SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
Odpowiedz

🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026

Oceń ten wątek:
  • Calineczkaa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę zaraz do lekarza. Od tygodnia walczę z przeziębieniem, mam tak duszący kaszel że w nocy nie śpię bo nie moge się położyć bo mnie dusi. Chce jakieś leki bo się wykończę

5.10 ⏸️
    6.10 betaHCG 465 U/l
    8.10 betaHCG 1050 U/l
    13.10 betaHCG 6518 U/l
    23.10 0,86 cm z ❤️
    28.10 1,35 cm bobka 🧸
    26.11 5,50 cm🧸
    10.12. 8,30 cm synek 🩵🧸

preg.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie kciuki i dobre myśli ❤️
    EssPee jutro ja będę o Tobie myśleć i mocno trzymać kciuki 😘😘🍀🍀✊

Ja już odpoczywam w domu. Na dziś i jutro mam zalecony odpoczynek, oszczędny tryb życia i zakaz dźwigania. Także mam nadzieję, że nadrobię Wasze wiadomości i wyciągnę jakieś wnioski z wyprawkowych treści 😍😍 bo do dziś nie mogłam się na niczym skupić. Jednak stres podświadomie robił swoje.

Teraz czekanie na wyniki😓

annikana, Megipta, Aquafaba, ZiarnoCzasu, Owieczkaaa, EssPee, *Ania*, Mariola1985, Wenka, GąskaBalbinka, PandaMała lubią tę wiadomość

• Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po malutka skakała wiec nie mam ładnego zdjęcia 😅 wazy 259 g 🥰

annikana, *Julia*, Megipta, Aquafaba, ZiarnoCzasu, Kaśq00, Owieczkaaa, Ann35, EssPee, *Ania*, Mariola1985, Wenka, GąskaBalbinka, Nowaaaaaaaaa, racuszek, Paula9463, PandaMała, PastSimple32 lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy

04.25 ciąża biochemiczna 💔
    27.08 🩸 29.08 CLO 3-7 dc💊
    23.09 ⏸️ 8/9 DPO Kropusiu zostań z nami 🌈❤️ 14cs
    10DPO HCG 90,4 PROG 29,300 12DPO HCG 360 + 288,9% PROG 31 14DPO HCG 922 + 146,7% 17DPO HCG 3659 +150,7% PROG 23,100
    02.10 🫧 mamy pęcherzy 8,2 mm 🥰 niestety torbiel na lewym jajniku 3 cm
    07.10 jest mały miś 🐻 1,9mm
    16.10 miś 🐻 ma 1,03 cm z ❤️
    02.11 miś 🐻 ma 2,79 cm ❤️
    12.11 Nifty Pro 🧬⏳18.11 zdrowa dziewczynka 🩷
    17.11 miś 🐻 ma 5,16cm
    20.11 prenatalne księżniczka 👑🩷 ma 6,16 cm ryzyka niskie
    07.01 Księżniczka 👸🏼 🩷 ma 259g

Lilka, Czekamy na Ciebie córeczko 😍🥰🥹

preg.png
  • annikana Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:

Ja już odpoczywam w domu. Na dziś i jutro mam zalecony odpoczynek, oszczędny tryb życia i zakaz dźwigania. Także mam nadzieję, że nadrobię Wasze wiadomości i wyciągnę jakieś wnioski z wyprawkowych treści 😍😍 bo do dziś nie mogłam się na niczym skupić. Jednak stres podświadomie robił swoje.

Kciuki za dobre wyniki zaciśnięte! Odpoczywaj!

ZiarnoCzasu, Kaśq00, Nowaaaaaaaaa, PandaMała lubią tę wiadomość

marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
    luty 2024 - 18 tc H. 💔
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵

cudnie nam, chcemy więcej 🥹

19.09 - 10 dpo - ⏸️
    beta: 20.09 - 89,7; 22.09 - 222,9; 24.09 - 483,2
    10.10 - 0,57 cm bobusiątka z ❤️
    31.10 - 3,13 cm 🍒
    SANCO - wyniki prawidłowe, dziewczynka 🩷
    20.11 - 6,4 cm Maluszka 🧸
    8.01 - USG połówkowe - 268g Wisienki ❤️

preg.png
  • *Julia* Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara gratulacje!! 🙌 🥰

Odnośnie zmian, super jest zapis, że kobieta na indukcję poronienia będzie w oddzielnej sali. Na dobrą sprawę można dać takie kobiety na ginekologię, a nie na patologię ciąży. Kiepsko przeżyłam mając 3 babki z non stop podpiętym ktg kiedy u Ciebie serduszko już nie bije…

Odnośnie znieczuleń - nie wiem czy to coś wniesie, informowanie na stronie to taki bacik, ale jak kobieta nie ma dużego wyboru gdzie ma rodzić to i tak pojedzie na taką porodówkę… usłyszy że jeszcze za wcześnie, później że za późno… patologia. Chyba tylko w większych miastach, przede wszystkim Warszawie mocno tego pilnują 💪

Zakaz mm? Rodziłam w szpitalu gdzie mocno było propagowane kp i miałam trochę traumę, bo pierwsze 2 dni laktacja nie rozkręcona po cc, dziecko płacze, ja płacze i nie śpię 2 doby. Dopiero po ubłaganiu położnej gdzieś w nocy mi podkarmila młodego mm i oboje mogliśmy się zdrzemnąć. Laktacja i tak się rozkręciła i karmiłam jakiś czas kp więc nie rozumiem po co takie akcje… teraz pewnie kupię do szpitala gotową mieszankę w razie czego. Widziałam że są w rossmannie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 12:17

Kociara20996, PandaMała lubią tę wiadomość

2020 syn 🩵
    06.25 9t/11t 💔
    25.09 ⏸️ 🌈
    12 dpo hcg 345
    15 dpo hcg 1045
    23 dpo hcg 17808
    16.10 🩷🥹
    24.11 🧬 🩵 zdrowy chłopiec 🤞
    27.01 połówkowe 🤭

preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:

Opiszesz jak wyglądała aminopunkcja?
    Ma mieć 20 stycznia

preg.png

👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
    17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, ok. 67 g FHR 161
    05.01: 15+4 wg USG 16+0 - 10 cm i 130g, chłopiec?

Ciąża z toksoplazmozą.

❤️ 19/20 stycznia - aminopunkcja
    🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025

„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
    „Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
    nie pozwól nam przespać poranka.”
  • ZiarnoCzasu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:

Trzymam kciuku 🫂🫂 jaki masz orientacyjny czas oczekiwania na wyniki?

Kaśq00 lubi tę wiadomość

Nasza droga ✨
    10.09 – punkcja: 5 komórek 🥚
    Powstały 3 blastocysty: 5BA, ❄️4AA, ❄️4AB
    15.09 – nasz pierwszy transfer (5BA) 🌱
    20.09 (5 dpt) – pozytywny test ciążowy ⏸️, beta 12
    23.09 (8 dpt) – beta 45
    08.10 (23 dpt) – beta 5585
    13.10 – zobaczyliśmy bijące serduszko 💓
    28.10 – nasze maleństwo mierzy już 2 cm
    30.10 – koniec zastrzyków 💉 75 za mną!
    08.11 - 3,12 cm
    14.11 – wyniki Nifty Pro prawidłowe 🧬🥨
    25.11 - badania prenetalne za nami! 6.8 cm zdrowego Małego Człowieka 👶

Czekamy na nasz cud 🩵

preg.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wyniki mile widziane w każdej ilości. Dziękuję! 😍🥹😍❤️

Już wszystko opisuje...
    Sama amniopunkcja nie była jakaś mega bolesna. Ale nie ukrywam, że niezbyt przyjemne to było. Ogólnie nazwałabym to raczej bardzo niekomfortowym uczuciem. Bo to taka długa igła i jednak nie można tego wbić raz a porządnie tylko delikatnie i powoli żeby nie uszkodzić dziecka. A ja byłam tak przejęta patrząc na ekran usg, że już mi było obojętne czy to boli czy nie. Mega emocje, jak się patrzy na ten monitor usg i widzisz tą wystająca igłę. A obok Twoje maleństwo. I nie wiesz nawet czy oddychać czy nie, żeby ono się nie ruszyło i nie nabiło na tą igłę. To takie moje osobiste przemyślenia.

A jeśli chodzi o przebieg, to na początku Pani doktor zrobiła usg, sprawdziła gdzie się kryje maleństwo,ponaciskała palcami gdzie może się wbić. Potem kilka razy oblali mnie na brzuchu takim płynem do dezynfekcji. Przetarła kilka razy brzuch. Wszystko musiało być sterylne. Następnie Pani położna obłożyła takimi materiałami, potem położyła taki materiał z wyciętym kwadratem, żeby zaznaczyć mniej więcej gdzie będzie wkłucie. A następnie Pani doktor robiła usg i powoli zaczynała się wbijać igłą w brzuch. Jak już była w odpowiednim miejscu to położna pobrała materiał. Uspokoiły mnie, że płyn jest czysty, bez żadnej krwii więc wszystko się udało. A potem Pani doktor zrobiła jeszcze usg i słuchałyśmy bicia serduszka żeby mieć pewność czy jest wszystko dobrze. Potem 5 minut leżenia. Papiery do podpisania i tyle. Wszystko trwało może 15 minut.
    Polecam ubrać się wygodnie. Najlepiej legginsy i jakąś bluzkę. Bo trzeba na brzuchu zrobić miejsce. Więc sukienka się średnio sprawdzi.
    Ogólnie ja trafiłam na przemiłą lekarkę i położną. Uśmiechnięte, z żarcikiem ale też z konkretną informacją. Pani położna nawet potem powiedziała że byłam bardzo dzielna 😅 niby nic, a w takich chwilach to dobrze usłyszeć takie rzeczy.

Jeśli chodzi o wyniki to mamy czekać od 7 do 10 dni. Dostaniemy telefon, wtedy już wstępnie przekażą informacje i dostaniemy termin na wizytę, na której mamy konsultacje i odbiór wyników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 12:59

EssPee, Ajka, Ann35, GąskaBalbinka, ZiarnoCzasu, *Julia*, Paula9463, Aquafaba, PandaMała lubią tę wiadomość

• EssPee Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 oczywiście teraz trzymamy kciuki 🤞🍀💗 I ja za siebie zresztą jutro też.

Dziękuję za szczegółowy opis całego zabiegu, zawsze to bardziej wiadomo na co się nastawić. Odpoczywaj! 💗

Kaśq00, PandaMała lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:

Już wszystko opisuje...
    Sama amniopunkcja nie była jakaś mega bolesna. Ale nie ukrywam, że niezbyt przyjemne to było. Ogólnie nazwałabym to raczej bardzo niekomfortowym uczuciem. Bo to taka długa igła i jednak nie można tego wbić raz a porządnie tylko delikatnie i powoli żeby nie uszkodzić dziecka. A ja byłam tak przejęta patrząc na ekran usg, że już mi było obojętne czy to boli czy nie. Mega emocje, jak się patrzy na ten monitor usg i widzisz tą wystająca igłę. A obok Twoje maleństwo. I nie wiesz nawet czy oddychać czy nie, żeby ono się nie ruszyło i nie nabiło na tą igłę. To takie moje osobiste przemyślenia.

A jeśli chodzi o przebieg, to na początku Pani doktor zrobiła usg, sprawdziła gdzie się kryje maleństwo,ponaciskała palcami gdzie może się wbić. Potem kilka razy oblali mnie na brzuchu takim płynem do dezynfekcji. Przetarła kilka razy brzuch. Wszystko musiało być sterylne. Następnie Pani położna obłożyła takimi materiałami, potem położyła taki materiał z wyciętym kwadratem, żeby zaznaczyć mniej więcej gdzie będzie wkłucie. A następnie Pani doktor robiła usg i powoli zaczynała się wbijać igłą w brzuch. Jak już była w odpowiednim miejscu to położna pobrała materiał. Uspokoiły mnie, że płyn jest czysty, bez żadnej krwii więc wszystko się udało. A potem Pani doktor zrobiła jeszcze usg i słuchałyśmy bicia serduszka żeby mieć pewność czy jest wszystko dobrze. Potem 5 minut leżenia. Papiery do podpisania i tyle. Wszystko trwało może 15 minut.
    Polecam ubrać się wygodnie. Najlepiej legginsy i jakąś bluzkę. Bo trzeba na brzuchu zrobić miejsce. Więc sukienka się średnio sprawdzi.
    Ogólnie ja trafiłam na przemiłą lekarkę i położną. Uśmiechnięte, z żarcikiem ale też z konkretną informacją. Pani położna nawet potem powiedziała że byłam bardzo dzielna 😅 niby nic, a w takich chwilach to dobrze usłyszeć takie rzeczy.

Jeśli chodzi o wyniki to mamy czekać od 7 do 10 dni. Dostaniemy telefon, wtedy już wstępnie przekażą informacje i dostaniemy termin na wizytę, na której mamy konsultacje i odbiór wyników.

Mam bardzo podobne wspomnienia sprzed mniej więcej 6 lat... ale ten czas leci... aż mi się nie chce wierzyć że znów jestem ciąży...

Kaśq00 lubi tę wiadomość

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 ?

preg.png
  • Blackcurrant Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 trzymam kciuki za dobre wyniki!

Ja leki na wysokie tętno biorę już przed ciążą, teraz w ciąży rano, orzed ich zażyciem też potrafię mieć tętno 120-130 i czuję to … leki biorę nadal, bez zmian jak kazał lekarz :)

Mój wizyta jednak jest jutro, nie dziś tak jak pisałam, tylko czekam na info od lekarza na którą mam być, bo będę na „lewo” 😃

Jeśli chodzi o wyprawkę mam parę ciuszków z promocji hm, dostawkę Chicco next to me magic - kupiłam na olx może ktoś kto miał się wypowie, czy spoko? 😃
    Poza tym nie wiem od czego zacząć, z czym czekać jestem zielona w temacie a nie chce kupować dużo rzeczy które mogą okazać się niepotrzebne 🫣 stawiam na dobrej jakości minimum … ale też uważam że dużo wyjdzie w praniu i można coś dokupić :)

EssPee, ZiarnoCzasu, Kaśq00 lubią tę wiadomość

10.24 💔 7tc
    03.25 💔 cb
    04.25 💔 7tc
    1.10.25 ⏸️
    13dpo 130,5
    15dpo 564
    18dpo 2144
    20dpo 3964
    22dpo 8038

16.10 CRL 2mm
    29.10 CRL 1.28cm, 144 ♥️
    17.11 CRL 3.34 cm, 166 ♥️
    11.12 CRL 7.71 cm, 155 🩷?

PAI hetero/MTHFR hetero ❌
    Kariotypy ✅
    Homocysteina✅
    B12, D ✅
    Kir Bx
    2DS1, 2DS5, 3DS1, 4DSnorm ❌
    Cytokiny ✅
    AlloMLR 0% ❌
    Cross match 23,4%

Clexane, acard, pregna start, omega3, accofil, encorton

preg.png
  • GąskaBalbinka Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:

Już wszystko opisuje...

Aż mi się łza w oku zakręciła jak czytałam caly przebieg tego badania 😪 Dzielna jesteś! Najważniejsze, że z Malenstwem wszystko oki, odpoczywaj teraz. Dużo dobrej energi wysyłam i same pozytywne myśli - będzie dobrze zobaczysz ❤️

Kaśq00, PandaMała lubią tę wiadomość

• Eliora Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:

Już wszystko opisuje...

Dziękuję!
    Ja mam na oddziale 19 się stawić i 20 aminopunkcja.
    Trzymam kciuki za Twoje dobre wyniki.

Kaśq00 lubi tę wiadomość

preg.png

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65

Ciąża z toksoplazmozą.

• Eliora Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dość tej ciąży, teraz mi dzwonią że ryzyko trisomi 21 wyszło mi skorygowane 1:400.

preg.png

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65

Ciąża z toksoplazmozą.

• *Julia* Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Mam dość tej ciąży, teraz mi dzwonią że ryzyko trisomi 21 wyszło mi skorygowane 1:400.

A wcześniej jakie było?

Kaś, dzielna z Ciebie babka 💪 trzymam kciuki żeby wynik był szybko i prawidłowy 🤞🩷

Kaśq00 lubi tę wiadomość

2020 syn 🩵
    06.25 9t/11t 💔
    25.09 ⏸️ 🌈
    12 dpo hcg 345
    15 dpo hcg 1045
    23 dpo hcg 17808
    16.10 🩷🥹
    24.11 🧬 🩵 zdrowy chłopiec 🤞
    27.01 połówkowe 🤭

preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Julia* wrote:
    A wcześniej jakie było?

Kaś, dzielna z Ciebie babka 💪 trzymam kciuki żeby wynik był szybko i prawidłowy 🤞🩷

Nie miałam wcześniej, tzn o jakie Ci chodzi, skorygowane mi wyszło 1:400.

preg.png

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65

Ciąża z toksoplazmozą.

• Aga32 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) nie wiem czy powinnam tak tu pisać i się reklamować ale będąc również częścią tego forum ponieważ lada dzień rodzę i jestem tu od początku i wiem jaka super społeczność się tu tworzy stwierdziłam że zaryzykuję ;) słuchajcie, a więc gdy tylko zaczęłam ogarniać pokój małej wymyśliłam że potrzebuję lampki która da lekkie światło w nocy do karmienia czy bujania. Żadna nie przypadła mi do gustu więc zrobiłam swoją...
    1000002973.jpg 1000002821.jpg 1000002818.jpg
    Posiadam na stanie 3 lampki misie i jedną z królikiem. Lampki są w cenie 215zl + koszt wysyłki jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana to zapraszam serdecznie ♥️
    W razie pytań zapraszam Was do wiadomości bo tutaj mogę nie zauważyć.
    Mam nadzieję że mnie tu nie zjecie za reklamę;) wszystkim Wam życzę spokoju i szczęśliwego rozwiązania ♥️♥️♥️

Niedoczynność tarczycy Hashimoto
    Insulinoopornosc

Leki:
    Euthyrox 137x5 150x2
    Duphoston
    Pueria uno

09.24 💔 7 tydzień
    5.05.2025 ⏸️🤞
    6.05 beta 525.8
    Progesteron 14.09
    Anty TPO >4000😢
    8.05 beta 1222
    Progesteron 9.74😢
    23.05 TSH 0.42 do poprawy + insulinoopornosc
    2.06 USG - 16mm szczęścia z bijącym serduszkiem ♥️

preg.png
  • annikana Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackcurrant wrote:
    Kaśq00 trzymam kciuki za dobre wyniki!

Ja leki na wysokie tętno biorę już przed ciążą, teraz w ciąży rano, orzed ich zażyciem też potrafię mieć tętno 120-130 i czuję to … leki biorę nadal, bez zmian jak kazał lekarz :)

Mój wizyta jednak jest jutro, nie dziś tak jak pisałam, tylko czekam na info od lekarza na którą mam być, bo będę na „lewo” 😃

Jeśli chodzi o wyprawkę mam parę ciuszków z promocji hm, dostawkę Chicco next to me magic - kupiłam na olx może ktoś kto miał się wypowie, czy spoko? 😃
    Poza tym nie wiem od czego zacząć, z czym czekać jestem zielona w temacie a nie chce kupować dużo rzeczy które mogą okazać się niepotrzebne 🫣 stawiam na dobrej jakości minimum … ale też uważam że dużo wyjdzie w praniu i można coś dokupić :)
    My mamy to chiccho, kupione używane od znajomych. W grudniu skończyło 8 lat i będzie w nim spać zaraz szóste dziecko. Czy to wystarczająca opinia? :) bok łatwo się zdejmuje, ma oczywiście regulowana wysokość po ou stronach więc w razie kataru czy refluksu można ustawić pod skosem. Fajny materiał, łatwy w praniu. Jedyny minus to te kółka bo do przemieszczenia na co dzień to ono się nie nadaje.
    My je pewnie po córce opchniemy dalej :)

Blackcurrant lubi tę wiadomość

luty 2024 - 18 tc H. 💔
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵

19.09 - 10 dpo - ⏸️
    31.10 - 3,13 cm 🍒

preg.png
  • annikana Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Pamiętam, że w USG było u Ciebie wszytko super więc to tylko biochemia popsuła. Także wdech i wydech. Jesteśmy z Tobą. To wciąż tylko statystka, wiesz o tym.

PandaMała lubi tę wiadomość

luty 2024 - 18 tc H. 💔
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵

19.09 - 10 dpo - ⏸️
    31.10 - 3,13 cm 🍒

preg.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq trzymam kciuki za szybkie i dobre wyniki!

Kociara, to już spora dziewczynka! 🥰

Dobrze, że mi aplikacja dziś napisała że mogę czuć przeszywające bóle raz z lewej, raz z prawej bo oczywiście taki dziś mialam. Więc lecę z uspokojeniem, to więzadła 😅

Zapisałam się do grupy dziewczyn, które rodziły tam gdzie ja chcę i tyle tam komplementów dla mojego lekarza, że aż jeszcze bardziej wiem że jestem w dobrych rękach 🥰🥰 I że jak on czyści po cc to później krwawienia prawie nie ma i też to pamiętam, że tak mialam 😀

U nas śniegu DOSŁOWNIE po moje łydki, poranne odprowadzenie córki bylo dla mnie jak wejście na Giewont 😅

annikana, Kaśq00, GąskaBalbinka, PandaMała lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
    22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ