X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ale naskrobalyscie w nocy będę mieć lekturę; -) no w dzień nie mam jak bo Marceli dużo czasu zajmuje

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Dais a piecze jak sikasz? Mnie wczoraj tez bolał ale Mała kopała tam pól dnia;)

Ja to weteranka zapaleń pęcherza
    Wlasnie tak delikatnie. Mialam juz dwa razy i wlasnie za pierwszym razem bolal mnie tylko brzuch przez wiele dni i poszlam na pogotowie z tym bo nie wytrzymywalam, ale tam oczywiscie nic nie wykryli. Rano tesciowa polecila zrobic posiew i okazalo sie ze bakterie etc. Drugi raz mialam bardzo mocne i po godzinie juz wiedzialam ze to to bo pieklo niemilosiernie i krwawilam przy tym. Teraz boli podobnie jak za pierwszym razem i zaczelam sie obawiac ze to to samo.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja jestem z Warszawy ale sesje planujemy dopiero na koniec kwietnia albo w maju

Kochana napiszę w wiadomości prywatnej :)

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj mylola :)

wrocilam z biedry z czajnikiem i lodami carte dzisiaj byl taki wybór smaków ze jiw wiedziałam na ktory sie zdecydować :)

Moja teściowa mieszka nad nami ale tez ja widze raz, dwa razy na miesiąc haha :P

Beatas gratulacje pozytywów z ZUS.

Bomblica na przyszłość jak bedziesz miala zapalenie pecherza to wymocz sie w slomie po tym przechodzi i nie ma nawrotow.

Dais napar z rumianka sobie zrob

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Taka rada od fotografa :D Sesję ciążową najlepiej wykonać w 6-7 miesiącu, kiedy brzuszek nie jest jeszcze mocno duży i nie ciąży tak bardzo.Mamuśki mają też więcej energii i chętniej współpracują. Twarz kobiety też w późniejszym czasie może się zmienić, szczególnie jak pojawi się katar ciążowy a nosek jest spuchnięty... :/

A to ja wiem :) tyle że ja teraz zapisuję bo terminy to ja już mam zapchane do końca grudnia ;/ ja ledwo zmieszczę czas dla swojej córki w jej 2-gie urodziny bo we wrzesniu mam 3 chrzty i 2 śluby ;/

• ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:

Zarejestrowalam sie na stronie http://www.familyservice.pl/ i dostalam od nich troche ksiazek za darmo o dzieciach, ciazy, wyprawce etc. Jesli ktoras jest zainteresowana to dajcie znac.
    Ja jestem chętna, fb niestety nie mam. Posłałam Ci prośbę o przyjęcie do przyjaciółek, jak zaakceptujesz to prześlę Ci adres mailowy.

Adaś ur. 07.05.2016
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Ktora z was cwiczy jogę? Ale takie delikatne cwiczenia. Polecacie cos.

nie wiedziałam, że nie mozna brzucha dotykac. Ja ciągle głaszcze brzuch.

Jedna z dziewczyn mi poleciła, więc polecam dalej, bo jestem bardzo mzadowolona z tej jogi :)

https://www.youtube.com/watch?v=44fYnoSLL3c&index=2&list=WL

• ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove super że Ci tak dobrze idzie interes foto.

Adaś ur. 07.05.2016
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka niestety nie ma rumianku, nawet niczego zurawinowego. Jutro kupie testy w aptece i jak wyjda pozytywne to sru do lekarza a jak nie to znaczy, ze maly sie rozpycha tak mocno. Jakos dzisiaj juz bede musiala przebolec, chociaz nieprzyjemny to bol, sprobuje nospe nie wiem czy pomoze. Beatas gratulacje z ZUSem.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś potrzebowała zmiany staników to w Esotiq mają 60% zniżki dla klubowiczów a rejestracja to chwila ewentualnie mogę podać kod za zakupy internetowe :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nasmarowalyscie tekstu!:D

Ja ruchy czuję już z 1,5 tyg, w czw. Zaczynam 20 tydzień.:)

Co do imion:
    Zuzie znam dwie, obie szalone, jedna malutka, druga w wieku mojej mamy.:)
    Leny też znam, akurat straszne ciapy.:)
    Wojtkow znam wielu, najróżniejszych.
    Maksa jednego, dalekiego kuzyna.:) ciepła klucha.
    Hania - piękne imię, znam jedna mała a druga to moja mama.:)

Co do głaskania brzucha to jakieś zabobony średniowieczne.:)

A oto mój brzuch.:) http://scr.hu/1xle/x6lyj :) (Edit: obcięłam tę kuchnię z bajzlem tam panującym, bo faktycznie zajmowała większość zdjęcia :D)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:24

dais, cass lubią tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais duża dawka witaminy C na prawdę duża i pić pić pić i jeszcze raz pić :) wycis sobie cytrynę do wody i pij i sikaj:)

Ja niestety też z zapaleniem pęcherza jestem na Ty. To u mnie stały bywalec choć w ciąży mnie omija pfffu odpukać. :D

Nospa oczywiście jak boli Cię brzuch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:21

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin wybacz ale większą uwagę zwróciła Twoja kuchnia hehe :)

Żartuje brzuszek śliczny widać że jesteś wysportowana :D

Ja stałabym nawet na głowie jakby mi lekarz kazał żeby zapobiec jakimś komplikacjom hehe :D

Einin lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais mam nadzieję, że jeśli to zapalenie pęcherza to szybko wyleczysz. Mi się póki co udało uniknąć chorobsk w ciąży. Jak mnie coś łapie to od razu mleko z miodem czosnkiem i masłem i przechodzi. A zapalenie pęcherza miałam zaraz przed ciążą, całe szczęście udało mi się je szybko wyleczyć.

Adaś ur. 07.05.2016
  • beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ja też miałam ciągle zapalenie pęcherza, raz nawet w szpitalu przez to wylądowałam, bo przeszło na nerki, a w ciąży (tfu, tfu) NIC! :)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad powinnas dostac potwierdzenie.
    Dziekuje za rady zaraz biore cytryne i bede probowala zwalczyc tym co mam. Zobaczymy jutro co to jest. Einin sliczny brzuszek chudzielcu :)

Einin lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin ślicznie :)

Dziewczyny to w takim razie po ciąży jak was dopadnie to porządnie wymoczyc sie w slomie daje gwarancje 100% ze pomoże ;)

Dais nie ma tam herbaty rumiankowej ? jak znajdziesz to mozesz sobie napar zrobic z niej do wanny

beatas lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Dziewczyny z Warszawy :D
    Mam dla was propozycje, a mianowicie za niedługo będziemy mieć śliczne brzuszki, może któraś zdecyduje się na sesje ciążową, potrzebuje kilka dziewczyn do mojego portfolio, któraś może byłaby chętna ? Dla dziewczyn z forum zniżka -50% (300 zł - 40 zdjęć) Czyli ze zniżką 150 zł
    Annielov jestem z Warszawy, myślę o sesji i chętnie skorzystam z Twojego obiektywu ;-)

zud33e3kf02ij2v9.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie imion to bardziej podoba mi się Maks. Znam kilku i fajne chłopaki.
    Lena to moja kuzynka, ładne imię. Nie wiem czy to ma związek z imieniem ale trochę niskie poczucie własnej wartości, z mega ambicją.

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Mąż krzywo zdjęcia robi, żeby potem posklejać dzień po dniu w jedno.:) nie wiem dlaczego tak :)

Ale faktycznie ucięłam tę kuchnię, bajzel taki, że jezus maria. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:25

Pati_89 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ