Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Beatas no ja cc też przerabialam już ,ale to była siła wyższa bo krwawienie było i to mega dziwne bo zakaz miałam prawie na wszystko ,a skąd ta pepowina popekala ,ale to 38tc więc donoszona ciąża i wszystko ok ,ale takiego stresu nigdy więcej no i teraz druga ciąża i niestety sni mi się ta akcja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 07:28
-
Dziewczyny, trafiłam w necie na informację o rzadkim, ale bardzo niebezpiecznym zjawisku vasa previa (naczynia przodujące):
http://znaczkijakrobaczki.pl/2013/11/vasa-previa-czyli-naczynia-bladzace-przodujace.html
Zapytajcie o to swoich ginekologów podczas najbliższego badania. Nie wiem, na jakim dokładnie etapie ciąży można na 100% wykluczyć lub stwierdzić tę przypadłość. Wydaje mi się, że w naszym przypadku jest jeszcze trochę czasu na takie diagnozy. Ja niestety na moim połówkowym nie poruszyłam tego tematu, ale pewnie będę mieć kolejne usg jakoś do 25 tc i wtedy poproszę lekarza o zbadanie pod tym kątem. -
Helenucha super to body
Ja dzisiaj cykne fotkę co moj mąż nakupował jak poszli z córcią do sklepu
Trochę przesadzili, bo wszystko w rozmiarze powyzej 62
Melissa ale Ty zobaczysz sie z Tymkiem juz jutroCzekam na zdjecia
Ja z prenatalnych przywiozłam 6 stron A4 zdjec malucha
Kaja witajwspółczuję przeżyć w poprzedniej ciąży
Ja dzisiaj w koncu sie wyspałamChyba po wizycie zszedł stres
zapowiada sie fajna pogoda bo gdzies sie słoneczko probuje przebić
Milego dnia
Helenucha Klucha, Misia15 lubią tę wiadomość
-
Magda81 witaj
Nie jesteś osamotniona tutaj jako mama po raz pierwszy
Jajko niespodzianka gratuluję chłopcaJak lekarz mówi na 100% to już pewnie Synusiem Twój dzidziuś zostanie<3 A co do antybiotyków to ja bym też to skonsultowała, dla spokoju wewnętrznego
Daj znać jak już będziesz wiedzieć
Madziak2202 cieszę się że wszystko w porządkua 480 g to już prawie pół kilo Szczęścia
Misia15 piekna córeczkaOliwka
Kaja witaj :-*
Helenucha Klucha ach te okazje:) Śliczne ubranka
Ja dziś też wyspanaChoć wstałam po 7. Dziś do mnie dotarło dopiero że jestem na l4. Dotychczas Mąż był w domu akurat tak wolne MU wypadło więc tego nie odczuwałam a tu dziś się budzę i myślę że sobota
Cieszę się bo w końcu będę z Wami na bieżąco
Miłego dnia :-*
Magda81, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Maggi-P
Ekspertka
299
Wysłany: Dzisiaj, 08:30 Cytuj | Lubię (0) | Zgłoś
Helenucha super to bodyJa dzisiaj cykne fotkę co moj mąż nakupował jak poszli z córcią do sklepu
Trochę przesadzili, bo wszystko w rozmiarze powyzej 62
Kochana nie chcę się wtrącać ale na pewno nie przesadził jeszcze mu podziekujesz że nie kupił tych mniejszych ;bo twoje maleństwo dłużej pochodzi w tym a ty będziesz zadowolona ze nie zalozylas dzieciątka tylko raz.Dzieci rosną w oczachHelenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Hej, u mnie noc koszmarna, wieczorem znowu temp skoczyła do prawie 38, wypiłam mleko z miodem i o 21 poszłam spać, całą noc się wierciłam, nie mogłam sobie znaleźć miejsca, chociaż jestem nie wyspana to ciesze się, że już rano, pewnie koło południa padne
-
Kochane, mam przed 14:00 podejść do lekarza, któremu w miarę ufam skonsultować tą ureaplazmę i antybiotyk. Tak to jest pod górkę, że akurat teraz mój lekarz ma urlop
Przyćmiona jestem po wczorajszym, opłakałam się okropnie przez to wszystko
Mam nadzieję, że mojego Synia nie dopadła jeszcze ta bakteria...
Już wieczorem byłam w nim zakochana po uszy, także cieszę się, że będę mieć dwóch mężczyzn w domu
Dziś pomyślę nad imieniem...
A tu siusiak Miłe Panie!
agus3004, beatas, mmarzenak, Andzia SM, fairy_tale, kuleczka777, oldżi, kirys, Maggi-P, dais, jakka, Helenucha Klucha, ansad, SShape, Magda34, Lila2703, evus, Helen, Misia15, cass, Kourtney, Paula1991 lubią tę wiadomość
-
agus3004 wrote:Hej, u mnie noc koszmarna, wieczorem znowu temp skoczyła do prawie 38, wypiłam mleko z miodem i o 21 poszłam spać, całą noc się wierciłam, nie mogłam sobie znaleźć miejsca, chociaż jestem nie wyspana to ciesze się, że już rano, pewnie koło południa padne
-
Siusiak ogromny:D ta bakteria NIELECZONA moze, ale nie musi spowodować wczesniejszy poród.. Wyleczysz i wszystko będzie ok! Glowa do gory;)
Agus, temperatura zawsze rosnie na noc.. Masz ten syrop prenalen? Mo pomógł..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 09:30
-
Witajcie dziewczyny!
Czytam Was od początku ale jakoś nie miałam okazji wcześniej się wypowiedzieć.
Jestem w ciąży z pierwszym długo oczekiwanym i upragnionym dzidziusiem
Będziemy mieli synka Szczepanka. Termin mamy wyznaczony na 10.06.2016
Jestem w 20 tyg. i 3 dni
Gratuluje Wam udanych wizyt i rosnących maluszków
Jeśli chodzi o Ureoplazmę to jest bardzo podstępna bakteria i trudna do zwalczenia. Mój maż się męczył z cały czas powracającą bakterią w nasieniu. 2 miesiące stosował antybiotyki ale ureoplazma ciągle wracała.( ja brałam antybiotyk profilaktycznie 2x przez 2 tygodnie )
Lekarz mówił ,że ta bakteria jest szczególnie niebezpieczna w 1 trymestrze ciąży,później już nie jest taka groźna. Kiedy antybiotyki nie działają można a stosować autoszczepionki ale to już raczej po porodzie.
Kiedy patrzę na wasze zdjęcia i czytam ile przytyłyście to ja się załamuję. Przed ciążą byłam uważana za bardzo szczupłą ważyłam 59 kg 173 ,nie miałam problemów z utrzymaniem wagi. Jestem w 21 tygodniu ciaży i przytyłam już 9 kg!!! Generalnie za bardzo tego po mnie nie widać, mam wrażenie ,że wszystko idzie w piersi. Ale cyfry nie kłamią!
Od początku ciąży jestem na zwolnieniu i bardzo mało się ruszam ale kontroluję to co jem i jestem przerażona takim przyrostem wagi
Co Wy robicie ,że wcale nie tyjecie???
Pati_89, Andzia SM, mmarzenak, fairy_tale, beatas, Magda81, dais, Helenucha Klucha, Magda34, Lila2703, HoniKa89, evus, Misia15, Kourtney, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Witamy się z fikającym Michasiem
już mam po spaniu hehe
Jajko ale sprzęt hehe tego już się pomylić nie dabędzie wszystko dobrze zobaczysz
najlepiej to skonsultować i pomyśleć co dalej
Fairy-taile ale mnie z rana postraszyłaśniestety ta strona mi nie działa ale może to wina telefonu. Poczytałam na innych i na pewno jutro o to zapytam
Aguś a zimne okłady po prostu próbowałaś? I weź paracetamol chociaż pół tabletki ale lepszy on niż gorączka
Albo mi się udziela już stres związany z wizytą albo to te Wasze emocje wczorajsze bo śniło mi się że byłam na wizycie wszystko było ok na szczęście tylko jeszcze teraz mam przed oczami Wagę dziecka
990 g ! Byłam załamana bo jak już teraz tyle waży to co będzie do porodu i jak ja go urodzęa potem lekarz odpalił jakiś sprzęt na którym pokazał nam jak dziecko będzie wyglądało po porodzie i później
taki nowoczesny sprzęt.
Lila2703, Misia15 lubią tę wiadomość