X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SShape Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to staram się nie myśleć. W pierwszej ciąży zastosowałam taka samą taktykę i tylko marzyłam, żeby nie musieć leżeć w szpitalu przed. Udało się. Dotarłam do szpitala koło 6,15 rano o 7,25 Szymon był na świecie:)
    Wole nie słuchać historii, oglądać filmów. Szkoda nerwów. Co ma być to będzie.
    Teraz niestety czeka mnie cc i pewnie co najmniej tygodniowy pobyt w szpitalu przed. Ale skoro nie mam na to wpływu to nie myślę o tym.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape czemu tygodniowy pobyt przed ? U nas widziałam jak dziewczyny przychodziły na cc i w tym samym dniu miały robioną

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam :) Pogoda dziś paskudna u mnie :) trzymam kciuki za wszytskie dzisiejsze wizyty:)

I czekam na jutro, bo w końcu miesiąc minął i ja doczekam sie wizyty:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape u mnie tez dziewczyny przychodzily w terminie cesarki dopiero. Ja tez staram sie nie myslec, nie czytac, nie zastanawiac na razie. Ostatnio nic nie czytalam i chyba dobrze, teraz tez wole sie nastawic ze co ma byc to bedzie. Mam tylko wielka nadzieje, ze dzidzia bedzie w terminie i z waga ponizej 4 kg :)
    U mnie wrocila zima, sniegu ponad kostki i -7 na termometrze. Synek cale rano zrzedzil, ze on chce na wycieczke i na narty z powrotem :) Zdecydowalismy, ze reszte wyprawki skompletujemy w kwietniu jak bedziemy w Polsce, bo nawet przewijak taniej wychodzi na smyku niz tutaj byle dziadostwo.
    Mi zostaly tylko jeansy ciazowe, ktore poszly do prania, wiec jestem w spodnicy ciazowej i leginsach sprzed ciazy zalozonych pod brzuch. Mam nadzieje, ze po zajeciach ktore teraz prowadze urwe sie do sklepu i sobie kupie gacie. Nie moge sie tez doczekac przesylki z bon prix- zamowilam staniki ciazowe 3 sztuki i kurtke wiosenna na ciaze, noszenie w chuscie/nosidle: http://www.bonprix.se/produkt/mammamode-softshelljacka-med-bebisskydd-jordgubbsroed-929069/ Jak sie sprawdza to bede zamawiala tam staniki do karmienia jesli jakies maja :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka właśnie sobie przypomniałam, że Tobie wyszła ureaplazma, a powiedz, czy wiesz z jakiego powodu miałaś wskazanie do tych badań? Pytam dlatego, że mi gin kazał zrobić wymazy na ureaplazmę/mykoplazmę i chlamydię i tak się zastanawiam z jakiego powodu, skoro standardowo się tego nie robi u wszystkich ciężarnych.

Pati oj przykre wydarzenie z tym psiakiem, ale to przecież nie Twoja wina, nie chciałaś tego, wypadki się zdarzają. Miałam husky i to są wyjątkowe psy, niestety trudne w hodowli, bo jak poczują zew natury, to ciężko je upilnować, są dużo trudniejsze do "ułożenia" niż inne rasy i potrzebują więcej ruchu. Daj znać co z tym psiakiem.
    A ten regał to jaki kupiliście, mogłabyś podesłać linka, bo właśnie sobie myślę, że taki mały regał też by mi się koło łóżeczka przydał.

Helenucha komplet śliczny, w sam raz na świąteczne odwiedziny :-)

Sshape dajesz nadzieję, że pierwszy poród może być szybki.

Mnie też się dzisiaj nie chciało wstać, mimo że dobrze spałam, to jeszcze bym pospała. Do nas deszcz ma dojść niebawem, więc to pewnie przez zmianę pogody, bo wczoraj było piękne słoneczko.

Kto dzisiaj wizytuje?

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry <3
    Dopiero wstałam ale mi Michał dał pospać :D pogoda też paskudna leje od wczorajszego wieczoru a niedziela taka piękna była :)

Kuleczka wiem o czym mówisz bo ja już też ledwo wchodzę w jeansy ciążowe które kupiłam w listopadzie :) ale pocieszam się że już nie długo wiosna i jakoś dam radę :)

Andzia trzymam kciuki <3

Kirys taki zwykły z Ikei i jak najmniejszy bo nie ma miejsca :) na razie stoi ale mąż stwierdził że jak już będzie łóżeczko to zobaczymy czy go nie powiesić :)
    http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/90301555/

Może którejś się przyda bo jest fajna promocja a wy w trakcie urządzania domów i mieszkań :D
    http://home-you.com/pl/content/57-bon-100zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:02

Andzia SM lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ja wstałam wyspana ale teraz oczy mi się kleją, pogoda okropna :( jak ja chcę już wiosnę!

Ja o porodach nic nie czytam i nastawiam się pozytywnie, moja mama miała lekkie porody, siostra też więc ja zamierzam kontynuować rodzinna tradycję :D a co!

Miłego dnia :)

Pati_89, Andzia SM, madziak2202, Helen lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Sshape czemu tygodniowy pobyt przed ? U nas widziałam jak dziewczyny przychodziły na cc i w tym samym dniu miały robioną

Bo ja jestem skomplikowanym przypadkiem. Muszę być konsultowana kardiologicznie w innym szpitalu. Już mi zapowiedzieli, ze mam przyjść najpóźniej w 37tyg. a na pewno nie zrobią od razu cc.

kuleczka777 lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:

Sshape dajesz nadzieję, że pierwszy poród może być szybki.

Kto dzisiaj wizytuje?

Teraz nie wybieram się na szkołę rodzenia, ale wtedy chodziłam i posłuchałam rady położnej. Nie było komplikacji a ona powiedziała, żeby nie gnać na złamanie karku do szpitala po pierwszych skurczach. Obudziłam się z bólami ok. 2 w nocy. Położna mówiła, że skurcze te porodowe są regularne jak w zegarku. Pierwsze miałam chyba co 20 min i w każdej 19stej minucie myślałam, że teraz to już pewnie nie będzie kolejnego bo "nic" się nie dzieje, hehe(2 dni po terminie). Ale naprawdę co 20 był skurcz.
    Później coraz szybciej. Męża obudziłam chyba o 5 i kazałam sobie jeszcze śniadanie podać;)Nie wiem skąd miałam taki luz.

Życzę wszystkim takiego szybkiego porodu. Ból był, ale nie było czasu myśleć;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po walentynkowo !

Mąż się postarał :) Piękny bukiet, na mieście dostałam balon serce latający :D Synek był mega grzeczny i bardzo miło spędziliśmy cały dzień :)

Cass ooo to chyba z tą cytryną musi lepiej smakować, bo bez bleee

Kuleczka... Ja też ledwo wchodzę w swoje spodnie ! Już mam 7 kg na + więc szaaaaaaaaaaaleje ta waga... I to na diecie cukrzycowej :P

Co do szpitali u mnie w mieście są 3, jeden tragedia i warunki i personel, drugi ma dobry sprzęt i dla wcześniaków oddział i wg w razie komplikacji najbardziej kompetentni, ale zero podejścia do pacjenta... Po prostu rzut na taśmę... Tam gdzie rodziłam było super, podejrzewam ,że po tym przypadku co umarła ta dziewczyna wezmą się za nich i może będą ostrożniejsi. DO urodzenia jeszcze 4 miesiące więc zobaczę, co w tym szpitalu słychać...

Kciuki za wizyty!

Melissa84 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witajcie dziewczyny!
    Mam nadzieję, że miło minął Wam weekend:)

Ojej Paula straszna informacja:( Trzeba ufać i wierzyć w to,że będzie dobrze. Wypadki zdarzają się wszędzie ale na szczęście bardzo bardzo rzadko :(

Dziewczyny ja też od kilku dni biorę żelazo i pojawił się problem z zaparciami. Czuję ból w jelitach.
    Na razie próbuję domowych sposobów, dużo błonnika w diecie, na czczo jem namoczone śliwki ,piję siemię lniane , woda z cytryną. Efekt jakiś jest ale zobaczymy na ile jest skuteczny.

Co do wagi to ja mam już + 10 na wadze. Na szczęście tyję już wolniej bo ostatni kg przytyłam w ponad 3 tyg. Przeraża mnie to ile będę miała na koncie pod koniec ciąży no ale cóż trzeba będzie to jakoś stracić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:22

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Kaja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam co do szpitala swissmed byłam raz z koleżanką a ktg , a tam obok porodowka w życiu bym nie dała 6 tyś za poród gdzie kazali by mi się tak męczyć jak tam dr ostentacyjnie mówił że niech wie co to poród brrr a najgorsze że nie mają dobrego oddziału dla noworodków i jak coś się dzieje to wyworza do innego szpitala dziecko a Ty zostajesz i nich za tyle kasy !!! Dziwne

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi to ja mam na plusie 8 kg :-) ciekawe ile tym razem utyje

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja a ile miałaś w poprzedniej ciąży ? Bo ja 16 kg

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 8 kg z hakiem. Witam sie w 26tygodniu :) z walentynkowej oazy :) moj maz mega sie postaral. Zabral mnie nad morze do 5* hotelu, w pokoju bylo serce na lozku ulozone z platkow roz i piekny bukiet roz dostalam...jak w bajce.
    Wieczorkiem zjedlismy pyszna kolacje. Teraz zbieram sily po sniadanku aby zejsc na basen. Wiecie ze w ciazy mozna chodzic na saune? 1xtygodniu seans...bylam na lazni i aromaterapii

Repose, Paula222, SShape, madziak2202, Lila2703, Magda34 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen z tego co wiem w ciąży na saune nie wolno chodzić...
    Wow zazdroszczę tego hotelu ! No i 26 tygodnia już !

Helen lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen ale fajnie masz :)
    Ale sauna w ciąży jest zabroniona bo jest po prostu za gorąco tak samo jaquzzi nie wskazane za długo :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w domku posprzątane, idę smażyć naleśniki na obiad :)

mam pytanie, bierze ktoś jeszcze luteinę dopochwowo? macie po niej jakieś dolegliwości?
    ostatnio odczuwam taką suchość pochwy, że zastanawiam się czy nie odstawić na chwilę lutki dopochwowej i brać tą niedobrą pod język ( mam w domu opakowanie).
    nie mam oznak infekcji, ostatnio cytologia była wzorowa, więc już sama nie wiem co to.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Kaja a ile miałaś w poprzedniej ciąży ? Bo ja 16 kg
    25kg :-/ liczę przed ciąża też bo leczenie było gdybym to odjela to około 18 kg

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak pewnie Cię wyjałowiło przez luteinę i mozesz szybko złapać infekcję lepiej zamień na podjęzykową ja wolałam taką niż dopoch.

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ