X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kirys Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj śniło, że urodziłam córeczkę, a wszystko zaczęło się tak, że stałam z mamą a jakimś tłumie na mieście, pod kościołem, to była jakaś msza polowa, było lato. No i potem nie pamiętałam czy urodziłam na ulicy, w karetce, czy w szpitalu :-P Ale wszystko było ok i po czułam się świetnie :-) No, w rzeczywistości tak lekko nie będzie, ale wierzę, że będzie dobrze, modlę się o to.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mylola wrote:
    Umiecie się nie stresować tymi wszystkimi wątpliwościami dotyczącymi ciąży? Bo ja się staram, ale mi średnio wychodzi... Co rusz znajduję sobie temat do zmartwień. Wieczorem szukałam szkoły rodzenia, a jak wiadomo szkoły rodzenia najczęściej mieszczą się w szpitalach i tak płynnie przeszłam sobie do czytania opinii o szpitalach w kwestiach porodu... Jestem lekko mówiąc rozczarowana, wychodzi na to, że w tak dużym mieście (Kraków) nie ma gdzie rodzić! Najchętniej urodziłabym w domu...

No nie ma się co czarować, poród nie jest przyjemny, ale uwierz- wiem, bo raz przeszłam- jak dzidziuś jest już na zewnątrz to człowiek zapomina o bólu, cieszy się, że jest super nagroda. Moja ciocia rodziła 3 dziewczyny, każdy poród wspomina jak "pierdnięcie" :P więc nikt nie powiedział, że musi być boleśnie i długo.

Paula222 tak jak piszą dziewczyny, w każdym szpitalu dzieją się różne cuda, które nie wychodzą na światło dzienne. To mogło wydarzyć się w każdym innym, trzeba być dobrej myśli i wierzyć, że będzie dobrze :)

A ja dziś mega niewyspana. Trafili Nam się tacy sąsiedzi, że mam ochotę ich rozszarpać. Z każdej strony cisza i spokój, a ściana sypialni synka MASAKRA. Dziś do godz. 1:38 bachury latały, wiszczały, darły się, a sąsiad składał chyba jakieś meble, bo ciągle stukał. Obudzili mi syna, ja do 3 na nogach. Przedwczoraj za to składał szafki kuchenne i wiercił do północy. Ludzie są pojebany, bo nie mam innego słowa na takich debili. Mieszka w bloku, cisza nocna obowiązuje, a on ma w dupie. Macie jakiś sprawdzony sposób, żeby utrzeć mu nosa? :P

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Witamy sie w 25 tyg. :) suwaczek nie nadąża z wagą haha ;)

U nas dziś piękna pogoda
    Pati ja czekam az podmienia mojego zeby juz zaczął myśleć o malowaniu ;) wszak zostalo mu niewiele czasu

mmarzenak, Kourtney, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha dzięki za porownanie tych wozkow :)

Paula bardzo przykra sprawa ehhh. Nie stresuj sie bo maluszek czuje Twoje emocje.

My wczoraj zjedliśmy pizze walentynkowa, mąż postawił ;)
    Ja tak średnio sie wyspalam bo mnie mięśnie brzuch bola, a brzuch coraz większy sie robi ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 10:01

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati podrzuc linka z naklejkami ;);)
    Nic tylko zapukac i zjechać tego sąsiada, że wszystko rozumiesz ale są granice przyzwoitości to działa najlepiej takie podejście z buta niech wie z kim ma doczynienia ;);)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)Dzięki :) Już dziś lepiej. W sumie nie wiadomo co się dzieje w pozostałych 2 szpitalach w moim mieście :/ Zobaczę, do porodu jeszcze trochę czasu zostało ;)

My na razie w planach walentynkowych jeszcze nic, nie wiem co można porobić aby i Franek się nie nudził...

marka współczuję sąsiadów, też znaleźli sobie porę ... Niestety nie mam pomysłów , najlepiej chyba spokojnie z nimi porozmawiać ( spróbować) :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula niestety taki przypadek moze zdarzyc sie wszedzie. Fakt powinni lepiej monitorowac stan wod, ale jakis lekarz partacz to nawet w najlepszym szpitalu sie moze zdarzyc. Musisz ufac ze wszystko bedzie dobrze. Jesli masz spore watpliwosci postaraj sie dowiedziec jak najwiecej o innym szpitalach i najwyzej sprobujesz nowego miejsca.
    Marka chyba powinnas porozmawiac delikatnie z sasiadami, wiem ze wolnosc Tomku w swoim domku, ale jednak warto szanowac innych.
    My o dziwo wyspani, wczoraj ledwo sie ruszalam i az cale lono i miednica bolala po wysilku, dzisiaj zostaly tylko lekkie zakwasy z udach. Najgorsze ze jeszcze dzisiaj czeka mnie joga i az sie boje kolejnego wysilku jak moje miesnie dadza rade. Rano obudzilam sie wyspana o 9 a za chwile Eryk sie obudzil i zaczal tance hulance w brzuchu.
    Licze na to, ze jednak w H&M albo w Lindex znajde jakies jeansy ciazowe, bo ciezko tylko z jednymi spodniami i leginsami dac rade.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie moje drogie we Walentynki. My z mężem idziemy dzis na jakies pyszny makaron do Włocha :)

Kourtney lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.calydlamamy.pl/naklejki-na-sciane-dla-dzieci/3561-naklejki-wielkoformatowe-na-sciane-lesne-drzewo.html

Helenucha Klucha, Agabtm lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Witam sie moje drogie we Walentynki. My z mężem idziemy dzis na jakies pyszny makaron do Włocha :)

witajcie w dniu zakochanych :)
    mi tez przyszedł smak na makaron, zrobię taką szybką wersję tagliatelle z łososiem wędzonym, później lody waniliowe z kiwi i truskawkami i jakieś delikatne winko dla R :)

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych Walentynek :) my jako tako nie obchodzimy ;)

Czy już któraś chodzi do szkoły rodzenia albo nie długo zacznie chodzić?

Annielove masz wiadomość ;)

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do punktów mozecie wykorzystac w sklepach smyk, ale nie przez neta. Punkty mozna sobie sprawdzic na stronie payback tam sie logujecie

Ja dzis chyba zrobie makaron z serem bo jakos mnie tak ochota naszła.
    Wczoraj widziałam wózek z tych takich tanszych no name jakie one sa beznadziejne jakieś takie szerokie ze ledwo w drzwiach sie mieszczą i strasznie niskie. Chociaz nie jestem wysoka to i tak jak dla mnie to nisko taki wózek. Taka wiekszz kobylka

f2w3skjoxrbw67ni.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka cieszę się bardzo że dzidzia zdrowa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj robię naleśniki na słodko. Robię według Magdy gessler i takie super cieniutkie wychodzą wcześniej jak robiłam tak na oko wszystko to zawsze mi takie grube wychodzily:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mylola wrote:
    Umiecie się nie stresować tymi wszystkimi wątpliwościami dotyczącymi ciąży? Bo ja się staram, ale mi średnio wychodzi... Co rusz znajduję sobie temat do zmartwień. Wieczorem szukałam szkoły rodzenia, a jak wiadomo szkoły rodzenia najczęściej mieszczą się w szpitalach i tak płynnie przeszłam sobie do czytania opinii o szpitalach w kwestiach porodu... Jestem lekko mówiąc rozczarowana, wychodzi na to, że w tak dużym mieście (Kraków) nie ma gdzie rodzić! Najchętniej urodziłabym w domu...
    Co do porodu to mój mąż chciał haha ale oczywiście nie ma mowy za bardzo bym się bała. Ale on mówił że super ze leciał by po ręcznik :D za granicą np w Nl to poród w domu to normalność. A w Polsce to nie wiem czy w ogóle jest taka możliwość.?

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana. Mam podwyższone Crp i włączyli mi ampiciline. Jutro napewno nie wyjdę. . Leze w ttm szpitalu i wyje. Tak strasznie sie martwie..

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • evus Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola kochana, tylko sie nie denerwuj. postaraj sie uspokoic, emocje nie pomagaja. mamy nadzieje, ze lekarze wiedza co robia i chca pomoc Tobie i Malenstwu. trzymam kciuki za Was, zobaczysz- bedzie dobrze <3

Pola7 lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Dziewczyny jestem załamana. Mam podwyższone Crp i włączyli mi ampiciline. Jutro napewno nie wyjdę. . Leze w ttm szpitalu i wyje. Tak strasznie sie martwie..
    Ale lekarze na pewno wiedzą co robić. Dostajesz jakieś leki więc na pewno szybko się unormuje.
    Trzymam kciuki :*

Pola7 lubi tę wiadomość

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 musi być dobrze i tak będzie :-* Trzymaj się Kochana :-*

Co do porodu to mnie dużo osób się pyta czy się boję, ale szczerze na razie o tym nie myślę. Tyle historii się nasłuchałam, że głowa mała:) Nie wiem co mnie czeka, jak to będę odczuwać. Wiem, że będzie boleć ale cały czas mam przeświadczenie że tyle kobiet rodziło przede mną niejedne po więcej niż dwa razy więc musi sie dać przeżyc. Może złe myślenie. Pewnie bliżej rozwiazania zaczne się tym stresować i myśleć narazie nie :P

U mnie na obiadek rosłek:) A na kolacje jak Mąż wroci z pracy zrobię zapiekane muszelki makaronowe i sosem mięsno warzywnym:) A po galaretka z lodami i bitą śmietaną:) Jak szaleć to szaleć :)

Kourtney, Pola7 lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, wiem, że się boisz, ale staraj się powstrzymać emocje i nie martw się na zapas. W tej ciąży przeszłam wiele niefajnych sytuacji, brałam i nadal biorę sporo leków, ale wierzę, że to tylko pomaga, a lekarze wiedzą co robią. Także kochana głowa do góry, za parę dni poczujesz się lepiej i z dzidzią też wszystko będzie ok :)
    U mnie dziś na obiad krem z brokułów z groszkiem ptysiowym. Siedzę sama, bo mój partner pracuje za granicą i przyjedzie dopiero w przyszłą sobotę. Ale za to wysłałam mu dziś klika sexy zdjęć :) Stwierdził, że jestem sexi mama i od razu mi się ciepło na serduchu zrobiło :)

Pola7 lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ