X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ale naskrobalyscie w nocy będę mieć lekturę; -) no w dzień nie mam jak bo Marceli dużo czasu zajmuje

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Dais a piecze jak sikasz? Mnie wczoraj tez bolał ale Mała kopała tam pól dnia;)

Ja to weteranka zapaleń pęcherza
    Wlasnie tak delikatnie. Mialam juz dwa razy i wlasnie za pierwszym razem bolal mnie tylko brzuch przez wiele dni i poszlam na pogotowie z tym bo nie wytrzymywalam, ale tam oczywiscie nic nie wykryli. Rano tesciowa polecila zrobic posiew i okazalo sie ze bakterie etc. Drugi raz mialam bardzo mocne i po godzinie juz wiedzialam ze to to bo pieklo niemilosiernie i krwawilam przy tym. Teraz boli podobnie jak za pierwszym razem i zaczelam sie obawiac ze to to samo.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja jestem z Warszawy ale sesje planujemy dopiero na koniec kwietnia albo w maju

Kochana napiszę w wiadomości prywatnej :)

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj mylola :)

wrocilam z biedry z czajnikiem i lodami carte dzisiaj byl taki wybór smaków ze jiw wiedziałam na ktory sie zdecydować :)

Moja teściowa mieszka nad nami ale tez ja widze raz, dwa razy na miesiąc haha :P

Beatas gratulacje pozytywów z ZUS.

Bomblica na przyszłość jak bedziesz miala zapalenie pecherza to wymocz sie w slomie po tym przechodzi i nie ma nawrotow.

Dais napar z rumianka sobie zrob

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Taka rada od fotografa :D Sesję ciążową najlepiej wykonać w 6-7 miesiącu, kiedy brzuszek nie jest jeszcze mocno duży i nie ciąży tak bardzo.Mamuśki mają też więcej energii i chętniej współpracują. Twarz kobiety też w późniejszym czasie może się zmienić, szczególnie jak pojawi się katar ciążowy a nosek jest spuchnięty... :/

A to ja wiem :) tyle że ja teraz zapisuję bo terminy to ja już mam zapchane do końca grudnia ;/ ja ledwo zmieszczę czas dla swojej córki w jej 2-gie urodziny bo we wrzesniu mam 3 chrzty i 2 śluby ;/

• ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:

Zarejestrowalam sie na stronie http://www.familyservice.pl/ i dostalam od nich troche ksiazek za darmo o dzieciach, ciazy, wyprawce etc. Jesli ktoras jest zainteresowana to dajcie znac.
    Ja jestem chętna, fb niestety nie mam. Posłałam Ci prośbę o przyjęcie do przyjaciółek, jak zaakceptujesz to prześlę Ci adres mailowy.

Adaś ur. 07.05.2016
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Ktora z was cwiczy jogę? Ale takie delikatne cwiczenia. Polecacie cos.

nie wiedziałam, że nie mozna brzucha dotykac. Ja ciągle głaszcze brzuch.

Jedna z dziewczyn mi poleciła, więc polecam dalej, bo jestem bardzo mzadowolona z tej jogi :)

https://www.youtube.com/watch?v=44fYnoSLL3c&index=2&list=WL

• ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove super że Ci tak dobrze idzie interes foto.

Adaś ur. 07.05.2016
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka niestety nie ma rumianku, nawet niczego zurawinowego. Jutro kupie testy w aptece i jak wyjda pozytywne to sru do lekarza a jak nie to znaczy, ze maly sie rozpycha tak mocno. Jakos dzisiaj juz bede musiala przebolec, chociaz nieprzyjemny to bol, sprobuje nospe nie wiem czy pomoze. Beatas gratulacje z ZUSem.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś potrzebowała zmiany staników to w Esotiq mają 60% zniżki dla klubowiczów a rejestracja to chwila ewentualnie mogę podać kod za zakupy internetowe :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nasmarowalyscie tekstu!:D

Ja ruchy czuję już z 1,5 tyg, w czw. Zaczynam 20 tydzień.:)

Co do imion:
    Zuzie znam dwie, obie szalone, jedna malutka, druga w wieku mojej mamy.:)
    Leny też znam, akurat straszne ciapy.:)
    Wojtkow znam wielu, najróżniejszych.
    Maksa jednego, dalekiego kuzyna.:) ciepła klucha.
    Hania - piękne imię, znam jedna mała a druga to moja mama.:)

Co do głaskania brzucha to jakieś zabobony średniowieczne.:)

A oto mój brzuch.:) http://scr.hu/1xle/x6lyj :) (Edit: obcięłam tę kuchnię z bajzlem tam panującym, bo faktycznie zajmowała większość zdjęcia :D)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:24

dais, cass lubią tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais duża dawka witaminy C na prawdę duża i pić pić pić i jeszcze raz pić :) wycis sobie cytrynę do wody i pij i sikaj:)

Ja niestety też z zapaleniem pęcherza jestem na Ty. To u mnie stały bywalec choć w ciąży mnie omija pfffu odpukać. :D

Nospa oczywiście jak boli Cię brzuch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:21

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin wybacz ale większą uwagę zwróciła Twoja kuchnia hehe :)

Żartuje brzuszek śliczny widać że jesteś wysportowana :D

Ja stałabym nawet na głowie jakby mi lekarz kazał żeby zapobiec jakimś komplikacjom hehe :D

Einin lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais mam nadzieję, że jeśli to zapalenie pęcherza to szybko wyleczysz. Mi się póki co udało uniknąć chorobsk w ciąży. Jak mnie coś łapie to od razu mleko z miodem czosnkiem i masłem i przechodzi. A zapalenie pęcherza miałam zaraz przed ciążą, całe szczęście udało mi się je szybko wyleczyć.

Adaś ur. 07.05.2016
  • beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ja też miałam ciągle zapalenie pęcherza, raz nawet w szpitalu przez to wylądowałam, bo przeszło na nerki, a w ciąży (tfu, tfu) NIC! :)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad powinnas dostac potwierdzenie.
    Dziekuje za rady zaraz biore cytryne i bede probowala zwalczyc tym co mam. Zobaczymy jutro co to jest. Einin sliczny brzuszek chudzielcu :)

Einin lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin ślicznie :)

Dziewczyny to w takim razie po ciąży jak was dopadnie to porządnie wymoczyc sie w slomie daje gwarancje 100% ze pomoże ;)

Dais nie ma tam herbaty rumiankowej ? jak znajdziesz to mozesz sobie napar zrobic z niej do wanny

beatas lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Dziewczyny z Warszawy :D
    Mam dla was propozycje, a mianowicie za niedługo będziemy mieć śliczne brzuszki, może któraś zdecyduje się na sesje ciążową, potrzebuje kilka dziewczyn do mojego portfolio, któraś może byłaby chętna ? Dla dziewczyn z forum zniżka -50% (300 zł - 40 zdjęć) Czyli ze zniżką 150 zł
    Annielov jestem z Warszawy, myślę o sesji i chętnie skorzystam z Twojego obiektywu ;-)

zud33e3kf02ij2v9.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie imion to bardziej podoba mi się Maks. Znam kilku i fajne chłopaki.
    Lena to moja kuzynka, ładne imię. Nie wiem czy to ma związek z imieniem ale trochę niskie poczucie własnej wartości, z mega ambicją.

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Mąż krzywo zdjęcia robi, żeby potem posklejać dzień po dniu w jedno.:) nie wiem dlaczego tak :)

Ale faktycznie ucięłam tę kuchnię, bajzel taki, że jezus maria. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:25

Pati_89 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ