Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuleczka w sklepie pewnie da sie dostac
Maz pojechal do apteki po testy na bakterie, wiec powinnam w ciagu godziny wiedziec czy to zapalenie czy po prostu dziwnie brzuch boli i zbieg okolicznosci z tym bieganiem do toalety. Kazalam mu sie takze dowiedziec czy tabletki z zurawiny ktore maja w aptece w necie mozna brac w ciazy. Zobaczymy ile dowie sie od Pani aptekarki, bo one tutaj wiedza nie blyszcza
Kompletne przeciwienstwo co do Polskich aptekarek, ktore nieraz wiedza wiecej niz lekarze
-
Ansad sporo, sporo. Poki co przejrzalam pobierznie tylko spis tresci i wydaje sie, ze moga byc calkiem ciekawe te ksiazki. Fajnie ze daja je za darmo
Podobno w niektorych szpitalach daja tez paczuszki dla dzieci- niebieskie pudelko czy jakos tak. Moze ktoras z was dostanie.
-
dais wrote:Kuleczka w sklepie pewnie da sie dostac
Maz pojechal do apteki po testy na bakterie, wiec powinnam w ciagu godziny wiedziec czy to zapalenie czy po prostu dziwnie brzuch boli i zbieg okolicznosci z tym bieganiem do toalety. Kazalam mu sie takze dowiedziec czy tabletki z zurawiny ktore maja w aptece w necie mozna brac w ciazy. Zobaczymy ile dowie sie od Pani aptekarki, bo one tutaj wiedza nie blyszcza
Kompletne przeciwienstwo co do Polskich aptekarek, ktore nieraz wiedza wiecej niz lekarze
Dais, ja mam polecony przez gina żurawinowy Furoxin, ponoć jeden z nielicznych preparatów, co do których można mieć pewność co jest w środku. -
Einin, widzę, że nie tylko ja mam niewielki brzuszek:D pięknie:)
Kuleczka zazdroszcze! Ja od tygodnia sie wybieram do fryzjera i dalej się nie wybrałam.. Hybrydy już zdjęłam, do porodu nie zakładam, przynajmniej paznokcie odpoczną
Z okazji pozytywnego zakończenia kontroli zusu kupiłam córeczce prezent:D
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f12365dd85e.jpgEinin, Paula222, Misia15, evus, Kourtney, kirys, Helenucha Klucha, dais, Paula1991, Lila2703, ansad, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Magda34 wrote:No właśnie nie, było ok.Oczywiście nie jest to pyszne, ale da się wypić
W ciąży z córką nie miałam tej cytryny i gorzej mi się to piło
Ostatnio jak byłam na badaniach to pytałam o test obciążenia glukozą, no i babeczki z zabiegowego powiedziały, że nie pozwolą mi wcisnąć cytryny, bo to może zaburzyć wynik, i że w aptece można kupic już gotowe glukozy smakowe, np cytrynowe, podobno nie są takie okropne w smaku.
Ja mam już skierowanie na to badania, gin kazała zrobić ok 24 tygodnia. pewnie zrobię je w któraś sobotę, bo sama nie chce iść do przychodni na czczo, pić to okropieństwo i siedzieć 2 godziny. Zabiorę mojego K, niech siedzi ze mnąi pilnuje mnie czy nie mdleje z głodu hehe
Misia15 lubi tę wiadomość
-
beatas wrote:Dziewczyny też Was czasem wkurza nadgorliwość teściowej? Sama robie pranie i ona dobrze o tym wie, bo nie wszystkie rzeczy można prac w pralce czy dużej temperaturze.. A ona mi dziś mówi, ze prała pościel i wziela męża majtki (to nie majtki, kapielówki!) i wyparła razem.. W pralce, w 60 stopniach.. A zostawiłam je specjalnie, bo można prac tylko ręcznie.. W 40.. Teraz nadają się do wyrzucenia.. Całe zmechacone od pościeli.. Grrr! Musiałam wyrzucić mój bulwers!
Współczuje. Moja mieszka 400 km ode mnie, więc widuję ją raz w rokuMoże dlatego nasze stosuknki są ok
-
Pati, Ty wizytujesz już jutro? Będzie dobrze! Nie panikuj:P już za dużo przeszliście z Michasiem! Teraz pora zacząć pozytywny etap:)
Milli, to mnie zasmuciłaś z tą cytryna.. Zapytam, czy u mnie można.. Moja tesciowa też jest ok, tylko czasem chce niepotrzebnie pomoc:D ale już niedlugo na szczęście sie wyorowadzamy, bo dziecko to chce wychowywac po swojemu:D
Dais, oby za 4h tez nic nie wyszło;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:46
-
Milli ty masz 2 punktowa, ja dostalam 3 punktową i bede siedzieć 3 godz.
Beatas no no jakie łoże
Dais dasz radę
Tesciose jak my je kochamy haha kiedy ich nie widzimyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:45
beatas lubi tę wiadomość
-
beatas wrote:Einin, widzę, że nie tylko ja mam niewielki brzuszek:D pięknie:)
Kuleczka zazdroszcze! Ja od tygodnia sie wybieram do fryzjera i dalej się nie wybrałam.. Hybrydy już zdjęłam, do porodu nie zakładam, przynajmniej paznokcie odpoczną
Z okazji pozytywnego zakończenia kontroli zusu kupiłam córeczce prezent:D
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f12365dd85e.jpg
Boję się, że jak wystrzelę z brzuchem to pęknie mi kręgosłup i skóra.
Piękna kołyska, zastanawiam się co do pokoju dziennego wymyślić, hm hm, chyba taka kołyska to dobry pomysł. -
Einin, minus, że to tylko na pół roku.. Ale tyle chcę mała trzymac w sypialni, potem ucieka do swojego pokoiku do łóżeczka:P jak przyjdzie to zrobię "real foto" i dam znać jak funkcje:) bo z opisu zapowiada się fajnie:)
Pati, zobaczysz Michaska, a potem bedziesz sie chwalic zdjeciami i dobrymi informacjami! Koniec:PWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:52
Pati_89 lubi tę wiadomość
-
kuleczka777 wrote:Milli ty masz 2 punktowa, ja dostalam 3 punktową i bede siedzieć 3 godz.
Beatas no no jakie łoże
Dais dasz radę
Tesciose jak my je kochamy haha kiedy ich nie widzimy
Kuleczka, z tego wynika, że 2 punktową. Na skierowaniu mam :
- Glukoza (GLU)
- Glukoza 2 godz. 75g
-
nick nieaktualny