X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide się jutro odchamic i zrobić paznokcie :P

Einin, Lila2703, Helen lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka w sklepie pewnie da sie dostac :) Maz pojechal do apteki po testy na bakterie, wiec powinnam w ciagu godziny wiedziec czy to zapalenie czy po prostu dziwnie brzuch boli i zbieg okolicznosci z tym bieganiem do toalety. Kazalam mu sie takze dowiedziec czy tabletki z zurawiny ktore maja w aptece w necie mozna brac w ciazy. Zobaczymy ile dowie sie od Pani aptekarki, bo one tutaj wiedza nie blyszcza :P Kompletne przeciwienstwo co do Polskich aptekarek, ktore nieraz wiedza wiecej niz lekarze :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais dostałam, dzięki wielkie, sporo tego :-)

Adaś ur. 07.05.2016
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad sporo, sporo. Poki co przejrzalam pobierznie tylko spis tresci i wydaje sie, ze moga byc calkiem ciekawe te ksiazki. Fajnie ze daja je za darmo :) Podobno w niektorych szpitalach daja tez paczuszki dla dzieci- niebieskie pudelko czy jakos tak. Moze ktoras z was dostanie.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Einin Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Kuleczka w sklepie pewnie da sie dostac :) Maz pojechal do apteki po testy na bakterie, wiec powinnam w ciagu godziny wiedziec czy to zapalenie czy po prostu dziwnie brzuch boli i zbieg okolicznosci z tym bieganiem do toalety. Kazalam mu sie takze dowiedziec czy tabletki z zurawiny ktore maja w aptece w necie mozna brac w ciazy. Zobaczymy ile dowie sie od Pani aptekarki, bo one tutaj wiedza nie blyszcza :P Kompletne przeciwienstwo co do Polskich aptekarek, ktore nieraz wiedza wiecej niz lekarze :)

Dais, ja mam polecony przez gina żurawinowy Furoxin, ponoć jeden z nielicznych preparatów, co do których można mieć pewność co jest w środku. :)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam dziewczyny ze już jesteście po pozytywnych wizytach :) mnie zaczyna dopadać stres przed jutrem :( pewnie znowu noc nieprzespana :/

Einin, Kaja lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bedzie dobrze :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co test wyszedl negatywny, ale byl robiony po jakiejs godzinie trzymania moczu. Pisze ze ma byc po 4 h, wiec bede trzymac najdluzej jak umiem i powtarzac test.
    Pati juz niebawem i Twoja wizyta :D Doczekasz sie ;)

kuleczka777 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin, widzę, że nie tylko ja mam niewielki brzuszek:D pięknie:)

Kuleczka zazdroszcze! Ja od tygodnia sie wybieram do fryzjera i dalej się nie wybrałam.. Hybrydy już zdjęłam, do porodu nie zakładam, przynajmniej paznokcie odpoczną:D

Z okazji pozytywnego zakończenia kontroli zusu kupiłam córeczce prezent:D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f12365dd85e.jpg

Einin, Paula222, Misia15, evus, Kourtney, kirys, Helenucha Klucha, dais, Paula1991, Lila2703, ansad, Melissa84 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    No właśnie nie, było ok.Oczywiście nie jest to pyszne, ale da się wypić :) W ciąży z córką nie miałam tej cytryny i gorzej mi się to piło

Ostatnio jak byłam na badaniach to pytałam o test obciążenia glukozą, no i babeczki z zabiegowego powiedziały, że nie pozwolą mi wcisnąć cytryny, bo to może zaburzyć wynik, i że w aptece można kupic już gotowe glukozy smakowe, np cytrynowe, podobno nie są takie okropne w smaku.

Ja mam już skierowanie na to badania, gin kazała zrobić ok 24 tygodnia. pewnie zrobię je w któraś sobotę, bo sama nie chce iść do przychodni na czczo, pić to okropieństwo i siedzieć 2 godziny. Zabiorę mojego K, niech siedzi ze mną :) i pilnuje mnie czy nie mdleje z głodu hehe

Misia15 lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Dziewczyny też Was czasem wkurza nadgorliwość teściowej? Sama robie pranie i ona dobrze o tym wie, bo nie wszystkie rzeczy można prac w pralce czy dużej temperaturze.. A ona mi dziś mówi, ze prała pościel i wziela męża majtki (to nie majtki, kapielówki!) i wyparła razem.. W pralce, w 60 stopniach.. A zostawiłam je specjalnie, bo można prac tylko ręcznie.. W 40.. Teraz nadają się do wyrzucenia.. Całe zmechacone od pościeli.. Grrr! Musiałam wyrzucić mój bulwers!

Współczuje. Moja mieszka 400 km ode mnie, więc widuję ją raz w roku :D Może dlatego nasze stosuknki są ok :)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Ty wizytujesz już jutro? Będzie dobrze! Nie panikuj:P już za dużo przeszliście z Michasiem! Teraz pora zacząć pozytywny etap:)

Milli, to mnie zasmuciłaś z tą cytryna.. Zapytam, czy u mnie można.. Moja tesciowa też jest ok, tylko czasem chce niepotrzebnie pomoc:D ale już niedlugo na szczęście sie wyorowadzamy, bo dziecko to chce wychowywac po swojemu:D

Dais, oby za 4h tez nic nie wyszło;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:46

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli ty masz 2 punktowa, ja dostalam 3 punktową i bede siedzieć 3 godz.

Beatas no no jakie łoże :)

Dais dasz radę :)

Tesciose jak my je kochamy haha kiedy ich nie widzimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:45

beatas lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Einin Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Einin, widzę, że nie tylko ja mam niewielki brzuszek:D pięknie:)

Kuleczka zazdroszcze! Ja od tygodnia sie wybieram do fryzjera i dalej się nie wybrałam.. Hybrydy już zdjęłam, do porodu nie zakładam, przynajmniej paznokcie odpoczną:D

Z okazji pozytywnego zakończenia kontroli zusu kupiłam córeczce prezent:D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f12365dd85e.jpg

Boję się, że jak wystrzelę z brzuchem to pęknie mi kręgosłup i skóra. ;)

Piękna kołyska, zastanawiam się co do pokoju dziennego wymyślić, hm hm, chyba taka kołyska to dobry pomysł. :)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już jutro na 11 :) ale niewiem czy chce tam jechać z jednej strony tak z drugiej nie.

Beatas śliczny prezent dla córeczki :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin, minus, że to tylko na pół roku.. Ale tyle chcę mała trzymac w sypialni, potem ucieka do swojego pokoiku do łóżeczka:P jak przyjdzie to zrobię "real foto" i dam znać jak funkcje:) bo z opisu zapowiada się fajnie:)

Pati, zobaczysz Michaska, a potem bedziesz sie chwalic zdjeciami i dobrymi informacjami! Koniec:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:52

Pati_89 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas, niestety z tego co słyszę to w ogóle w pierwszym roku wszystko przydaje się dosłownie na chwilę. :) Ale raz się żyje, wszystko takie ładne. :D

beatas lubi tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Milli ty masz 2 punktowa, ja dostalam 3 punktową i bede siedzieć 3 godz.

Beatas no no jakie łoże :)

Dais dasz radę :)

Tesciose jak my je kochamy haha kiedy ich nie widzimy

Kuleczka, z tego wynika, że 2 punktową. Na skierowaniu mam :

- Glukoza (GLU)
    - Glukoza 2 godz. 75g

km5s20mm65zq3gk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakka wrote:
    Annielov jestem z Warszawy, myślę o sesji i chętnie skorzystam z Twojego obiektywu ;-)

Zapraszam do przyjaciółek:)

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov, ja też chcę piękne zdjęcia z brzuszkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:59

AnnieLov lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ