Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnnieLov wrote:Dziewczyny z Warszawy
Mam dla was propozycje, a mianowicie za niedługo będziemy mieć śliczne brzuszki, może któraś zdecyduje się na sesje ciążową, potrzebuje kilka dziewczyn do mojego portfolio, któraś może byłaby chętna ? Dla dziewczyn z forum zniżka -50% (300 zł - 40 zdjęć) Czyli ze zniżką 150 zł -
Taka rada od fotografa
Sesję ciążową najlepiej wykonać w 6-7 miesiącu, kiedy brzuszek nie jest jeszcze mocno duży i nie ciąży tak bardzo.Mamuśki mają też więcej energii i chętniej współpracują. Twarz kobiety też w późniejszym czasie może się zmienić, szczególnie jak pojawi się katar ciążowy a nosek jest spuchnięty...
Helenucha Klucha, fairy_tale lubią tę wiadomość
Blanka -
Aneczka, zapraszam! Mam jeszcze jedną butle ukrytą
Kuleczka, ciiii!
Melisssa, Angela, będę trzymac kciuki!:
Magda, nie wiem jak Ci to opisac, ale nedziesz pewna, ze to "to": D skurcze to skurcze,a dzidzia to albo laskotanie, takie muskanie, jakby piórkiem, a w pozniejszym czasie takie kopniecia, z dnia na dzien silniejsze;)Magda81, aneczka2015, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny też Was czasem wkurza nadgorliwość teściowej? Sama robie pranie i ona dobrze o tym wie, bo nie wszystkie rzeczy można prac w pralce czy dużej temperaturze.. A ona mi dziś mówi, ze prała pościel i wziela męża majtki (to nie majtki, kapielówki!) i wyparła razem.. W pralce, w 60 stopniach.. A zostawiłam je specjalnie, bo można prac tylko ręcznie.. W 40.. Teraz nadają się do wyrzucenia.. Całe zmechacone od pościeli.. Grrr! Musiałam wyrzucić mój bulwers!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 17:16
-
Helen gratuluję pozytywnych wieści z wizyty! A macie już imię dla Waszej baletnicy?
Kurczę przydałby mi się mąż na wizycie, bo on zwykle zapamiętuje niemal dosłownie, co się mu powiedziało, oczywiście tylko to, co go interesujeNieraz wychodzi jego wada, czyli pamiętliwość, ale nieraz jest to przydatne. Tylko że chodzę do lekarza akurat w godzinach pracy męża
Z tym głaskaniem brzucha to dla mnie też nowość. Nieraz trzymam sobie rękę, jak czuję ruchy.
Kuleczka ja mam takie samo wrażenie co do ciężkiej dłoni męża i wciąż go strofuję "tylko delikatnie"
Aneczka2015 gratuluję synka! Mikołaj to bardzo ładne imię.
AnnieLove jaka szkoda, że nie jestem w Warszawyaneczka2015 lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Dzięki za rady co do zupy
dałam kwaśną bo nie miałam innej i wyszła spoko.
Gratuluję zdrowych i dużych dzieciaczków!
Z tym głaskaniem brzucha to też już słyszałam od jednej pielęgniarki z neonatologii. Ale to by chyba musiało być mega intensywne masowanie żeby wywołało wcześniejszy poród. Jak niby miałybyśmy się smarować balsamami przeciw rozstępom? A co do cycków to dlaczego nie można? W okresie laktacji nawet trzeba, tak czytałam. Podobno zapalenie piersi od zastanego mleka bardzo ciężko się przechodzi.
Fajnie Dais, że piszesz te wszystkie porady np. o rozmiarze ciuszków
Mały Ryś -
Ja też planuję sesję foto, niestety nie jestem z Warszawy. Tak jak munequita napisala, raczej nie biorę pod uwagę maja, to już będzie trochę za późno. Najlepsza byłaby pierwsza połowa kwietnia, tylko trochę się boję, że nie będzie jeszcze takiej ładnej, wiosennej pogody na sesję w plenerze. W studiu też można zrobić fajne zdjęcia, ale wiadomo, plener to plener
Mnie najbardziej podobają się sesje ciążowe w romantycznym, letnim klimacie, czyli zwiewna sukienka, zielona łąka itp. Ale w kwietniu to raczej nie wypali
kuleczka777, munequita lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Wpadłam się przywitać
Czytam wątek już od dłuższego czasu, ale jakoś tak nie było okazji żeby coś napisać
Jestem teraz w 18 tyg (17t4d), termin porodu wg USG na 25 czerwca
Na razie na 90 % ma być córeczka, Hania
Z tego co was czytam, to poczyniłyście już spore przygotowania. Ja też bym chciała, a tu wszyscy dookoła mi wmawiają, że za wcześnieNajgorsze, że nawet narzeczony jeszcze się wstrzymuje od oglądania rzeczy, ciuszków, a o zakupach nie ma mowy. A ciąża zaplanowana, staraliśmy się przez 3 cykle. Czuję się tak, jakby mi się nie wolno było cieszyć ciążą, mimo że wszystko z dzidzią w porządku, wszystkie badania ok, żadnych niepokojących objawów.
Helenucha Klucha, dais, Misia15, beatas, fairy_tale, ansad, Lila2703, mmarzenak, Melissa84, evus, Kourtney, HoniKa89 lubią tę wiadomość
-
O tym masażu brzucha mówiła mi też mama ale tu chodzi chyba o większy masaż a nie takie delikatne głaskanie choć ja staram się tylko przykładać rękę i trzymać
czytam pamiętnik jednej z dziewczyn i ona leży już od 20 tyg bo skracala jej się szyjka ma założony pessar i leży i też właśnie lekarz zakazał jej w ogóle smarować brzuch żeby nie powodować skurczy to samo tyczy się sutków ( nie piersi)
-
mylola wrote:Cześć dziewczyny
Wpadłam się przywitać
Czytam wątek już od dłuższego czasu, ale jakoś tak nie było okazji żeby coś napisać
Jestem teraz w 18 tyg (17t4d), termin porodu wg USG na 25 czerwca
Na razie na 90 % ma być córeczka, Hania
Z tego co was czytam, to poczyniłyście już spore przygotowania. Ja też bym chciała, a tu wszyscy dookoła mi wmawiają, że za wcześnieNajgorsze, że nawet narzeczony jeszcze się wstrzymuje od oglądania rzeczy, ciuszków, a o zakupach nie ma mowy. A ciąża zaplanowana, staraliśmy się przez 3 cykle. Czuję się tak, jakby mi się nie wolno było cieszyć ciążą, mimo że wszystko z dzidzią w porządku, wszystkie badania ok, żadnych niepokojących objawów.
Witaj!byliście razem na badaniach? Może powinien zobaczyć jak się dzidzia rusza i poczuł by większy instynkt ojcowski
Kupuj śmiało! Ja zawsze mam ogromną radochę z dziecięcych ciuszków i nie tylko, ostatnio dostałam w mega promocji majty poporodowe i cieszyłam się jak głupia
Mały Ryś -
Helenucha Klucha wrote:Witaj!
byliście razem na badaniach? Może powinien zobaczyć jak się dzidzia rusza i poczuł by większy instynkt ojcowski
Kupuj śmiało! Ja zawsze mam ogromną radochę z dziecięcych ciuszków i nie tylko, ostatnio dostałam w mega promocji majty poporodowe i cieszyłam się jak głupia
Byliśmy razem na usg genetycznym. Widać było, że nim to poruszyło, ogólnie on cieszy się z ciąży, tylko żadnych zakupów nie chce robić "żeby nie zapeszać". ech, przesądy. -
Mylola witaj, moze sie boje o ciaze Twoja narzeczony bardzo. Sprobuj dac mu jeszcze troche czasu, ale nie ograniczaj sie i ciesz sie ciaza.
Helenucha z piersiami to chodzi o takie intensywne pieszczoty przez partnera, bo podobno podnosi poziom oksytocyny, ktora moze wywolac przedwczesny porod.
Zarejestrowalam sie na stronie http://www.familyservice.pl/ i dostalam od nich troche ksiazek za darmo o dzieciach, ciazy, wyprawce etc. Jesli ktoras jest zainteresowana to dajcie znac. Wrzucilam je tez na fb dla tych ktore uzywaja.
Obawiam sie, ze zlapalo mnie zapalenie pecherza, bo boli mnie przez caly dzien wlasnie w okolicy pecherza, sikam jak szalona od kilku dni. Tlumaczylam sobie to pozycja dzidziusia ale dzisiaj naszly mnie obawy. Musze sie przejsc jutro do apteki i kupic test na bakterie, oby to nie pecherz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 18:41
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Dais a piecze jak sikasz? Mnie wczoraj tez bolał ale Mała kopała tam pól dnia;)
Ja to weteranka zapaleń pęcherzaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 18:44
córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
ansad wrote:Beatas takie są uroki mieszkania z treściami, my całe szczęście mieszkamy sami, ale swego czasu mieszkaliśmy też z treściami, jednak teściowa była do dogadania
Najgorsze że ona myśli że Ci pomaga w ten sposób.
andsad, na szczęscie już kończymy wykańczanie domu i do czerwca zdążymy się przeprowadzićtakże jakoś jeszcze wytrzymam te kilka miesięcy..
mylola, zobaczy maluszka na usg, albo poczuje pierwsze kopniaki to zmieni nastawienie:)
z dobrych wiadomości! DOSTAŁAM POZYTYWNĄ DECYZJĘ Z ZUS!!! Kontrola zakończona <hura> <hura>, czytając o przebojach dziewczyn z zusem, nie myślałam, że tak szybko pójdzie! jeszcze decyzja ma iść do aprobaty, ale Pani z infolinii twierdzi, że nic się już nie zmieni:) orzecznik w piątek i wreszcie będzie z górkiBomblica, fairy_tale, Kaja, kuleczka777, Melissa84, Helenucha Klucha, HoniKa89 lubią tę wiadomość