X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sauna zabroniona, nawet Szwedki nie chodza a na nartach jezdza z brzuchem :P Jacuzzi mozesz na troche, ale chodzi o to aby nie przegrzac za bardzo organizmu bo to niebezpieczne dla dziecka.
    My juz 24 tydzien, czas leci, ale wciaz jeszcze 4 miesiace do porodu. U mnie 3,5 kg na plusie, mimo ze malo jem- dietetycznie i raczej sie ruszam to waga zaczela isc do gory i nie zatrzymuje sie poki co. Zobaczymy czy uda mi sie spelnic moje postanowienie nie wiecej niz 7 kg przez cala ciaze, max 9 kg. Glodzic sie nie moge, ale tez nie moge sobie pozwolic na hulanke.
    Mialam zajecia ze studentami i zabraklo krzesel wiec 1,5 h stalam w miejscu i teraz mnie plecy nawalaja, wiec na nastepne seminarium juz nie ide, powiedzialam drugiemu prowadzacemu ze bedzie musial sobie dac rade sam.

Pati_89 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    w domku posprzątane, idę smażyć naleśniki na obiad :)

mam pytanie, bierze ktoś jeszcze luteinę dopochwowo? macie po niej jakieś dolegliwości?
    ostatnio odczuwam taką suchość pochwy, że zastanawiam się czy nie odstawić na chwilę lutki dopochwowej i brać tą niedobrą pod język ( mam w domu opakowanie).
    nie mam oznak infekcji, ostatnio cytologia była wzorowa, więc już sama nie wiem co to.

Ja brałam w pierwszej 2x2 tabl plus nos pa i tylko z początku ciąży były brązowe plemienia Tak do 36tc nic nie odczuwalna może warto gina zapytać! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy widziałyście co dzieje się na forach? Najpierw afera u nas potem prawie ta sama sytuacja na majówkach '16. Teraz wyszło na grudniowkach'15 że dziewczyna zmyślała a na dodatek wstawiała zdjęcia rzekomo swoich bliźniaczek które kradła z instagrama! Ręce opadają! :(

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais no zobacz jak ten czas leci niech no zaczną się akcję porodowe ,które pierwsze na liście to nas też szybko zleci :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Dziewczyny czy wy widziałyście co dzieje się na forach? Najpierw afera u nas potem prawie ta sama sytuacja na majówkach '16. Teraz wyszło na grudniowkach'15 że dziewczyna zmyślała a na dodatek wstawiała zdjęcia rzekomo swoich bliźniaczek które kradła z instagrama! Ręce opadają! :(

Kochana no niestety se ludzie i taborety :-/ Ale kurde kraść fotosy z czyjegoś konta to już zryty beret na maksa

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    w domku posprzątane, idę smażyć naleśniki na obiad :)

mam pytanie, bierze ktoś jeszcze luteinę dopochwowo? macie po niej jakieś dolegliwości?
    ostatnio odczuwam taką suchość pochwy, że zastanawiam się czy nie odstawić na chwilę lutki dopochwowej i brać tą niedobrą pod język ( mam w domu opakowanie).
    nie mam oznak infekcji, ostatnio cytologia była wzorowa, więc już sama nie wiem co to.
    ja biorę luteinę 2 razy dziennie dopochwowo i nie mam żadnych dolegliwości, lepiej skonsultuj z lekarzem czy mozesz zamienic ją na lutkę pod język.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    w sumie ja też podejrzewam dwie osoby, które trochę koloryzują swoje życie:/

Kaja lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati 89 oj na forum sa różne osoby więc wszystkiego można się spodziewać !!! Ostatnio w interwencji w Polsat widziałam reportaże o lasce z fb gdzie o szukiwala na ciuszki dla dziecka a sama sama chciałam odniej kupić jak się okazało laska z Grudziądza na podobnym wyroku o szukiwala dalej :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    w sumie ja też podejrzewam dwie osoby, które trochę koloryzują swoje życie:/

Jaki cel mają takie laski ????

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem może chcą się dowartościować :P

też słyszałam o tej kobiecie co oszukiwała sprzedajac chyba dresiki dla dzieciaków na fb, normalnie nie rozumiem takich ludzi.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to gdzieś w komentarzach widziałam Bajkopisarki :)
    Mi czasami pojawia się zazdrość ze ktoś ma takie wspaniałe życie ale już wiem że to głupie i nie zawsze prawdziwe :)
    Przykro tylko że komuś się chce wymyślać takie pierdoły :)

kuleczka777 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po intensywnym weekendzie biorę się za nadrabianie Was! odpisuje w drugim okienku, więc jak się zdubluję z kimś to z góry przepraszam :D
    Kourtney, ja też bym się bała porodu w domu:D jest to u nas możliwe, tylko trzeba opłacić położną.. w Krakowie jest też coś takiego jak "dom narodzin", który funkcjonuje koło jednego ze szpitala :)

Pola, na pewno będzie wszystko dobrze! stan zapalny to jeszcze nic strasznego, wiele kobiet w ciąży przyjmuje antybiotyki! Głowa do góry <3

Ja się ostatnio bardzo boję porodu.. Jak tylko wyobrażę sobie, że będą mi rozcinać brzuch, to mnie ciarki przechodzą;/

Helenucha, mąż chciał dobrze, ale nie dziwie się, że zesmutniałaś.. Też czasem myślę, jak mój mąż by sobie poradził z małą, gdyby coś mi się stało :(

Sshape, piękna kurteczka i kombinezonik! Bardzo mi się podoba:)

Dais, dzięki Twojej wyprawce widzę, że moich rzeczy jest o wiele za dużo :D mam nadzieję, że chociaż po jednym razie mała to założy :D

Też się wybieram w marcu do szkoły rodzenia, smutno mi tylko, że jest o takiej porze, że mąż nie będzie mógł ze mną chodzić :(

Kirys, myślę, że po odrobinie alkoholu nic Ci nie będzie! ja też ostatnio jadłam ciasto, a potem się dowiedziałam, że teściowa do masy dodała alkoholu..
    Skoro dostałaś mega pakę, to teraz tylko pozostaje ewentualnie dokupić tylko to, co jakoś szczególnie wpadnie w oko:)

My oglądaliśmy ten film "Jak urodzić i nie zwariować" niedługo po tym, jak dowiedziałam się o ciąży! Też spodobał nam się najbardziej gang tatusiów:D śmiałam się z męża, że tak będzie chodził, ale jak dziecku będą się przydażały takie rzeczy jak tamtym to go zabiję:D

myszaa, ja kupię na początek te premium care 1, bo są z wycięciem na pępuszek, a kuzynka męża mi je też bardzo polecała:) mała ma miesiąc, a oni nadal są na 1, bo w 2 tonie :D

Agabtm, to trzymaj się z daleka od męża, żeby się nie zarazić!

Mi Pani w Smyku na miejscu, przed zakupem sprawdziła, ile mam punktów:)

Jajko, mata super, może mały chociaż na chwilę się zajmie:)

Moja księżniczka, coś słabo się ruszała przez ten weekend.. aż do niej pukałam, bo się martwiłam.. ale teraz na szczęście nadrabia!

Helenucha, świetny ten komplecik dla Rysia!

Pati, ja jednak nie zrozumiem, jak ludzie mogą pozwolić, żeby pies sobie latał sam po wsi.. jednak po ulicy chodzą dzieci, nie wiadomo, czy to pies, który nie zrobi im krzywdy...

cass, dobrze, że dałaś radę:d ja byłam rano w laboratorium i pytałam czy mogę przynieść cytrynę - na szczęście się zgodzili :D

Kuleczka, ja chciałam się wczoraj jakoś "wystroić" na kolację i nie zmieściłam się w żadną moją ulubioną spódniczkę ;((

Dais, daj koniecznie znać, co z tymi stanikami, bo chciałabym kupić jakieś ładne, a te ciążowe to zwykle takie nijakie;/

Pati, super ten regał! przy urządzaniu też o czymś takim pomyslę..

U mnie też już plus 8 kg ;p MASAKRA:D

Pati, masakra.. co Ci ludzie mają w głowach.. po co udawać, że się jest w ciąży?

Na koniec pochwalę się Wam, że mój mąż mnie mega zaskoczył, bo oprócz prezentu walentynkowego dla mnie, kupił też prezent dla córci;
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f43465e58f74.jpg

Pati_89, mmarzenak, dais, Moni15382, kirys, cass, evus, SShape, Pola7, Helen lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Jak to gdzieś w komentarzach widziałam Bajkopisarki :)
    Mi czasami pojawia się zazdrość ze ktoś ma takie wspaniałe życie ale już wiem że to głupie i nie zawsze prawdziwe :)
    Przykro tylko że komuś się chce wymyślać takie pierdoły :)
    najlepiej byc w życiu szczerym i prawdziwym:)ja nie mam fury pieniędzy ale mojemu dziecku dam bardzo dużo miłosci i zrobie wszystko aby miało szczesliwe dzieciństwo:) myśle, że to jest najważniejsze:)

beatas, Moni15382, cass, kuleczka777 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Jajko- fajna ta mata :)

Pati- a może to na różnych forach mieszają te same osoby??? U nas przecież też ta dziewczyna pojawiła się równie nagle jak zniknęła :)

Dziewczyny któraś z Was pisała o spodniach ciążowych- ja Wam mogę polecić takie co ja mam:
    http://www.branco.pl/sklep/spodnie-model-2174-p-679.html
    One są o tyle fajne, że rosną razem ze mną bo tam gdzie jest ten materiał u góry są gumki, które systematycznie zwiększam :) Także mam nadzieję, że wytrzymają ze mną do końca ciąży.

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    najlepiej byc w życiu szczerym i prawdziwym:)ja nie mam fury pieniędzy ale mojemu dziecku dam bardzo dużo miłosci i zrobie wszystko aby miało szczesliwe dzieciństwo:) myśle, że to jest najważniejsze:)
    Dokładnie :D

mmarzenak lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Zdecydowanie najwazniejsze, tez mam takie podejscie. Nie rozumiem po co ludzie wymyslaja rzeczy i zyja wyimaginowanym zyciem. Wiem, ze cos takiego jak trolle internetowe istnieja i podobno sa to osoby ciche na codzien, ktore nie maja przebicia w zyciu i sa wiecznie tlamszone. To sa najwieksze agresory internetowe. Wydaje mi sie to bardzo smutne, ze ktos musi sobie wyobrazac lepsze zycie, szukac czyis zdjec i pisac ze to jego etc. Tez mialam kolezanke ze studiow ktora wyjechala do Dubaju po skonczeniu i na instagrama wrzucala ciagle zdjecia luksusowego apartamentu, wielkich imprez etc, a z tego co wiem prowadzi normalne zycie i czasem gdzies wyjedzie, jednak od strony uzytkownika internetu jej zycie wyglada mega luksusowo i super szczesliwie.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:

Ja za bardzo nie śledzę innych wątków, nie mam pojęcia, co się działo na majówkach 2016, ale przed chwilą przejrzałam sobie na szybko kilka ostatnich stron grudniówek 2015. Przyznam szczerze, że jestem lekko przerażona. Zdaję sobie sprawę z tego, że dziewczyna ma spory problem z psychiką i w gruncie rzeczy bardzo jej współczuję. Ale z drugiej strony jest to osoba nieobliczalna - trudno przewidzieć, do czego zdolny jest ktoś, kto prowadzi "drugie życie" w internecie, praktycznie kradnie czyjąś tożsamość (!!) i bez większych skrupułów ciągnie taką grę miesiącami. Dlatego właśnie jestem bardzo sceptyczna, jeśli chodzi o publikowanie zdjęć dzieci na portalach społecznościowych, w szczególności w trybie publicznym (tj. nie tylko dla grupy znajomych). Gdyby ktoś kradł moje zdjęcia nie byłoby mi miło, ale na myśl, że ktoś mógłby wykorzystywać zdjęcie mojego dziecka do budowania jakiejś fałszywej tożsamości aż mnie dreszcz przechodzi...

9ewns65gxjq3gces.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to się tam skończyło, bo nie śledzę tych innych wątków?? Tej dziewczynie zablokowali w końcu konto????

Helen lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• oldżi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim!
    U mnie ostatnio kryzys... Najpierw na wizycie wyszły mi bakterie w moczu, wiec dostałam antybiotyk Monural a dzis sie budzę i buzia tak spuchnięta, ze szok! Okazuje sie, ze mam ropę na dziąsle ... Jak nie urok to sraczka!
    Ja nie przytyłam jeszcze ani jednego kilograma! Chociaż brzuch jest całkiem spory. Kupiłam spódnice ciążowa w moim rozmiarze i jeszcze jest ciut za duża :)

Dziewczyny nie moge uwierzyć w to co czytam... Takie rzeczy to sie tylko na filmach widuje! Takim osobom potrzebna jest jakaś pomoc psychologiczna bo nie moge pojąć, że tak moze postąpić zdrowa i normalna osoba

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co się działo u majówek, bo nie mogę znaleźc?

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ