Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pola7 wrote:Dziewczyny jestem załamana. Mam podwyższone Crp i włączyli mi ampiciline. Jutro napewno nie wyjdę. . Leze w ttm szpitalu i wyje. Tak strasznie sie martwie..
Nie martw się kochana tak jak koleżanki piszą jesteście w dobrych rękach !!!!Pola7 lubi tę wiadomość
-
Andzia SM wrote:Pola7 musi być dobrze i tak będzie :-* Trzymaj się Kochana :-*
Co do porodu to mnie dużo osób się pyta czy się boję, ale szczerze na razie o tym nie myślę. Tyle historii się nasłuchałam, że głowa mała:) Nie wiem co mnie czeka, jak to będę odczuwać. Wiem, że będzie boleć ale cały czas mam przeświadczenie że tyle kobiet rodziło przede mną niejedne po więcej niż dwa razy więc musi sie dać przeżyc. Może złe myślenie. Pewnie bliżej rozwiazania zaczne się tym stresować i myśleć narazie nie
U mnie na obiadek rosłek:) A na kolacje jak Mąż wroci z pracy zrobię zapiekane muszelki makaronowe i sosem mięsno warzywnym:) A po galaretka z lodami i bitą śmietanąJak szaleć to szaleć
Co do historii porodu kochana też się nasluchalam opowieści dziwnej treści i fakt nic się nie sprawdziło! !!!Andzia SM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny głowy do góry i nie czytajcie i nie słuchajcie nic o porodach. Jeszcze mnóstwo czasu i nie ma co się nakręcać, pozatym tak czy inaczej to coś co nas nie ominie i naturalny i przez cesarke ma swoje plusy i minusy.
Ważne że po tym spotkamy się już z tym na co czekamy całe 9 miesięcy- z naszymi maluchami !!!
A to największa nagrodaWięc głowa do góry i dobre myśli tylko co ma być to i tak będzie
-
Witam się w dzień zakochanych. Mój syn od wczoraj na obozie narciarskim a my po walentynkowej kawce popołudniowej bierzemy się za remont jego pokoju:)Kupiliśmy mu w końcu nowe "dorosłe" łóżko, bo męczył się biedny na takim 160cm;. Będziemy malować i trochę przestawiać meble, które już ma.
Rano pojechałam na szybko do C&A i jestem mega zadowolona. Kupiłam kombinezon (74cm) za 35zl+ rękawiczki na sznurku za 7zl. A w tesco dorwałam kurteczkę(68cm) za 22,50zł+ synkowi super jeansy za całe 20 zł.
Do tego machnęłam przed chwilą 6km z kijami NW i mam mega banana na twarzy. Słoneczko, wiaterek, ciepełko. Generalnie odkąd się pogoda poprawiła i częściej chodzę na te dłuższe spacery to mam lepsze nastawienie do świata.Kourtney, kirys, evus, fairy_tale, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Kourtney, w Polsce można rodzić w domu spokojnie, tylko nie może być przeciwskazań zdrowotnych i trzeba sobie wynająć i opłacić położną. Ja się nie boję samego bólu porodowego, tylko traktowania przez personel szpitalny raczej, nie szanowania planu porodu itp.
-
nick nieaktualnymylola wrote:Kourtney, w Polsce można rodzić w domu spokojnie, tylko nie może być przeciwskazań zdrowotnych i trzeba sobie wynająć i opłacić położną. Ja się nie boję samego bólu porodowego, tylko traktowania przez personel szpitalny raczej, nie szanowania planu porodu itp.
Muszę się zorientować jak to wygląda.
W medicoverze z położna poród 6000...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 15:46
-
Tak jak obiecalam zrobilam dzis przeglad moich ubranek po synku na pierwsze 3 miesiace (rozmiary 56 (50), 62). Niektore niby maja 0-3 miesiaca metke ale sluzyly nam prawie 9 miesiecy, bo rozmiarowka pokrecona. Pisalam kiedys ze ciuszkow mialam sporo, wiec jesli macie mniej nie dokupujcie ja wtedy zamawialam wielkie paczki, u nas tyle bylo okay, ale podejrzewam ze jakbym miala mniej to tez jakos bysmy dali rade. Bierzcie tez pod uwage, ze czesc z tych rzeczy to prezenty od znajomych etc. Aby zobaczyc zdjecie z bliska trzeba na nie kliknac
Wrzucam zdjecia i na koncu lista.
Lista rzeczy:
Body krotki rekawek 5 sztuk
Body dlugi rekaw 9 sztuk
Spodenki krotkie (ogrodniczki) 6 sztuk
Rampery krotkie 3 sztuki
Pajace bawelniane 8 sztuk + 1 sztuka polarkowy
Spodenki dlugie, ciensze 4 sztuki
Spodenki dlugie, jeansy 6 sztuk
Ogrodniczki dlugie 4 sztuki
Spiochy 7 sztuk
Bluzki dlugi rekaw 7 sztuk
Kaftanki 3 sztuki
Bluzy 9 sztuk
Czapeczki, buciki, skarpetki- za duzo
Kombinezon cienki 1 sztuka
Rajstopki 1 sztuka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 15:53
kasiek87, Andzia SM, evus, fairy_tale, Helenucha Klucha, Melissa84, beatas lubią tę wiadomość
-
Pola wiem co czujesz, nie martw sie napewno lekarze wiedzą co robią.
Dziewczyny kiedys któraś pisala o jakimś filmie amerykańskim komedia o porodzie i wychowaniu nie pamietam jak sie ten tytul nazywa help bo chciałam oglądnąćPola7 lubi tę wiadomość
-
Poczytuje Was cały czas ale nie nadążam tu za Wami
Pola trzymam mocno kciuki żeby było wszystko dobrze
opowieści o porodach nie słuchajcie, każda z nas jest inna i każdy poród inny. Trzeba być dobrej myśli i pozytywnie nastawionym.
Kourtney ja szkole rodzenia zaczynam w marcu.
W ramach niedzielnego popołudnia polecam słodki filmiktylko mogą przydać się chusteczki
https://youtu.be/YzKvTFdkatw
-
Pola badz dobrej mysli, jestes w fachowych rekach. Nie czytajcie o porodach, kazda jest inna, a nakrecanie sie ze cos pojdzie nie tak raczej nie pomaga
My nie bralismy pod uwage porodu w domu, zawsze jakas taka obawa ze bedzie potrzebna interwencja lekarza. Czuje sie bezpieczniej w szpitalu pod okiem doswiadczonych lekarzy i poloznych. -
Pola będzie dobrze, nie zamartwiaj się, lekarze wiedzą co robią.
Ja też zaczynam szkołę rodzenia od 1 marca.
My już po walentynkowych lodach, były pyszne dopóki nie zorientowałam się że jest w nich alkohol... Coś mnie przyćmiło i nie zapytałam o to za wczasu, no i jakąś tam kapkę spożyłam... Oby nie miało to negatywnych konsekwencji...
Siostra mi dziś przywiozła ubranka po swojej córeczce i jest tego naprawdę sporoMówi mi żebym nic już z ubrań nie kupowała, bo to mi wystarczy. Muszę posegregować rozmiarami i wtedy zobaczę ile jest z każdego typu. A wszystko taaakie słodkie
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
kuleczka777 wrote:Pola wiem co czujesz, nie martw sie napewno lekarze wiedzą co robią.
Dziewczyny kiedys któraś pisala o jakimś filmie amerykańskim komedia o porodzie i wychowaniu nie pamietam jak sie ten tytul nazywa help bo chciałam oglądnąć
Kuleczka, jeśli chodzi o link, który wrzuciła Helenucha to tytuł filmu to "Jak urodzić i nie zwariować". Jest na Zalukaj.tv, też go chyba dzisiaj obejrzękuleczka777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tez sobie obejrze ten film, ale bez meza bo on komedii nie lubi
Myszaaa leczcie sie, mam nadzieje, ze objawy szybko mina. My dzisiaj leniuchujemy, oboje ledwo ruszamy sie po wczorajszym wysilku na stoku, synek tez niezbyt dzisiaj szaleje, wiec korzystamy. Walentynek raczej nie bedziemy obchodzic, bo zazwyczaj swietujemy tylko rocznice slubu kilka dni wczesniej.
Co do pampersow to my chyba wezmiemy 1 z wycieciem na pepek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 18:27
-
Mili dzieki przypomnialam sobie i tak cos kojarzylam ze to Helenucha wrzucala
Mysza kurujcie się
Agabtm zdrowia dla męża.
Polecam Wam jeszcze film Agentka albo Babcia Gandzia
Zaraz będa lodyHelenucha Klucha, Helen lubią tę wiadomość