X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kirys Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi siostra przepowiedziała, że będzie córka, bo ona ma przeczucie, sprawdziło się w przypadku jej dwóch synów i córki siostry. Zobaczymy czy i u mnie się sprawdzi. Mężowi nawet o tym nie mówiłam, bo on tak bardzo chciałby synka, że do myśli o córce będzie musiał się długo przyzwyczajać.

JajkoNiespodzianka, zazdroszczę Ci takiej niespodzianki :-) Siusiak piękny na zdjęciu, mąż dumny, to się musiała bakteria jakaś paskudna pojawić i zmącić trochę to Wasze szczęście!? Dobrze, że idziesz na konsultacje, nie martw się na zapas, tylko słuchaj lekarzy, a będzie dobrze.

Dziewczyny gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt i dobrych wieści :-)
    Fairy_tale super, że Zuzia zdrowa i z szyjką wszystko w porządku!

Madziak2202 ale to Wasze dzieciątko trzyma Was w niepewności, wstydliwe hihi. Wpisów z weekendu nawet nie nadrabiaj, bo szkoda nerwów na jakieś niepotrzebne waśnie.

Maggi gratuluję synka i super, że wszystko ok :)

Misia15 Oliwka cudowna, zdjęcia przepiękne <3

Helenucha jak minęła noc z podopieczną?

Moli5 każdy tyje w swoim tempie. Mnie siostra od razu przestrzegła, że z niskim BMI startowym przytyję dużo, tak jak ona. Ale jak teraz na nią patrzę, jak wszystko zrzuciła, to mnie to pociesza, a jest już po 40-tce. Ja startowałam z 54 kg przy wzroście 170 cm i o ile w I trymestrze waga stała, tak teraz co tydzień jest +1 kg i już w sumie +4 kg. Jak tak dalej pójdzie, to przytyję jeszcze 20 kg!

fairy_tale, JajkoNiespodzianka, Misia15 lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaliczylam shaker, robot kuchenny, szklanke i pokrywke od cukru. Wszystkie sie psuje co biore do rak :P
    U mnie miedzy 2 a 3 kg, ale tez tak jak wspominalam nie naleze do szczuplych. Ogolnie te szczuplutkie zazwyczaj wiecej przybieraja niz te pelniejsze.
    Bylam w tym lidlu i ubranka fajne, wg mnie jakosc dobra. Body nie kupowalam, bo mam spory zapas, ale zakupilam otulacz do fotelika (ma miejsca na pasy) do ktorego wszyje rzep, bo wg mnie by sie przydal, oraz 2 paczki spodenek (62/68 oraz 74/80).
    88c078b53b71fb85med.jpg
    Zdjecie z komorki, robione wieczorem, wiec jakosc nie najlepsza.
    Witam wszystkie nowe, gratuluje zdrowych dzieciaczkow :) Gratulacje dla wczorajszych wizytujacych i widze, ze co chwile niespodzianki. U mnie wszyscy oprocz mojej mamy i meza mysleli ze bedzie dziewczynka, a tu chlopczyk :D
    U nas tez pogoda do niczego, chlapa, slisko strasznie bo woda nad lodem, bleh!
    Ktos dzisiaj jeszcze wizytuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:26

kuleczka777, mmarzenak, Helenucha Klucha, Helenucha Klucha, Lila2703, evus, Melissa84 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Ja już zaliczyłam w tym miesiącu 3 talerze i 2 szklanki :D (a ile było złapanych w ostatniej chwili!) Fajtłapstwo totalne :D

Ja na dzień dobry wysypałam na siebie płatki śniadaniowe ;)
    Jeszcze nic nie rozbiłam ale ilość wylanych zup, leczo na dywanie...

Wczoraj moja Mała cały dzień okładała mój pęcherz.. Dzisiaj siedzi cichutko póki co :)

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, przeleciałam te imiona i jedyne jakie mi wpadły w oko i w ucho, o których już jakiś czas myślę to:

Wojciech
    i
    Maksymilian

Muszę zrobić ankietę ;) CO SĄDZICIE? Które ładniejsze?

Andzia SM, Melissa84 lubią tę wiadomość

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zazdroszczę Wam wsyzstkim, które już czujecie dzidziusia:) Ja jestem w pierwszej ciaży więc wiem że bedzie to trochę później ale już się doczekać nie mogę :)

U Nas z wnusi najbardziej ucieszył się Teściu chyba haha mówi że zawsze chciał mieć córkę a że dane Mu było mieć 2 synów to teraz jest w raju choc wiadomo cieszył by się i z wnuka :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się bardziej podoba Maksymilian :) Chociaż Wojtuś też brzmi ładnie !

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko mój tata miał Wojtuś :) Maxa ma moja znajoma :) więc obydwa ładne

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Andzia SM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajkoniespodzianka :) Oba ładne :) Ja z racji że pracuję z dziećmi to już sobie ideologię stworzyłam :) Maksiu bardzo ładne imię, miałam już kilku w pracy i mogę powiedzieć że to z reguły grzeczne dzieci, nie bardzo rozbujnikowe :) A Wojtusia miałam jednego i ON to baaaaaaaaardzo żywe dziecko :) Mówcie co chcecie ale imiona naprawdę coś w sobie mają :P Mogę to z mojego doświadczenia potwierdzić i jak dotad nie mam wyjątków :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • dais Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Dobra, przeleciałam te imiona i jedyne jakie mi wpadły w oko i w ucho, o których już jakiś czas myślę to:

Wojciech
    i
    Maksymilian

Muszę zrobić ankietę ;) CO SĄDZICIE? Które ładniejsze?
    Ojj tez robilam ankiete wsrod przyjaciol :P Hmmm chyba Wojtek mi sie bardziej podoba, ale to pewnie przez to, ze znalam jednego Maksa i nie chcialabym aby moje dziecko takie bylo :P a Wojtkow znam samych fajnych :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtuś! :)

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia moja też pierwsza zobaczysz przyjdzie już niedługo wtedy kiedy się nie spodziewasz :)

Andzia SM lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam Maksa:)

Dais, super zakupy;) u nas taka sama pogoda!

Kirys, faceci tak naprawdę są zakochani w córeczkach, w końcu "córusia tatusia" nie wzięło sie znikąd:D także nie martw się, w razie czego się przyzwyczai:D albo powiedz mu tak, jak mi wczoraj lekarz, że to jego wina, sam sobie córe zrobił:D
    A jak zmierzył mi ciśnienie to pytał czy jakiś sport wyczynowo uprawiałam:D bo takie ciśnienie maja sportowcy, a oznacza dużą wydolność!

Andzia, moja tez pierwsza i mocniejsze kopniaki poczułam pod koniec 17t!;) teraz z dnia na dzień coraz bardziej mała daje popalić:D zwłaszcza, jak sie klade spac, a mąż ją jaszcze prowokuje i mówi: "kop mamusie, mocniej ją kop!" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:50

kuleczka777, kirys, Andzia SM lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, imiona zawsze COŚ w sobie mają :) Znam samych fajnych Wojtków, a Maksa żadnego nie znam :)
    Ja nie chcę wśród znajomych ankietować, więc mam nadzieję że Wy mi pomożecie! :)
    Czekam na Wasze kolejne typy!

Andzia SM lubi tę wiadomość

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez urazy, ale znam wiecej psów o imieniu Maks niż dzieci ;) dlatego wybór dla mnie oczywisty :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • SShape Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Pati i Andzia woow, 5 kg i 2kg na plusie to prawie jak nic :D
    Ale widocznie mój organizm tego potrzebuje. (tak sobie tłumaczę )
    Lekarz nie jest przerażony moim przyrostem wagi bo od początku ciąży tyje mniej więcej w tym samym tempie ale ja jestem przerażona!

Miłego dnia dla wszystkich :)

Moli nie martw się. Jeśli tylko nie jesz bez przerwy śmieciowego i słodyczy to pewnie tak ma być. Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 22kg. Po pol roku było minus 26kg przez dietę kolkowa. Głowa do góry:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, a ja rozpoczęłam dzis dzień z bólem głowy :/:/
    co do przyrostu wagi to mam już +7 kg i duzy brzuch :/

Witaj MOLI5 :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z tym imieniem, ma w sobie jakieś przypisane cechy! a znacie jakieś Lenki?:D mężowi się to imię podoba, a ja nie mam odniesienia, bo nie znam żadnej osoby o tym imieniu:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Bez urazy, ale znam wiecej psów o imieniu Maks niż dzieci ;) dlatego wybór dla mnie oczywisty :)
    Dobrze, że o tym piszesz, będę mieć to na uwadze, ja nie znam takich psów :D
    Swoją drogą okropnie mnie irytuje, jak ktoś nadaje psom ludzkie imiona :D
    Póki co jest po równo dla Maksymiliana i Wojciecha... nie ułatwiacie mi :D

• kirys Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Dziewczyny, trafiłam w necie na informację o rzadkim, ale bardzo niebezpiecznym zjawisku vasa previa (naczynia przodujące):

http://znaczkijakrobaczki.pl/2013/11/vasa-previa-czyli-naczynia-bladzace-przodujace.html

Zapytajcie o to swoich ginekologów podczas najbliższego badania. Nie wiem, na jakim dokładnie etapie ciąży można na 100% wykluczyć lub stwierdzić tę przypadłość. Wydaje mi się, że w naszym przypadku jest jeszcze trochę czasu na takie diagnozy. Ja niestety na moim połówkowym nie poruszyłam tego tematu, ale pewnie będę mieć kolejne usg jakoś do 25 tc i wtedy poproszę lekarza o zbadanie pod tym kątem.
    Dzięki za informację. Zapytam o to lekarza na połówkowych i tydzień później mojego na kontroli.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Zgadzam sie z tym imieniem, ma w sobie jakieś przypisane cechy! a znacie jakieś Lenki?:D mężowi się to imię podoba, a ja nie mam odniesienia, bo nie znam żadnej osoby o tym imieniu:D
    Znam Lenkę - ma jakieś 5 lat :) Słodkie imię :) Tylko wydaje mi się ostatnio popularne, ale jak nie zwracasz na to uwagi, to śmiało :)

‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ