X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:41

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Dziewczyny jestem załamana. Mam podwyższone Crp i włączyli mi ampiciline. Jutro napewno nie wyjdę. . Leze w ttm szpitalu i wyje. Tak strasznie sie martwie..

Nie martw się kochana tak jak koleżanki piszą jesteście w dobrych rękach !!!!

Pola7 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Pola7 musi być dobrze i tak będzie :-* Trzymaj się Kochana :-*

Co do porodu to mnie dużo osób się pyta czy się boję, ale szczerze na razie o tym nie myślę. Tyle historii się nasłuchałam, że głowa mała:) Nie wiem co mnie czeka, jak to będę odczuwać. Wiem, że będzie boleć ale cały czas mam przeświadczenie że tyle kobiet rodziło przede mną niejedne po więcej niż dwa razy więc musi sie dać przeżyc. Może złe myślenie. Pewnie bliżej rozwiazania zaczne się tym stresować i myśleć narazie nie :P

U mnie na obiadek rosłek:) A na kolacje jak Mąż wroci z pracy zrobię zapiekane muszelki makaronowe i sosem mięsno warzywnym:) A po galaretka z lodami i bitą śmietaną:) Jak szaleć to szaleć :)

Co do historii porodu kochana też się nasluchalam opowieści dziwnej treści i fakt nic się nie sprawdziło! !!!

Andzia SM lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się już nasluchalam od rodziny i znajomych. Ogólnie mam się nastawić na nieziemski najgorszy ból w życiu i ogólnie rzeznie.... Ale jakoś się tym nie przejmuje co mówią bo każdy poród jest inny i to zależy też od progu bólu

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze o tym nie myślę, jakoś tak na luzie do tego podchodzę. Za to mój mąż ostatnio mi powiedział, że zabrania mi umrzeć przy porodzie! Strasznie mnie to wzruszyło ale raczej w taki smutny sposób...

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w 25 tygodniu!

Pola7 nie denerwuj się, jesteś pod dobrą opieką i wszystko będzie dobrze :*

Ja szkołę rodzenia zaczynam 1 marca

Kourtney, Pola7, Magda34, Lila2703 lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • kasiek87 Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głowy do góry i nie czytajcie i nie słuchajcie nic o porodach. Jeszcze mnóstwo czasu i nie ma co się nakręcać, pozatym tak czy inaczej to coś co nas nie ominie i naturalny i przez cesarke ma swoje plusy i minusy.
    Ważne że po tym spotkamy się już z tym na co czekamy całe 9 miesięcy- z naszymi maluchami !!!

A to największa nagroda :) Więc głowa do góry i dobre myśli tylko co ma być to i tak będzie :)

uwo9dqk3pv487dv4.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dzień zakochanych. Mój syn od wczoraj na obozie narciarskim a my po walentynkowej kawce popołudniowej bierzemy się za remont jego pokoju:)Kupiliśmy mu w końcu nowe "dorosłe" łóżko, bo męczył się biedny na takim 160cm;. Będziemy malować i trochę przestawiać meble, które już ma.

Rano pojechałam na szybko do C&A i jestem mega zadowolona. Kupiłam kombinezon (74cm) za 35zl+ rękawiczki na sznurku za 7zl. A w tesco dorwałam kurteczkę(68cm) za 22,50zł+ synkowi super jeansy za całe 20 zł.

cf42039cf01c6181med.jpg

Do tego machnęłam przed chwilą 6km z kijami NW i mam mega banana na twarzy. Słoneczko, wiaterek, ciepełko. Generalnie odkąd się pogoda poprawiła i częściej chodzę na te dłuższe spacery to mam lepsze nastawienie do świata.

Kourtney, kirys, evus, fairy_tale, Melissa84 lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, w Polsce można rodzić w domu spokojnie, tylko nie może być przeciwskazań zdrowotnych i trzeba sobie wynająć i opłacić położną. Ja się nie boję samego bólu porodowego, tylko traktowania przez personel szpitalny raczej, nie szanowania planu porodu itp.

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mylola wrote:
    Kourtney, w Polsce można rodzić w domu spokojnie, tylko nie może być przeciwskazań zdrowotnych i trzeba sobie wynająć i opłacić położną. Ja się nie boję samego bólu porodowego, tylko traktowania przez personel szpitalny raczej, nie szanowania planu porodu itp.
    Ja też właśnie. I myślę nad porodem prywatnym ale to spore koszty... Nie wiem czy naprawdę warto. A mamy teraz sporo wydatków na dom, wyprawka też sporo pochłonęła
    Muszę się zorientować jak to wygląda.

W medicoverze z położna poród 6000...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 15:46

• dais Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak obiecalam zrobilam dzis przeglad moich ubranek po synku na pierwsze 3 miesiace (rozmiary 56 (50), 62). Niektore niby maja 0-3 miesiaca metke ale sluzyly nam prawie 9 miesiecy, bo rozmiarowka pokrecona. Pisalam kiedys ze ciuszkow mialam sporo, wiec jesli macie mniej nie dokupujcie ja wtedy zamawialam wielkie paczki, u nas tyle bylo okay, ale podejrzewam ze jakbym miala mniej to tez jakos bysmy dali rade. Bierzcie tez pod uwage, ze czesc z tych rzeczy to prezenty od znajomych etc. Aby zobaczyc zdjecie z bliska trzeba na nie kliknac :)
    Wrzucam zdjecia i na koncu lista.
    9ec48b463f799b83m.jpgdabe6a4812dccdd8m.jpg6cad535f29ec2bc3m.jpgc6a11255eff8dbadm.jpgb21a80d5eea21f94m.jpg9aece1444f111e57m.jpg0cedb4615b6dbb18m.jpg26cf34350c021749m.jpg656ec27620a70076m.jpg38bc2bde60c8c6c8m.jpg6879efdaa362c3dam.jpg277dc40d9dfbef07m.jpg
    Lista rzeczy:
    Body krotki rekawek 5 sztuk
    Body dlugi rekaw 9 sztuk
    Spodenki krotkie (ogrodniczki) 6 sztuk
    Rampery krotkie 3 sztuki
    Pajace bawelniane 8 sztuk + 1 sztuka polarkowy
    Spodenki dlugie, ciensze 4 sztuki
    Spodenki dlugie, jeansy 6 sztuk
    Ogrodniczki dlugie 4 sztuki
    Spiochy 7 sztuk
    Bluzki dlugi rekaw 7 sztuk
    Kaftanki 3 sztuki
    Bluzy 9 sztuk
    Czapeczki, buciki, skarpetki- za duzo :P
    Kombinezon cienki 1 sztuka
    Rajstopki 1 sztuka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 15:53

kasiek87, Andzia SM, evus, fairy_tale, Helenucha Klucha, Melissa84, beatas lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola wiem co czujesz, nie martw sie napewno lekarze wiedzą co robią.

Dziewczyny kiedys któraś pisala o jakimś filmie amerykańskim komedia o porodzie i wychowaniu nie pamietam jak sie ten tytul nazywa help bo chciałam oglądnąć

Pola7 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytuje Was cały czas ale nie nadążam tu za Wami :-) Pola trzymam mocno kciuki żeby było wszystko dobrze :-) opowieści o porodach nie słuchajcie, każda z nas jest inna i każdy poród inny. Trzeba być dobrej myśli i pozytywnie nastawionym.
    Kourtney ja szkole rodzenia zaczynam w marcu.
    W ramach niedzielnego popołudnia polecam słodki filmik :-) tylko mogą przydać się chusteczki ;-) https://youtu.be/YzKvTFdkatw

zud33e3kf02ij2v9.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola badz dobrej mysli, jestes w fachowych rekach. Nie czytajcie o porodach, kazda jest inna, a nakrecanie sie ze cos pojdzie nie tak raczej nie pomaga :D
    My nie bralismy pod uwage porodu w domu, zawsze jakas taka obawa ze bedzie potrzebna interwencja lekarza. Czuje sie bezpieczniej w szpitalu pod okiem doswiadczonych lekarzy i poloznych.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola będzie dobrze, nie zamartwiaj się, lekarze wiedzą co robią.

Ja też zaczynam szkołę rodzenia od 1 marca.

My już po walentynkowych lodach, były pyszne dopóki nie zorientowałam się że jest w nich alkohol... Coś mnie przyćmiło i nie zapytałam o to za wczasu, no i jakąś tam kapkę spożyłam... Oby nie miało to negatywnych konsekwencji...

Siostra mi dziś przywiozła ubranka po swojej córeczce i jest tego naprawdę sporo :-) Mówi mi żebym nic już z ubrań nie kupowała, bo to mi wystarczy. Muszę posegregować rozmiarami i wtedy zobaczę ile jest z każdego typu. A wszystko taaakie słodkie :-)

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Pola wiem co czujesz, nie martw sie napewno lekarze wiedzą co robią.

Dziewczyny kiedys któraś pisala o jakimś filmie amerykańskim komedia o porodzie i wychowaniu nie pamietam jak sie ten tytul nazywa help bo chciałam oglądnąć

Kuleczka, jeśli chodzi o link, który wrzuciła Helenucha to tytuł filmu to "Jak urodzić i nie zwariować". Jest na Zalukaj.tv, też go chyba dzisiaj obejrzę :)

kuleczka777 lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś Walentynki w łóżku rozlozylo nas :( leczymy się lekami Prenalen :)

Jakie kupujecie papersy ? 1 ? Zwykle czy z wycięciem na pępek ?

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też chory chyba jakaś jelitowke złapał albo za bardzo poswietowal wczoraj zobaczymy jutro ;) a chyba tez skuszę się na ten film dzisiaj ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • dais Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sobie obejrze ten film, ale bez meza bo on komedii nie lubi :P Myszaaa leczcie sie, mam nadzieje, ze objawy szybko mina. My dzisiaj leniuchujemy, oboje ledwo ruszamy sie po wczorajszym wysilku na stoku, synek tez niezbyt dzisiaj szaleje, wiec korzystamy. Walentynek raczej nie bedziemy obchodzic, bo zazwyczaj swietujemy tylko rocznice slubu kilka dni wczesniej.
    Co do pampersow to my chyba wezmiemy 1 z wycieciem na pepek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 18:27

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili dzieki przypomnialam sobie i tak cos kojarzylam ze to Helenucha wrzucala :)

Mysza kurujcie się
    Agabtm zdrowia dla męża.

Polecam Wam jeszcze film Agentka albo Babcia Gandzia ;)

Zaraz będa lody :)

Helenucha Klucha, Helen lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ