Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide się jutro odchamic i zrobić paznokcie :P

Einin, Lila2703, Helen lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka w sklepie pewnie da sie dostac :) Maz pojechal do apteki po testy na bakterie, wiec powinnam w ciagu godziny wiedziec czy to zapalenie czy po prostu dziwnie brzuch boli i zbieg okolicznosci z tym bieganiem do toalety. Kazalam mu sie takze dowiedziec czy tabletki z zurawiny ktore maja w aptece w necie mozna brac w ciazy. Zobaczymy ile dowie sie od Pani aptekarki, bo one tutaj wiedza nie blyszcza :P Kompletne przeciwienstwo co do Polskich aptekarek, ktore nieraz wiedza wiecej niz lekarze :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais dostałam, dzięki wielkie, sporo tego :-)

Adaś ur. 07.05.2016
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad sporo, sporo. Poki co przejrzalam pobierznie tylko spis tresci i wydaje sie, ze moga byc calkiem ciekawe te ksiazki. Fajnie ze daja je za darmo :) Podobno w niektorych szpitalach daja tez paczuszki dla dzieci- niebieskie pudelko czy jakos tak. Moze ktoras z was dostanie.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Einin Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Kuleczka w sklepie pewnie da sie dostac :) Maz pojechal do apteki po testy na bakterie, wiec powinnam w ciagu godziny wiedziec czy to zapalenie czy po prostu dziwnie brzuch boli i zbieg okolicznosci z tym bieganiem do toalety. Kazalam mu sie takze dowiedziec czy tabletki z zurawiny ktore maja w aptece w necie mozna brac w ciazy. Zobaczymy ile dowie sie od Pani aptekarki, bo one tutaj wiedza nie blyszcza :P Kompletne przeciwienstwo co do Polskich aptekarek, ktore nieraz wiedza wiecej niz lekarze :)

Dais, ja mam polecony przez gina żurawinowy Furoxin, ponoć jeden z nielicznych preparatów, co do których można mieć pewność co jest w środku. :)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam dziewczyny ze już jesteście po pozytywnych wizytach :) mnie zaczyna dopadać stres przed jutrem :( pewnie znowu noc nieprzespana :/

Einin, Kaja lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bedzie dobrze :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co test wyszedl negatywny, ale byl robiony po jakiejs godzinie trzymania moczu. Pisze ze ma byc po 4 h, wiec bede trzymac najdluzej jak umiem i powtarzac test.
    Pati juz niebawem i Twoja wizyta :D Doczekasz sie ;)

kuleczka777 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin, widzę, że nie tylko ja mam niewielki brzuszek:D pięknie:)

Kuleczka zazdroszcze! Ja od tygodnia sie wybieram do fryzjera i dalej się nie wybrałam.. Hybrydy już zdjęłam, do porodu nie zakładam, przynajmniej paznokcie odpoczną:D

Z okazji pozytywnego zakończenia kontroli zusu kupiłam córeczce prezent:D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f12365dd85e.jpg

Einin, Paula222, Misia15, evus, nick nieaktualny, kirys, Helenucha Klucha, dais, Paula1991, Lila2703, ansad, Melissa84 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    No właśnie nie, było ok.Oczywiście nie jest to pyszne, ale da się wypić :) W ciąży z córką nie miałam tej cytryny i gorzej mi się to piło

Ostatnio jak byłam na badaniach to pytałam o test obciążenia glukozą, no i babeczki z zabiegowego powiedziały, że nie pozwolą mi wcisnąć cytryny, bo to może zaburzyć wynik, i że w aptece można kupic już gotowe glukozy smakowe, np cytrynowe, podobno nie są takie okropne w smaku.

Ja mam już skierowanie na to badania, gin kazała zrobić ok 24 tygodnia. pewnie zrobię je w któraś sobotę, bo sama nie chce iść do przychodni na czczo, pić to okropieństwo i siedzieć 2 godziny. Zabiorę mojego K, niech siedzi ze mną :) i pilnuje mnie czy nie mdleje z głodu hehe

Misia15 lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Dziewczyny też Was czasem wkurza nadgorliwość teściowej? Sama robie pranie i ona dobrze o tym wie, bo nie wszystkie rzeczy można prac w pralce czy dużej temperaturze.. A ona mi dziś mówi, ze prała pościel i wziela męża majtki (to nie majtki, kapielówki!) i wyparła razem.. W pralce, w 60 stopniach.. A zostawiłam je specjalnie, bo można prac tylko ręcznie.. W 40.. Teraz nadają się do wyrzucenia.. Całe zmechacone od pościeli.. Grrr! Musiałam wyrzucić mój bulwers!

Współczuje. Moja mieszka 400 km ode mnie, więc widuję ją raz w roku :D Może dlatego nasze stosuknki są ok :)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Ty wizytujesz już jutro? Będzie dobrze! Nie panikuj:P już za dużo przeszliście z Michasiem! Teraz pora zacząć pozytywny etap:)

Milli, to mnie zasmuciłaś z tą cytryna.. Zapytam, czy u mnie można.. Moja tesciowa też jest ok, tylko czasem chce niepotrzebnie pomoc:D ale już niedlugo na szczęście sie wyorowadzamy, bo dziecko to chce wychowywac po swojemu:D

Dais, oby za 4h tez nic nie wyszło;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:46

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli ty masz 2 punktowa, ja dostalam 3 punktową i bede siedzieć 3 godz.

Beatas no no jakie łoże :)

Dais dasz radę :)

Tesciose jak my je kochamy haha kiedy ich nie widzimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:45

beatas lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Einin Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Einin, widzę, że nie tylko ja mam niewielki brzuszek:D pięknie:)

Kuleczka zazdroszcze! Ja od tygodnia sie wybieram do fryzjera i dalej się nie wybrałam.. Hybrydy już zdjęłam, do porodu nie zakładam, przynajmniej paznokcie odpoczną:D

Z okazji pozytywnego zakończenia kontroli zusu kupiłam córeczce prezent:D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f12365dd85e.jpg

Boję się, że jak wystrzelę z brzuchem to pęknie mi kręgosłup i skóra. ;)

Piękna kołyska, zastanawiam się co do pokoju dziennego wymyślić, hm hm, chyba taka kołyska to dobry pomysł. :)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już jutro na 11 :) ale niewiem czy chce tam jechać z jednej strony tak z drugiej nie.

Beatas śliczny prezent dla córeczki :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin, minus, że to tylko na pół roku.. Ale tyle chcę mała trzymac w sypialni, potem ucieka do swojego pokoiku do łóżeczka:P jak przyjdzie to zrobię "real foto" i dam znać jak funkcje:) bo z opisu zapowiada się fajnie:)

Pati, zobaczysz Michaska, a potem bedziesz sie chwalic zdjeciami i dobrymi informacjami! Koniec:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:52

Pati_89 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas, niestety z tego co słyszę to w ogóle w pierwszym roku wszystko przydaje się dosłownie na chwilę. :) Ale raz się żyje, wszystko takie ładne. :D

beatas lubi tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Milli ty masz 2 punktowa, ja dostalam 3 punktową i bede siedzieć 3 godz.

Beatas no no jakie łoże :)

Dais dasz radę :)

Tesciose jak my je kochamy haha kiedy ich nie widzimy

Kuleczka, z tego wynika, że 2 punktową. Na skierowaniu mam :

- Glukoza (GLU)
    - Glukoza 2 godz. 75g

km5s20mm65zq3gk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakka wrote:
    Annielov jestem z Warszawy, myślę o sesji i chętnie skorzystam z Twojego obiektywu ;-)

Zapraszam do przyjaciółek:)

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov, ja też chcę piękne zdjęcia z brzuszkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:59

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ