X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJCIE !!!! TO I JA DO WAS WRACAM cież muszę jej troszkę przysłodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:41

mmarzenak, fairy_tale, beatas, Repose, Pati_89, Helenucha Klucha, Melissa84, madziak2202, kirys, oldżi, JajkoNiespodzianka, cass, SShape, dais, evus, kuleczka777, kasiek87, Magda34, Helen, eidth, Misia15, Maggi-P, ansad, smerfetkaa lubią tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że maluszek zdrowy!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, super, że wszystko wreszcie się dobrze układa:)

Oldżi, jak mi się zrobiła ropa, to dentysta mi to rozciął i wyczyścił, bo stwierdził,że w ciąży zdjecia nie zrobi, wiec o leczeniu nie ma mowy.. Ale to nie powróciło na szczescie!

Też nie śledzę innych wątków, ale zaraz wejde z ciekawości na grudniówki..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana takie cudowne wiadomości w ten pochmurny dzień!

Jeja nic jeszcze dziś nie zrobiłam :/ jak patrze za okno to mam ochotę zakopać się pod kocem. Niech już mężuś wraca z siłowni i idziemy na polowanie na buty, trzeba sobie poprawić humor :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    WITAJCIE !!!! TO I JA DO WAS WRACAM - chyba oficjalnie i mam nadzieję że już żadne niespodzianki nas nie zaskoczą :)

Jesteśmy po badaniach genetycznych i II badaniach prenatalnych, które dziś zaliczylismy.
    Póki co nasza dzidzia jest ZDROWA !!!!
    Lekarze nie dopatrzyli się niczego złego, oczywiście zawsze jest jakieś ryzyko.
    Nereczki są delikatnie powiększone ale trzymają się w granicach normy więc pozostały do obserwacji. Mam nadzieję że sytuacja z czasem się ustabilizuje.

Póki co DZIŚ BIORĘ GŁĘBOKI ODDECH i ruszam na podbój ciuszkowy.
    Czas na pierwsze sukieneczki dla naszej księżniczki !!!!
    Czas TROSZKĘ NACIESZYĆ SIĘ CIĄŻĄ !!! przynajmniej do kolejnej niespodzianki ;P

Jeśli chodzi o wagę - to u mnie już 3,5kg na PLUSIE ;)))
    Ostatni miesiąc był przesłodzony na maxa, zajadałam codziennego stresa lodami, pączusiami i orzeszkami w czekoladzie ;P
    A zdrugiej strony skoro to ma być dziewczynka to przecież muszę jej troszkę przysłodzić.

Dorjana wreszcie masz wyniki :D strasznie się cieszę i wiedziałam ze tak będzie choć nie chciałaś słuchać :P teraz możesz odetchnąć i cieszyć się z córeczki <3

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    a co się działo u majówek, bo nie mogę znaleźc?
    Coś podobnego jak u nas po chęci założenia fb tylko nie pamiętam od czego się zaczęło. Jakaś dziewczyna co niby ich czyta od początku nagle wyskoczyła i zaczęła kogoś obrażać. Aż im chciałam napisać że u nas było to samo ale potem stwierdziłam że nie ma się co wtrącać :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez sensu są takie kłótnie, kto chciał to poszedł do grupy na fb, a kto nie chciał to został tylko tutaj. Oj mam nadzieje, że już wiecej u nas kłotni nie będzie i nie wyjdą jakies oszustwa:P

kuleczka777 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Bez sensu są takie kłótnie, kto chciał to poszedł do grupy na fb, a kto nie chciał to został tylko tutaj. Oj mam nadzieje, że już wiecej u nas kłotni nie będzie i nie wyjdą jakies oszustwa:P
    Też mam taką nadzieję :D dość już tych złych emocji :D
    Wracam do malowania mebli bo na razie to mam w domu lekki Armagedon :D

madziak2202, kuleczka777, beatas lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Też mam taką nadzieję :D dość już tych złych emocji :D
    Wracam do malowania mebli bo na razie to mam w domu lekki Armagedon :D
    To miłego malowania, ja idę wieszac pranie:P

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana świetnie, że wszystko jest już dobrze! Ciesz się ciążą :)

Dziewczyny wpadł mi w oko Bebetto Murano - nowość 2016. Widziała już go któraś z Was na żywo? Trochę się boję, że ten Amelis Pro szybko się rozpadnie, aha no i zapomniałam napisać, że spacerówka nie rozkłada się na płasko...

Co do wagi to u mnie już dwa kilo na plusie i widać już brzuszek! :)

Dziwna sprawa z tym podszywaniem się pod kogoś innego i robienie afery. Mam nadzieję że my mamy już to za sobą :P

A tak z innej beczki to zrobiłam się ostatnio jakaś rozkojarzona. Dziś w szafce z naczyniami znalazłam blender, a w pojemniku na śliniaki dla dzieci pół drożdżówki :P normalnie jak wariatka! No i niestety jestem strasznie drażliwa. Mąż wyprowadza mnie z równowagi przy byle czym. Wczoraj dostał zjebkę, że zostawił w samochodzie moje raffaello... A oczywiście sama go zapomniałam.

Moni15382, Melissa84 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha ciążowa głupota cię dopadła hehe :) ja tylko raz schowałam chleb do lodówki zamiast do szafki hehe :D

Szkoda że ta farba nie schnie szybciej bo bym mogła już ciuszki pochować :) prac i tak będę w maju ale chociaż bym miała fajne zajęcie :D

Helenucha Klucha, kuleczka777 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys - to znaczy, że masz dobrego lekarza :) Mi mój lekarz to tłumaczył, że Polskie Towarzystwo Ginekologiczne ma te badania zaznaczone jako obowiązkowe, więc on i jego koledzy z pracy zlecają to. Inni lekarze wzruszają ramionami zapytani dlaczego tego się nie trzymają. Nie zlecają i już, a potem nawet nie wiadomo skąd różne problemy. Bo np. ureaplazma nie daje żadnych objawów. Także nie przejmuj się, tylko zrób te badania, będziesz spokojna :)

Dorjana, super że jesteś, i taka szczęśliwa :) Dobrze, że się ułożyło :)

• kirys Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to wspaniałe wiadomości :-D Ciesz się teraz podwójne, bo już Ci tylko połowa ciąży została :-P Szalej z sukieneczkami i wrzuć nam tu fotki :-)

Fairy tale ja mam takie samo zdanie co do publikowania zdjęć dzieci! Nie zamierzam udostępniać nawet znajomym, przecież można wysłać w prywatnej wiadomości lub mailem. Nawet rodzinę będę przestrzegała, żeby nie umieszczali zdjęć z moim dzieckiem, mam nadzieję, że to poskutkuje! Widzę że niektórzy moi znajomi też tak robią.

fairy_tale lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił z zakupów z nową gazetką lidl. OD 25.02 będą ubranka. Ja chyba nic z tego nie potrzebuję, ale może Wam się przyda info

fa9dbd066914f008med.jpg

Pati_89, evus, beatas, Helenucha Klucha, Melissa84, ansad lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dorjana- Super wieści. Teraz już masz z górki:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka to mnie pocieszyłaś! Super! Dopiero poznajemy się z tym lekarzem, bo chodzę do niego od 9 t.c. Czytałam opinie, że zleca dużo badań, ale wolę tak, niż żyć w niepewności!

Beatas dzięki za dobre słowo, uspokoiłam się, bo oczywiście już sobie wkręcałam, że mała mniej się rusza po tych lodach.

beatas lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana dobrze, że wrocilas i to z takimi informacjami ;);)
    Oj ja też trochę już przytylam 7 kg ;( nie jestem zachwycona ale co zrobić ogólnie ostatnio apetyt mam ogromny na słodycze juz się obawiam, że to jakaś cukrzyca albo co makabra słodycze i słodycze ;);(
    Mi jednak dzisiejsza wizytę przelozyli na przyszły poniedziałek ;);)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dołączam do grona zakręconych ciężarówek! Wczoraj gdzieś podziałam pilota do tv i za cholercie nie możemy go znaleźć ...

Dorjana bardzo się cieszymy!

mmarzenak, Helenucha Klucha, Helen lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi oldżi poszukaj w zamrażarce albo w piekarniku. A może kosz na śmieci ;-)

beatas, oldżi, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Fairy tale ja mam takie samo zdanie co do publikowania zdjęć dzieci! Nie zamierzam udostępniać nawet znajomym, przecież można wysłać w prywatnej wiadomości lub mailem. Nawet rodzinę będę przestrzegała, żeby nie umieszczali zdjęć z moim dzieckiem, mam nadzieję, że to poskutkuje! Widzę że niektórzy moi znajomi też tak robią.

Wiesz, nie wykluczam sytuacji, że kiedyś jakaś tam fotka mojego dziecka trafi np. na Facebooka :) Ale jeśli ja sama będę takie fotki publikować, to raczej będą to zdjęcia typu spacer z wózkiem czy sylwetka dziecka widoczna gdzieś na dalszym planie. I też będę prosić rodzinę i znajomych, żeby powstrzymali się od publikowania zdjęć mojej pociechy. A już na pewno będę pilnować tego, żeby do sieci nie trafiły żadne zdjęcia np. dziecka gołego czy niekompletnie ubranego ;)

9ewns65gxjq3gces.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ