WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wczorajszych wizyt:) zdjecia dzieciaczkow sa cudowne:)

JajkoNiespodzianka nie martw sie bo stres zle wplywa na malucha,na spokojnie skonsultuj to z innym lekarzem.Na pewno bedzie dobrze,a w internecie to tylko strasza.

Czy dzisiaj ktos wizytuje?

Milego dnia!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Moli:) u mnie na plusie 5 kg ale się nie przejmuje wreszcie ważę tyle ile przez całe życie chciałam :)
    Jesteśmy w bardzo podobnym dniu ciąży bo u mnie termin na 11.06 :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Andzia SM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajkoniespodzinaka to faktycznie musi być syn nie da się ukryć :) O 14 kciuki będą zaciśnięte :)

Ja jestem w 17 tyg 5 dzień i przytyłam 2 kg. Jem normalnie, słodyczy czasami też troche podjem:P, ćwiczyć za specjalnie nie ćwicze więc nie mam recepty :) Choć pewnie niebawem waga ruszy :P

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Czy dzisiaj ktos wizytuje?

Milego dnia!
    No właśnie kto dziś się pochwali zdjęciami maluszków? :P

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Siusiak ogromny:D ta bakteria NIELECZONA moze, ale nie musi spowodować wczesniejszy poród.. Wyleczysz i wszystko będzie ok! Glowa do gory;)
    Zastanawia mnie jedynie od kiedy ją mam... Bo mogę mieć od początku ciąży - ponoć najpierw długo nie ma żadnych objawów, a jak już jest "gorzej" to są te pobolewania i problemy z sikaniem, które mam. W lipcu miałam zapalenie pęcherza, ale nie wiem czy to ma jakiś związek.
    Dzięki za wsparcie!

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko sisusak pierwsza klasa :)

Kaja witaj :)

Agus się męczysz, wracaj do zdrowia szybko

agus3004 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati i Andzia woow, 5 kg i 2kg na plusie to prawie jak nic :D
    Ale widocznie mój organizm tego potrzebuje. (tak sobie tłumaczę )
    Lekarz nie jest przerażony moim przyrostem wagi bo od początku ciąży tyje mniej więcej w tym samym tempie ale ja jestem przerażona!

Miłego dnia dla wszystkich :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Moli. Nie jesteś sama ;) nie martw się u mnie też nie widać tego choć jestem niska ale czuję właśnie że idzie w cycki i brzuch.

Wszyscy mi mówią że tyle to prawidłowo począwszy od lekarza, pielęgniarki i znajomej

f2w3skjoxrbw67ni.png

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 póki co nic nie brałam, okładów też nie robiłam, bo tak jak mówię, gorączka jest tylko wieczorem to zaraz się kładę do łózka i nawet szybko zasypiam. Dziś już nie mam kaszlu (odpukać) więc mam nadzieje, że i gorączka się nie pojawi, ale z łóżka i tak nie wychodzę.
    Zresztą pogoda okropna, szaro buro, po śniegu już śladu nie ma tyle deszczu spadło, a na termometrze 13 stopni!
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :*

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli może już w III trymestrze nie przytyjesz tak dużo :) będzie dobrze dzidzia jest ważniejsza niż nasze figury :D poza tym wychodzę z założenia że wszystko można zrzucić trzeba tylko chcieć więc martwić będziemy się w czerwcu :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś leż leż <3 u nas pogoda dokładnie taka sama :/ jeszcze w niedziele nasypało śniegu a dziś już nc nie ma tylko pada :/
    Zostaw sobie na noc przy łóżku miskę z zimną wodą i okład i zawsze możesz szybko po nią sięgnąć w razie W ale życzę Ci aby już się nie pojawiła <3

agus3004 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, siusior ładny :P
    Mąż do mnie: "TAK się dzieci robi!"
    :D
    2 lata na naszego Synia Kochanego czekaliśmy <3
    Dla relaksu posegregowałam ciuszki, dziewczeńskie spakowałam, okazało się, że nawet sporo mam tych na chłopca :)
    Moja mama oszalała z radości (od zawsze marzyła o synku, a urodziła 3 córy :)
    Jakie bym nie miała objawy od początku ciąży to mówiła "Aaa, to na syna, na syna" :D (a wcale na syna nie wskazywały:P)

Co do wagi to zdarza się, że niektóre dziewczyny tyją na początku ciąży, a potem mniej. Także Moli - nie martw się :) Moja koleżanka jest w 25 tyg i przytyła 9 kg, ale wcześniej ważyła 62 i 168 cm wzrostu. I ona wygląda bardzo dobrze i seksi teraz :)

fairy_tale, Helenucha Klucha, evus, Melissa84 lubią tę wiadomość

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, mnie też to na początku wystraszyło. Ale myślę, że w naszym przypadku jest jeszcze dość wcześnie, trzeba tylko dopytać lekarza o te naczynia przodujące. Mam nadzieję, że lekarze są na tyle kumaci, ze wiedzą, jak to sprawdzić.

9ewns65gxjq3gces.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko to Ci mąż przeszczęśliwy :)

U mnie wszyscy co mnie widzieli to pierwsze co mówili to że dziewczynka będzie i się potwierdziło

f2w3skjoxrbw67ni.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Jajko to Ci mąż przeszczęśliwy :)

U mnie wszyscy co mnie widzieli to pierwsze co mówili to że dziewczynka będzie i się potwierdziło
    U mnie też prawie wszyscy obstawiali dziewczynkę :D Ale to chyba ja ich tak nakręciłam :P

beatas lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było dokładnie tak samo nawet brzucha sie miałam a już wiedzieli że będzie chłopak :D u nas z kolei oszaleli dziadkowie obaj choć mój tato bardziej bo ma dwie córki więc wnuk to jest coś :)

Helenucha Klucha, evus lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie dzień zaczął się od potłuczonego talerza, ale jestem nieporadna :/

moli5 doskonale Cię rozumiem , że się martwisz przyrostem wagi. Na szczęście startowałaś z malutkiej wagi to masz prawo więcej przybrać ;) Ja z tym samym wzrostem startowałam od 67,5 i mam teraz 72,2 więc prawie 5 kg a było więcej tylko okazało isę że mam cukrzycę ciążową, teraz dietka :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej :) U mnie dzień zaczął się od potłuczonego talerza, ale jestem nieporadna :/
    Ja już zaliczyłam w tym miesiącu 3 talerze i 2 szklanki :D (a ile było złapanych w ostatniej chwili!) Fajtłapstwo totalne :D

Paula222 lubi tę wiadomość

• moli5 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pocieszenie!
    Macie rację:)
    Wagą zacznę martwić się po porodzie, najważniejsze jest aby dzidziuś rósł zdrowo!:)

HoniKa89 lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Magda81 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, w pochmurny " poranek" :)
    Kaja,Moli5 witajcie
    Ja przytyłam już 9 kg i chyba sporo poszło w brzuszek bo w porówaniu do waszych to mam ogromny ;) ale przynajmniej dzidzia ma duży domek :)

JajkoNiespodzianka, Magda34, HoniKa89, evus lubią tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ