🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
-
WIADOMOŚĆ
-
PandaMała wrote:Zwróciłam uwagę na ten prywatny szpital w Bielsku jak przeglądałam rankingi szpitali pod względem nacięć przy SN i miał niski ten współczynnik. I nawet pomyślałam że w sumie fajnie, prywatna opieka i na pewno przez to dbają itp, itd.
Dosłownie kilka dni później zrobiło się o nim głośno w mediach bo zmarła tam kobieta po CC. Dostała komplikacji po zabiegu a w szpitalu już wtedy nie było ginekologa...
Więc jednak większy szpital publiczny może być pod tym względem trochę bezpieczniejszy
Mały współczynnik miał, bo tam jest mało porodów SN.
Wiesz w Pszczynie też zmarła kobieta, ale się ogarnęli i lgną tam pacjentki nawet z Bielska
Ale Eskulap, na nie.
Ja nawet śmiem wątpić czy ten anestezjolog był, o którym mowa. Pacjentka dostała powikłań i anestezjolog nic nie zrobił? Po ilu ją przewieźli do z Cieszyna.
Śliska sprawa
👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, ok. 67 g FHR 161
05.01: 15+4 wg USG 16+0 - 10 cm i 130g, chłopiec?
Ciąża z toksoplazmozą.
⸻
❤️ 19/20 stycznia - aminopunkcja
🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025
„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
„Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
nie pozwól nam przespać poranka.” -
Ja o Bielsku słyszałam pozytywna opinię od znajomej która tam miała sn. No ale jedna opinia nie robi statystyki. Nie wypowiadam się o żadnym szpitalu oprócz tego, w którym osobiście byłam rodzić
słyszałam tylko o tych opcjach z pobytem rodzinnym poza Ujastkiem. Ale wiecie, to też jest tak, że ja trafiłam tam super a ktoś inny beznadziejnie. Dużo różnych czynników może wpłynąć na opinię. Ja miałam cc bez komplikacji, i dziecko bez większych problemów. Gdyby one jednak wystąpiły być może moja opinia by się zmieniła.
annikana lubi tę wiadomość
-
Nowa, ogromne gratulacje. Zdrowy chłopczyk ❤️ Aż mi się przypomniało odczytanie wyników mojego pierwszego nifty ❤️
Teraz liczę na taki sam wynik, ewentualnie dopuszczam różnicę w płci 😂
Co do dobrego USG to byłam tam dwukrotnie i naprawdę było spoko, ale oni chyba nie maja umowy z NFZ-em.
Nowa31, annikana, PandaMała lubią tę wiadomość
-
Mariola gratulacje dobrych wyników 🥰 trzymaj się ciepło, jak masz ochotę odzywaj się, jestem blisko
🤞🏻😃
Gratulacje wizyt i dobrych wyników z dziś ❤️ najpierw różowa fala potem niebieska a teraz loteria i przewaga niebieskich 😃🫣 ciekawe jak się skończy czerwcowa statystyka 😃
Megipta ja również chylę czoła ! Ja śledzę forum i po przeczytaniu 2 stron się gubię, więc domyślam się jakie to czaso i pracochłonne ogarnąć wszystko 🩷
Megipta, Mariola1985 lubią tę wiadomość
10.24 💔 7tc
03.25 💔 cb
04.25 💔 7tc
1.10.25 ⏸️
13dpo 130,5
15dpo 564
18dpo 2144
20dpo 3964
22dpo 8038
16.10 CRL 2mm
29.10 CRL 1.28cm, 144 ♥️
17.11 CRL 3.34 cm, 166 ♥️
11.12 CRL 7.71 cm, 155 🩷?
PAI hetero/MTHFR hetero ❌
Kariotypy ✅
Homocysteina✅
B12, D ✅
Kir Bx
2DS1, 2DS5, 3DS1, 4DSnorm ❌
Cytokiny ✅
AlloMLR 0% ❌
Cross match 23,4%
Clexane, acard, pregna start, omega3, accofil, encorton

-
Cześć, wracam z kolejnym pytaniem o Nifty. Do dziewczyn które je robiły- czy zgadzałyście na uwzględnienie w sprawozdaniu „przypadkowych ustaleń”? To może dawać nieprawidłowe wyniki więc chyba się na to nie zdecyduję ale chciałam podpytać o wasze decyzjeOna 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
Ja byłam na NFZ w hi genKaśq00 wrote:Też słyszałam dużo dobrego o "Dobrym usg", o którym wspomniała Salea.
Ja mam od lekarze skierowanie właśnie do Hi Gen. Czemu Pani Ci nie przypadła do gustu, co było nie tak??
Pani w ogóle się nie odzywała podczas USG. Sama z siebie dosłownie nie powiedziała nic, ja musiałam ją pytać o wszystko. Dodatkowo mała spała akurat jak było USG i Pani żeby ją obudzić jak mnie plasła w brzuch bez żadnego uprzedzenia że aż się przestraszyłam. 😥
Dlatego nie do końca czuje się ok żeby iść tam znowu na połówkowe i szukam jakiś innych rekomendowanych placówek w Krk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2025, 21:41
-
GosAga123 wrote:Cześć, wracam z kolejnym pytaniem o Nifty. Do dziewczyn które je robiły- czy zgadzałyście na uwzględnienie w sprawozdaniu „przypadkowych ustaleń”? To może dawać nieprawidłowe wyniki więc chyba się na to nie zdecyduję ale chciałam podpytać o wasze decyzje
Hej, ja się wahałam bo się bałam że wyjdą jakieś "dziwne" rzeczy i nie będę wiedzieć nawet co z tym zrobić i że mnie to zestresuje. Oni tam mocno podkreślali, że to są rzeczy które wymagają raczej osobnego potwierdzenia i ogólnie jak coś wyjdzie to takie 50/50 czy coś serio to oznacza (takie było moje zrozumienie mniej wiecej). Ostatecznie jednak zaznaczyłam, bo stwierdziłam że zawsze jestem panikarą, raz się żyje niech sprawdzą wszystko, najwyżej będę badać dalej. Nic tam nie wyszło u mnie.
*Ania* wrote:Pani w ogóle się nie odzywała podczas USG. Sama z siebie dosłownie nie powiedziała nic, ja musiałam ją pytać o wszystko. Dodatkowo mała spała akurat jak było USG i Pani żeby ją obudzić jak mnie plasła w brzuch bez żadnego uprzedzenia że aż się przestraszyłam. 😥
Dlatego nie do końca czuje się ok żeby iść tam znowu na połówkowe i szukam jakiś innych rekomendowanych placówek w Krk.
Brzmi faktycznie kiepsko
Dopytam tylko bo sie pogubiłam - tak było na NFZ czy w tym Dobre USG?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2025, 21:31
-
GosAga123 wrote:Cześć, wracam z kolejnym pytaniem o Nifty. Do dziewczyn które je robiły- czy zgadzałyście na uwzględnienie w sprawozdaniu „przypadkowych ustaleń”? To może dawać nieprawidłowe wyniki więc chyba się na to nie zdecyduję ale chciałam podpytać o wasze decyzje
Zaznaczyłam że nie chcę żeby mi tego badali
2019 👧🏼M.
_______
05.2021 ciąża biochemiczna 💔
06.2022 ciaza pozamaciczna 💔(metotraksat)
03.2023 - ciąża biochemiczna 💔
🙋♀️32l
🙋♂️31l.
cud..💕
8.10 ⏸
9.10 beta 91
11.10 beta 257
13.10 beta 691
15.10 beta 1491
21.10 beta 17449
23.10 usg 🌟
6.11 usg 🌟❤️
27.11 usg 🌟 4,5 cm ❤️
1.12 NIFTY PRO 🧬 niskie ryzyka
12.12 prenatalne 7,4 cm zdrowego chłopczyka 👶🏻
10.01 👶🏻 wizyta
5.02 🧬 połówkowe 🌟
🩵 Czekamy na Ciebie s y n k u 🩵 -
Ja byłam na NFZ w Hi-GenPandaMała wrote:Brzmi faktycznie kiepsko
Dopytam tylko bo sie pogubiłam - tak było na NFZ czy w tym Dobre USG?
To muszę sprawdzic to Dobre USG 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2025, 21:43
PandaMała lubi tę wiadomość
-
*Ania* wrote:Ja byłam na NFZ w hi gen
Pani w ogóle się nie odzywała podczas USG. Sama z siebie dosłownie nie powiedziała nic, ja musiałam ją pytać o wszystko. Dodatkowo mała spała akurat jak było USG i Pani żeby ją obudzić jak mnie plasła w brzuch bez żadnego uprzedzenia że aż się przestraszyłam. 😥
Dlatego nie do końca czuje się ok żeby iść tam znowu na połówkowe i szukam jakiś innych rekomendowanych placówek w Krk.
O rany. Nie brzmi to zbyt dobrze. Aż mi się odniechciało iść tam we wtorek 😓 To też będzie wizyta na NFZ, bo mój lekarz tam kieruje na prenatalne. Ale koleżanka prowadziła u niego 3 ciąże i też była tam na prenatalnych i mówiła, że na prawdę ok. Bo specjalnie do niej dzwoniłam jak się dowiedziałam, że mam prenatalne że skierowaniem. Ja żyłam jeszcze w przeświadczeniu, że to prywatnie się robi.
Współczuję przejść 🫣 jak to jeden "specjalista" potrafi zepsuć całą magię 😓
Panda - Ania pisze o wizycie na NFZ w Hi Gen 🙂
PandaMała, *Ania* lubią tę wiadomość
-
@*Ania* ja właściwie też słyszałam dużo dobrego o Dobrym USG. Idę tam w przyszłym tygodniu na pierwsze prenaty to mogę też dać znać ☺️
Nie idę do tych najbardziej "znanych" nazwisk tam bo chyba się dużo wcześniej trzeba zapisywać, ale znalazłam termin u babeczki która przynajmniej na ZnanymLekarzu ma dobre opinie
@Nowa31 w sumie nie napisałam wcześniej ale gratulacje zdrowego chłopaka 🩵 z tego co rozumiem to jedziemy na podobnym wózku i terminowo i że chłopaki i też dopiero co wyniki Nifty miałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2025, 21:51
Kaśq00, *Ania*, Nowa31 lubią tę wiadomość
-
*Ania* wrote:Ja byłam na NFZ w Hi-Gen
To muszę sprawdzic to Dobre USG 🙏
W Dobrym spróbuj zapisać się do dr Nocuń albo Wiechecia. To są dwa nazwiska, które najczęściej się przewijają i moja przyjaciółka mi ich bardzo polecała. Tylko do nich też są terminy dość długie.
*Ania* lubi tę wiadomość
-
PandaMała wrote:@Nowa31 w sumie nie napisałam wcześniej ale gratulacje zdrowego chłopaka 🩵 z tego co rozumiem to jedziemy na podobnym wózku i terminowo i że chłopaki i też dopiero co wyniki Nifty miałam

Też bliźniaki ? 😀
👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
👧 PCOS ✅
6 ❄️
I FET
7dpt: 78
9dpt: 254,3
11dpt: 675
II FET
7dpt < 0,1 😢 próg 11
Histeroskopia
III FET
10dpt 360
12dpt 712
14dpt 2157 -
Sorki za zamieszanie z nazwa placówki nie ogarnelam wiadomości Salei, zrozumiałam że poleca hi-gen bo ma dobre USG, a nie placówkę o nazwie Dobre USG 😆 widać mózg ciążowy jest już aktywny. 😆
Będę jutro dzwonić do tego Dobre USG i wypytam o terminy, dzięki!
PandaMała, Kaśq00 lubią tę wiadomość
-
Johana wrote:Też bliźniaki ? 😀
Nie, nie ☺️
Bliźniaki mamy chyba tylko jedne na wątku i to u fredki jeśli się nie mylę ❤️❤️
Źle to napisałam przyznaje : D miałam na myśli chłopaki - że u Nowej31 chłopak i u mnie też ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2025, 22:19
-
Hej dziewczyny po kilkudniowej przerwie

Pewnie sporo mnie ominęło ale widzę że jesteście w firmie i nadrobienie tego zajmie trochę czasu 🤣 mam nadzieję że wszystkie macie się dobrze i poczytam same dobre wiadomości ☺️
Widzę że kalendarz grudniowy mamy uzupełniony więc proszę o dopisanie
10.12 mam prenatalne
15.12 wizyta u mojej gin.
Megipta, Bellamy, Kaśq00, annikana lubią tę wiadomość
-
PandaMała wrote:@*Ania* ja właściwie też słyszałam dużo dobrego o Dobrym USG. Idę tam w przyszłym tygodniu na pierwsze prenaty to mogę też dać znać ☺️
Nie idę do tych najbardziej "znanych" nazwisk tam bo chyba się dużo wcześniej trzeba zapisywać, ale znalazłam termin u babeczki która przynajmniej na ZnanymLekarzu ma dobre opinie
@Nowa31 w sumie nie napisałam wcześniej ale gratulacje zdrowego chłopaka 🩵 z tego co rozumiem to jedziemy na podobnym wózku i terminowo i że chłopaki i też dopiero co wyniki Nifty miałam
Dziękuję ! Tobie też gratulacje ! 🥹 to czekamy na naszych chłopaków 🥹🥹
Faktycznie widzę że jedziemy na tym samym wózku😀naprawdę fajnie ! Miałaś już prenatalne ?🥹💁♀️32
Amh - 3,01
Kariotyp - 🆗
👨💼33
Morfologia nasienia 2%
Kariotyp 🆗
2014 - 👧 naturalnie
I IVF - 08.04.2025 - punkcja 28 komórek - 16 🥚 - 15❄️- 1❄️💔💔
II IVF 🙏🙏
01.08.2025 - punkcja 💉 27 komórek - 22 - mamy 6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
1.10.2025 - 9dpt 74mlU/ml 🙏 11dpt - 159 mln/ml 🥹🥹 13dpt - 348 mln/ml - 15dpt - 916 mln/ml ❤️❤️
24.10.2025 - mamy serduszko ❤️
Chwilo trwaj ❤️
💙💙Czekamy na Ciebie Synku 💙💙

-
*Ania* wrote:Ja byłam na NFZ w hi gen
U jakiej lekarki byłaś?
-
Dzień dobry 🌷
Dzisiaj trzymamy kciuki za dobre wieści u:
° 🩺Paula9463⏰️9:10,
° 🩺Madzigaw88⏰️10:00,
° 🩺Nowa31⏰️11:15prenatalne🔬
Miłego dnia 🔅
NoraBlue, Nowa31, Bellamy, ChocoMonster, Kaśq00, annikana, Madzigaw88, racuszek, EssPee, Paula9463, Johana, GąskaBalbinka, Wenka lubią tę wiadomość
👱♀️ '90 🧔♂️'96
👶🏼02.12.2022 💙
20.01.2024 7tc 💔
02.2024 cb 💔
👶🏻25.11.2024🩵
22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔
11dpo: ⏸️
14dpo: Beta: 86,30mlU
Progesteron: 37,84 ng/ml
17dpo: 482,00mlU
19dpo: 1057,00 mIU
16.10.25: zarodek 0,24cm, FHR 128 💗