Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorjana super wiesci! Teraz czas na lowy zakupowe i cieszenie sie malutka
Wrocilam z H&M kupilam dwie pary spodni ciazowych i dwie bluzki. Jestem zadowolonaOczywiscie wracalam przez cukiernie a dopiero co mialam dluzszy spokoj od pokus.
Helenucha ja tez jestem rozkojarzona, ciagle mi cos leci i ostatnio jeszcze wpadam na framugi ...Moni15382, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Dobra nadrabiam
Zamowiłam na ali buciki dla małejtak na 6 - 12 mies.
Beatas jak miałaś intensywny weekend to mała czekała cierpliwie aż trochę odpoczniesz
Mój dalej nie czuje jak kopie naprawdę chyba ma za grubą skórę
Piękne porobiłyście zakupy
Ja przemyślałam to łóżeczko z kubusiem i jednak kupię normalne łóżeczko i kupię naklejki zawsze do do komody i na ścianę przykleję i zawsze można zmienić jak się znudzi
Pati co do psa kurczę mam nadzieję że jest z nim dobrze i nic mu nie zrobiłaś, trochę nie odpowiedzialni są ludzie że np. zostawiają bramy otwarte.
U nas pada znowu masakra
Pati a o co poszło na tych majówkach ?? Ludzie to naprawdę nie mają co robić tylko problemy sobie stwarzają sami.
Oldżi zazdroszczę że nie przytyłaś
Ja już nie kupuję żadnych spodni, dobrze że te kupiłam używki bo nie pochodziłam zbyt długo, a myślałam że przynajmniej do marca się nadadzą. Najwyżej będę w sukienkach chodzić i legginsach na zmianę byle by się ciepło zrobiło
Dorjana super gratuluję pozytywnych wynikówteraz tylko szaleć z zakupami
Helenucha w tym Amelis nie rozkłada się na prosto ? Zawsze możesz oddać na reklamację jak coś nie tak bedzie
Miałam na oku fotelik w fajnym kolorze i się okazało że ogłoszenie już jest nieaktualne, a napisałam odrazu na olx tylko baba się nic nie odzywała i nawet telefonu nie podała. Wkurzają mnie tacy ludzie grrrr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:22
-
Jesli szukacie fajnych bucikow dla dziecka kiedy bedzie uczylo sie chodzic to polecam z czystym sercem takie z samej skorki, bez podeszw i zapietkow. Nie sluchajcie sprzedawcow bo zawsze wam wcisna buciki z twardym zapietkiem a wszyscy ortopedzi wypowiadaja sie ze najlepiej stopa bosa lub w skarpetce lub buciko-skarpetkach. Cos w stylu paputki
U nas sprawdzily sie super i bedziemy je znow kupowac
Ja kupowalam rozmiar 6-12 miesiecy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:33
evus, Kaja, Pati_89, Helenucha Klucha, Melissa84, ansad lubią tę wiadomość
-
Witam popołudniowo:) miło się Was czyta:) aż serce rośnie:)
Przyznam się że na początku zajrzałam do wątku majówek bo sama nie wiedziałam czy poród będziekoniec maja czy początek czerwca, ale jakoś serducho mi podpowiada że to będzie czerwieci jak tam zajrzałam tak szybko wyszłam..bo jakoś tak niemiło było, nawet jednego posta nie zostawiłam, a potem zajrzałam tutaj i tak już zostało że więcej Was podczytuje niż pisze, ale i tak mi tu dobrze:)
co do przytycia to mam 1,5 kilograma na plusie, ale moja waga wyjściowa jest dużo za duża, bo jestem trochę puszysta...w pierwszej ciąży też nie za dużo przytyłam i mam nadzieję że teraz też tak będzie...bo potem planuje się wreszcie skutecznie odchudzić
Ciuszki które pokazujecie są świetne, sama zrobiłam zakupy na wyprzedaży w C&A, zamówiłam internetowo z odbiorem w sklepie, i dla siebie spodnie ciążowe takie leginsowe zamówiłam, bo w takich najlepiej się czuję
A moja mała niunia dzisiaj tak szaleje że nawet mój pięcioletni synek był w stanie poczuć kopniaki, jego mina była bezcenna:)) myślałam że się pobecze, takie to wzruszające było, a potem milion pytań, mamooo a jaka ona już jest duża, a gdzie ma rączki, gdzie głowę, dzisiaj nawet pytania o szpital zadawał, jak długo tam będę
O porodzie na razie nie myślę, mimo że ogólnie jestem panikara i potrafię martwić się nawet pierdołami to do tego mam jakieś takie inne podejście:))
dais lubi tę wiadomość
Nasza córeczka -
Dziewczyny, nie kupujcie materacy z gryki.. Jedna z moich koleżanek właśnie ku przestrodze wstawiła zdjęcie tego, co znalazła po rozcięciu materaca.. Jej córeczka ma około pół roczku, a materac nowy i twierdzi, że nigdy nie zmoknął, ani nie był przesikany.. A to robactwo podobno już w sklepie może się zalęgnąć! W dodatku potrafi złożyć nawet 200 jaj dziennie i ciężko się tego pozbyć z całego domu..
Ps. Akurat jadłam kanapkę jak zobaczyłam to zdjęcie;/ -
beatas wrote:Dziewczyny, nie kupujcie materacy z gryki.. Jedna z moich koleżanek właśnie ku przestrodze wstawiła zdjęcie tego, co znalazła po rozcięciu materaca.. Jej córeczka ma około pół roczku, a materac nowy i twierdzi, że nigdy nie zmoknął, ani nie był przesikany.. A to robactwo podobno już w sklepie może się zalęgnąć! W dodatku potrafi złożyć nawet 200 jaj dziennie i ciężko się tego pozbyć z całego domu..
Ps. Akurat jadłam kanapkę jak zobaczyłam to zdjęcie;/
o matko, chyba bym wolała tego nie widzieć...to jakie materace polecacie, bo ja muszę kupić nowy i zastanawiam się jaki?
Nasza córeczka -
dais wrote:Jesli szukacie fajnych bucikow dla dziecka kiedy bedzie uczylo sie chodzic to polecam z czystym sercem takie z samej skorki, bez podeszw i zapietkow. Nie sluchajcie sprzedawcow bo zawsze wam wcisna buciki z twardym zapietkiem a wszyscy ortopedzi wypowiadaja sie ze najlepiej stopa bosa lub w skarpetce lub buciko-skarpetkach. Cos w stylu paputki
U nas sprawdzily sie super i bedziemy je znow kupowac
Ja kupowalam rozmiar 6-12 miesiecy.
Dais to ciekawe co piszesz bo w Pl jest raczej tendencja, żeby dziecko nosiło buciki usztywniane z zapiętkiem. Podobno takie buciki, które kupiłaś ( są śliczne ) ale powodują ,że stopa nie jest stabilna, osłabiają się więzadła, ścięgna.Dzieci mają przez to tendencje do koślawienia stopy.
Podobno jeśli chodzi o chodzenie na boso to jak najbardziej ale na trawie, pisaku i generalnie miękkim podłożu.
I już sama nie wiem jakie buciki są w końcu najlepsze. -
Oj, ale te grudniówki to niezła afera - a dla tych z Was, które są ciekawe, ale nie chcą całego wątku czytać, to problem w pigułce - ktoś sobie drugie życie stworzył w necie i wykorzystywał zdjęcia innej dziewczyny - może nie tylko? Podsumowanie jednej z dziewczyn na tym wątku:
Wyjazd do Ameryki, kiedys jej mężowi to auto zniszczyli podobno a ona miała stresa bo była sama w domu ze moze urodzić wczesniej, wogole zajebjste zycie, bardzo drogie sprzęty dla dzieci->najlepsze, potem teściowa ktora im kupowała wózek bo ich jej sie nie spodobał, hmm co tam jeszcze było, Paryz nie? Jako ostatnie chwile razem przed porodem, potem wycieczki tutaj, mieszkanie w Krakowie w samym centrum, potem chciała
Nazwać dzieci kate i jolie zeby im ulatwiC zycie w przyszłościa teraz juz wiem skąd ten pomysl i moze zmieniła na polskie odpowiedniki zebysmy sie szybciej nie zorientowały
och wiele jeszcze wymieniać nie jestem tez na forum od samego poczatku wiec nie wiem co tam wczesniej opowiadała ale tyle co czytałam do tej pory to kojarzę mniej wiecej
Mam nadzieję, że Wy wszystkie jesteście naprawdę
Aha, i edit: normalnie się nie wkręcam w takie rzeczy, ale myślę, że to powinno dać każdej z nas do myślenia - w końcu bajki każda może opowiadać, więc trzeba traktować pewne sytuacje z przymrużeniem oka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:18
-
Ah szkoda słów na takie osoby, nawet się nie zagłębiam w ten temat bo nie warto.
Byłam z mężem w sklepie jego drużyny piłkarskiej i oczywiście wybrał dla synusia bodziakinie dało mu się wyperswadować tego pomysłu, a niech się tatuś cieszy
-
Laski fajne spodnie ciazowe sa na zalando.pl i przecenione.
Ja zamowilam jeansy niebieskie z ta wysoka gumka/ materialem z firmy zalando i beda idealne na nastepne miesiace. W przystepnej cenie mozna cos wychaczyc.
Musze sprawdzic materac czy ktos go zamieszkuje -
Agus, z jednego powodu warto - a wspomniała o tym fairy - kwestia zdjęć w internecie. Pisać możemy dużo, ale jak się już wstawia zdjęcie, zwłaszcza dzieci, to trzeba mieć świadomość, że ktoś może to wykorzystać.
Tam dziewczyna grupę stworzyła, była w niej od początku, zobaczcie ile osób oszukała - przecież dziewczyny mocno się zżyły, dzieliły naprawdę intymnymi doświadczeniami.
Szkoda, po prostu. -
cass akurat o zdjęcia mi nie chodziło bo to już decyzja każdego rodzica czy będzie wstawiał czy nie.
Niestety, żyjemy w czasach internetu i każdy może się podszyć pod każdego i wstawiać jakiekolwiek zdjęcia. W internecie nie ma prywatności więc trzeba uważać ale niestety nie da się w pełni zabezpieczyć.
Nie rozumiem co ta osoba chciała przez to osiągnąć podszywając się pod kogoś innego, nie mam pojęcia, może jakieś zaburzenia psychiczne, może zazdrość pojęcia nie mam i nie chce się nad tym zastanawiać