X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wczorajszych wizyt:) zdjecia dzieciaczkow sa cudowne:)

JajkoNiespodzianka nie martw sie bo stres zle wplywa na malucha,na spokojnie skonsultuj to z innym lekarzem.Na pewno bedzie dobrze,a w internecie to tylko strasza.

Czy dzisiaj ktos wizytuje?

Milego dnia!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Moli:) u mnie na plusie 5 kg ale się nie przejmuje wreszcie ważę tyle ile przez całe życie chciałam :)
    Jesteśmy w bardzo podobnym dniu ciąży bo u mnie termin na 11.06 :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Andzia SM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajkoniespodzinaka to faktycznie musi być syn nie da się ukryć :) O 14 kciuki będą zaciśnięte :)

Ja jestem w 17 tyg 5 dzień i przytyłam 2 kg. Jem normalnie, słodyczy czasami też troche podjem:P, ćwiczyć za specjalnie nie ćwicze więc nie mam recepty :) Choć pewnie niebawem waga ruszy :P

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Czy dzisiaj ktos wizytuje?

Milego dnia!
    No właśnie kto dziś się pochwali zdjęciami maluszków? :P

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Siusiak ogromny:D ta bakteria NIELECZONA moze, ale nie musi spowodować wczesniejszy poród.. Wyleczysz i wszystko będzie ok! Glowa do gory;)
    Zastanawia mnie jedynie od kiedy ją mam... Bo mogę mieć od początku ciąży - ponoć najpierw długo nie ma żadnych objawów, a jak już jest "gorzej" to są te pobolewania i problemy z sikaniem, które mam. W lipcu miałam zapalenie pęcherza, ale nie wiem czy to ma jakiś związek.
    Dzięki za wsparcie!

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko sisusak pierwsza klasa :)

Kaja witaj :)

Agus się męczysz, wracaj do zdrowia szybko

agus3004 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati i Andzia woow, 5 kg i 2kg na plusie to prawie jak nic :D
    Ale widocznie mój organizm tego potrzebuje. (tak sobie tłumaczę )
    Lekarz nie jest przerażony moim przyrostem wagi bo od początku ciąży tyje mniej więcej w tym samym tempie ale ja jestem przerażona!

Miłego dnia dla wszystkich :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Moli. Nie jesteś sama ;) nie martw się u mnie też nie widać tego choć jestem niska ale czuję właśnie że idzie w cycki i brzuch.

Wszyscy mi mówią że tyle to prawidłowo począwszy od lekarza, pielęgniarki i znajomej

f2w3skjoxrbw67ni.png

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 póki co nic nie brałam, okładów też nie robiłam, bo tak jak mówię, gorączka jest tylko wieczorem to zaraz się kładę do łózka i nawet szybko zasypiam. Dziś już nie mam kaszlu (odpukać) więc mam nadzieje, że i gorączka się nie pojawi, ale z łóżka i tak nie wychodzę.
    Zresztą pogoda okropna, szaro buro, po śniegu już śladu nie ma tyle deszczu spadło, a na termometrze 13 stopni!
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :*

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli może już w III trymestrze nie przytyjesz tak dużo :) będzie dobrze dzidzia jest ważniejsza niż nasze figury :D poza tym wychodzę z założenia że wszystko można zrzucić trzeba tylko chcieć więc martwić będziemy się w czerwcu :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś leż leż <3 u nas pogoda dokładnie taka sama :/ jeszcze w niedziele nasypało śniegu a dziś już nc nie ma tylko pada :/
    Zostaw sobie na noc przy łóżku miskę z zimną wodą i okład i zawsze możesz szybko po nią sięgnąć w razie W ale życzę Ci aby już się nie pojawiła <3

agus3004 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, siusior ładny :P
    Mąż do mnie: "TAK się dzieci robi!"
    :D
    2 lata na naszego Synia Kochanego czekaliśmy <3
    Dla relaksu posegregowałam ciuszki, dziewczeńskie spakowałam, okazało się, że nawet sporo mam tych na chłopca :)
    Moja mama oszalała z radości (od zawsze marzyła o synku, a urodziła 3 córy :)
    Jakie bym nie miała objawy od początku ciąży to mówiła "Aaa, to na syna, na syna" :D (a wcale na syna nie wskazywały:P)

Co do wagi to zdarza się, że niektóre dziewczyny tyją na początku ciąży, a potem mniej. Także Moli - nie martw się :) Moja koleżanka jest w 25 tyg i przytyła 9 kg, ale wcześniej ważyła 62 i 168 cm wzrostu. I ona wygląda bardzo dobrze i seksi teraz :)

fairy_tale, Helenucha Klucha, evus, Melissa84 lubią tę wiadomość

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, mnie też to na początku wystraszyło. Ale myślę, że w naszym przypadku jest jeszcze dość wcześnie, trzeba tylko dopytać lekarza o te naczynia przodujące. Mam nadzieję, że lekarze są na tyle kumaci, ze wiedzą, jak to sprawdzić.

9ewns65gxjq3gces.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko to Ci mąż przeszczęśliwy :)

U mnie wszyscy co mnie widzieli to pierwsze co mówili to że dziewczynka będzie i się potwierdziło

f2w3skjoxrbw67ni.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Jajko to Ci mąż przeszczęśliwy :)

U mnie wszyscy co mnie widzieli to pierwsze co mówili to że dziewczynka będzie i się potwierdziło
    U mnie też prawie wszyscy obstawiali dziewczynkę :D Ale to chyba ja ich tak nakręciłam :P

beatas lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było dokładnie tak samo nawet brzucha sie miałam a już wiedzieli że będzie chłopak :D u nas z kolei oszaleli dziadkowie obaj choć mój tato bardziej bo ma dwie córki więc wnuk to jest coś :)

Helenucha Klucha, evus lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie dzień zaczął się od potłuczonego talerza, ale jestem nieporadna :/

moli5 doskonale Cię rozumiem , że się martwisz przyrostem wagi. Na szczęście startowałaś z malutkiej wagi to masz prawo więcej przybrać ;) Ja z tym samym wzrostem startowałam od 67,5 i mam teraz 72,2 więc prawie 5 kg a było więcej tylko okazało isę że mam cukrzycę ciążową, teraz dietka :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej :) U mnie dzień zaczął się od potłuczonego talerza, ale jestem nieporadna :/
    Ja już zaliczyłam w tym miesiącu 3 talerze i 2 szklanki :D (a ile było złapanych w ostatniej chwili!) Fajtłapstwo totalne :D

Paula222 lubi tę wiadomość

• moli5 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pocieszenie!
    Macie rację:)
    Wagą zacznę martwić się po porodzie, najważniejsze jest aby dzidziuś rósł zdrowo!:)

HoniKa89 lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Magda81 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, w pochmurny " poranek" :)
    Kaja,Moli5 witajcie
    Ja przytyłam już 9 kg i chyba sporo poszło w brzuszek bo w porówaniu do waszych to mam ogromny ;) ale przynajmniej dzidzia ma duży domek :)

JajkoNiespodzianka, Magda34, HoniKa89, evus lubią tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ