Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny:-*
Dorjana cudowna wiadomośćjuż wystarczy tych zmartwień obysmy teraz wszystkie mogły cieszyć się swoimi ciazami.
Co do ciazowego rozkojarzenia to ja w sobotę zostawilam telefon na stoliku w kawiarni po czym poszlismy z mężem do kina.
Całe szczęście Panie z kawiarni okazały się bardzo w porządku, zadzwoniły z mojego telefonu do mojej mamy a ona zadzwoniła do męża i ten musiał leciec po niego
Normalnie siebie nie poznaje straszna niezdara się ze mnie zrobiła.
Co do szkoły rodzenia to ja zaczynam w środę dzisiaj dzwoniła położna żeby potwierdzić
Ale macie fajnie że nie przytylyscie dużo...u mnie już +6 kg...
W ogóle na ostatniej wizycie okazało się że mam dość spory zastój w prawej nerce, muszę duuzo pić, lykac zuravit i spać tylko na lewym boku żeby odciążyć prawa nerkę...przez to od 3 dni chodze nie wyspana bo po długim spaniu na lewym boku zaczyna mnie bolec całe biodro.
A jeszcze po wczorajszej spacerze z psami nasz pies przestał chodzić na tylnej łapie która była operowana pół roku temu. Przeroslo mnie to wszystko i prxeryczalam cały wieczór ale dzisiaj juz jest lepiej...Dorjana lubi tę wiadomość
-
Co do bucikow to juz w Polsce czytalam artykuly o tym, ze nie powinny miec sztywnych zapietkow i byc elastyczne. Tutaj 3/4 dzieciakow ciagle boso, najbardziej zadziwia mnie jak w przedszkolu chodza boso, w samochodzie boso etc. http://bartek.com.pl/2014/04/19/mamo-tato-ja-chodze-jak-wybrac-pierwsze-buty-dla-dziecka/
http://www.bemam.pl/pierwsze-buty-dla-dziecka-jakie-wybrac/
http://znaczkijakrobaczki.pl/2013/12/pierwsze-buty-dla-dziecka-jak-wybrac.html#
http://www.mamanka.pl/2013/08/pierwsze-buty.html
http://www.fizjomedica.wroclaw.pl/dzieci/paputki/
http://dziecisawazne.pl/male-stopy-jak-o-nie-dbac-jakie-buty-kupowac/ i wiele innych. Oczywiscie sa tez opinie ze buty powinny byc usztywniane etc takie jak panowaly kiedys. U nas korzystalismy zawsze z miekkich butow, nawet teraz sprawdzam czy buciki dla Olafa, ktore kupujemy sa latwe do zgiecia.Einin lubi tę wiadomość
-
Edith cieszę się, że poznamy się na żywo w środę na szkole rodzenia! Jakby co to mnie trudno przeoczyć, tam same szczypiorki bedą tylko ja gruby pączuś
Dais czy to są eko tuptusie? Wydaje mi sie, że widziałam je gdzieś na blogach parentingowych i bardzo mi się spodobałyeidth, Agabtm lubią tę wiadomość
-
Wybaczcie ale dziś zamiast czytać was to czytam grudniowki
mają tam dziewczyny jaja
ta co je wkręciła ma jakieś 18-19 lat i do tego założyła to ich forum!!! Teraz odezwał się jej niby mąż z wytłumaczeniem. Jaja jak berety
polecam stronę 2578. Nadaje się na scenariusz
kuleczka777 lubi tę wiadomość
-
Oldzi tak to sa eko paputki. My kupilismy nasze w Tk Maxx, ale jest troche firm internetowych ktore je prowadzi. U nas sie sprawdzily swietnie.
Szalenstwo z tymi grudniowkami i majowkami. Mam nadzieje, ze u nas nic takiego sie nie zdarzy i wszystkie jestescie prawdziwekuleczka777 lubi tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Wybaczcie ale dziś zamiast czytać was to czytam grudniowki
mają tam dziewczyny jaja
ta co je wkręciła ma jakieś 18-19 lat i do tego założyła to ich forum!!! Teraz odezwał się jej niby mąż z wytłumaczeniem. Jaja jak berety
polecam stronę 2578. Nadaje się na scenariusz
W wieku 18 lat latałam na dyskoteki i chowałam się z fajkami po klatkach schodowych. Gdyby mi ktoś wtedy zaproponował rodzenie dzieci, to chyba bym się obiema rękami przeżegnała. Daleko mi było do tych tematów. W przypadku tej laski od grudniówek to dziwne hobby dla 18-latki, uroić sobie ciążę i macierzyństwo i sprzedawać taki wizerunek na forum.
kuleczka777 lubi tę wiadomość
-
Oldzi i eidth ale fajnie, że poznacie się na żywo
fajna historia napiszcie potem cała relacje z spotkania.
Ja tam nie lubię sensacji raczej ich unikam i jakoś takie afery mnie nie interesują a psychole jak widać są wśród nas.
Co do luteiny dopochwowej bo któraś pytała o nią dzisiaj to ja właśnie dziś skończyłam po miesięcznym braniu i rzeczywiście sieje ona spustoszenie i bardzo wyjalawia florę... Co do uczucia suchości to tez tak mam najlepiej zakupić sobie jakiś lubrykant nawilżający lub płyn nawilżający do higieny bo to nie jest nic przyjemnego a szybko może to doprowadzić do infekcji...Syn Filip 28 czerwiec -
Dorjan super że z Twoją córcią wszystko jest ok.
Dziewczyny a propos wózków myślicie, że każdy wózek jest na każdą porę roku? He he dziwnie mi się pytanie sformułowałochodzi mi o to, że nasze maluchy będą jeździć w gondoli w ciepłych miesiącach, a na zimę przesiądą się do spacerówek. Jak oglądacie wózki to bierzecie to pod uwagę? Bo ja się zastanawiam czy wózki pod tym względem się różnią i czy trzeba na to patrzyć. Niby każdy ma wentylację, moskitierę, pokrowiec na nóżki itp., no ale może są jeszcze jakieś wózkowe "tajniki", których nie znam
kochana córeczka 16.06.2016 -
Witam się wieczorem. Byłam dziś na USG u lekarza panstwowego, jednym słowem masakra. Gdyby nie fakt,że wcześniej robilam połówkowe prywatnie to po dzisiejszej wizycie nic bym nie wiedziała. Lekarz nic nie mówił, jak zadalam pytanie to usylszalam "proszę pani jeszcze mierze" i tyle. Całą wizyta z wynikami 15 minut. Tekst roku,, twarzoczaszki nie widać,no szkoda nie sprawdzimy,, i z innymi rzeczami też tak ;/ jedyną rzeczą na której mi zależało,że komora boczna się pomniejszyla i jest w porządku. Mówiąc o moim łożysku z przodu,że ciężko będzie coś zobaczyć i to że nie jestem ultrasonograficzna.!! Tzn że chyba gruba!!! Szkoda bylo paliwa na to badanie. Ją mam na plusie jak na razie 5,ale straszą że dopiero teraz zaczne tyc
Musialam się uzewnetrznic bo aż mnie nosilo po wizycie.
-
Hej dziewczyny
Beatas- ja dla córki miałam materac z gryką i teraz jak pomyśle z jakimi lokatorami mogła spać to chyba osiwieję...masakra po prostu. Przynajmniej wiem teraz czego mam unikać, jak będę kupować materac.
Mi ostatnio bardzo spodobały się wózki firmy Tutek- Inspire lub Grander Play muszę je tylko sobie obejrzeć na żywo. Za to trochę mnie rozczarowały wózki Camarelo- wydały mi się jakieś takie wielkie, nieporęczne- zamiast nich wolę zdecydowanie Adamex Barletta.
A co do bucików- jak moja mała zaczęła chodzić to pamiętam, że zgodnie z sugestią lekarza nosiła takie ortopedyczne buciki za kostkę. Niby były dostępne w różnych kolorach, ale i tak brzydkie moim zdaniem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kourtney wrote:I jestem w szoku. Mam ochotę się stąd wynieść i jednak dołączyć do was na fb...
tylko że 3/4 dziewczyn na forum to też te z fb
piszemy i tu i tam
nie ma ani jednej na fb która by codziennie tu nie pisała
A z drugiej strony nie możemy popadać w paranoje. Każdy może pisać co chce o czym chce mówić prawdę albo kłamać nawet w realnym świecie. Miałam w gimnazjum taką znajomą która miała codziennie tyle historii do opowiedzenia że nikt nie chciał z nią siedzieć w ławcebeatas lubi tę wiadomość