X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka, moja też:D

kuleczka777 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Misia15 a wijesz wodę przed pobraniem bo ja piję i ciut lepiej jest !!!!

Pewnie ze pije i to hektolitry... tylko ja mam z natury gęsta krew a w ciazy to jeszcze bardziej. Mój pan doktor każe mi pić min. 4 litry wody dziennie... ech..

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sie na tatusia wkurza ze caly czas gra haha

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Pewnie ze pije i to hektolitry... tylko ja mam z natury gęsta krew a w ciazy to jeszcze bardziej. Mój pan doktor każe mi pić min. 4 litry wody dziennie... ech..

No to normalnie zneca się nad ciężarna ;-) moje żyły mi uciekają jak igła tylko na horyzoncie :-/ jedna Pani az w twarz dostała bo mi w nerw zakula a mówiłam że to nie żyła i ręką sama poszła wrrrrr

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie temat przerobiony ale imiona macie wybrane ????
    Bo my jeśli dziewczynka to Łucja tatuś wybierał już przy pierwszym dziecku i widzę nie zmienił zadania, a na syna jeszcze nie mamy

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie teraz imiona w śród synów w modzie ???

Bo nasz pierwszy to Marcel !! Imię wybrane było w 5 miesiącu !!!a teraz jakoś imię żadne nie wpadło w gusta

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Pati tez tak ide 4 lub 5 właśnie. 8 mam wizyte
    Ja 10 :)ale 7 mam urodziny i pewnie pojem ciastek więc głupotą byłoby potem iść na krzywą hehe :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja u nas nie patrzymy na modę ;) Mąż chciał Franka w pierwszej ciąży ( taaa zgodziłam się, chociaż bardzo mi to imię nie pasowało) teraz przy drugim chciałam ja wybrać ( Wojtuś lub Antoś) ale mężowi marzył się Zdzisiek - myślał , że znów mnie przekona haha ale nie udało mu się. Znaleźliśmy kompromis, będzie Jaś :) Będzie doskonale pasować, Franek i Janek ;) No i do nazwiska będzie pasować ;)

U mnie obecnie jest bardzo dużo Michałów, Marcelów, Szymków i właśnie Franków ;)

Pati_89, Kaja lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Pati bo to jest mega fuj !!! Ta glukoza !!! Moja sąsiadka, która pochania ful słodyczy to i nawet jej to nie podchodzi hihi
    Zobaczymy :) wypić trzeba więc lepiej myśleć że to coś pysznego :D

Kaja lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, my mieliśmy mieć Oliwiera.. Ale strasznie podoba mi się Tymek albo Igor! Tylko męża nie mogłam przekonać;/ jak doszlismy do kompromisu to synek okazał się córeczką:D będzie Lenka lub Zuzia:) chciałabym Julke, ale za dużo w bliskim otoczeniu..

Paula222, Kaja, kuleczka777, Melissa84 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas Zuzanna śliczne imię :) Bardzo wdzięczne, no i do małej można mówić Zuzia, ślicznie :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kirys Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Pati tez tak ide 4 lub 5 właśnie. 8 mam wizyte
    Lepiej idź 4-go bo to tłusty czwartek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 23:05

Kaja lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrr nie lubię pisać z telefonu. Dobranoc ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 23:06

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja dziś po połówkowych. Na ta chwilę wszystko ok i na 100% będzie córcia, wiec proszę o dopisanie Oli . Olcia pozdrawia wszystkie ciocie z wątku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 11:52

Magda34, beatas, Paula222, evus, Helenucha Klucha, myszaaa, dais, Lila2703, Kaja, cass, kuleczka777, fairy_tale, JajkoNiespodzianka, Misia15, kirys, mmarzenak, Kourtney, ansad, Melissa84 lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Ostatnio jak byłam na badaniach to pytałam o test obciążenia glukozą, no i babeczki z zabiegowego powiedziały, że nie pozwolą mi wcisnąć cytryny, bo to może zaburzyć wynik, i że w aptece można kupic już gotowe glukozy smakowe, np cytrynowe, podobno nie są takie okropne w smaku.

Ja mam już skierowanie na to badania, gin kazała zrobić ok 24 tygodnia. pewnie zrobię je w któraś sobotę, bo sama nie chce iść do przychodni na czczo, pić to okropieństwo i siedzieć 2 godziny. Zabiorę mojego K, niech siedzi ze mną :) i pilnuje mnie czy nie mdleje z głodu hehe

To dziwne. Ja robilam tą glukoze w szpitalu i tam ta pielęgniarka sama mi mówiła, że mam mieć cytryne i moj gin tez mi mówił, ze mam wziąć ze sobą. Tego dnia bylo dużo kobiet w ciąży tam na glukoze i każda z połówką cytryny:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Kaja, my mieliśmy mieć Oliwiera.. Ale strasznie podoba mi się Tymek albo Igor! Tylko męża nie mogłam przekonać;/ jak doszlismy do kompromisu to synek okazał się córeczką:D będzie Lenka lub Zuzia:) chciałabym Julke, ale za dużo w bliskim otoczeniu..

Ja mam Julke :)
    Zuzia fajne imię:) Bardziej mi sie podoba niż Lenka

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• oldżi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, matko! Nadrobić Was to cud, mieni mi się już w oczach i zapomniałam co chciałam napisać ;) wiec krótko tylko DZIEŃ DOBRY! Przede wszystkim udanych wizyt i pięknych zdjeć bobasów!

beatas, Agabtm, kasju, evus, madziak2202 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Dzisiaj zaczynam dzien z mysla, ze mam 5 h zajec ze studentami, az mi sie chcialo wstawac, ehhh :P
    Zrobilam test ponownie w nocy o 3, po prawie 4 godzinach odczekanych i takze negatywny. W nocy ze stresu srednio spalam, ale dzisiaj jest lepiej. Boli juz mniej, wiec chyba cos sie tak dziwnie rozciaga ze boli konkretnie w miejscu pecherza. Czy ktoras tak bolalo zaraz nad spojeniem lonowym, klujaco i stale w miejscu pecherza? Maluch tez troche mniej kopal, ale to moze przez to ze mama sie stresowala to i jemu sie troche udzielilo. Milego dnia i powodzenia na wizytach.

Einin, beatas, evus lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello udanych wizyt !!!
    Plus wypicia drinka ;-) nie mieszane wstrząśnięta Glukoza :-)

Ps. Co do imion macie super wybrane my kompromisa mamy i dziewczynki ,a u chłopca oboje tak hihi u nas na osiedlu same chłopaki no do wczoraj bo sąsiadka córkę mają :-) na 8 chłopa jak na razie ona sama :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Einin Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Dzien dobry :) Dzisiaj zaczynam dzien z mysla, ze mam 5 h zajec ze studentami, az mi sie chcialo wstawac, ehhh :P
    Zrobilam test ponownie w nocy o 3, po prawie 4 godzinach odczekanych i takze negatywny. W nocy ze stresu srednio spalam, ale dzisiaj jest lepiej. Boli juz mniej, wiec chyba cos sie tak dziwnie rozciaga ze boli konkretnie w miejscu pecherza. Czy ktoras tak bolalo zaraz nad spojeniem lonowym, klujaco i stale w miejscu pecherza? Maluch tez troche mniej kopal, ale to moze przez to ze mama sie stresowala to i jemu sie troche udzielilo. Milego dnia i powodzenia na wizytach.

Mnie tak czasem kłuje właśnie koło pęcherze z prawej strony, szczególnie jak się ruszę, że ledwo oddech łapię.:) tak sobie myślę co to by było gdyby to faceci byli w ciazy, wszyscy byłoby na zwolnieniu od 1 dnia i potrzebowali opiekuna na 24h w domu.;)

Miłego dnia Dais, oby studenci nie dali Ci popalić.:)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ