X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi-P piękne ciuszki, ja mam takie samo body z H&M w paski tylko że biało granatowe, a nie biało czarne. Ja w sumie już mam sporo tych ubranek, wstawiłam tu zdjęcia tylko części, nawet kombinezon zimowy już mam :-) i takich w rozmiarze 68-74 tez sporo. Brakuje mi kaftaników takich na bok zapinanych, niedrapek i skarpetek. Njamniej mam w rozmiarze 56 bo póki co niewiadomo jakie będzie dziecko a ponoć czasem te 56 sa od razu za małe. Body z krótkim mam głównie rozmiar 62

Melissa84 lubi tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas mój Mąż ciągle pyta czy czuje ruchy, domyślam się że jak w końcu usłyszy że tak to będzie gadał do brzucha podobnie jak Twój Mąż :) Ale to pewnie temu ze sam będzie chciał poczuć :) Co do Leny to ja znam jedną :) i mimo że lubi sobie porządzić to kojarzy mi się baaaardzo pozytywnie :) Sami się zastanawialiśmy nad imieniem Lenka :) Ale zgadzam się z Magdą34 że lubi wymuszać :)

Kirys no w końcu się doczekam:) I na pewno się pochwalę :)

Szkołę rodzenia też planujemy z Mężem odwiedzić :) Muszę tam zadzwonić by zapytać od kiedy się zapisuję, bo wiem że akurat u mnie trzeba wcześniej :) bo zajęcia cieszą się popularnością:)

Test obciążenia glukozą będę robić 15 lutego :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad, ja się kiedyś opiekowałam chłopcem o imieniu Igor - był cudowny! Wrażliwy, pomocny, chętnie zajmował się młodszą siostrzyczką;) z minusów to bardzo duza ambicja, przez co girzej znosił porażki.. Ale uroczy chłopak, naprawdę;) w zdrobnieniu nazywalismy go wlasnie Igi, Iguś, Igorek:)
    Co do Lenki, to w naszych stronach właśnie nie znam zadnej! Dlatego pytam Was o wrażenia:D dlatego też nie boję, że to popularne imię:)
    Ja jestem z okolic Krakowa, wstępnie też wybrałam ujastek, ale ze względu na cesarke chce też popytać w innych szpitalach, jak to wygląda, bo strasznie zależy mi na jak najszybszym kontakcie z dzieckiem.. Zwariuje jak każą mi leżeć samej całą dobę bez córci:( a koleżanka tak miała na ujastku, ale 6 lat temu.. Idee 6 lutego na dni otwarte to dopytam jak to wygląda:)
    Ubranka cudne!

Helenucha, dzieci zdecydowanie są inne przy rodzicach: D jak widziałam zachowanie moich podopiecznych to byłam w szoku.. Przy mnie aniołki, a normalnie mali wymuszacze, płaczki i krzykacze:D ale to z niekonsekwencji rodziców wynika.. Chociaż ją się obawiam, że też nie będę potrafiła być konsekwentna w stosunku do córci, bo oszaleję na jej punkcie:D

Teraz to chyba wszystkie dzieci to małe cwaniaczki:D wiedzą jak się ustawić, ale to lepiej niż miałyby być zalęknionymi fajtłapami:)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, piszecie o znaczeniu imion, charakterystykach itp. A podobno nie wystarczy wybrać imię, trzeba je jeszcze dopasować do znaku zodiaku dziecka :P Jest tego trochę w necie. W moim przypadku przy założeniu, że córa urodzi się jako Bliźniak, żadne z rozważanych imion nie pasuje do znaku zodiaku.

9ewns65gxjq3gces.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Krzywa cukrowa to ta glukoza ?

Tak

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi, mam takie same spodenki z fisher price:p słodkie są<3

Andzia, na pewno! Dla nich to nowość i chyba te ruchy im udowadniają, że tam naprawdę ktoś jest:D Mój się tak podjarał jak w końcu poczuł kopniaka, że teraz zasypia z rekami na brzuchu, a przed pójściem do pracy caluje nie tylko mnie, ale też córeczkę:D nawet zgodził się już wózek córci zamówić, chociaż do niedawna uważał, że to za wcześnie: D

Fairy, co Ty gadasz.. Jeszcze więcej utrudnień:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 12:31

Helenucha Klucha, Andzia SM, Melissa84 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glosuje za Wojtusiem!

jakos Maksiu kojarzy mi sie z pepsi ;)

a Lenki nie znam zadnej, ale wydaje mi sie, ze to dosc popularne imie ostatnio..

kurcze, znowu cala noc nie spalam i juz normalnie sily nie mam :(

ja poki co, z waga ciagle na minusie, ale mnie I trymestr bardzo wymeczyl :/

i podobno z chlopcem sie wiecej tyje- ciekawe czy to prawda ;)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze np taki zestaw w rozm 56 i 62, wszystko po 2szt ( na zdjęciu pojedyńcze)
    http://iv.pl/images/36109272288848333599_thumb.jpg

evus, Helenucha Klucha, beatas, mmarzenak, dais, Melissa84 lubią tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    tylko właśnie przeczytałm tą księgę imion, do której link któraś dawała (o charakterze) i jesli chodzi o charakter to nie bardzo mi się podoba, więc już sama nie wiem, cały czas mam wątpliwości, a żadnego Igora niestety nie znam. Zastanawiam się też nad Patrykiem, Tomkiem, Adamem, ale jakoś tak Igor najbardziej nam pasowało.
    Ja jakoś na początku ciąży gdzieś też czytałam znaczenie tego imienia i było zdecydowanie bardziej pozytywne od tego które jest tutaj, tez było, że to bardzo ambitny człowiek ale było też, że jest bardzo życzliwy i towarzyski także co księga to opinia :)
    Poza tym to my wychowujemy nasze dzieci i mamy trochę wpływu na ich charakter :)

Ania90 lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad, zapomniałam napisać, że startowałam z identyczną wagą jak Twoja, a do przodu jestem 5 kg:D wiec idziemy równo, bo masz trochę starszą ciążę:D

Evus, mi się od zawsze podobała Julia, ale sporo naszych bliższych znajomych mąż córeczki o takim imieniu.. Ale co ciekawe w klasie czy przedszkolu się nie dublują:D mnie raczej nie obchodzi, czy popularne czy nie, musi mi się podobać (i mężowi:/) i chciałabym, żeby w naszym najbliższym otoczeniu się nie pojawiało:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 12:40

evus, ansad lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z innej beczki - do kremu z brokułów dajecie kwaśną śmietanę czy raczej zwykłą?

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Ja jestem z okolic Krakowa, wstępnie też wybrałam ujastek, ale ze względu na cesarke chce też popytać w innych szpitalach, jak to wygląda, bo strasznie zależy mi na jak najszybszym kontakcie z dzieckiem.
    Koleżanka miała cesarkę na Kopernika, nie wiem jednak jak to wyglądało jesli chodzi o kontakt z dzieckiem, w każdym razie mówiła, że warunki i opieka jeśli chodzi o opiekę dla matki były kiepskie. Co do Ujastka to ja w poprzedniej ciązy byłam tydzień na patologi i tam warunki i opieka były super ( łazienka w pokoju 4 osobowym, czysto,jedzenie znośne, tylko bardzo małe porcje) Na tej sali na której byłam, niecały dzień leżała też dziewczyna, która miała iść na cesarkę, ale wcześniej robili jej jakieś badania. Jakie jednak warunki są po porodzie nie wiem, ale ponoć gorsze, przede wszystkim jest duży przemiał i to mnie martwi. Jedni chwalą ,inni narzekają.

Adaś ur. 07.05.2016
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Dziewczyny ja z innej beczki - do kremu z brokułów dajecie kwaśną śmietanę czy raczej zwykłą?
    Przecież zwykła śmietana, jest kwaśna :-P
    Ja dodaję 30% słodką

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:

Nie pomoge, bo nie robiłam tego nigdy :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• evus Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:

ja tez daje 30%

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Ja jakoś na początku ciąży gdzieś też czytałam znaczenie tego imienia i było zdecydowanie bardziej pozytywne od tego które jest tutaj, tez było, że to bardzo ambitny człowiek ale było też, że jest bardzo życzliwy i towarzyski także co księga to opinia :)
    Poza tym to my wychowujemy nasze dzieci i mamy trochę wpływu na ich charakter :)
    ja tez kiedyś czytałam gdzie indziej, i tam mi odpowiadało to znaczenie bo wychodziło, ze synuś miałby podobny charakter do mnie i mojego emka, a tu znowu co innego napisali i ludzie podpisują że się zgadza. Zna ktoś jeszcze jakiegoś Igora? Jaki ma charakter - chodzi głównie o dorosłego

Adaś ur. 07.05.2016
  • evus Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas, mysle ze najwazniejsze w wyborze imienia jest zeby Wam sie podobalo :) mnie sie tez Lenka podoba :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa a do tego wszystkiego dodajcie sobie horoskop chiński i znak w jakim zostanie urodzony to już w ogóle wyjdą sprzeczności :D
    My imię wybraliśmy bez konsultacji za bardzo się nie przejmuje czy się rodzinie spodoba czy nie :) i nie wierzę w te wszystkie znaczenia imion znam parę Patrycji z mojego rocznika i każda jest inna :D więc coś jest w genach a reszta uwarunkowana jest środowiskiem i naszym wychowaniem a nie znakiem zodiaku :D

Helenucha ja dodaję co mam i a co mam ochotę :) czasami dodaję dopiero na talerzu bo mąż woli grecki jogurt a ja najlepiej kremówkę :D

U mnie pierwsze ruchy i teraz czasami też to tak jakby mi w jelitach coś jeździło i lada chwila musialabym do toalety lecieć :) albo Cie coś ciśnie i za chwilę gula na brzuchu :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    ja jak ostatnio robiłam to nie miałam słodkiej i dałam zwykłą kwaśną 18% - mi smakowała

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    Beatas, mysle ze najwazniejsze w wyborze imienia jest zeby Wam sie podobalo :) mnie sie tez Lenka podoba :)
    Lena też mi się bardzo podoba, z dziewczyńskich to jeszcze podobają mi się Aleksandra, Ewa, Wiktoria

evus lubi tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ