WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry jajko niespodzianka za przekrecenie

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadziwiacie mnie baby
    ;););
    Gratuluję udanych wizyt!!
    Jajko gratuluję chłopca ;)
    Beatas wyglądasz cudownie szczuplo i pięknie ;)
    Cudowne ciuszki macie dziewczyny ja też pójdę do lidla 1 zobaczyć co zostało ;) żółte piękne ;);)
    Ciężko Was nadrobić za jeden dzień

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • SShape Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Sshape, przynajmnie miałaś okazję mieć choć jeden naturalny:(
    QUOTE]

Tak, i naprawdę nie było się czego bac. Posiedziałam długo w domu ze skurczami wiec w szpitalu niecała godzinka i po sprawie;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajako, uważam podobnie jak dziewczyny, umów się jak najszybciej do innego lekarza, zobaczysz co powie, nie czytaj więcej w necie bo tylko niepotrzebnie się denerwujesz, wszystko będzie dobrze!

jakka lubi tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko niespodzianka, nie czytaj neta.. Według niego już powinnam być sparaliżowana i nie mówić przez mojego naczyniaka... Lekarka by Ci powiedziała, jakby to było coś bardzo poważnego.. Czytałam bloga dziewczyny, który był tu kiedyś polecany i ona brała bardzo mocny antybiotyk na jakieś bakterie.. Nie zaszkodziła dzidziusiom:) urodziła bliźniaki!

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorszy jest ten internet zakichany.

Ja już miałam fazy na przezierność, listeriozę, wodogłowia, co prawda bezpodstawnie, ale jednak to bardzo nakręca..

Ale koniecznie, konsultacja drugiego lekarza. Moim znajomym powiedziano, że dziecko nie ma stopy, chyba po to tylko, żeby naciągnąć na płatne dodatkowe USG na lepszym sprzęcie..

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia81- hej hej hej :)

Jajko- tak jak piszą dziewczyny, nie czytaj internetu bo tam czasami można różne głupoty wyczytać i potem człowiek widzi u siebie wszystkie objawy wszystkich chorób świata. Moim zdaniem rzeczywiście powinnaś zasięgnąć opinii innego lekarza jeżeli ma Ciebie to uspokoić . Ja przynajmniej tak zawsze robię.

I gratuluje dziewczyny udanych usg połówkowych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 21:01

Magda81 lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jajko, net w ciąży powinien być zakazany, serio. Poszłabym do innego ginekologa, no bo skoro pomyliła się na recepcie, to może warto sprawdzić u kogoś raz jeszcze? Trzymam kciuki, nie denerwuj się, pamiętaj, że musisz się wyleczyć, żeby maluszek miał się dobrze! :):)

Gratuluję udanych wizyt, przecudnie się Was czyta! :)

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja również po wizycie dziś :)
    moje maleństwo waży 480g i pięknie ssało kciuk na usg :D
    niestety, płeć nie potwierdzona, bo się zasłania. miesiąc temu gin na 80% obstawiała chłopca, ale też to było raczej jak wróżenie z fusów niż jakiś konkret. serduszko i inne narządy w normie :)
    chciałabym już wiedzieć, co noszę pod serduszkiem aby zamówić już co nieco. podobają mi się butelki tommee tippee, które poleciła mi znajoma. są bezbarwne i kolorowe. chciałam kupić niebieską dla chłopca, ale teraz muszę się jeszcze wstrzymać :P
    moja gin zakazała mi jeździć na rowerku stacjonarnym, powiedziała żebym robiła ćwiczenia rozciągające. nie mam żadnych zdrowotnych problemów, więc nie wiem skąd ta dziwna teoria żeby nie jeździć, czytałam że rowerek jest bezpieczny i polecany w ciąży. no szkoda.

próbowałam was nadrobić, cały weekend miałam gości ze Szczecina i nie miałam jak poczytać co tu się dzieje. ale ilość stron mnie przerasta.

od kilku dni prześladuje mnie opryszczka, mam 3 bąble na ustach i wirus rozniósł się już pod nos. gin kazała brać heviran do końca tygodnia, powiedziała też że od 36 tyg ciąży będę brać heviran do rozwiązania.

od początku ciąży przytyłam 8 kg ale mój R powiedział, że wcale nie widać :P

Gratuluję pozytywnych wizyt dziewczęta! :)

[IMG]http:jpg[/IMG]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:46

fairy_tale, beatas, kuleczka777, kirys, cass, Pati_89, oldżi, Maggi-P, jakka, Misia15, mmarzenak, Kiki97, HoniKa89, Helenucha Klucha, SShape, Zimri, Melissa84, Magda34, Patrycjusz, Helen, Lila2703, Andzia SM, myszaaa, dais, ansad, evus lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka, niestety nic nie wiem na temat ureaplazmy :( Zgadzam się z dziewczynami, żeby iść do innego lekarza, skonsultować zalecane leki i wziąć nowa receptę. Wiesz, specjalistką w temacie antybiotyków nie jestem, zwłaszcza w ciąży, ale wydaje mi się, że w pewnych sytuacjach lepiej jest wziąć nawet dość silny lek, niż pozwolić choróbsku się rozwijać, bo to może zaszkodzić dziecku. Grunt, żeby lekarz przepisał Ci taką dawkę, z jaką będziesz się czuła bardziej komfortowo. A co do bólu brzucha to spróbuj wziąć Nospe, położyć się i spróbować odpocząć. Będzie dobrze :*

9ewns65gxjq3gces.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15, czekam na info z Twojego USG :)

Misia15 lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ja też już po :) Nasz synek ma się świetnie, waży już 240g i dla potwierdzenia, że jest facetem dumnie prezentował to co ma ;) mogę odetchnąć na chwilkę ;)

Jajko tak jak dziewczyny pisały ja dla pewności poszłabym do innego lekarza. Trzymam kciuki!

Pati_89, fairy_tale, Paula222, jakka, mmarzenak, cass, Helenucha Klucha, kirys, Melissa84, Helen, Lila2703, dais, ansad lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak, cudny maluch! A jaki wstydniś! Może następnym razem uda się poznać płeć:D

Maggi, dlugo się naczekałaś.. Dobrze, że synek zdrów;)

Maggi-P, madziak2202 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak gratulacje zdrowej niespodzianki jak narazie :)

Maggi gratuluje :)

Maggi-P, madziak2202 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś nie mam weny...

Jajko nie wiem o czym piszesz, wg pierwsze o czymś takim słyszę... Ale z doświadczenia wiem, że nie ma co czytać w necie. Na prawdę tylko problemów i stresów z tego powodu...
    Gratuluję poznania płci :)

Maggi-P super, że wszystko ok :)

madziak2202 jejj przesłodkie zdjęcie usg, cudo :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ją już po wizycie! I przezylam szok bo będzie CÓRECZKA a ja byłam przekonana a wręcz pewna że będzie synek, mało z kozetki nie spadlam jak usłyszałam że córka <3

Ogólnie jest wszystko ok a mała waży 440 g. Na USG wierciła się strasznie i na początku zakrywała twarz rączką a potem pozowała idealnie. Jestem bardzo szczęśliwa <3 <3 <3

Cześć Ciocie! To ja Oliwka <3 <3 <3

To moje długie nóżki :-)

A to ja prawie w całej okazałości :-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:45

fairy_tale, Paula222, jakka, mmarzenak, cass, beatas, kuleczka777, Maggi-P, HoniKa89, oldżi, Helenucha Klucha, SShape, madziak2202, Kaja, Zimri, kirys, Melissa84, Magda34, Helen, Lila2703, Paula1991, munequita, Andzia SM, myszaaa, dais, ansad, evus, Kourtney lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, gratulacje! Same niespodzianki na tych USG dzisiaj ;)

9ewns65gxjq3gces.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 ooo to nieźle :) Gratulacje :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 gratuluje :)

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Misia, gratulacje! Same niespodzianki na tych USG dzisiaj ;)

Dziękuje :-) ja też gratuluje córeczki u Ciebie :-) ach dzień pełen wrażeń :-)

Gratuluję wszystkim mamusiom które miały dzisiaj wizyty!

JakoNiespodzianka trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

A teraz muszę sama ochłonąć :-) buziaki i do jutra <3

Kourtney możesz mi dopisać córeczkę Oliwkę i termin na 04.06.2016. Dziekuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 22:01

Helenucha Klucha, madziak2202 lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ