X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka, moja też:D

kuleczka777 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Misia15 a wijesz wodę przed pobraniem bo ja piję i ciut lepiej jest !!!!

Pewnie ze pije i to hektolitry... tylko ja mam z natury gęsta krew a w ciazy to jeszcze bardziej. Mój pan doktor każe mi pić min. 4 litry wody dziennie... ech..

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sie na tatusia wkurza ze caly czas gra haha

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Pewnie ze pije i to hektolitry... tylko ja mam z natury gęsta krew a w ciazy to jeszcze bardziej. Mój pan doktor każe mi pić min. 4 litry wody dziennie... ech..

No to normalnie zneca się nad ciężarna ;-) moje żyły mi uciekają jak igła tylko na horyzoncie :-/ jedna Pani az w twarz dostała bo mi w nerw zakula a mówiłam że to nie żyła i ręką sama poszła wrrrrr

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie temat przerobiony ale imiona macie wybrane ????
    Bo my jeśli dziewczynka to Łucja tatuś wybierał już przy pierwszym dziecku i widzę nie zmienił zadania, a na syna jeszcze nie mamy

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie teraz imiona w śród synów w modzie ???

Bo nasz pierwszy to Marcel !! Imię wybrane było w 5 miesiącu !!!a teraz jakoś imię żadne nie wpadło w gusta

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Pati tez tak ide 4 lub 5 właśnie. 8 mam wizyte
    Ja 10 :)ale 7 mam urodziny i pewnie pojem ciastek więc głupotą byłoby potem iść na krzywą hehe :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja u nas nie patrzymy na modę ;) Mąż chciał Franka w pierwszej ciąży ( taaa zgodziłam się, chociaż bardzo mi to imię nie pasowało) teraz przy drugim chciałam ja wybrać ( Wojtuś lub Antoś) ale mężowi marzył się Zdzisiek - myślał , że znów mnie przekona haha ale nie udało mu się. Znaleźliśmy kompromis, będzie Jaś :) Będzie doskonale pasować, Franek i Janek ;) No i do nazwiska będzie pasować ;)

U mnie obecnie jest bardzo dużo Michałów, Marcelów, Szymków i właśnie Franków ;)

Pati_89, Kaja lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Pati bo to jest mega fuj !!! Ta glukoza !!! Moja sąsiadka, która pochania ful słodyczy to i nawet jej to nie podchodzi hihi
    Zobaczymy :) wypić trzeba więc lepiej myśleć że to coś pysznego :D

Kaja lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, my mieliśmy mieć Oliwiera.. Ale strasznie podoba mi się Tymek albo Igor! Tylko męża nie mogłam przekonać;/ jak doszlismy do kompromisu to synek okazał się córeczką:D będzie Lenka lub Zuzia:) chciałabym Julke, ale za dużo w bliskim otoczeniu..

Paula222, Kaja, kuleczka777, Melissa84 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas Zuzanna śliczne imię :) Bardzo wdzięczne, no i do małej można mówić Zuzia, ślicznie :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kirys Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Pati tez tak ide 4 lub 5 właśnie. 8 mam wizyte
    Lepiej idź 4-go bo to tłusty czwartek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 23:05

Kaja lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrr nie lubię pisać z telefonu. Dobranoc ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 23:06

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja dziś po połówkowych. Na ta chwilę wszystko ok i na 100% będzie córcia, wiec proszę o dopisanie Oli . Olcia pozdrawia wszystkie ciocie z wątku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 11:52

Magda34, beatas, Paula222, evus, Helenucha Klucha, nick nieaktualny, dais, Lila2703, Kaja, cass, kuleczka777, fairy_tale, JajkoNiespodzianka, Misia15, kirys, mmarzenak, nick nieaktualny, ansad, Melissa84 lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Ostatnio jak byłam na badaniach to pytałam o test obciążenia glukozą, no i babeczki z zabiegowego powiedziały, że nie pozwolą mi wcisnąć cytryny, bo to może zaburzyć wynik, i że w aptece można kupic już gotowe glukozy smakowe, np cytrynowe, podobno nie są takie okropne w smaku.

Ja mam już skierowanie na to badania, gin kazała zrobić ok 24 tygodnia. pewnie zrobię je w któraś sobotę, bo sama nie chce iść do przychodni na czczo, pić to okropieństwo i siedzieć 2 godziny. Zabiorę mojego K, niech siedzi ze mną :) i pilnuje mnie czy nie mdleje z głodu hehe

To dziwne. Ja robilam tą glukoze w szpitalu i tam ta pielęgniarka sama mi mówiła, że mam mieć cytryne i moj gin tez mi mówił, ze mam wziąć ze sobą. Tego dnia bylo dużo kobiet w ciąży tam na glukoze i każda z połówką cytryny:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Kaja, my mieliśmy mieć Oliwiera.. Ale strasznie podoba mi się Tymek albo Igor! Tylko męża nie mogłam przekonać;/ jak doszlismy do kompromisu to synek okazał się córeczką:D będzie Lenka lub Zuzia:) chciałabym Julke, ale za dużo w bliskim otoczeniu..

Ja mam Julke :)
    Zuzia fajne imię:) Bardziej mi sie podoba niż Lenka

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• oldżi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, matko! Nadrobić Was to cud, mieni mi się już w oczach i zapomniałam co chciałam napisać ;) wiec krótko tylko DZIEŃ DOBRY! Przede wszystkim udanych wizyt i pięknych zdjeć bobasów!

beatas, Agabtm, kasju, evus, madziak2202 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Dzisiaj zaczynam dzien z mysla, ze mam 5 h zajec ze studentami, az mi sie chcialo wstawac, ehhh :P
    Zrobilam test ponownie w nocy o 3, po prawie 4 godzinach odczekanych i takze negatywny. W nocy ze stresu srednio spalam, ale dzisiaj jest lepiej. Boli juz mniej, wiec chyba cos sie tak dziwnie rozciaga ze boli konkretnie w miejscu pecherza. Czy ktoras tak bolalo zaraz nad spojeniem lonowym, klujaco i stale w miejscu pecherza? Maluch tez troche mniej kopal, ale to moze przez to ze mama sie stresowala to i jemu sie troche udzielilo. Milego dnia i powodzenia na wizytach.

Einin, beatas, evus lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello udanych wizyt !!!
    Plus wypicia drinka ;-) nie mieszane wstrząśnięta Glukoza :-)

Ps. Co do imion macie super wybrane my kompromisa mamy i dziewczynki ,a u chłopca oboje tak hihi u nas na osiedlu same chłopaki no do wczoraj bo sąsiadka córkę mają :-) na 8 chłopa jak na razie ona sama :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Einin Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Dzien dobry :) Dzisiaj zaczynam dzien z mysla, ze mam 5 h zajec ze studentami, az mi sie chcialo wstawac, ehhh :P
    Zrobilam test ponownie w nocy o 3, po prawie 4 godzinach odczekanych i takze negatywny. W nocy ze stresu srednio spalam, ale dzisiaj jest lepiej. Boli juz mniej, wiec chyba cos sie tak dziwnie rozciaga ze boli konkretnie w miejscu pecherza. Czy ktoras tak bolalo zaraz nad spojeniem lonowym, klujaco i stale w miejscu pecherza? Maluch tez troche mniej kopal, ale to moze przez to ze mama sie stresowala to i jemu sie troche udzielilo. Milego dnia i powodzenia na wizytach.

Mnie tak czasem kłuje właśnie koło pęcherze z prawej strony, szczególnie jak się ruszę, że ledwo oddech łapię.:) tak sobie myślę co to by było gdyby to faceci byli w ciazy, wszyscy byłoby na zwolnieniu od 1 dnia i potrzebowali opiekuna na 24h w domu.;)

Miłego dnia Dais, oby studenci nie dali Ci popalić.:)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ