X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila moze sprobuj kislu z soemienia lnianego...moze ci pomoze?

Helenucha Klucha, Lila2703 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sie wymienia te punkty zz paybacka na te rzeczy w smyku? Mam dwie karty na ktore nabijam paliwo.. Trzeba te karty gdzies zarejestrowac? Jak mam sprawdzic ilosc punktow ?

feegu6l.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairy tale Twoja historia pokazuje, że nigdy nie należy się martwić na zapas :)
    Marka, cieszę się, że z Twoim dzidziusiem wszystko jest ok :)
    Lila ja też mam problemy z jelitami, praktycznie codziennie. A teraz jak zaczęłam brać żelazo (tardyferon), to już w ogóle masakra. Mi pomaga espumisan. Biorę dwie tabletki i ulga. W sumie nie pytałam lekarza czy mogę brać, ale skoro symetikon podają nawet maluchom, to nie powinien zaszkodzić.
    Pola, zdrowia Ci życzę!
    Dziewczyny, fajne zakupy porobiłyście :)
    Ja też dziś lekko popłynęłam z zakupami ;) Pojechałam do c&a i kupiłam sobie płaszczyk na wiosnę za 49zł (powinnam się w niego mieścić), dla Mojego kupiłam koszulę, spodnie i sweter. Ale jeśli chodzi o ubranka dziecięce, to z tych mniejszych już nic nie było na wyprzedaży. Za to w pepco kupiłam dwie pary bodziaków, dwie pary spodenek i trzy pary malusich skarpetek za 40zł. A cocodrillo dwa prześliczne sweterki, jeden za 9,99 z drugi za 29,9 (oba przecenione z 79!). Moja dzidzia w końcu zaczyna mieć jakąś garderobę :) Oby nie zrobiła niespodzianki i nie urosło jej coś między nóżkami, bo ubranka są dziewczęce i będzie gender ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 17:45

kuleczka777, Helenucha Klucha, Helen, mmarzenak, dais, fairy_tale, ansad lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po całym dniu nieobecności bałam się, że Was nie nadrobię ale chyba wszystkie mamy zajętą sb ;)

Ja byłam dziś zobaczyć wózki nad którymi się zastanawiałam - Bebetto Holland i Amelis Pro. Wybraliśmy z mężem Amelis. Mimo, że wydaje się mniej solidny od Bebetto to jest nieporównanie lżejszy i wygodniejszy. Łatwiej się składa, zmienia gondolkę, spacerówkę i fotelik. No i nie jest taki duży! Bebetto to spory wózek.
    Niedługo zamawiamy :) ja bym czekała do kwietnia ale mąż boi się, że jego wypatrzone moro zaraz zniknie bo zostały tylko 4szt.!

Dziś zrobiliśmy też porządki w szafach i komodach, w dużej szafie wydzieliłam dla Rysia sporo miejsca i zaraz będę rozkładać to co mam z ciuszków :)

W poszedł na pokera do sąsiada, a ja obejrzę sobie jakiś babski film, taki którego W na pewno już by nie zdzierżył :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e389a1c6301.jpg

Z Ikei za 27zł. :)

Miłego wieczoru!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 20:20

Helen, mmarzenak, fairy_tale, kirys, Misia15, evus, Melissa84 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Fairy tale Twoja historia pokazuje, że nigdy nie należy się martwić na zapas :)
    Marka, cieszę się, że z Twoim dzidziusiem wszystko jest ok :)
    Lila ja też mam problemy z jelitami, praktycznie codziennie. A teraz jak zaczęłam brać żelazo (tardyferon), to już w ogóle masakra. Mi pomaga espumisan. Biorę dwie tabletki i ulga. W sumie nie pytałam lekarza czy mogę brać, ale skoro symetikon podają nawet maluchom, to nie powinien zaszkodzić.
    Pola, zdrowia Ci życzę!
    Dziewczyny, fajne zakupy porobiłyście :)
    Ja też dziś lekko popłynęłam z zakupami ;) Pojechałam do c&a i kupiłam sobie płaszczyk na wiosnę za 49zł (powinnam się w niego mieścić), dla Mojego kupiłam koszulę, spodnie i sweter. Ale jeśli chodzi o ubranka dziecięce, to z tych mniejszych już nic nie było na wyprzedaży. Za to w pepco kupiłam dwie pary bodziaków, dwie pary spodenek i trzy pary malusich skarpetek za 40zł. A cocodrillo dwa prześliczne sweterki, jeden za 9,99 z drugi za 29,9 (oba przecenione z 79!). Moja dzidzia w końcu zaczyna mieć jakąś garderobę :) Oby nie zrobiła niespodzianki i nie urosło jej coś między nóżkami, bo ubranka są dziewczęce i będzie gender ;)

Jej ja też własnie zaczynam brać żelazo...załamałaś mnie :( Moim problemem do tej pory nie były zaparcia, tylko ten dziwny ból...mama wrażenia i tak mi powiedziala lekarka , że jelita mi sie zagazowały, a na dodatek sorki za bezpośredniość rozwolnienie... boję się już cokolwiek jeść, piść..rano wydawało mi się, że jest lepiej, potem znowu bolało mocno, potem znowu mniej i teraz już nie wiem co zrobić ...ehhhh...boję się praktycznie każdego ruchu i zauważyłam że zaczynam się poruszać w zwolnionym tempie, żeby tylko nie bolało....:( Espunisan mówisz ...poczytam bo już nie wiem...piję herbatkę z kopru, ale nie liczę na cud...

Ok pocztałam o espunisanie na stronie espunisan.pl i pisze że mogą stosować kobiety w ciąży....jutro kupię i walczę !!!! Dzięki kochana za radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 20:35

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczornie:) My dziś u mojej Mamy na 50 bylismy:)także minęła sobota :) jestem prze objedzona:)
    Ja też myślałam ze nie nadrobienia a tu kazda chyba miała sobotę zaplanowana:)

A co do punktów z paybacka też się zastanawiałam jak to zrobić. Bo slyszlam gdzieś ostatnio ze smyk nie bierze już udziału w sensie ze nie można płacić punktami wiec nie wiem:/

Agabtm, Helenucha Klucha, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno z punktami payback mozna płacić tylko do końca lutego.

to za problemy z gazami odpowiada te okropne żelazo?matko, no w koncu mam winowajce.
    Lila własnie ruch na świeżym powietrzu pomaga :) ogólnie w dni w których przeważa u mnie wysiłek fizyczny jest lepiej....chociaz spacer, to jakos sie odkorkujesz na tych spacerach i będzie lepiej, ciezki masz problem :/
    no i może zobacz na jakie potrawy najgorzej reagujesz, moze po mlecznych masz gorzej i kapustnych?

feegu6l.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas bo moja szwagierka wierzy w zabobony i te wszystkie głupoty ale wkoncu dziś nic nie wybraliśmy bo chyba za duży wybór zaczyna nam się podobać kolejna matka wózków coletto Florino taki piękny brąz widzieliśmy i im więcej się ogląda tym trudniej wybrać ;)
    My po urodzinach kolejnych dzisiaj mąż biedactwo moje juz śpi ;) a my siedzimy na forum.
    Dobrze, że weekend nie trzeba za dużo nadrabiać Was ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam ze od 13 kwietnia 2015 Smyk zamyka opcję płacenia punktami payback. Ze można zrealizować w empiku.

A z innej beczki od 4 dni czuję ruchy mojego Maleństwa:) zastanawiałam się czy to To i chyba tak

mylola, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie balam ile stron bede miala do przeczytania po calym dniu nieobecnosci a tu taka mila niespodzianka :D
    Godzinke temu wrocilismy ze stoku i bylo suppper. Nie spodziewalam sie ze Olafowi tak narty sie spodobaja i po jednym dniu bedzie juz sam jezdzil z gorki, na orczyku etc. Dodatkowo nie spodziewalam sie tez po sobie ze dam rade tyle razy pchac go pod gorke i zbiegac z nim na dol, podnosic, pomagac etc. W sumie spedzilismy na stoku 6 godzin z przerwa na lunch. Mamy teraz zadanie kupic narty na malucha i najlepiej za rok nauczyc sie na nartach bo na snowboardzie to ja srednio mu pomoge jak bedzie na nartach, maz tez tylko snowboard. Zdecydowalismy ze ze wzgledu na dzieci trzeba sie nart nauczyc, a na snowboard poczekac az beda wieksze. Jestem padnieta, ale zasnac nie moge bo wciaz adrenalina trzyma ;)
    Fajne lowy mialyscie, ja jutro ide na lowy bo spodnie ciazowe jedne mi sie popsuly, czas kupic nowe i moze cos zlapie dla maluszka :_)

Helenucha Klucha, kirys, evus lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha, oglądałam wczoraj ten śpiworek w Ikei i też chyba go kupię przy kolejnej wizycie :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ja dzisiaj wybrałam się po spodnie ciążowe ale absolutnie nic nie było w rozsądnej cenie w c&a wszystko wykupione a w H&m ceny same wiecie jakie więc olałam to i poczekam na jakąś promocje

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Siedzę załamana. Właśnie się dowiedziałam, że w szpitalu w którym rodziłam synka i chciałam teraz rodzić na skutek powikłań po cc zmarła dziś młoda dziewczyna. Mała miała 5 dni jak straciła mamę :( Nie mogę powstrzymać łez. Podobno za długo zwlekali z decyzją o cc, dopiero jak były zielone wody to szybko zrobili cesarkę, doszło do jakiegoś zakażenia i dziś zmarła. Nie mogę się pozbierać :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula straszna wiadomość... ale staraj się o tym nie myśleć! Dzidziuś będzie się stresować! Takie sytuacje zdarzają się bardzo rzadko, choć oczywiście nigdy nie powinny! Obejrzyj sobie jakiś lekki film, żeby oczyścić głowę!
    Polecam wszystkim! nawet mojemu mężowi się podobał :)

https://www.youtube.com/watch?v=-pP3K3In6Xo

madziak2202 lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha dzięki... Teraz rozważam zmianę szpitala...

Widzę, że większość weekend spędza , a ja sama mąż w pracy :P Ale od jutra ma wolne całe 5 dni więc jakieś pocieszenie ;)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula niestety takie rzeczy się zdarzają w nawet najlepszy szpitalu tylko nie zawsze to wychodzi do wiadomości publicznej. My nie możemy myśleć o takich sytuacjach wszystko musi być dobrze...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :* Postaram się o tym nie myśleć, ale jakoś to we mnie uderzyło wiedząc, że tam rodziłam i zamierzam znów... Jakaś taka niepewność zostaje :(
    Ale musi być dobrze. Nie ma innej opcji .

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracowita sobota jak widzę nie tylko u mnie :) ale nie trzeba tyle nadrabiać :D

Paulla no niestety takie sytuacje mają miejsce i wiele wiele innych nic na nie nie poradzimy a jedynie musimy zaufać lekarzom. Skoro już rodziłaś i chciałaś ponownie to musiałaś być zadowolona. Jeżeli masz możliwość to zmień szpital choć myślę że wątpliwości i tak będziesz miała. Musimy wierzyć że to nas nie spotka <3

Mój mąż oszalał :D od rana podziwia moje dzieło i pomalowane nocne szafki cały dzień chwali i chwali. Po śniadaniu wziął metr i mierzył czy na pewno zmieści się łóżeczko i półka kombinuje jak pomalujemy ściany a właściwie tą jedną żeby ja oznaczyć że jest Michałka :) pokazałam mu naklejki ścienne jakie wybrałam i zachwycony że aż o cenę i nie zapytał :D myślę że ktoś mi podmienił męża :)

Paula222, Helenucha Klucha, evus, dais, mmarzenak, Kourtney lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umiecie się nie stresować tymi wszystkimi wątpliwościami dotyczącymi ciąży? Bo ja się staram, ale mi średnio wychodzi... Co rusz znajduję sobie temat do zmartwień. Wieczorem szukałam szkoły rodzenia, a jak wiadomo szkoły rodzenia najczęściej mieszczą się w szpitalach i tak płynnie przeszłam sobie do czytania opinii o szpitalach w kwestiach porodu... Jestem lekko mówiąc rozczarowana, wychodzi na to, że w tak dużym mieście (Kraków) nie ma gdzie rodzić! Najchętniej urodziłabym w domu...

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylola ja np nie jestem panikarą :) swój limit stresu w ciąży wykorzystałam po pierwszym prenatalnym i teraz wierzę że będzie lepiej. Mieszkam na wsi i najbliższy szpital mam 5-10 minut drogi z domu i jest to jedyny szpital w pobliżu więc wybór jest oczywisty. Porodu się boję ale nie jakoś panicznie bo skoro zdecydowałam się na dziecko to w pakiecie był poród :D
    No i nie czytam głupot :) tylko na tym forum się udzielam relacje poporodowe słyszałam różne począwszy od mamy po sąsiadkę :) nie można z góry zakładać że nam przydarzy się to wszystko co stu innym kobietom :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ