X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 23 tygodniu:) ten czas tak szybko leci ze nie moge w to uwierzyc:):)
    Tak poza tym robilam dzis badania w tym ta krzywa. Nie bylo tak zle,dostalam ta glukoze cytrynowa i do tego wycisnelam pol cytryny,wiec dalo sie wypic:) Na czczo mialam 92,mam nadzieje reszta tez bedzie ok.

Magda34, Helen lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem za Wojtusiem:)

Magda34 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudak wrote:
    Witajcie, życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach!
    Dziewczyny czy wy czujecie ruchy dziecka cały dzień? Ja tylko czasami kilka kopniaków rano i kilka jak już leżę w łóżku późnym wieczorem,a tak to przez cały dzień NIC. Ehhhh... Martwię się tym...

Ja tez w dzień raczej nie czuje. Chyba ze zjem cos słodkiego:)

cudak lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje coraz czesciej, wczesniej bylo glownie rano i wieczorem. Teraz juz wczoraj maly mial czkawke i brzuch mi 5 razy rownomiernie podskoczyl, kopie jak siedze, a ze praca siedzaca to dosyc czesto dostaje jakiegos kopniaka. To normalne, ze na poczatku jest mniej ruchow z czasem wiecej, dodatkowo kazde dziecko rozwija sie w innym tempie, wiec nie ma co sie sugerowac innymi i jeszcze duzo zalezy od ulozenia malca. Dziecko na tym etapie dopiero powoli uczy sie koordynowac ruchy, poki co sa one jeszcze slamazarne i przypadkowe :)
    Studenci nie byli najgorsi, ale troche sie ciesze ze mam teraz 2 tygodnie przerwy od nauczania :)
    Mnie wlasnie drugi dzien boli, tyle ze dzisiaj to po prostu dyskomfort, a wczoraj to byl dosyc mocny bol. Najgorzej boli jak siedze, wiec mysle, ze dzisiaj wczesniej skoncze prace i pojde sie polozyc. Mam nadzieje, ze to faktycznie macica sie rozciaga, bo wczoraj mialam juz tysiace mysli i niekoniecznie tych rozowych.

Mnie chyba krzywa cukrowa nie czeka, przynajmniej tutaj nie jest to w standardzie chyba ze cukier wyjdzie podwyzszony. Poki co do marca sie nie widze z nikim, wiec musze jakos wytrzymac i nie zniesc jajka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:11

cudak lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• oldżi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie prawie padłam! Jest na FB profil "ciąża- pytania i odpowiedzi" i wlasnie tam jakaś brzuchatka napisała cos co mnie zszokowało a mianowicie, że położna w szkole rodzenia powiedziała jej, że przez niski wzrost jest wskazaniem do CC... Czy Wy cos takiego kiedykolwiek słyszałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:51

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Dziewczyny wlasnie prawie padłam! Jest na FB profil "ciąża- pytania i odpowiedzi" i wlasnie tam jakaś brzuchatka napisała cos co mnie zszokowało a mianowicie, że położna w szkole rodzenia powiedziała jej, że przez niski wzrost jest wskazaniem do CC... Czy Wy cos takiego kiedykolwiek słyszałyście?
    nie slyszalam o tym. ciekawe to..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ja też cukrzycy wolałabym nie mieć ale cóż... Tylko zastanawiam się, skoro mam stwierdzoną cukrzycę, to czy znów będę musiała robić tą krzywą?
    Nie ma już takiej potrzeby:-) robiłaś raz, wystarczy. Tym bardziej że ciągle kontrolujesz sobie cukier :-) jedziemy prawie na tym samym wózku.
    Sam niski wzrost nie jest wskazaniem do cc.

Paula222 lubi tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje małe cudo <3 jakaż ja jestem zakochana <3
    608bb5732ea93d1dmed.jpg

Król Michał i noga na nogę :D
    992ee876ec770303med.jpg

Palców tez mam 5 :D
    0462e15577ed73e4med.jpg

Tu podpowiem że widać usta i dziurki w nosie :D
    50f6f8cf692aaf7cmed.jpg

cudak, dais, Kaja, Misia15, mmarzenak, evus, jakka, JajkoNiespodzianka, kuleczka777, Helenucha Klucha, oldżi, fairy_tale, munequita, kirys, Kourtney, SShape, Magda34, Angela85, Kiki97, Einin, Helen, ansad, Paula1991, Melissa84 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz slysze, moze bardzo waskie biodra moga byc, ale niski wzrost...
    Dziewczyny zastanawialam sie nad USG 4 D, ale po przeczytaniu tego artykulu zmienilam zdanie : http://etermed.pl/czy-warto-zrobic-usg-4d-w-ciazy/ Tak na przyszlosc gdyby ktoras zastanawiala sie czy USG jest w pelni obojetne, to wyglada ze jednak nie jest tak kolorowo.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny pozytywnych wieści z wizyt i trzymam kciuki za pozostałe :D dzień piękny słoneczko świeci zabieram psa do sklepu bo widzę że go roznosi na podwórku :D

Koleżanki ciocia miała takie wksazanie ale ona przy wzroście 150 cm była bardzo szczuplutka w biodrach ale nie pamiętam teraz czy z góry wiedziała o cesarce czy wyszło w trakcie :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Pierwszy raz slysze, moze bardzo waskie biodra moga byc, ale niski wzrost...
    Dziewczyny zastanawialam sie nad USG 4 D, ale po przeczytaniu tego artykulu zmienilam zdanie : http://etermed.pl/czy-warto-zrobic-usg-4d-w-ciazy/ Tak na przyszlosc gdyby ktoras zastanawiala sie czy USG jest w pelni obojetne, to wyglada ze jednak nie jest tak kolorowo.
    Nam lekarz zalecił ale nie jest już ono refundowane i koszt wynosi 400 zł z płytką! Więc zrezygnowaliśmy choćby z tego powodu. Za tą kasę to mam już rok w banku krwi :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj zglupialam juz z tym USG 4 D, bo wszedzie pisza ze jest bezpieczne, tylko na tej jednej stronie pisza ze nie i teraz nie wiem czy warto czy lepiej sie wstrzymac i zrobic tylko kilka zdjec 3 d w trakcie. Co wasi ginekolodzy o tym mowia, ktoras sie pytala?

Update: Doczytalam sie anglojezycznych artykulow ktore faktycznie odradzaja 3D/4D poniewaz mocniej nagrzewaja tkanke dziecka wiec moga byc niebezpieczne i nawet powodowac bialaczke. W takim razie bezpieczenstwo malenstwa wazniejsze niz sliczne zdjecia, bede je robic po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:17

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati 89 cudny synek Michałek! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ja na 3d i 4d nie byłam w pierwszej teraz też nie bo najważniejsze że mój gin widzi czy wszystko ok ale filmik z 4d widziałam fajny :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pytałam mój gin nosem kręcił i odradzam 3 i 4d i nie poszłam więc nie dopytalam bo to 5 gin któremu mogłam zaufać i w końcu zajsc w ciążę

mhsvanlih0qhtdnx.png

• dais Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam na 3D w pierwszej ciazy i rozwazalam tego 4D, ale juz mi minelo :) Mysle, ze po prostu USG w 30 tygodniu bedzie dobrym pomyslem i tyle, bo normalnie nie mam juz przewidzianych zadnych wizyt na USG tylko polozna. Skoro bede w PL na jakies 2-3 dni to podejde do lekarza na wizyte.

Wlasnie znajoma urodzila malenstwo i przynajmniej dowiem sie czegos o tutajszym szpitalu, bo to jedyna osoba ktora rodzila tutaj, wszyscy inni rodza w Sztokholmie bo mieszkaja blizej niz Uppsali.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wyszły mi kryształy szczawianu wapnia w moczu? mialyscie może tak?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:

Pierwsze słyszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:48

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się odchamiłam <jupi>

Cudak zjedz coś słodkiego to poczujesz kopniaki. Ja właśnie zjadłam petitka i moja się zaczęła ruszać, pływa sobie :)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków

Munequita śliczne imię :)

Lecę nadrabiać

Pati cudne masz te zdjęcia :) jaki nosek, buźka uśmiechnięta :) i te nózie o słodkości <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 15:01

munequita lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - 3D to zdjęcie takie wyraźne i w kolorze, a 4D wygląda tak jak czarno-białe tylko jest takie ciut wyraźniejsze i pomarańczowe? :D Bo już sama nie wiem co ja miałam. Dostałam zdjęcie buziaka (właśnie w 3D) i filmik Pani mi nagrała na 27 minut aż <3 Większość na filmiku jest właśnie "na pomarańczowo", ale to nie jest taki "realny" obraz jak ten na zdjęciu.

‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ