X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 23 tygodniu:) ten czas tak szybko leci ze nie moge w to uwierzyc:):)
    Tak poza tym robilam dzis badania w tym ta krzywa. Nie bylo tak zle,dostalam ta glukoze cytrynowa i do tego wycisnelam pol cytryny,wiec dalo sie wypic:) Na czczo mialam 92,mam nadzieje reszta tez bedzie ok.

Magda34, Helen lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem za Wojtusiem:)

Magda34 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudak wrote:
    Witajcie, życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach!
    Dziewczyny czy wy czujecie ruchy dziecka cały dzień? Ja tylko czasami kilka kopniaków rano i kilka jak już leżę w łóżku późnym wieczorem,a tak to przez cały dzień NIC. Ehhhh... Martwię się tym...

Ja tez w dzień raczej nie czuje. Chyba ze zjem cos słodkiego:)

cudak lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje coraz czesciej, wczesniej bylo glownie rano i wieczorem. Teraz juz wczoraj maly mial czkawke i brzuch mi 5 razy rownomiernie podskoczyl, kopie jak siedze, a ze praca siedzaca to dosyc czesto dostaje jakiegos kopniaka. To normalne, ze na poczatku jest mniej ruchow z czasem wiecej, dodatkowo kazde dziecko rozwija sie w innym tempie, wiec nie ma co sie sugerowac innymi i jeszcze duzo zalezy od ulozenia malca. Dziecko na tym etapie dopiero powoli uczy sie koordynowac ruchy, poki co sa one jeszcze slamazarne i przypadkowe :)
    Studenci nie byli najgorsi, ale troche sie ciesze ze mam teraz 2 tygodnie przerwy od nauczania :)
    Mnie wlasnie drugi dzien boli, tyle ze dzisiaj to po prostu dyskomfort, a wczoraj to byl dosyc mocny bol. Najgorzej boli jak siedze, wiec mysle, ze dzisiaj wczesniej skoncze prace i pojde sie polozyc. Mam nadzieje, ze to faktycznie macica sie rozciaga, bo wczoraj mialam juz tysiace mysli i niekoniecznie tych rozowych.

Mnie chyba krzywa cukrowa nie czeka, przynajmniej tutaj nie jest to w standardzie chyba ze cukier wyjdzie podwyzszony. Poki co do marca sie nie widze z nikim, wiec musze jakos wytrzymac i nie zniesc jajka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:11

cudak lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• oldżi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie prawie padłam! Jest na FB profil "ciąża- pytania i odpowiedzi" i wlasnie tam jakaś brzuchatka napisała cos co mnie zszokowało a mianowicie, że położna w szkole rodzenia powiedziała jej, że przez niski wzrost jest wskazaniem do CC... Czy Wy cos takiego kiedykolwiek słyszałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:51

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Dziewczyny wlasnie prawie padłam! Jest na FB profil "ciąża- pytania i odpowiedzi" i wlasnie tam jakaś brzuchatka napisała cos co mnie zszokowało a mianowicie, że położna w szkole rodzenia powiedziała jej, że przez niski wzrost jest wskazaniem do CC... Czy Wy cos takiego kiedykolwiek słyszałyście?
    nie slyszalam o tym. ciekawe to..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ja też cukrzycy wolałabym nie mieć ale cóż... Tylko zastanawiam się, skoro mam stwierdzoną cukrzycę, to czy znów będę musiała robić tą krzywą?
    Nie ma już takiej potrzeby:-) robiłaś raz, wystarczy. Tym bardziej że ciągle kontrolujesz sobie cukier :-) jedziemy prawie na tym samym wózku.
    Sam niski wzrost nie jest wskazaniem do cc.

Paula222 lubi tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje małe cudo <3 jakaż ja jestem zakochana <3
    608bb5732ea93d1dmed.jpg

Król Michał i noga na nogę :D
    992ee876ec770303med.jpg

Palców tez mam 5 :D
    0462e15577ed73e4med.jpg

Tu podpowiem że widać usta i dziurki w nosie :D
    50f6f8cf692aaf7cmed.jpg

cudak, dais, Kaja, Misia15, mmarzenak, evus, jakka, JajkoNiespodzianka, kuleczka777, Helenucha Klucha, oldżi, fairy_tale, munequita, kirys, Kourtney, SShape, Magda34, Angela85, Kiki97, Einin, Helen, ansad, Paula1991, Melissa84 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz slysze, moze bardzo waskie biodra moga byc, ale niski wzrost...
    Dziewczyny zastanawialam sie nad USG 4 D, ale po przeczytaniu tego artykulu zmienilam zdanie : http://etermed.pl/czy-warto-zrobic-usg-4d-w-ciazy/ Tak na przyszlosc gdyby ktoras zastanawiala sie czy USG jest w pelni obojetne, to wyglada ze jednak nie jest tak kolorowo.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny pozytywnych wieści z wizyt i trzymam kciuki za pozostałe :D dzień piękny słoneczko świeci zabieram psa do sklepu bo widzę że go roznosi na podwórku :D

Koleżanki ciocia miała takie wksazanie ale ona przy wzroście 150 cm była bardzo szczuplutka w biodrach ale nie pamiętam teraz czy z góry wiedziała o cesarce czy wyszło w trakcie :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Pierwszy raz slysze, moze bardzo waskie biodra moga byc, ale niski wzrost...
    Dziewczyny zastanawialam sie nad USG 4 D, ale po przeczytaniu tego artykulu zmienilam zdanie : http://etermed.pl/czy-warto-zrobic-usg-4d-w-ciazy/ Tak na przyszlosc gdyby ktoras zastanawiala sie czy USG jest w pelni obojetne, to wyglada ze jednak nie jest tak kolorowo.
    Nam lekarz zalecił ale nie jest już ono refundowane i koszt wynosi 400 zł z płytką! Więc zrezygnowaliśmy choćby z tego powodu. Za tą kasę to mam już rok w banku krwi :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj zglupialam juz z tym USG 4 D, bo wszedzie pisza ze jest bezpieczne, tylko na tej jednej stronie pisza ze nie i teraz nie wiem czy warto czy lepiej sie wstrzymac i zrobic tylko kilka zdjec 3 d w trakcie. Co wasi ginekolodzy o tym mowia, ktoras sie pytala?

Update: Doczytalam sie anglojezycznych artykulow ktore faktycznie odradzaja 3D/4D poniewaz mocniej nagrzewaja tkanke dziecka wiec moga byc niebezpieczne i nawet powodowac bialaczke. W takim razie bezpieczenstwo malenstwa wazniejsze niz sliczne zdjecia, bede je robic po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:17

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati 89 cudny synek Michałek! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ja na 3d i 4d nie byłam w pierwszej teraz też nie bo najważniejsze że mój gin widzi czy wszystko ok ale filmik z 4d widziałam fajny :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pytałam mój gin nosem kręcił i odradzam 3 i 4d i nie poszłam więc nie dopytalam bo to 5 gin któremu mogłam zaufać i w końcu zajsc w ciążę

mhsvanlih0qhtdnx.png

• dais Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam na 3D w pierwszej ciazy i rozwazalam tego 4D, ale juz mi minelo :) Mysle, ze po prostu USG w 30 tygodniu bedzie dobrym pomyslem i tyle, bo normalnie nie mam juz przewidzianych zadnych wizyt na USG tylko polozna. Skoro bede w PL na jakies 2-3 dni to podejde do lekarza na wizyte.

Wlasnie znajoma urodzila malenstwo i przynajmniej dowiem sie czegos o tutajszym szpitalu, bo to jedyna osoba ktora rodzila tutaj, wszyscy inni rodza w Sztokholmie bo mieszkaja blizej niz Uppsali.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wyszły mi kryształy szczawianu wapnia w moczu? mialyscie może tak?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:

Pierwsze słyszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:48

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się odchamiłam <jupi>

Cudak zjedz coś słodkiego to poczujesz kopniaki. Ja właśnie zjadłam petitka i moja się zaczęła ruszać, pływa sobie :)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków

Munequita śliczne imię :)

Lecę nadrabiać

Pati cudne masz te zdjęcia :) jaki nosek, buźka uśmiechnięta :) i te nózie o słodkości <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 15:01

munequita lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - 3D to zdjęcie takie wyraźne i w kolorze, a 4D wygląda tak jak czarno-białe tylko jest takie ciut wyraźniejsze i pomarańczowe? :D Bo już sama nie wiem co ja miałam. Dostałam zdjęcie buziaka (właśnie w 3D) i filmik Pani mi nagrała na 27 minut aż <3 Większość na filmiku jest właśnie "na pomarańczowo", ale to nie jest taki "realny" obraz jak ten na zdjęciu.

‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ