dla pocieszenia przyznam się ze przy wzroście 163 ważyłam 86 kg :-( tak chodzący prosiaczek ze mnie :-) ale do 18 tyg. ciąży schudłam 12 kg :-) i teraz w 22 tyg. przybrałam 3 kg :-) mam nadzieje ze nie przytyje za dużo i z e nie wrócę do wagi z początku ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:45

mmarzenak, Pati_89, Kourtney, evus, ansad, beatas, Helen, Paula222, Kiki97, Melissa84, kirys, Helenucha Klucha, Paula1991 lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka nie mam tak. Ja chodze na joge ale na zajecia i bylam poki co raz. Dzisiaj bede szukala jakis cwiczen na pilce, bo kupilam nowa (stara sie przebila jak zostawilam na weekend w pracy, albo sprzataczka miala jej dosyc i ja przebila, nie wiem :P) to moge podeslac to co znajde.
    Bylam z mezem na ostatniej wizycie i to ja wiecej zapamietalam, a on na tym USG prawie nic nie widzial i nawet nie widzial siusiaka i nozek jak polozna pokazywala, wiec mysle, ze nie ma co na niego liczyc w tej kwestii :P

kuleczka777 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Kuleczka nie mam tak. Ja chodze na joge ale na zajecia i bylam poki co raz. Dzisiaj bede szukala jakis cwiczen na pilce, bo kupilam nowa (stara sie przebila jak zostawilam na weekend w pracy, albo sprzataczka miala jej dosyc i ja przebila, nie wiem :P) to moge podeslac to co znajde.
    Bylam z mezem na ostatniej wizycie i to ja wiecej zapamietalam, a on na tym USG prawie nic nie widzial i nawet nie widzial siusiaka i nozek jak polozna pokazywala, wiec mysle, ze nie ma co na niego liczyc w tej kwestii :P
    jak coś znajdziesz daj znac.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia coś tu ściemniasz gdzie niby te kg u Ciebie :) ślicznie wyglądasz brzuszek piękny

f2w3skjoxrbw67ni.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, zabiorę Wam tablety i komputery, no bo żeby od rana tyle natrzaskać, to masakra!! :D
    mmarzenak wrote:
    Ktora z was cwiczy jogę? Ale takie delikatne cwiczenia. Polecacie cos.

nie wiedziałam, że nie mozna brzucha dotykac. Ja ciągle głaszcze brzuch.

Mówisz joga, jestem ja ;) Polecam to:https://www.youtube.com/watch?v=MCSFobwvQTg
    Posprawdzałam kilka ćwiczeń jutubowych z jogą, ale te są wg mnie najlepsze.

Teraz właśnie kombinuję z ćwiczeniami kardio, wczoraj przetestowałam pierwsze, ale mi nie podeszły - szukam dalej.

Dziewczyny, super ciuszki macie! Też muszę pomyśleć o wyprawce, ale już niekoniecznie ubraniowej. Tyle wszystkiego, że się gubię.

jajko powodzenia!!!!

Wracam do pracy! Doczytam Was wieczorem, baj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:31

mmarzenak lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jednak będzie Abigail <3

kuleczka777, ansad, beatas, Helen, dais, Magda81, myszaaa, Misia15, Zimri, kirys lubią tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney mi się pozytywnie kojarzy i to jeszcze z filmami, może Twoja mała zostanie aktorką :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Ma któraś z Was tak że jak mówi to zaczyna się męczyć szybko tym mówieniem i się nie może powietrza zaciągnąć, normalnie coś w porównaniu do astmy
    Ja nie mam tak przy mowieniu, ale wczoraj mnie maz rozsmieszył i śmiałam się tak, że właśnie nie mogłam złapać oddechu i myslalam, ze sie udusze:/

Kourtney, skad ta zmiana?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:41

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Helen mnie to drażni jak mnie łapią za brzuch, jest kilka takich osób w moim otoczeniu... Dla mnie to jest bardzo niekomfortowe :/
    Paula ja mam tak samo, zawsze teściowa próbowała się witać i kłaść rękę, ale robiłam uniki :P musiało to śmiesznie wyglądać z boku :P
    ale w końcu się zapytała czy mi to nie przeszkadza, więc powiedziałam ze nie bardzo się czuję z tym komfortowo :) więc tym bardziej teraz będę miała podstawę do tego że nie można :)
    własnie dla mnie to takie dziwne zjawisko, bo normalnie jak się ktoś z kimś wita to go nie obmacuje...nie mogę tego pojąć...a na najgorsze jest bez pytania.
    Kiedyś na imprezie zostałam zmacana z zaskoczenia przez ciotki, których nie widziałam z 10lat, wkurzyłam się strasznie, łapska pchały :/ jak przechodziłam obok, bardzo nie miło to wspominam.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    U nas jednak będzie Abigail <3
    śliczne imię :)

feegu6l.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ale macie przygody z tym macaniem:D u mnie na szczęście nie ma takiego problemu póki co;D

Dostałam właśnie przesyłkę z bebiklubu! Super album i pudełko na rzeczy dla maluszka!:)

Helen, Magda34 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze z tym macaniem to ten zabobon, ze jak sie zmaca kobiete po brzuchu ktora jest w ciazy to sie zajdzie samemu, tylko po co to tesciowym :P
    Ja dostawalam pelno rzeczy z bebiklubu, pampersa etc fajna sprawa. Dostawalismy rozne kaszki na probowanie, czapeczki, mleko MM. Warto sie do nich zapisac bo milo zaskakuja, tak jak i johnson & johnson. Jesli chodzi o kardio to polecam Zumbe :D moja ulubiona forma ruchu :D Musze sprawdzic ta joge co polecasz, moze mi tez przypadnie do gustu :D

cass, Lila2703 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam tylko tak jak mówię do klientów haha, chcę im wszystko powiedzieć szybko i tak zaczyna mi brakować tchu ;)

Ja chce swojej dać Jagoda ale mój cos kreci nosem i właśnie wyczytałam same pozytywne rzeczy i to jeszcze z liczbami zwiazane imiona i jeszcze doczytałam że akurat ze znakiem zodiaku się ładnie komponuje więc chyba dobrze trafiłam jak tak piszecie że musi pasować jedno do drugiego więc mąż już nie ma nic do gadania :)
    Chyba mu podeślę do poczytania :)

Dais to teraz wypaliłaś hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:00

f2w3skjoxrbw67ni.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas własnie co w tym albumie jest ??

f2w3skjoxrbw67ni.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest taki album z pierwszych miesiecy życia dziecka.. Az sie poplakalam, jak go teraz czytałam, bo wyobraziłam sobie, jak go niedługo wypełnię zdjeciami i opisami mojej dzidzi.. Powiem Ci, że widziałam niejeden tegontypu akbum, bo sama kupowałam dzieciom siostry, ale ten jestvtak cudnie napisany, że aż chwyta za serce.. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona! Ale szedł do mnie od listopada: D

kuleczka777, Helen lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow to może ja już się zapiszę hehe jednak jak od listopada szedł. Ja kupiłam ostatnio taką książkę co można tam wpisywać przemyślenia wagi itd. tania była to wzięłam bo dużo ciekawych info było

f2w3skjoxrbw67ni.png

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ