🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Owieczkaaa wrote:Kiedy planujecie wybrać się na większe zakupy wyprawkowe typu wózek, fotelik? Jak długo czeka się na zamówienie? Myślałam, żeby po połówkowych skoczyć się rozejrzeć wstępnie, ale nie wiem czy to nie za szybko jednak.
My mamy wybrany i wózek i fotelik czekamy z zamówieniem i ewentualnymi zniżkami. Na niektóre kolory wózków/fotelikiw można czekać i dwa miesiące (bobowozki)
ZiarnoCzasu, PandaMała lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny to co czasem mówią faceci to się w głowie nie mieści
zamiast wspierać w takich momentach to jeszcze dorzucają zmartwień. Mam nadzieję, że to jakieś takie pojedyncze akcje bo szkoda nerwów.
Co do wyprawki, ja się zarzekałam, że nie nie kupujemy do co najmniej połówkowych i co? I idzie już do nas wózek 😅 pod koniec roku były jakieś duże promocje na niektóre wózki i udało nam się wyłapać jeszcze teraz w jednym sklepie online który jeszcze je mial. Pocieszam się, że akurat ten sklep akceptuje do 100dni zwrotu, ale mam nadzieję, że nie zapeszam tym kupionym wczesnie wózkiem
Edit, zapomniałam dodać, gratulacje wszystkich dobrych wyników ❤️ i piękne brzuszki. I zdjęcia fasolek 💚
Edit2: Co do złego snu to jeden z nielicznych przykrych objawów ciąży który mnie ominął. Właściwie w I trymestrze spałam trochę gorzej ale całkiem ok, a teraz od 2 tygodni jak tylko usnę to śpię dobrze do ranaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 21:57
Calineczkaa, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
Paula9463 wrote:dobrze ze dzisiaj wizyty byly piękne ❤️
a Wy tez tak średnio śpicie? ze budzicie sie i pół nocy jie możecie zasnąć?
Ja dobrze śpię
Paula9463 lubi tę wiadomość
Nasza droga ✨
10.09 – punkcja: 5 komórek 🥚
Powstały 3 blastocysty: 5BA, ❄️4AA, ❄️4AB
15.09 – nasz pierwszy transfer (5BA) 🌱
20.09 (5 dpt) – pozytywny test ciążowy ⏸️, beta 12
23.09 (8 dpt) – beta 45
08.10 (23 dpt) – beta 5585
13.10 – zobaczyliśmy bijące serduszko 💓
28.10 – nasze maleństwo mierzy już 2 cm
30.10 – koniec zastrzyków 💉 75 za mną!
08.11 - 3,12 cm
14.11 – wyniki Nifty Pro prawidłowe 🧬🥨
25.11 - badania prenetalne za nami! 6.8 cm zdrowego Małego Człowieka 👶
Czekamy na nasz cud 🩵

-
Owieczkaaa wrote:Kiedy planujecie wybrać się na większe zakupy wyprawkowe typu wózek, fotelik? Jak długo czeka się na zamówienie? Myślałam, żeby po połówkowych skoczyć się rozejrzeć wstępnie, ale nie wiem czy to nie za szybko jednak.
Ja już zaczęłam oglądać wózki w sklepach. Czas oczekiwania na niektóre modele i kolory to nawet 1-3 miesiące. Więc warto to zrobić wcześniej. Macie jakieś typy? Ja na razie w topce mam Muuvo Five.
Blackcurrant lubi tę wiadomość
Nasza droga ✨
23.09 (8 dpt) – beta 45
08.11 - 3,12 cm
Czekamy na nasz cud 🩵

-
My już pomału działamy . Tak naprawdę chciałabym mieć wszystko gotowe max do kwietnia . 🫣
Wózek już mamy, ciuszki dostałam po kumpeli rozpisałam co muszę kupić więc pomału sie rozglądam. W tym miesiącu chcemy kupić szafę i łóżeczko , te większe gabaryty chcemy sobie rozłożyć też w czasie
PandaMała lubi tę wiadomość
💁♀️32
Amh - 3,01
Kariotyp - 🆗
👨💼33
Morfologia nasienia 2%
Kariotyp 🆗
2014 - 👧 naturalnie
I IVF - 08.04.2025 - punkcja 28 komórek - 16 🥚 - 15❄️- 1❄️💔💔
II IVF 🙏🙏
01.08.2025 - punkcja 💉 27 komórek - 22 - mamy 6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
1.10.2025 - 9dpt 74mlU/ml 🙏 11dpt - 159 mln/ml 🥹🥹 13dpt - 348 mln/ml - 15dpt - 916 mln/ml ❤️❤️
24.10.2025 - mamy serduszko ❤️
Chwilo trwaj ❤️
💙💙Czekamy na Ciebie Synku 💙💙

-
ZiarnoCzasu wrote:Ja już zaczęłam oglądać wózki w sklepach. Czas oczekiwania na niektóre modele i kolory to nawet 1-3 miesiące. Więc warto to zrobić wcześniej. Macie jakieś typy? Ja na razie w topce mam Muuvo Five.
Nam też babeczka mówiła że tyle można czekać , wiec fakt lepiej zabrać sie za to wcześniej. My mamy venicci upline 2 😘💁♀️32
Amh - 3,01
Kariotyp - 🆗
👨💼33
Morfologia nasienia 2%
Kariotyp 🆗
2014 - 👧 naturalnie
II IVF 🙏🙏
1.10.2025 - 9dpt 74mlU/ml 🙏 11dpt - 159 mln/ml 🥹🥹 13dpt - 348 mln/ml - 15dpt - 916 mln/ml ❤️❤️
Chwilo trwaj ❤️

-
Nowa31 wrote:My już pomału działamy . Tak naprawdę chciałabym mieć wszystko gotowe max do kwietnia . 🫣
Wózek już mamy, ciuszki dostałam po kumpeli rozpisałam co muszę kupić więc pomału sie rozglądam. W tym miesiącu chcemy kupić szafę i łóżeczko , te większe gabaryty chcemy sobie rozłożyć też w czasie
My akurat szafę mamy, tylko stolarz w marcu obiecał mi dostawkę do niej. Powoli zaczynamy opróżniać pokój. Chciałabym niedługo kupić tapetę i znaleźć kogoś do jej położenia. Zaczynam się też rozglądać za łóżeczkiem. Wiele moich internetowych wyborów nie podoba mi się na żywo, np. Łóżeczko Waldin.Nasza droga ✨
23.09 (8 dpt) – beta 45
08.11 - 3,12 cm
Czekamy na nasz cud 🩵

-
Nowa31 wrote:My już pomału działamy . Tak naprawdę chciałabym mieć wszystko gotowe max do kwietnia . 🫣
U nas podobnie ten miesiąc to komoda łóżeczko przewijak pod koniec przyszłego miesiąca myślimy o wózku i foteliku reszta na koniec marca a apteczna w kwietniu. Co do wózka ja mam na oku kilka modeli chcemy pojechać w weekend zobaczyć je na żywo.
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
04.25 ciąża biochemiczna 💔
27.08 🩸 29.08 CLO 3-7 dc💊
23.09 ⏸️ 8/9 DPO Kropusiu zostań z nami 🌈❤️ 14cs
10DPO HCG 90,4 PROG 29,300 12DPO HCG 360 + 288,9% PROG 31 14DPO HCG 922 + 146,7% 17DPO HCG 3659 +150,7% PROG 23,100
02.10 🫧 mamy pęcherzy 8,2 mm 🥰 niestety torbiel na lewym jajniku 3 cm
07.10 jest mały miś 🐻 1,9mm
16.10 miś 🐻 ma 1,03 cm z ❤️
02.11 miś 🐻 ma 2,79 cm ❤️
12.11 Nifty Pro 🧬⏳18.11 zdrowa dziewczynka 🩷
17.11 miś 🐻 ma 5,16cm
20.11 prenatalne księżniczka 👑🩷 ma 6,16 cm ryzyka niskie
07.01 Księżniczka 👸🏼 🩷 ma 259g
Lilka, Czekamy na Ciebie córeczko 😍🥰🥹

-
Nowa31 wrote:Nam też babeczka mówiła że tyle można czekać , wiec fakt lepiej zabrać sie za to wcześniej. My mamy venicci upline 2 😘
Ooo! To bardzo zbliżone do siebie modele. Też go mocno oglądam i muszę je sobie jeszcze dokładnie porównać. W Venicci tylko jakiś dziwny wydaje mi się bagażnik.Nasza droga ✨
23.09 (8 dpt) – beta 45
08.11 - 3,12 cm
Czekamy na nasz cud 🩵

-
ZiarnoCzasu wrote:Ja już zaczęłam oglądać wózki w sklepach. Czas oczekiwania na niektóre modele i kolory to nawet 1-3 miesiące. Więc warto to zrobić wcześniej. Macie jakieś typy? Ja na razie w topce mam Muuvo Five.
My właśnie celujemy w Muuvo -
Muuvo jest dużo lżejszy od Venicci, po złożeniu stelaża czułam różnicę. Gondola ma te same wymiary. Ogólnie Muuvo i Venicci to praktycznie to samo. Kosz na zakupy do 3kg w Venicci a w Muuvo 10 kgZiarnoCzasu wrote:Ooo! To bardzo zbliżone do siebie modele. Też go mocno oglądam i muszę je sobie jeszcze dokładnie porównać. W Venicci tylko jakiś dziwny wydaje mi się bagażnik.
ZiarnoCzasu lubi tę wiadomość
-
Kociara20996 wrote:U nas podobnie ten miesiąc to komoda łóżeczko przewijak pod koniec przyszłego miesiąca myślimy o wózku i foteliku reszta na koniec marca a apteczna w kwietniu. Co do wózka ja mam na oku kilka modeli chcemy pojechać w weekend zobaczyć je na żywo.
Fajnie jest właśnie rozłożyć sobie jednak te koszty , nie czuć tak tych wydatków jednak 🫣😀
Wózek jednak trzeba dotknąć pomacac i wogole
A torbę kiedy planujecie pakować ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 22:39
💁♀️32
Amh - 3,01
Kariotyp - 🆗
👨💼33
Morfologia nasienia 2%
Kariotyp 🆗
2014 - 👧 naturalnie
II IVF 🙏🙏
Chwilo trwaj ❤️

-
ZiarnoCzasu wrote:My akurat szafę mamy, tylko stolarz w marcu obiecał mi dostawkę do niej. Powoli zaczynamy opróżniać pokój. Chciałabym niedługo kupić tapetę i znaleźć kogoś do jej położenia. Zaczynam się też rozglądać za łóżeczkiem. Wiele moich internetowych wyborów nie podoba mi się na żywo, np. Łóżeczko Waldin.
O widzisz , u mnie to łóżeczko też numer 1 ale nie oglądałam go jeszcze na żywo 🫣💁♀️32
Amh - 3,01
Kariotyp - 🆗
👨💼33
Morfologia nasienia 2%
Kariotyp 🆗
2014 - 👧 naturalnie
II IVF 🙏🙏
Chwilo trwaj ❤️

-
Myślę że zakupy w 2 trymestrze to idealny moment, teraz mamy energię i dobre samopoczucie. W 3 trym może być już ciężko, szczególnie latać po sklepach i kupować wszystko na ostatni moment. Zresztą wyprawka to niemały wydatek i nie każdy może pozwolić sobie na taką dziurę budżetową 😅
Ja jeszcze chwilę czekam z zakupami, ale zaczęłam przeglądać online i planować, sporo rzeczy mam po moim Starszaku i w weekend mam dostać trochę ubranek więc zobaczę czego będzie mi brakować 🙃
Od 2 dni boli mnie odcinek lędźwiowy. Jak się zasiedzę to trudno mi wstać i boli gdy chodzę 🫣 w środę szukam fizjo… odzywają się problemy po poprzedniej ciąży.
Macie cudowne brzuszki! Chociaż nie u każdej widać że to ciąża 🤭
Macie do polecenia jakieś hotele all incl, niezbyt zatłoczone na wrzesień-grudzień? Turcja, Wyspy Kanaryjskie. Myślę o wyjeździe z dzieciakami 😜 plaża, zjeżdżalnie i kawka z maluszkiem 😇 -
Jak ja reaguje 🤔 zwykle śmiechem 😆 że taki stary a taki głupi 🙈 i taki idź pan w chuj 🤣 nie gadam z tobą aż w końcu sam przyjdzie jak dzisiaj że nie on a znajomy z pracy wyrywał i mu tak powiedział 15 min i spokój więc grzeczne dziadowi tłumacze 😆 po pierwsze kolega nie był w ciąży więc zapewne zrobił zdjęcie rtg i lekarz wiedział jak działać a ja nie miałam bo noe można , samo znieczulenie ciężarnej inna bajka jak chłopa, same leki przeciwbólowe inne dla ciężarnych a raczej tylko jedna opcja paracetamol i raczej jeden nie dwa zęby a to różnica po namyśle przyznał rację że jest głupek i głupio mu się pomyślało 😑 i tak maml ekkiego focha 🤭GąskaBalbinka wrote:Hej 👋
Ja też już po wizycie, zwolniła się godzina wcześniej. Z Księżniczka wszystko oki, 9,3 cm i waży całe 104 g. Od dzisiaj wjeżdża Acard 150 1x na noc, po 2 prenatalnych mam założyć dzienniczek ciśnienia. Dalej duphaston 3x1 dziennie. Dr uspokoił też co do tych ryzyk, więc jestem teraz oaza spokoju 😍 kolejna wizyta 26.01. O godz. 15. Wyniki krwi i moczu w porządku, z wagą tylko coś u mnie nie tak, bo ważę tyle co 2 miesiące temu, z wahaniami 0,4 kg na +/-. Dr nic na to nie powiedział, tylko położna zwróciła uwagę. Dziwne, bo jem to na co mam ochotę i nieraz też na noc. Mdłości nie mam. A brzuszek się lekko uwydatnił tak z 2 tyg temu.
A po lekarzu spontaniczna wizyta w h&m i upolowałam 4 ubranka dla Malutkiej. 😍
Ładne brzuszki macie 😍 może i ja się niedługo odważę wrzucić swój.
Domcia - piękny tort 😍
Eliora - co za historia. U mnie też by nie było sentymentalnie, ogólnie nie cierpię takiego "pasozytowania" na innych. W rodzinie męża jest podobna sytuacja, tylko to matka "cycka" córkę, aż miarka sie przebrala na jesien.
ZiarnoCzasu - przykro mi, że jeszcze teraz musisz przeżywać takie smutki. Ale tak jak dziewczyny pisały, może przez ta Maderę mąż spojrzy trochę inaczej na to wszystko, wjedzie jakaś refleksja z jego strony. Tego Ci życzę ❤️ wykorzystaj ten urlop jak się tylko da dla siebie, odpoczywaj, zwiedzaj, naładuj baterie, jedz pyszności 😊 i pamiętaj, że zawsze po burzy wychodzi słońce 🌞
Madzigaw - dziwię się, że po tylu latach co jesteście razem, jeszcze się chce mężowi robić wrzuty o kochanku... 😔 a jak reagujesz na takie krzywe teksty? Coś odpowiadasz czy puszczasz mimo uszu?
GąskaBalbinka, PandaMała lubią tę wiadomość
👱♀️ lipiec '88 👱♂️ październik'84
👩❤️👨 wrzesień 2003
⛪️ Lipiec 2023
👶🩷 maj 2005
👶🩵 listopad 2007
👼💔 9tc listopad 2008
👼💔 10tc wrzesień 2016
👶🩵 październik 2017
👶🩷 sierpień 2022
👶🩷 czerwiec 2026 czekamy na ciebie maleńka 🌸
Termin Om 04.06.2026
Termin usg 01.06.2026
Wizyta serduszkowa 16.10 mamy 1,02 cm człowieczka z ❤️ 🥳🥳🥳
Wizyta 30.10 2,34cm dzidziuni-Jadziuni 2 🥰
Wizyta 06.11 3,34 cm dzidziuni-Jadziuni 😍😍😍
20.11.25 prenatalne mamy
To 5,76 cm dziewuszki Malinka-Jadzia 2🩷🌺🌸🪷
05.12.25 10cm dzidziuni-Jadziuni 🥳

Czekamy na ciebie córeczko 🌸🩷 -
Madzigaw88 wrote:Jak ja reaguje 🤔 zwykle śmiechem 😆 że taki stary a taki głupi 🙈 i taki idź pan w chuj 🤣 nie gadam z tobą aż w końcu sam przyjdzie jak dzisiaj że nie on a znajomy z pracy wyrywał i mu tak powiedział 15 min i spokój więc grzeczne dziadowi tłumacze 😆 po pierwsze kolega nie był w ciąży więc zapewne zrobił zdjęcie rtg i lekarz wiedział jak działać a ja nie miałam bo noe można , samo znieczulenie ciężarnej inna bajka jak chłopa, same leki przeciwbólowe inne dla ciężarnych a raczej tylko jedna opcja paracetamol i raczej jeden nie dwa zęby a to różnica po namyśle przyznał rację że jest głupek i głupio mu się pomyślało 😑 i tak maml ekkiego focha 🤭
Ja bym nie tłumaczyła, jesteś dorosła wolna kobieta.
👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, ok. 67 g FHR 161
05.01: 15+4 wg USG 16+0 - 10 cm i 130g, chłopiec?
Ciąża z toksoplazmozą.
⸻
❤️ 19/20 stycznia - aminopunkcja
🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025
„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
„Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
nie pozwól nam przespać poranka.” -
I prawidłowo 😀👍🏻 spytałam z czystej ciekawości, nie dać sobie wejść na głowę i olewać takie denne teksty. Np. Ostatnio jak byłam u przyjaciółki, to nie dość że jej mąż przesiedział z nami całą wizytę (coby psiapsi nie miała sposobności się pożalić na niego), to był bardzo zaskoczony tym, że mój mąż do mnie nie pisze ani nie dzwoni jak jestem u nich 🤦♀️ mówię "a po co ma dzwonic, raz że jest w pracy, a dwa to wie gdzie jestem, ufa mi i nie musi mnie kontrolować"... szok i niedowierzanie, ze moj maz taki jest. Jak patrzę na małżeństwa moich koleżanek, to stwierdzam, że mój mąż to skarb i ewenement. Koleżanki traktowane niczym własność mężów, kontrola na każdym kroku, gdzie co na co po co z kim o której 🙈🙉🙊🤦♀️Madzigaw88 wrote:Jak ja reaguje 🤔 zwykle śmiechem 😆 że taki stary a taki głupi 🙈 i taki idź pan w chuj 🤣 nie gadam z tobą aż w końcu sam przyjdzie jak dzisiaj że nie on a znajomy z pracy wyrywał i mu tak powiedział 15 min i spokój więc grzeczne dziadowi tłumacze 😆 po pierwsze kolega nie był w ciąży więc zapewne zrobił zdjęcie rtg i lekarz wiedział jak działać a ja nie miałam bo noe można , samo znieczulenie ciężarnej inna bajka jak chłopa, same leki przeciwbólowe inne dla ciężarnych a raczej tylko jedna opcja paracetamol i raczej jeden nie dwa zęby a to różnica po namyśle przyznał rację że jest głupek i głupio mu się pomyślało 😑 i tak maml ekkiego focha 🤭
Na kolejne ploty z psiapsi jesteśmy już umówione u mnie 😀
Madzigaw88, PandaMała lubią tę wiadomość
-
Witam w Nowym Roku, wszystkiego dobrego dla Was!
U mas wszystk ok, urządzanie domu pełna para. Mąż miał teraz urlop przy świętach więc podgonił pracy, zostało malowanie i podłogi ma dole... Ale te wyprawy po sklepach budowlanych dają w kość!😅
Maluch ma się dobrze, od tygodnia dość regularnie się rusza i daje o sobie znać. 😀
Co do wyprawki... z ubrankami czekamy na potwierdzenie płci na II prenatalnych, wózek, łóżeczko mamy bo córce, wszystko było "uniwersalne" więc w razie co dla synka też się nada.
Czy śpicie jeszcze na brzuchu? Mi tak jest najwygodniej... brzuszek mam malutki, waga bez zmian, jak zjechałam 5kg po odstawieniu leków tak stoi w miejscu. Leżąc też tak najbardziej czuje ruchy, zwłaszcza nad ranem ale zastanawiam się czy może malucjowi wtedy niezbyt wygodnie i stąd się tak kręci?
Pp każdej wizycie macie do zrobienia morfologia i mocz? Mi teraz ostatnio na wizytę 13.01 kazała przyjść beż badań bo wszystko ok... chociaż są małe spadki hemoglobiny, erytrocytów....
Paula9463 lubi tę wiadomość
-
Albo w drugą stronę, mąż zero zainteresowania, tylko kumple i kumple, przesiadywanie w garażu a nie z rodziną i zero obowiązków w domu bo albo on nie umie, albo to należy do roli kobiety 🤷🏼♀️GąskaBalbinka wrote:I prawidłowo 😀👍🏻 spytałam z czystej ciekawości, nie dać sobie wejść na głowę i olewać takie denne teksty. Np. Ostatnio jak byłam u przyjaciółki, to nie dość że jej mąż przesiedział z nami całą wizytę (coby psiapsi nie miała sposobności się pożalić na niego), to był bardzo zaskoczony tym, że mój mąż do mnie nie pisze ani nie dzwoni jak jestem u nich 🤦♀️ mówię "a po co ma dzwonic, raz że jest w pracy, a dwa to wie gdzie jestem, ufa mi i nie musi mnie kontrolować"... szok i niedowierzanie, ze moj maz taki jest. Jak patrzę na małżeństwa moich koleżanek, to stwierdzam, że mój mąż to skarb i ewenement. Koleżanki traktowane niczym własność mężów, kontrola na każdym kroku, gdzie co na co po co z kim o której 🙈🙉🙊🤦♀️
Na kolejne ploty z psiapsi jesteśmy już umówione u mnie 😀
Ja też dziękuję wszechświatowi, że tego jednego faceta postawił na mojej drodze, to chyba jakieś zadośćuczynienie po poprzednim 😂
Malinka3012, ChocoMonster, GąskaBalbinka, PandaMała lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o wyprawkę, to przy synku pojechaliśmy oglądać wózki prosto po badaniu połówkowym i wtedy też zamówiliśmy wózek - chcieliśmy nowy model w konkretnym kolorze i czas oczekiwania to były 4 miesiące. Teraz też myślę, że jakoś w tej okolicy (czasowej) wybierzemy się po wózek, ja w sumie rozważam dwa modele, bo już wiem, czego szukam w wózku. Oczywiście zostawiłabym sobie wózek po synku, ale sprzedałam go, bo nie planowałam na razie drugiego bobaska
To samo z fotelikiem, ale i tak nie byłam z niego zadowolona, więc chcielibyśmy kupić tym razem inny.
Malinka - ja jak najbardziej śpię na brzuchu. Korzystam póki mogę, bo wiem, że po pierwsze później się nie da, a po drugie przy karmieniu piersią i współspaniu śpię w wygiętych niewygodnych pozycjach, więc coś mi się należy od życia jeszcze teraz 😂 I też tak miałam, że zawsze, jak dociskałam do czegoś brzuch, np. przytulając się do męża, to czułam po ruchach, że bobas się buntuje, ale trudno, jakoś to przeżył haha
A co do badań to tak, na każdą wizytę mocz i morfologia. Jeśli coś Cię nie niepokoi, to zrób po prostu te badania i przynieś lekarzowi wynik na wizytę i tyle.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH