Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie w 23 tygodniu:) ten czas tak szybko leci ze nie moge w to uwierzyc:)
Tak poza tym robilam dzis badania w tym ta krzywa. Nie bylo tak zle,dostalam ta glukoze cytrynowa i do tego wycisnelam pol cytryny,wiec dalo sie wypic:) Na czczo mialam 92,mam nadzieje reszta tez bedzie ok.Magda34, Helen lubią tę wiadomość
-
cudak wrote:Witajcie, życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach!
Dziewczyny czy wy czujecie ruchy dziecka cały dzień? Ja tylko czasami kilka kopniaków rano i kilka jak już leżę w łóżku późnym wieczorem,a tak to przez cały dzień NIC. Ehhhh... Martwię się tym...
Ja tez w dzień raczej nie czuje. Chyba ze zjem cos słodkiego:)cudak lubi tę wiadomość
-
Ja czuje coraz czesciej, wczesniej bylo glownie rano i wieczorem. Teraz juz wczoraj maly mial czkawke i brzuch mi 5 razy rownomiernie podskoczyl, kopie jak siedze, a ze praca siedzaca to dosyc czesto dostaje jakiegos kopniaka. To normalne, ze na poczatku jest mniej ruchow z czasem wiecej, dodatkowo kazde dziecko rozwija sie w innym tempie, wiec nie ma co sie sugerowac innymi i jeszcze duzo zalezy od ulozenia malca. Dziecko na tym etapie dopiero powoli uczy sie koordynowac ruchy, poki co sa one jeszcze slamazarne i przypadkowe
Studenci nie byli najgorsi, ale troche sie ciesze ze mam teraz 2 tygodnie przerwy od nauczania
Mnie wlasnie drugi dzien boli, tyle ze dzisiaj to po prostu dyskomfort, a wczoraj to byl dosyc mocny bol. Najgorzej boli jak siedze, wiec mysle, ze dzisiaj wczesniej skoncze prace i pojde sie polozyc. Mam nadzieje, ze to faktycznie macica sie rozciaga, bo wczoraj mialam juz tysiace mysli i niekoniecznie tych rozowych.
Mnie chyba krzywa cukrowa nie czeka, przynajmniej tutaj nie jest to w standardzie chyba ze cukier wyjdzie podwyzszony. Poki co do marca sie nie widze z nikim, wiec musze jakos wytrzymac i nie zniesc jajkaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:11
cudak lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wlasnie prawie padłam! Jest na FB profil "ciąża- pytania i odpowiedzi" i wlasnie tam jakaś brzuchatka napisała cos co mnie zszokowało a mianowicie, że położna w szkole rodzenia powiedziała jej, że przez niski wzrost jest wskazaniem do CC... Czy Wy cos takiego kiedykolwiek słyszałyście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:51
-
oldżi wrote:Dziewczyny wlasnie prawie padłam! Jest na FB profil "ciąża- pytania i odpowiedzi" i wlasnie tam jakaś brzuchatka napisała cos co mnie zszokowało a mianowicie, że położna w szkole rodzenia powiedziała jej, że przez niski wzrost jest wskazaniem do CC... Czy Wy cos takiego kiedykolwiek słyszałyście?
-
Paula222 wrote:Ja też cukrzycy wolałabym nie mieć ale cóż... Tylko zastanawiam się, skoro mam stwierdzoną cukrzycę, to czy znów będę musiała robić tą krzywą?
jedziemy prawie na tym samym wózku.
Sam niski wzrost nie jest wskazaniem do cc.Paula222 lubi tę wiadomość
-
Moje małe cudo
jakaż ja jestem zakochana
Król Michał i noga na nogę
Palców tez mam 5
Tu podpowiem że widać usta i dziurki w nosie
cudak, dais, Kaja, Misia15, mmarzenak, evus, jakka, JajkoNiespodzianka, kuleczka777, Helenucha Klucha, oldżi, fairy_tale, munequita, kirys, Kourtney, SShape, Magda34, Angela85, Kiki97, Einin, Helen, ansad, Paula1991, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Pierwszy raz slysze, moze bardzo waskie biodra moga byc, ale niski wzrost...
Dziewczyny zastanawialam sie nad USG 4 D, ale po przeczytaniu tego artykulu zmienilam zdanie : http://etermed.pl/czy-warto-zrobic-usg-4d-w-ciazy/ Tak na przyszlosc gdyby ktoras zastanawiala sie czy USG jest w pelni obojetne, to wyglada ze jednak nie jest tak kolorowo.Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Gratuluje dziewczyny pozytywnych wieści z wizyt i trzymam kciuki za pozostałe
dzień piękny słoneczko świeci zabieram psa do sklepu bo widzę że go roznosi na podwórku
Koleżanki ciocia miała takie wksazanie ale ona przy wzroście 150 cm była bardzo szczuplutka w biodrach ale nie pamiętam teraz czy z góry wiedziała o cesarce czy wyszło w trakcie -
dais wrote:Pierwszy raz slysze, moze bardzo waskie biodra moga byc, ale niski wzrost...
Dziewczyny zastanawialam sie nad USG 4 D, ale po przeczytaniu tego artykulu zmienilam zdanie : http://etermed.pl/czy-warto-zrobic-usg-4d-w-ciazy/ Tak na przyszlosc gdyby ktoras zastanawiala sie czy USG jest w pelni obojetne, to wyglada ze jednak nie jest tak kolorowo. -
Ejj zglupialam juz z tym USG 4 D, bo wszedzie pisza ze jest bezpieczne, tylko na tej jednej stronie pisza ze nie i teraz nie wiem czy warto czy lepiej sie wstrzymac i zrobic tylko kilka zdjec 3 d w trakcie. Co wasi ginekolodzy o tym mowia, ktoras sie pytala?
Update: Doczytalam sie anglojezycznych artykulow ktore faktycznie odradzaja 3D/4D poniewaz mocniej nagrzewaja tkanke dziecka wiec moga byc niebezpieczne i nawet powodowac bialaczke. W takim razie bezpieczenstwo malenstwa wazniejsze niz sliczne zdjecia, bede je robic po porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:17
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Ja bylam na 3D w pierwszej ciazy i rozwazalam tego 4D, ale juz mi minelo
Mysle, ze po prostu USG w 30 tygodniu bedzie dobrym pomyslem i tyle, bo normalnie nie mam juz przewidzianych zadnych wizyt na USG tylko polozna. Skoro bede w PL na jakies 2-3 dni to podejde do lekarza na wizyte.
Wlasnie znajoma urodzila malenstwo i przynajmniej dowiem sie czegos o tutajszym szpitalu, bo to jedyna osoba ktora rodzila tutaj, wszyscy inni rodza w Sztokholmie bo mieszkaja blizej niz Uppsali. -
oldżi wrote:Dziewczyny wlasnie prawie padłam! Jest na FB profil "ciąża- pytania i odpowiedzi" i wlasnie tam jakaś brzuchatka napisała cos co mnie zszokowało a mianowicie, że położna w szkole rodzenia powiedziała jej, że przez niski wzrost jest wskazaniem do CC... Czy Wy cos takiego kiedykolwiek słyszałyście?
Pierwsze słyszęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:48
-
Ja już się odchamiłam <jupi>
Cudak zjedz coś słodkiego to poczujesz kopniaki. Ja właśnie zjadłam petitka i moja się zaczęła ruszać, pływa sobie
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków
Munequita śliczne imię
Lecę nadrabiać
Pati cudne masz te zdjęciajaki nosek, buźka uśmiechnięta
i te nózie o słodkości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 15:01
munequita lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny - 3D to zdjęcie takie wyraźne i w kolorze, a 4D wygląda tak jak czarno-białe tylko jest takie ciut wyraźniejsze i pomarańczowe?
Bo już sama nie wiem co ja miałam. Dostałam zdjęcie buziaka (właśnie w 3D) i filmik Pani mi nagrała na 27 minut aż
Większość na filmiku jest właśnie "na pomarańczowo", ale to nie jest taki "realny" obraz jak ten na zdjęciu.