SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
Odpowiedz

🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia90 wrote:
    24 lub 25 stycznia. Robimy wtedy gender reveal, mąż będzie organizował swoje urodziny przy okazji to jest tez idealna okazja na to 😁 Szwagierka szczęśliwa, ze moze nam zorganizować taka imprezę. Miało byc u niej w domu albo gdzieś w restauracji,ale że chcieliśmy wcześniej i u nas to bedzie musiała wziąść ze sobą to co przygotowała

Trzymajcie kciuki za Gyncentrum,bo będę tam jechać i omawiać ta całą sytuację

Chcesz mi powiedzieć, że w Gyncentrum tak zrobili... miałam o nich lepsze zdanie. Proponuje zrobić im opinie w kilku miejscach w internecie, to sie inne kobiety zastanowią, czy warto robić tam prenatalne.

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 ?

preg.png
  • Domcia90 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Chcesz mi powiedzieć, że w Gyncentrum tak zrobili... miałam o nich lepsze zdanie. Proponuje zrobić im opinie w kilku miejscach w internecie, to sie inne kobiety zastanowią, czy warto robić tam prenatalne.

Tak tym bardziej,ze Eliora tez u nich robiła i bez problemu wyliczyli jej ryzyko preeklamsji.

Nie wiem czemu namawiają mnie na PIGF, twierdzą ze to jest to samo badanie, tylko różni sie tym,ze ciśnienie mierzą

Eliora zaakceptuje prosze zaproszenie do przyjaciółek,wysyłam Ci :)

preg.png
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🍀🤞

Miłego dnia dziewczyny 🥰

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy

04.25 ciąża biochemiczna 💔
    27.08 🩸 29.08 CLO 3-7 dc💊
    23.09 ⏸️ 8/9 DPO Kropusiu zostań z nami 🌈❤️ 14cs
    10DPO HCG 90,4 PROG 29,300 12DPO HCG 360 + 288,9% PROG 31 14DPO HCG 922 + 146,7% 17DPO HCG 3659 +150,7% PROG 23,100
    02.10 🫧 mamy pęcherzy 8,2 mm 🥰 niestety torbiel na lewym jajniku 3 cm
    07.10 jest mały miś 🐻 1,9mm
    16.10 miś 🐻 ma 1,03 cm z ❤️
    02.11 miś 🐻 ma 2,79 cm ❤️
    12.11 Nifty Pro 🧬⏳18.11 zdrowa dziewczynka 🩷
    17.11 miś 🐻 ma 5,16cm
    20.11 prenatalne księżniczka 👑🩷 ma 6,16 cm ryzyka niskie
    07.01 Księżniczka 👸🏼 🩷 ma 259g

Lilka, Czekamy na Ciebie córeczko 😍🥰🥹

preg.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytowe dziewczyny. Kciuki i powodzenia dziś 🥰😘

Ja właśnie wróciłam z pobierania krwii. Miałam takie plany na dziś, że jak już wyrwę się z domu, to połażę po sklepach, może jakieś spodnie dla siebie upoluje. Ale dzisiejszy śnieżny armagedon skutecznie mi to obrzydził 🙈😅 zrobiłam najpotrzebniejsze zakupy do domu i wróciłam. Ale.. Zahaczyłam jeszcze o secon hand znajomej Pani. Często tam bywałam i udawało mi się jakieś perełki wyłowić. Nie wiem jakie macie podejście do takich miejsc, bo wiem że bywają różne. Ja akurat jestem z tych, które uwielbiają buszować po takich sklepach i odnaleźć coś fajnego za bezcen.
    Jak się Pani zorientowała, że szukam na dziale dziecięcym to od razu do mnie podbiegła i wyciągnęła kilka perełek. Wszystko praktycznie z metką, z fajnej bawełny.
    Nie mogłam się oprzeć, mimo że czekam z niecierpliwością na te wyniki z amnio.

A z racji, że nie wiemy jeszcze kto jest mieszkańcem mojego brzucha, to wzięłam uniwersalne beżowe rzeczy. Plus pistacjowo zielony komplecik dla 💗 A niebiesko szare dla 💙. Za wszystko zapłaciłam 21zł😅🙈

Próbuje wkleić zdjęcie 🙈
    e1c73eb732593.jpghttps://zapodaj.net/plik-fGMOH8r8Px

Powiem Wam, że wróciłam wzruszona. Bo zawsze chodziłam na takie łowy z przyjaciółkami albo koleżankami. I tak zawsze marzyłam, żeby kiedyś móc takie ciuszki kupować dla swojego dziecka 🥹🥹🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:46

EssPee, Madzigaw88, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

• Eliora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia90 wrote:
    Tak tym bardziej,ze Eliora tez u nich robiła i bez problemu wyliczyli jej ryzyko preeklamsji.

Nie wiem czemu namawiają mnie na PIGF, twierdzą ze to jest to samo badanie, tylko różni sie tym,ze ciśnienie mierzą

Eliora zaakceptuje prosze zaproszenie do przyjaciółek,wysyłam Ci :)

Przyjęłam😃
    Wenka, od Ciebie też.

preg.png

👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
    17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, ok. 67 g FHR 161
    05.01: 15+4 wg USG 16+0 - 10 cm i 130g, chłopiec?

Ciąża z toksoplazmozą.

❤️ 19/20 stycznia - aminopunkcja
    🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025

„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
    „Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
    nie pozwól nam przespać poranka.”
  • Bellamy Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć po długaśnej przerwie! Dojechała mnie praca, wyjazdy, święta, rozjazdy, różne wieści z otoczenia...Ten drugi trymestr działa na mnie zgubnie - zastrzyk energii sprawił, że rzuciłam się w najrozmaitsze obowiązki, co odchorowałam bólem podbrzusza, więzadeł itd. Już się ogarnęłam mentalnie, ale pracy i obowiązków nie ubywa, tyle że zwolniłam po prostu.

Trzymam kciuki za Was wszystkie, w szczególności za dziewczyny po amnio - podziwiam za siłę i spokój <3

Dzisiaj rano byłam na wizycie u prowadzącego - spadła mi hemoglobina, więc wjechał Obsidan, muszę się zberać do apteki, ale u nas we Wrocławiu taka zima, że strach się z domu ruszyć. Z maleństwem wszystko w porządku. @Megipta możesz mi proszę dopisać prenatalne na 22 stycznia, 17:30?

Ruchy już ładnie czuję, w minioną niedzielę również tatuś poczuł pierwsze dwa kopniaczki. Wzruszający, przekochany moment! Znaleźliśmy wózek marzenie - Anex IQ - super lekki, gondola składa się na płasko i na pół, dla mnie to były priorytety, bo będę dużo przemieszczać się sama po mieście i okolicach samochodem. Z ciuszkami i resztą wyprawki podobnie jak część z Was czekam jeszcze na spokojnie do kwietnia.

Czy korzystacie z opieki fizjoterapeuty uroginekologicznego? Na co zwrócić uwagę przy umawianiu się? Muszę się umówić, bo jednak po dwóch cesarce i operacji jajnika, mimo 13 lat od ostatniego zabiegu, nie pozostały one bez wpływu i strasznie mi ten brzuch dokucza. A ja w planach miałam mnóstwo pracy w ogrodzie początkiem roku, i nie chciałabym tego odpuścić...

EssPee, Megipta, Kaśq00, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:
    Wizytowe dziewczyny. Kciuki i powodzenia dziś 🥰😘

Ja właśnie wróciłam z pobierania krwii. Miałam takie plany na dziś, że jak już wyrwę się z domu, to połażę po sklepach, może jakieś spodnie dla siebie upoluje. Ale dzisiejszy śnieżny armagedon skutecznie mi to obrzydził 🙈😅 zrobiłam najpotrzebniejsze zakupy do domu i wróciłam. Ale.. Zahaczyłam jeszcze o secon hand znajomej Pani. Często tam bywałam i udawało mi się jakieś perełki wyłowić. Nie wiem jakie macie podejście do takich miejsc, bo wiem że bywają różne. Ja akurat jestem z tych, które uwielbiają buszować po takich sklepach i odnaleźć coś fajnego za bezcen.
    Jak się Pani zorientowała, że szukam na dziale dziecięcym to od razu do mnie podbiegła i wyciągnęła kilka perełek. Wszystko praktycznie z metką, z fajnej bawełny.
    Nie mogłam się oprzeć, mimo że czekam z niecierpliwością na te wyniki z amnio.

A z racji, że nie wiemy jeszcze kto jest mieszkańcem mojego brzucha, to wzięłam uniwersalne beżowe rzeczy. Plus pistacjowo zielony komplecik dla 💗 A niebiesko szare dla 💙.

Próbuje wkleić zdjęcie 🙈
    https://zapodaj.net/plik-jI9xLmmdlH

Powiem Wam, że wróciłam wzruszona. Bo zawsze chodziłam na takie łowy z przyjaciółkami albo koleżankami. I tak zawsze marzyłam, żeby kiedyś móc takie ciuszki kupować dla swojego dziecka 🥹🥹🥹

Ja uwielbiam lumpeksy, z mamą chodziłam często, teraz samej mi się nie chce, ale i tak chodzę czasami. Mama zawsze umiała wyłowić coś super, dla mnie czy dla starszej…

Kaśq00 lubi tę wiadomość

preg.png

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65

Ciąża z toksoplazmozą.

• EssPee Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W najbliższych dniach sporo wizyt i już się zaczyna pasmo badań połówkowych, oby były z nich same super wieści 💗💗

Kciuki za dzisiejsze wizyty 🍀

Bellamy lubi tę wiadomość

preg.png
  • Domcia90 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Przyjęłam😃
    Wenka, od Ciebie też.

Wysłałam 😃

preg.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Ja uwielbiam lumpeksy, z mamą chodziłam często, teraz samej mi się nie chce, ale i tak chodzę czasami. Mama zawsze umiała wyłowić coś super, dla mnie czy dla starszej…

Niektórzy się śmieją, że do tego trzeba mieć dar. Twoja mama widocznie taki miała 🥰

P. S. Jak to robicie, że wklejając link z zapodaj, wyskakuje Wam zdjęcie i normalnie je widać?

• Domcia90 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie załatwiłam. Mówiła, ze za to badanie trzeba płacić i zawsze tak było

Dziewczyny macie program,zeby on mi to przeliczył?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:24

preg.png
  • Domcia90 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9d6f7f40163b7.jpghttps://zapodaj.net/plik-fHNl0J9V6h

Nie wiem czy dobrze wyliczyło mi ta preeklamsje?

preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:
    Niektórzy się śmieją, że do tego trzeba mieć dar. Twoja mama widocznie taki miała 🥰

P. S. Jak to robicie, że wklejając link z zapodaj, wyskakuje Wam zdjęcie i normalnie je widać?

Kopiuję Bb z pełnym linkiem

Kaśq00 lubi tę wiadomość

preg.png

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65

Ciąża z toksoplazmozą.

• Salea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do jakiegoś sieciówkowego lumpeksu i tam kupiłam 2/3 ciuchów dla pierwszego syna a teraz zaczełam dla bobasa. Miałam opór iśc pierwszy raz, jakoś nie czułam że to dla mnie, ale jak udało mi sie kupić fajne ciuchy z metką dla synka to przepadłam. Mozna znależć Nexta, Primarka, Zarę i marki niemieckie, np Hema której ubranka lubię. Tam jest nieco drożej niz w tradycyjnych ciucholandach, bo za sztukę koło 9zł ale i tak sie opłaca. No i do mnie przemawia bardzo, że widzę jak zachowa się ciuszek po wielu praniach, czy blaknie i rozciaga się. Kupuję rozmiary na zaś, nawet na za rok jak cos bardzo mi sie podoba.

Kaśq00, NoraBlue lubią tę wiadomość

• świtezianka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia90 wrote:
    Zdradziłam męża, ale mi głupio 😔
    Patrzcie na to!!!! Jakie baloniki 🥰

d368b6dfeb71c.jpghttps://zapodaj.net/plik-ZkybL3wU2h

Ej ja też tak miałam za pierwszym razem (w pierwszej ciąży) i byłam nastawiona, że też będę musiała specjalnie kliknąć, chciałam to zrobić tak ładnie ceremonialne z mężem, a tym razem dostałam link do zaszyfrowanego pliku i kliknęłam w niego, a pierwsze, co wyłapał mój wzrok to słowo „żeńska” 😂
    Gratulacje!!!

7.10.2024: Na świat przyszedł mój ukochany synek 🩵

17.10.2025: ⏸️ - totalna niespodzianka 🙈

4.11.25: śliczne maleństwo z bijącym serduszkiem ❤️
    25.11.25: 3 cm skaczącego bobaska
    8.12.25: wynik NIFTY: zdrowa dziewczynka 🥹🩷

age.png

preg.png
‹‹ 508 509 510 511 512
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ