X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
Odpowiedz

🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026

Oceń ten wątek:
  • Eliora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaMała wrote:
    Zwróciłam uwagę na ten prywatny szpital w Bielsku jak przeglądałam rankingi szpitali pod względem nacięć przy SN i miał niski ten współczynnik. I nawet pomyślałam że w sumie fajnie, prywatna opieka i na pewno przez to dbają itp, itd.

Dosłownie kilka dni później zrobiło się o nim głośno w mediach bo zmarła tam kobieta po CC. Dostała komplikacji po zabiegu a w szpitalu już wtedy nie było ginekologa...
    Więc jednak większy szpital publiczny może być pod tym względem trochę bezpieczniejszy

Mały współczynnik miał, bo tam jest mało porodów SN.
    Wiesz w Pszczynie też zmarła kobieta, ale się ogarnęli i lgną tam pacjentki nawet z Bielska
    Ale Eskulap, na nie.
    Ja nawet śmiem wątpić czy ten anestezjolog był, o którym mowa. Pacjentka dostała powikłań i anestezjolog nic nie zrobił? Po ilu ją przewieźli do z Cieszyna.
    Śliska sprawa

preg.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    🌼 Córka – 4 lata
    💫 Starania o drugie maleństwo: od 08.2025
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1:
    Owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 10 dpo (14.10) – 10.75
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56
    • 24 dpo (28.10) – 6412.54 🌟

📸 USG 29.10: 5+3 – pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy
    📸 USG 07.11: 6+5 – zarodek 7.3 mm
    📸 USG 18.11: 8+2 – zarodek 1.59 cm 💓
    📸 USG 01.12: 10+1 - 3.5 cm dzieciorka FHR 175

Ciąża z toksoplazmozą.

🤍 I prenatalne USG: 17.12.2025

„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
    „Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
    nie pozwól nam przespać poranka.”
  • Salea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o Bielsku słyszałam pozytywna opinię od znajomej która tam miała sn. No ale jedna opinia nie robi statystyki. Nie wypowiadam się o żadnym szpitalu oprócz tego, w którym osobiście byłam rodzić :-) słyszałam tylko o tych opcjach z pobytem rodzinnym poza Ujastkiem. Ale wiecie, to też jest tak, że ja trafiłam tam super a ktoś inny beznadziejnie. Dużo różnych czynników może wpłynąć na opinię. Ja miałam cc bez komplikacji, i dziecko bez większych problemów. Gdyby one jednak wystąpiły być może moja opinia by się zmieniła.

annikana lubi tę wiadomość

• świtezianka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, ogromne gratulacje. Zdrowy chłopczyk ❤️ Aż mi się przypomniało odczytanie wyników mojego pierwszego nifty ❤️

Teraz liczę na taki sam wynik, ewentualnie dopuszczam różnicę w płci 😂

Co do dobrego USG to byłam tam dwukrotnie i naprawdę było spoko, ale oni chyba nie maja umowy z NFZ-em.

Nowa31, annikana, PandaMała lubią tę wiadomość

7.10.2024: Na świat przyszedł mój ukochany synek 🩵

17.10.2025: ⏸️ - totalna niespodzianka 🙈

4.11.25: śliczne maleństwo z bijącym serduszkiem ❤️
    25.11.25: 3 cm skaczącego bobaska

age.png

preg.png
  • Blackcurrant Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariola gratulacje dobrych wyników 🥰 trzymaj się ciepło, jak masz ochotę odzywaj się, jestem blisko
    🤞🏻😃

Gratulacje wizyt i dobrych wyników z dziś ❤️ najpierw różowa fala potem niebieska a teraz loteria i przewaga niebieskich 😃🫣 ciekawe jak się skończy czerwcowa statystyka 😃

Megipta ja również chylę czoła ! Ja śledzę forum i po przeczytaniu 2 stron się gubię, więc domyślam się jakie to czaso i pracochłonne ogarnąć wszystko 🩷

10.24 💔 7tc
    03.25 💔 cb
    04.25 💔 7tc
    1.10.25 ⏸️
    13dpo 130,5
    15dpo 564
    18dpo 2144
    20dpo 3964
    22dpo 8038

16.10 CRL 2mm
    29.10 CRL 1.28cm, 144 ♥️
    17.11 CRL 3.34 cm, 166 ♥️

PAI hetero/MTHFR hetero ❌
    Kariotypy ✅
    Homocysteina✅
    B12, D ✅
    Kir Bx
    2DS1, 2DS5, 3DS1, 4DSnorm ❌
    Cytokiny ✅
    AlloMLR 0% ❌
    Cross match 23,4%

Clexane, acard, pregna start, omega3, accofil, encorton

preg.png
  • Bellamy Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa31 wrote:
    Zdrowy chłopak ❤️
    To taka ulga…Jezu❤️❤️❤️

Aaaaah!!! Gratulacje ❤️ cudowne wieści i ta ulga, nie do opowiedzenia. Bardzo się cieszę!

preg.png
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wracam z kolejnym pytaniem o Nifty. Do dziewczyn które je robiły- czy zgadzałyście na uwzględnienie w sprawozdaniu „przypadkowych ustaleń”? To może dawać nieprawidłowe wyniki więc chyba się na to nie zdecyduję ale chciałam podpytać o wasze decyzje

Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
    On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
‹‹ 363 364 365 366 367
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ