Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi siostra przepowiedziała, że będzie córka, bo ona ma przeczucie, sprawdziło się w przypadku jej dwóch synów i córki siostry. Zobaczymy czy i u mnie się sprawdzi. Mężowi nawet o tym nie mówiłam, bo on tak bardzo chciałby synka, że do myśli o córce będzie musiał się długo przyzwyczajać.
JajkoNiespodzianka, zazdroszczę Ci takiej niespodziankiSiusiak piękny na zdjęciu, mąż dumny, to się musiała bakteria jakaś paskudna pojawić i zmącić trochę to Wasze szczęście!? Dobrze, że idziesz na konsultacje, nie martw się na zapas, tylko słuchaj lekarzy, a będzie dobrze.
Dziewczyny gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt i dobrych wieści
Fairy_tale super, że Zuzia zdrowa i z szyjką wszystko w porządku!
Madziak2202 ale to Wasze dzieciątko trzyma Was w niepewności, wstydliwe hihi. Wpisów z weekendu nawet nie nadrabiaj, bo szkoda nerwów na jakieś niepotrzebne waśnie.
Maggi gratuluję synka i super, że wszystko ok
Misia15 Oliwka cudowna, zdjęcia przepiękne
Helenucha jak minęła noc z podopieczną?
Moli5 każdy tyje w swoim tempie. Mnie siostra od razu przestrzegła, że z niskim BMI startowym przytyję dużo, tak jak ona. Ale jak teraz na nią patrzę, jak wszystko zrzuciła, to mnie to pociesza, a jest już po 40-tce. Ja startowałam z 54 kg przy wzroście 170 cm i o ile w I trymestrze waga stała, tak teraz co tydzień jest +1 kg i już w sumie +4 kg. Jak tak dalej pójdzie, to przytyję jeszcze 20 kg!
fairy_tale, JajkoNiespodzianka, Misia15 lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Ja zaliczylam shaker, robot kuchenny, szklanke i pokrywke od cukru. Wszystkie sie psuje co biore do rak
U mnie miedzy 2 a 3 kg, ale tez tak jak wspominalam nie naleze do szczuplych. Ogolnie te szczuplutkie zazwyczaj wiecej przybieraja niz te pelniejsze.
Bylam w tym lidlu i ubranka fajne, wg mnie jakosc dobra. Body nie kupowalam, bo mam spory zapas, ale zakupilam otulacz do fotelika (ma miejsca na pasy) do ktorego wszyje rzep, bo wg mnie by sie przydal, oraz 2 paczki spodenek (62/68 oraz 74/80).
Zdjecie z komorki, robione wieczorem, wiec jakosc nie najlepsza.
Witam wszystkie nowe, gratuluje zdrowych dzieciaczkowGratulacje dla wczorajszych wizytujacych i widze, ze co chwile niespodzianki. U mnie wszyscy oprocz mojej mamy i meza mysleli ze bedzie dziewczynka, a tu chlopczyk
U nas tez pogoda do niczego, chlapa, slisko strasznie bo woda nad lodem, bleh!
Ktos dzisiaj jeszcze wizytuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:26
kuleczka777, mmarzenak, Helenucha Klucha, Helenucha Klucha, Lila2703, evus, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
JajkoNiespodzianka wrote:Ja już zaliczyłam w tym miesiącu 3 talerze i 2 szklanki
(a ile było złapanych w ostatniej chwili!) Fajtłapstwo totalne
Ja na dzień dobry wysypałam na siebie płatki śniadaniowe
Jeszcze nic nie rozbiłam ale ilość wylanych zup, leczo na dywanie...
Wczoraj moja Mała cały dzień okładała mój pęcherz.. Dzisiaj siedzi cichutko póki cocóreczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
A ja zazdroszczę Wam wsyzstkim, które już czujecie dzidziusia:) Ja jestem w pierwszej ciaży więc wiem że bedzie to trochę później ale już się doczekać nie mogę
U Nas z wnusi najbardziej ucieszył się Teściu chyba haha mówi że zawsze chciał mieć córkę a że dane Mu było mieć 2 synów to teraz jest w raju choc wiadomo cieszył by się i z wnuka
-
Jajkoniespodzianka
Oba ładne
Ja z racji że pracuję z dziećmi to już sobie ideologię stworzyłam
Maksiu bardzo ładne imię, miałam już kilku w pracy i mogę powiedzieć że to z reguły grzeczne dzieci, nie bardzo rozbujnikowe
A Wojtusia miałam jednego i ON to baaaaaaaaardzo żywe dziecko
Mówcie co chcecie ale imiona naprawdę coś w sobie mają
Mogę to z mojego doświadczenia potwierdzić i jak dotad nie mam wyjątków
-
JajkoNiespodzianka wrote:Dobra, przeleciałam te imiona i jedyne jakie mi wpadły w oko i w ucho, o których już jakiś czas myślę to:
Wojciech
i
Maksymilian
Muszę zrobić ankietęCO SĄDZICIE? Które ładniejsze?
Hmmm chyba Wojtek mi sie bardziej podoba, ale to pewnie przez to, ze znalam jednego Maksa i nie chcialabym aby moje dziecko takie bylo
a Wojtkow znam samych fajnych
-
Ja obstawiam Maksa:)
Dais, super zakupy;) u nas taka sama pogoda!
Kirys, faceci tak naprawdę są zakochani w córeczkach, w końcu "córusia tatusia" nie wzięło sie znikąd:D także nie martw się, w razie czego się przyzwyczai:D albo powiedz mu tak, jak mi wczoraj lekarz, że to jego wina, sam sobie córe zrobił
A jak zmierzył mi ciśnienie to pytał czy jakiś sport wyczynowo uprawiałam:D bo takie ciśnienie maja sportowcy, a oznacza dużą wydolność!
Andzia, moja tez pierwsza i mocniejsze kopniaki poczułam pod koniec 17t!teraz z dnia na dzień coraz bardziej mała daje popalić
zwłaszcza, jak sie klade spac, a mąż ją jaszcze prowokuje i mówi: "kop mamusie, mocniej ją kop!"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:50
kuleczka777, kirys, Andzia SM lubią tę wiadomość
-
moli5 wrote:Pati i Andzia woow, 5 kg i 2kg na plusie to prawie jak nic
Ale widocznie mój organizm tego potrzebuje. (tak sobie tłumaczę )
Lekarz nie jest przerażony moim przyrostem wagi bo od początku ciąży tyje mniej więcej w tym samym tempie ale ja jestem przerażona!
Miłego dnia dla wszystkich
Moli nie martw się. Jeśli tylko nie jesz bez przerwy śmieciowego i słodyczy to pewnie tak ma być. Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 22kg. Po pol roku było minus 26kg przez dietę kolkowa. Głowa do góry:) -
Bomblica wrote:Bez urazy, ale znam wiecej psów o imieniu Maks niż dzieci
dlatego wybór dla mnie oczywisty
Swoją drogą okropnie mnie irytuje, jak ktoś nadaje psom ludzkie imiona
Póki co jest po równo dla Maksymiliana i Wojciecha... nie ułatwiacie mi -
fairy_tale wrote:Dziewczyny, trafiłam w necie na informację o rzadkim, ale bardzo niebezpiecznym zjawisku vasa previa (naczynia przodujące):
http://znaczkijakrobaczki.pl/2013/11/vasa-previa-czyli-naczynia-bladzace-przodujace.html
Zapytajcie o to swoich ginekologów podczas najbliższego badania. Nie wiem, na jakim dokładnie etapie ciąży można na 100% wykluczyć lub stwierdzić tę przypadłość. Wydaje mi się, że w naszym przypadku jest jeszcze trochę czasu na takie diagnozy. Ja niestety na moim połówkowym nie poruszyłam tego tematu, ale pewnie będę mieć kolejne usg jakoś do 25 tc i wtedy poproszę lekarza o zbadanie pod tym kątem.HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
beatas wrote:Zgadzam sie z tym imieniem, ma w sobie jakieś przypisane cechy! a znacie jakieś Lenki?
mężowi się to imię podoba, a ja nie mam odniesienia, bo nie znam żadnej osoby o tym imieniu:D
Słodkie imię
Tylko wydaje mi się ostatnio popularne, ale jak nie zwracasz na to uwagi, to śmiało