X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przeskoczę na kompa to powklejam linki odnośnie opini o Amelis. Też sama mam teraz mętlik...

cass lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha moze to jakiś jednorazowy przypadek tej ramy.

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-*

Dorjana cudowna wiadomość :-) już wystarczy tych zmartwień obysmy teraz wszystkie mogły cieszyć się swoimi ciazami.

Co do ciazowego rozkojarzenia to ja w sobotę zostawilam telefon na stoliku w kawiarni po czym poszlismy z mężem do kina.
    Całe szczęście Panie z kawiarni okazały się bardzo w porządku, zadzwoniły z mojego telefonu do mojej mamy a ona zadzwoniła do męża i ten musiał leciec po niego :-P
    Normalnie siebie nie poznaje straszna niezdara się ze mnie zrobiła.

Co do szkoły rodzenia to ja zaczynam w środę dzisiaj dzwoniła położna żeby potwierdzić :-)

Ale macie fajnie że nie przytylyscie dużo...u mnie już +6 kg...
    W ogóle na ostatniej wizycie okazało się że mam dość spory zastój w prawej nerce, muszę duuzo pić, lykac zuravit i spać tylko na lewym boku żeby odciążyć prawa nerkę...przez to od 3 dni chodze nie wyspana bo po długim spaniu na lewym boku zaczyna mnie bolec całe biodro.
    A jeszcze po wczorajszej spacerze z psami nasz pies przestał chodzić na tylnej łapie która była operowana pół roku temu. Przeroslo mnie to wszystko i prxeryczalam cały wieczór ale dzisiaj juz jest lepiej...

Dorjana lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bucikow to juz w Polsce czytalam artykuly o tym, ze nie powinny miec sztywnych zapietkow i byc elastyczne. Tutaj 3/4 dzieciakow ciagle boso, najbardziej zadziwia mnie jak w przedszkolu chodza boso, w samochodzie boso etc. http://bartek.com.pl/2014/04/19/mamo-tato-ja-chodze-jak-wybrac-pierwsze-buty-dla-dziecka/
    http://www.bemam.pl/pierwsze-buty-dla-dziecka-jakie-wybrac/
    http://znaczkijakrobaczki.pl/2013/12/pierwsze-buty-dla-dziecka-jak-wybrac.html#
    http://www.mamanka.pl/2013/08/pierwsze-buty.html
    http://www.fizjomedica.wroclaw.pl/dzieci/paputki/
    http://dziecisawazne.pl/male-stopy-jak-o-nie-dbac-jakie-buty-kupowac/ i wiele innych. Oczywiscie sa tez opinie ze buty powinny byc usztywniane etc takie jak panowaly kiedys. U nas korzystalismy zawsze z miekkich butow, nawet teraz sprawdzam czy buciki dla Olafa, ktore kupujemy sa latwe do zgiecia.

Einin lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Helenucha moze to jakiś jednorazowy przypadek tej ramy.

No w sumie znalazłam tylko dwa takie przypadki, plus jeden z pęknięciem przy obu tylnych kołach.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith cieszę się, że poznamy się na żywo w środę na szkole rodzenia! Jakby co to mnie trudno przeoczyć, tam same szczypiorki bedą tylko ja gruby pączuś :)

Dais czy to są eko tuptusie? Wydaje mi sie, że widziałam je gdzieś na blogach parentingowych i bardzo mi się spodobały :)

eidth, Agabtm lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldżi też się cieszę :-) jak zobaczysz jakąś dziewczynę na oko 16 lat to ja :-D bo mimo, że w tym roku 25 mi stuknie to dalej mnie o dowód pytają :-D

Agabtm, oldżi lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie ale dziś zamiast czytać was to czytam grudniowki :D mają tam dziewczyny jaja :/ ta co je wkręciła ma jakieś 18-19 lat i do tego założyła to ich forum!!! Teraz odezwał się jej niby mąż z wytłumaczeniem. Jaja jak berety :D polecam stronę 2578. Nadaje się na scenariusz :)

kuleczka777 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldzi tak to sa eko paputki. My kupilismy nasze w Tk Maxx, ale jest troche firm internetowych ktore je prowadzi. U nas sie sprawdzily swietnie.
    Szalenstwo z tymi grudniowkami i majowkami. Mam nadzieje, ze u nas nic takiego sie nie zdarzy i wszystkie jestescie prawdziwe :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eidth, jesteśmy z tego samego roku:) i też mam problem z młodym wyglądem - noszę obrączkę, brzuch coś już widać, a w sklepach nadal pytają:D

Helenucha, gdzie znalazłaś ten ranking wozków?

eidth lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja też z ciekawości weszlam w wątek grudniowek ale dopiero na początku historii jestem :-P masakra jak można mieć tak nawalone w głowie :-P

f2w343r8930pqaay.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam te grudniowki z ciekawości i nieźle napisaly postów dzisiaj

Ale mi dzisiaj ciężko, wydaje mi sie jakby mi brzuch urósł od rana

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Wybaczcie ale dziś zamiast czytać was to czytam grudniowki :D mają tam dziewczyny jaja :/ ta co je wkręciła ma jakieś 18-19 lat i do tego założyła to ich forum!!! Teraz odezwał się jej niby mąż z wytłumaczeniem. Jaja jak berety :D polecam stronę 2578. Nadaje się na scenariusz :)

W wieku 18 lat latałam na dyskoteki i chowałam się z fajkami po klatkach schodowych. Gdyby mi ktoś wtedy zaproponował rodzenie dzieci, to chyba bym się obiema rękami przeżegnała. Daleko mi było do tych tematów. W przypadku tej laski od grudniówek to dziwne hobby dla 18-latki, uroić sobie ciążę i macierzyństwo i sprzedawać taki wizerunek na forum.

9ewns65gxjq3gces.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldzi i eidth ale fajnie, że poznacie się na żywo ;) fajna historia napiszcie potem cała relacje z spotkania.
    Ja tam nie lubię sensacji raczej ich unikam i jakoś takie afery mnie nie interesują a psychole jak widać są wśród nas.
    Co do luteiny dopochwowej bo któraś pytała o nią dzisiaj to ja właśnie dziś skończyłam po miesięcznym braniu i rzeczywiście sieje ona spustoszenie i bardzo wyjalawia florę... Co do uczucia suchości to tez tak mam najlepiej zakupić sobie jakiś lubrykant nawilżający lub płyn nawilżający do higieny bo to nie jest nic przyjemnego a szybko może to doprowadzić do infekcji...

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • jane Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan super że z Twoją córcią wszystko jest ok.
    Dziewczyny a propos wózków myślicie, że każdy wózek jest na każdą porę roku? He he dziwnie mi się pytanie sformułowało :) chodzi mi o to, że nasze maluchy będą jeździć w gondoli w ciepłych miesiącach, a na zimę przesiądą się do spacerówek. Jak oglądacie wózki to bierzecie to pod uwagę? Bo ja się zastanawiam czy wózki pod tym względem się różnią i czy trzeba na to patrzyć. Niby każdy ma wentylację, moskitierę, pokrowiec na nóżki itp., no ale może są jeszcze jakieś wózkowe "tajniki", których nie znam :)

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorem. Byłam dziś na USG u lekarza panstwowego, jednym słowem masakra. Gdyby nie fakt,że wcześniej robilam połówkowe prywatnie to po dzisiejszej wizycie nic bym nie wiedziała. Lekarz nic nie mówił, jak zadalam pytanie to usylszalam "proszę pani jeszcze mierze" i tyle. Całą wizyta z wynikami 15 minut. Tekst roku,, twarzoczaszki nie widać,no szkoda nie sprawdzimy,, i z innymi rzeczami też tak ;/ jedyną rzeczą na której mi zależało,że komora boczna się pomniejszyla i jest w porządku. Mówiąc o moim łożysku z przodu,że ciężko będzie coś zobaczyć i to że nie jestem ultrasonograficzna.!! Tzn że chyba gruba!!! Szkoda bylo paliwa na to badanie. Ją mam na plusie jak na razie 5,ale straszą że dopiero teraz zaczne tyc ;)
    Musialam się uzewnetrznic bo aż mnie nosilo po wizycie.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Beatas- ja dla córki miałam materac z gryką i teraz jak pomyśle z jakimi lokatorami mogła spać to chyba osiwieję...masakra po prostu. Przynajmniej wiem teraz czego mam unikać, jak będę kupować materac.

Mi ostatnio bardzo spodobały się wózki firmy Tutek- Inspire lub Grander Play muszę je tylko sobie obejrzeć na żywo. Za to trochę mnie rozczarowały wózki Camarelo- wydały mi się jakieś takie wielkie, nieporęczne- zamiast nich wolę zdecydowanie Adamex Barletta.

A co do bucików- jak moja mała zaczęła chodzić to pamiętam, że zgodnie z sugestią lekarza nosiła takie ortopedyczne buciki za kostkę. Niby były dostępne w różnych kolorach, ale i tak brzydkie moim zdaniem :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nie da się was nadrobić.

Gratuluje pozytywnych wieści z wizyt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jestem w szoku. Mam ochotę się stąd wynieść i jednak dołączyć do was na fb...

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    I jestem w szoku. Mam ochotę się stąd wynieść i jednak dołączyć do was na fb...
    Zapraszamy :) tylko że 3/4 dziewczyn na forum to też te z fb :D piszemy i tu i tam :) nie ma ani jednej na fb która by codziennie tu nie pisała :D

A z drugiej strony nie możemy popadać w paranoje. Każdy może pisać co chce o czym chce mówić prawdę albo kłamać nawet w realnym świecie. Miałam w gimnazjum taką znajomą która miała codziennie tyle historii do opowiedzenia że nikt nie chciał z nią siedzieć w ławce :)

beatas lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ