Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Maggi-P piękne ciuszki, ja mam takie samo body z H&M w paski tylko że biało granatowe, a nie biało czarne. Ja w sumie już mam sporo tych ubranek, wstawiłam tu zdjęcia tylko części, nawet kombinezon zimowy już mam
i takich w rozmiarze 68-74 tez sporo. Brakuje mi kaftaników takich na bok zapinanych, niedrapek i skarpetek. Njamniej mam w rozmiarze 56 bo póki co niewiadomo jakie będzie dziecko a ponoć czasem te 56 sa od razu za małe. Body z krótkim mam głównie rozmiar 62
Melissa84 lubi tę wiadomość
Adaś ur. 07.05.2016 -
beatas mój Mąż ciągle pyta czy czuje ruchy, domyślam się że jak w końcu usłyszy że tak to będzie gadał do brzucha podobnie jak Twój Mąż
Ale to pewnie temu ze sam będzie chciał poczuć
Co do Leny to ja znam jedną
i mimo że lubi sobie porządzić to kojarzy mi się baaaardzo pozytywnie
Sami się zastanawialiśmy nad imieniem Lenka
Ale zgadzam się z Magdą34 że lubi wymuszać
Kirys no w końcu się doczekam:) I na pewno się pochwalę
Szkołę rodzenia też planujemy z Mężem odwiedzićMuszę tam zadzwonić by zapytać od kiedy się zapisuję, bo wiem że akurat u mnie trzeba wcześniej
bo zajęcia cieszą się popularnością
Test obciążenia glukozą będę robić 15 lutego
-
Ansad, ja się kiedyś opiekowałam chłopcem o imieniu Igor - był cudowny! Wrażliwy, pomocny, chętnie zajmował się młodszą siostrzyczką
z minusów to bardzo duza ambicja, przez co girzej znosił porażki.. Ale uroczy chłopak, naprawdę
w zdrobnieniu nazywalismy go wlasnie Igi, Iguś, Igorek:)
Co do Lenki, to w naszych stronach właśnie nie znam zadnej! Dlatego pytam Was o wrażenia:D dlatego też nie boję, że to popularne imię
Ja jestem z okolic Krakowa, wstępnie też wybrałam ujastek, ale ze względu na cesarke chce też popytać w innych szpitalach, jak to wygląda, bo strasznie zależy mi na jak najszybszym kontakcie z dzieckiem.. Zwariuje jak każą mi leżeć samej całą dobę bez córci:( a koleżanka tak miała na ujastku, ale 6 lat temu.. Idee 6 lutego na dni otwarte to dopytam jak to wygląda:)
Ubranka cudne!
Helenucha, dzieci zdecydowanie są inne przy rodzicach: D jak widziałam zachowanie moich podopiecznych to byłam w szoku.. Przy mnie aniołki, a normalnie mali wymuszacze, płaczki i krzykacze:D ale to z niekonsekwencji rodziców wynika.. Chociaż ją się obawiam, że też nie będę potrafiła być konsekwentna w stosunku do córci, bo oszaleję na jej punkcie:D
Teraz to chyba wszystkie dzieci to małe cwaniaczki:D wiedzą jak się ustawić, ale to lepiej niż miałyby być zalęknionymi fajtłapami:)Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Hehe, piszecie o znaczeniu imion, charakterystykach itp. A podobno nie wystarczy wybrać imię, trzeba je jeszcze dopasować do znaku zodiaku dziecka
Jest tego trochę w necie. W moim przypadku przy założeniu, że córa urodzi się jako Bliźniak, żadne z rozważanych imion nie pasuje do znaku zodiaku.
-
Maggi, mam takie same spodenki z fisher price:p słodkie są
Andzia, na pewno! Dla nich to nowość i chyba te ruchy im udowadniają, że tam naprawdę ktoś jest:D Mój się tak podjarał jak w końcu poczuł kopniaka, że teraz zasypia z rekami na brzuchu, a przed pójściem do pracy caluje nie tylko mnie, ale też córeczkęnawet zgodził się już wózek córci zamówić, chociaż do niedawna uważał, że to za wcześnie: D
Fairy, co Ty gadasz.. Jeszcze więcej utrudnieńWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 12:31
Helenucha Klucha, Andzia SM, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
glosuje za Wojtusiem!
jakos Maksiu kojarzy mi sie z pepsi
a Lenki nie znam zadnej, ale wydaje mi sie, ze to dosc popularne imie ostatnio..
kurcze, znowu cala noc nie spalam i juz normalnie sily nie mam
ja poki co, z waga ciagle na minusie, ale mnie I trymestr bardzo wymeczyl
i podobno z chlopcem sie wiecej tyje- ciekawe czy to prawda
-
ansad wrote:tylko właśnie przeczytałm tą księgę imion, do której link któraś dawała (o charakterze) i jesli chodzi o charakter to nie bardzo mi się podoba, więc już sama nie wiem, cały czas mam wątpliwości, a żadnego Igora niestety nie znam. Zastanawiam się też nad Patrykiem, Tomkiem, Adamem, ale jakoś tak Igor najbardziej nam pasowało.
Poza tym to my wychowujemy nasze dzieci i mamy trochę wpływu na ich charakterAnia90 lubi tę wiadomość
-
Ansad, zapomniałam napisać, że startowałam z identyczną wagą jak Twoja, a do przodu jestem 5 kg:D wiec idziemy równo, bo masz trochę starszą ciążę
Evus, mi się od zawsze podobała Julia, ale sporo naszych bliższych znajomych mąż córeczki o takim imieniu.. Ale co ciekawe w klasie czy przedszkolu się nie dublująmnie raczej nie obchodzi, czy popularne czy nie, musi mi się podobać (i mężowi:/) i chciałabym, żeby w naszym najbliższym otoczeniu się nie pojawiało:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 12:40
evus, ansad lubią tę wiadomość
-
beatas wrote:Ja jestem z okolic Krakowa, wstępnie też wybrałam ujastek, ale ze względu na cesarke chce też popytać w innych szpitalach, jak to wygląda, bo strasznie zależy mi na jak najszybszym kontakcie z dzieckiem.
Adaś ur. 07.05.2016 -
agus3004 wrote:Ja jakoś na początku ciąży gdzieś też czytałam znaczenie tego imienia i było zdecydowanie bardziej pozytywne od tego które jest tutaj, tez było, że to bardzo ambitny człowiek ale było też, że jest bardzo życzliwy i towarzyski także co księga to opinia
Poza tym to my wychowujemy nasze dzieci i mamy trochę wpływu na ich charakter
Adaś ur. 07.05.2016 -
Taa a do tego wszystkiego dodajcie sobie horoskop chiński i znak w jakim zostanie urodzony to już w ogóle wyjdą sprzeczności
My imię wybraliśmy bez konsultacji za bardzo się nie przejmuje czy się rodzinie spodoba czy niei nie wierzę w te wszystkie znaczenia imion znam parę Patrycji z mojego rocznika i każda jest inna
więc coś jest w genach a reszta uwarunkowana jest środowiskiem i naszym wychowaniem a nie znakiem zodiaku
Helenucha ja dodaję co mam i a co mam ochotęczasami dodaję dopiero na talerzu bo mąż woli grecki jogurt a ja najlepiej kremówkę
U mnie pierwsze ruchy i teraz czasami też to tak jakby mi w jelitach coś jeździło i lada chwila musialabym do toalety leciećalbo Cie coś ciśnie i za chwilę gula na brzuchu
-
Helenucha Klucha wrote:Dziewczyny ja z innej beczki - do kremu z brokułów dajecie kwaśną śmietanę czy raczej zwykłą?
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
Adaś ur. 07.05.2016 -
evus wrote:Beatas, mysle ze najwazniejsze w wyborze imienia jest zeby Wam sie podobalo
mnie sie tez Lenka podoba
evus lubi tę wiadomość
Adaś ur. 07.05.2016