WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi-P- super że na wizycie wszystko ok :) Ja do naszego gin. wybieram się dopiero 03.02 :)

Madziak- zdjęcia cuuudnnne :)

Kaja- Hej Hej Hej- Witamy :)

Maggi-P lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, Madziak, Megii gratuluje Wam również udanych wizyt :) Mam nadzieję, ze nikogo dziś nie pominelam, bo sporo dzis bylo wizytujacych.

Kaja witaj :)

Maggi-P, Misia15 lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas przez te emocje bezsenność totalna. Obudziłam się o 4:00, po chwili zorientowałam się, że mąż też nie śpi, a gdy wypowiedzieliśmy pierwsze słowo przyszła do nas piesia :) Nocka do tyłu, ale nawet nie czuję się zmęczona... jeszcze ;)

9ewns65gxjq3gces.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Kaja, ja mam termin na 21 :) ale ma byc cesarka, wiec pewnie cos wcześniej...

Skoro masz już synka, to pewnie chcialabys do pary:D

A tu Cię zaskoczę może być drugi syn byle zdrowy :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas no ja cc też przerabialam już ,ale to była siła wyższa bo krwawienie było i to mega dziwne bo zakaz miałam prawie na wszystko ,a skąd ta pepowina popekala ,ale to 38tc więc donoszona ciąża i wszystko ok ,ale takiego stresu nigdy więcej no i teraz druga ciąża i niestety sni mi się ta akcja :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 07:28

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was we wtorek model bajki ogląda :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trafiłam w necie na informację o rzadkim, ale bardzo niebezpiecznym zjawisku vasa previa (naczynia przodujące):

http://znaczkijakrobaczki.pl/2013/11/vasa-previa-czyli-naczynia-bladzace-przodujace.html

Zapytajcie o to swoich ginekologów podczas najbliższego badania. Nie wiem, na jakim dokładnie etapie ciąży można na 100% wykluczyć lub stwierdzić tę przypadłość. Wydaje mi się, że w naszym przypadku jest jeszcze trochę czasu na takie diagnozy. Ja niestety na moim połówkowym nie poruszyłam tego tematu, ale pewnie będę mieć kolejne usg jakoś do 25 tc i wtedy poproszę lekarza o zbadanie pod tym kątem.

9ewns65gxjq3gces.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha super to body :) Ja dzisiaj cykne fotkę co moj mąż nakupował jak poszli z córcią do sklepu ;) Trochę przesadzili, bo wszystko w rozmiarze powyzej 62 ;)

Melissa ale Ty zobaczysz sie z Tymkiem juz jutro ;) Czekam na zdjecia ;) Ja z prenatalnych przywiozłam 6 stron A4 zdjec malucha :)

Kaja witaj :) współczuję przeżyć w poprzedniej ciąży :/

Ja dzisiaj w koncu sie wyspałam :) Chyba po wizycie zszedł stres ;) zapowiada sie fajna pogoda bo gdzies sie słoneczko probuje przebić :)

Milego dnia :D

Helenucha Klucha, Misia15 lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    Moja psinka jeszcze chrapie pod kołdrą. Rozwala mnie to jej chrapanie, az mi szkodz budzić psiny :P

fairy_tale, evus lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda81 witaj :) Nie jesteś osamotniona tutaj jako mama po raz pierwszy <3

Jajko niespodzianka gratuluję chłopca :) Jak lekarz mówi na 100% to już pewnie Synusiem Twój dzidziuś zostanie<3 A co do antybiotyków to ja bym też to skonsultowała, dla spokoju wewnętrznego :) Daj znać jak już będziesz wiedzieć :)

Madziak2202 cieszę się że wszystko w porządku :) a 480 g to już prawie pół kilo Szczęścia <3 <3 <3

Misia15 piekna córeczka :) Oliwka <3

Kaja witaj :-*

Helenucha Klucha ach te okazje:) Śliczne ubranka :-)
    Ja dziś też wyspana :) Choć wstałam po 7. Dziś do mnie dotarło dopiero że jestem na l4. Dotychczas Mąż był w domu akurat tak wolne MU wypadło więc tego nie odczuwałam a tu dziś się budzę i myślę że sobota :-D Cieszę się bo w końcu będę z Wami na bieżąco :)

Miłego dnia :-*

Magda81, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Maggi-P
    Ekspertka
    299
    Wysłany: Dzisiaj, 08:30 Cytuj | Lubię (0) | Zgłoś
    Helenucha super to body :) Ja dzisiaj cykne fotkę co moj mąż nakupował jak poszli z córcią do sklepu ;) Trochę przesadzili, bo wszystko w rozmiarze powyzej 62 ;)

Kochana nie chcę się wtrącać ale na pewno nie przesadził jeszcze mu podziekujesz że nie kupił tych mniejszych ;bo twoje maleństwo dłużej pochodzi w tym a ty będziesz zadowolona ze nie zalozylas dzieciątka tylko raz.Dzieci rosną w oczach

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha super bodziaki

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki życzę wam miłego Dzionka haha dużo kopniakow ,po pracy zawitam na forum

Lila2703 lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie noc koszmarna, wieczorem znowu temp skoczyła do prawie 38, wypiłam mleko z miodem i o 21 poszłam spać, całą noc się wierciłam, nie mogłam sobie znaleźć miejsca, chociaż jestem nie wyspana to ciesze się, że już rano, pewnie koło południa padne :/

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam przed 14:00 podejść do lekarza, któremu w miarę ufam skonsultować tą ureaplazmę i antybiotyk. Tak to jest pod górkę, że akurat teraz mój lekarz ma urlop :(

Przyćmiona jestem po wczorajszym, opłakałam się okropnie przez to wszystko :(
    Mam nadzieję, że mojego Synia nie dopadła jeszcze ta bakteria...

Już wieczorem byłam w nim zakochana po uszy, także cieszę się, że będę mieć dwóch mężczyzn w domu :)<3 <3
    Dziś pomyślę nad imieniem...
    A tu siusiak Miłe Panie!

c0de013ae13ae9e1med.png

agus3004, beatas, mmarzenak, Andzia SM, fairy_tale, kuleczka777, oldżi, kirys, Maggi-P, dais, jakka, Helenucha Klucha, ansad, SShape, Magda34, Lila2703, evus, Helen, Misia15, cass, Kourtney, Paula1991 lubią tę wiadomość

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Hej, u mnie noc koszmarna, wieczorem znowu temp skoczyła do prawie 38, wypiłam mleko z miodem i o 21 poszłam spać, całą noc się wierciłam, nie mogłam sobie znaleźć miejsca, chociaż jestem nie wyspana to ciesze się, że już rano, pewnie koło południa padne :/
    To jest przeziębienie? To jeśli gorączka będzie Ci się utrzymywać to jedź do lekarza. Odpoczywaj!

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej tak, kaszel męczył mnie dwa dni, dzisiaj na razie ok, najgorsze jest to, że cały dzień czuję się w miarę dobrze, temperatury nie mam a ok 19 temp rośnie :/ w czwartek będę u mojego gina to zapytam co mogę brać

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siusiak ogromny:D ta bakteria NIELECZONA moze, ale nie musi spowodować wczesniejszy poród.. Wyleczysz i wszystko będzie ok! Glowa do gory;)

Agus, temperatura zawsze rosnie na noc.. Masz ten syrop prenalen? Mo pomógł..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 09:30

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Czytam Was od początku ale jakoś nie miałam okazji wcześniej się wypowiedzieć.
    Jestem w ciąży z pierwszym długo oczekiwanym i upragnionym dzidziusiem :)
    Będziemy mieli synka Szczepanka. Termin mamy wyznaczony na 10.06.2016
    Jestem w 20 tyg. i 3 dni

Gratuluje Wam udanych wizyt i rosnących maluszków :)

Jeśli chodzi o Ureoplazmę to jest bardzo podstępna bakteria i trudna do zwalczenia. Mój maż się męczył z cały czas powracającą bakterią w nasieniu. 2 miesiące stosował antybiotyki ale ureoplazma ciągle wracała.( ja brałam antybiotyk profilaktycznie 2x przez 2 tygodnie )
    Lekarz mówił ,że ta bakteria jest szczególnie niebezpieczna w 1 trymestrze ciąży,później już nie jest taka groźna. Kiedy antybiotyki nie działają można a stosować autoszczepionki ale to już raczej po porodzie.

Kiedy patrzę na wasze zdjęcia i czytam ile przytyłyście to ja się załamuję. Przed ciążą byłam uważana za bardzo szczupłą ważyłam 59 kg 173 ,nie miałam problemów z utrzymaniem wagi. Jestem w 21 tygodniu ciaży i przytyłam już 9 kg!!! Generalnie za bardzo tego po mnie nie widać, mam wrażenie ,że wszystko idzie w piersi. Ale cyfry nie kłamią!
    Od początku ciąży jestem na zwolnieniu i bardzo mało się ruszam ale kontroluję to co jem i jestem przerażona takim przyrostem wagi :(
    Co Wy robicie ,że wcale nie tyjecie???

Pati_89, Andzia SM, mmarzenak, fairy_tale, beatas, Magda81, dais, Helenucha Klucha, Magda34, Lila2703, HoniKa89, evus, Misia15, Kourtney, Melissa84 lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z fikającym Michasiem :) już mam po spaniu hehe :)

Jajko ale sprzęt hehe tego już się pomylić nie da :) będzie wszystko dobrze zobaczysz <3 najlepiej to skonsultować i pomyśleć co dalej :)

Fairy-taile ale mnie z rana postraszyłaś :P niestety ta strona mi nie działa ale może to wina telefonu. Poczytałam na innych i na pewno jutro o to zapytam :D

Aguś a zimne okłady po prostu próbowałaś? I weź paracetamol chociaż pół tabletki ale lepszy on niż gorączka <3

Albo mi się udziela już stres związany z wizytą albo to te Wasze emocje wczorajsze bo śniło mi się że byłam na wizycie wszystko było ok na szczęście tylko jeszcze teraz mam przed oczami Wagę dziecka :D
    990 g ! Byłam załamana bo jak już teraz tyle waży to co będzie do porodu i jak ja go urodzę :P a potem lekarz odpalił jakiś sprzęt na którym pokazał nam jak dziecko będzie wyglądało po porodzie i później :) taki nowoczesny sprzęt. :D

Lila2703, Misia15 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ