Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
Odpowiedz

🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026

Oceń ten wątek:
  • NoraBlue Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Megi bardzo mi przykro z powodu twojej trudnej sytuacji, zdaję sobie sprawę, że kolejne komplikacje po prostu niczego nie ułatwiają i mam nadzieję, ze znajdziesz rozwiązanie i szybko ci dadzą zwolnienie prywatnie czy jakkolwiek!

@Kaśq ale super zamówienie <3

Ja wam się mogę pochwalić tylko moim zestawem pieluszek, otulaczy i dwóch kocyków - kupione na vinted albo na promkach :D mam tego trochę więcej, ale jakaś biała tetra to nie będę pokazywać haha i tak skromny na razie stosik i nie mam żadnych ubranek

Whats-App-Image-2026-02-17-at-13-32-57.jpg

*Julia*, Kaśq00, PandaMała, ZiarnoCzasu, GąskaBalbinka, annikana, racuszek, Owieczkaaa, Paula9463, Bellamy, Ann35 lubią tę wiadomość

06.25 💔
    18.10.25 ⏸️🌈

29.10 1mm zarodka i pęcherzyk ciążowy 🥰
    6.11 0,6cm z 🩷
    13.11 (7+3) 1,11cm 🩷 FHR 159
    19.11 (8+2) 1,76 cm 🩷 FHR 168
    1.12 (10+0) 3,36 cm 🩷 FHR 164 ruszający się płodzik
    8.12 NIFTY niskie ryzyka DZIEWCZYNKA 🩷
    18.12 (12+3) prenatalne USG idealne CRL 6,39 cm 🩷 FHR 158
    29.12 (14+0) CRL 7,94 cm 🩷 FHR 163
    12.01 (16+0) 144g 🩷
    30.01 (18+4) 266g 🩷

preg.png
  • *Julia* Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoraBlue wrote:
    @Megi bardzo mi przykro z powodu twojej trudnej sytuacji, zdaję sobie sprawę, że kolejne komplikacje po prostu niczego nie ułatwiają i mam nadzieję, ze znajdziesz rozwiązanie i szybko ci dadzą zwolnienie prywatnie czy jakkolwiek!

@Kaśq ale super zamówienie <3

Ja wam się mogę pochwalić tylko moim zestawem pieluszek, otulaczy i dwóch kocyków - kupione na vinted albo na promkach :D mam tego trochę więcej, ale jakaś biała tetra to nie będę pokazywać haha i tak skromny na razie stosik i nie mam żadnych ubranek

Whats-App-Image-2026-02-17-at-13-32-57.jpg

Cudne wybory!!! Piękne kocyki! Skąd pieluszki? Widać mieciutkie i ładne wzory

NoraBlue lubi tę wiadomość

25.09 ⏸️ 🌈
    12 dpo hcg 345
    15 dpo hcg 1045
    23 dpo hcg 17808
    16.10 🩷🥹
    24.11 🧬 🩵 zdrowy chłopiec 🤞
    27.01 450g szczęścia 🥰

preg.png
  • NoraBlue Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Julia* wrote:
    Cudne wybory!!! Piękne kocyki! Skąd pieluszki? Widać mieciutkie i ładne wzory

Dzięki <3 Little Dutch i Liewood głównie, ALE na promkach dużych lub vinted, bo 100% ceny to powaliło ich :D

*Julia* lubi tę wiadomość

06.25 💔
    18.10.25 ⏸️🌈

29.10 1mm zarodka i pęcherzyk ciążowy 🥰
    6.11 0,6cm z 🩷
    13.11 (7+3) 1,11cm 🩷 FHR 159
    19.11 (8+2) 1,76 cm 🩷 FHR 168
    1.12 (10+0) 3,36 cm 🩷 FHR 164 ruszający się płodzik
    8.12 NIFTY niskie ryzyka DZIEWCZYNKA 🩷
    18.12 (12+3) prenatalne USG idealne CRL 6,39 cm 🩷 FHR 158
    29.12 (14+0) CRL 7,94 cm 🩷 FHR 163
    12.01 (16+0) 144g 🩷
    30.01 (18+4) 266g 🩷

preg.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racuszek wrote:
    Mam 90% tego co wstawiłaś w koszyku 😂 no to też zamawiam :D

To zapowiadają nam się ubraniowe bliźniaczki 🤭 🥰
    Na prawdę bardzo zadowolona jestem. Nie powiem, bo są gorsze rzeczy, jak np bluza z Muminkiem albo ta w serduszka. Ale nie na tyle, żeby za te pieniądze to zwracać.
    Legginsy wszystkie mega fajne. No i bodziaki prążkowane są na prawdę z fajnej bawełny.

Annikana, myślę, że będziesz zadowolona 🙂

Julia, Kociara zatem czekamy na fotki Waszych łupów 😁 😁

Nora, czy tam jest masełkowy kocyk? Przecież teraz to mi się ten kolor tylko z Tobą kojarzy 🤭 😁

P. S. Mariola, bardzo mi się spodobał Twój wózek! Czarny ale mega gustowny 🥰

NoraBlue, annikana, racuszek lubią tę wiadomość

• ZiarnoCzasu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 Nie było mnie przez weekend, byliśmy ze znajomymi pod Zakopanem, pogoda dopisała, robiliśmy 30. urodziny trzech koleżanek i było naprawdę fajnie, dużo zabawy i super atmosfera.
    Dzisiaj skończyło mi się L4 po dwóch i pół tygodniach i przypomniałam sobie, że w tym czasie nie umówiłam się do Luxmedu. Wizyta u ginekologa dopiero za tydzień, więc dzisiaj trochę się nakręciłam, bo nie udało mi się zdobyć L4 przez teleporadę ani przez stronę internetową, gdzie chciałam je wykupić z domu 😅 Na szczęście udało się w końcu umówić wizytę u ginekologa w Luxmedzie i wypisał mi L4 bez problemu.
    Jeśli jesteście już na L4 trochę czasu, później może być problem zdobyć je przez teleporadę.

Kaśq00, GąskaBalbinka, Paula9463 lubią tę wiadomość

Nasza droga ✨
    10.09 – punkcja: 5 komórek 🥚
    Powstały 3 blastocysty: 5BA, ❄️4AA, ❄️4AB
    15.09 – nasz pierwszy transfer (5BA) 🌱
    20.09 (5 dpt) – pozytywny test ciążowy ⏸️, beta 12
    23.09 (8 dpt) – beta 45
    08.10 (23 dpt) – beta 5585
    13.10 – zobaczyliśmy bijące serduszko 💓
    28.10 – nasze maleństwo mierzy już 2 cm
    30.10 – koniec zastrzyków 💉 75 za mną!
    08.11 - 3,12 cm
    14.11 – wyniki Nifty Pro prawidłowe 🧬🥨
    25.11 - badania prenetalne za nami! 6.8 cm zdrowego Małego Człowieka 👶

Czekamy na nasz cud 🩵

preg.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Kaśq a co bierzesz teraz? (Jakie żelazo?) Mi ani sorbifer ani tardyferon nie siadł, zaparcia okropne były a problemy po nich (poprzednia ciąża) mam do dzisiaj.

Nadrobiłam dopiero dziś wiadomości i odpisuje z opóźnieniem.
    Ja biorę na chwilę obecną dwa - rano shota z Feroplexu. A popołudniu tabletkę Actiferol Fe Forte (chociaż to suplement A nie lek). Na prawdę jest ok po nich. Ale widziałam, że Nora pisała, że dla niej Thardyferon jest ok. Więc chyba na prawdę wszystko zależy od organizmu.

Racuszku, widziałam że wczoraj pisałaś o łóżeczku z opuszczanym bokiem. Masz coś konkretnego na oku?? Zależy Ci też żeby to była dostawka czy raczej na samym opuszczany boku?

Ziarno, ale super weekend mieliście 🥰

ZiarnoCzasu lubi tę wiadomość

• GąskaBalbinka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:
    A ja nieładnie zmienię na chwilkę temat.. Przyszło mi zamówienie z Sinsaya i chciałam się pochwalić 🫣 myślałam, że coś oddam, bo jakość będzie kiepska. Ale chyba zostaje wszystko.

Czy zwariowałam?? Być może 🙈

cd4637e8b147c.jpghttps://zapodaj.net/plik-1dBygiRa55

Kaśq00, poszalałaś, ale piękne są te ubranka 😍 a ten różowy sweterek cuuudo 🥰

Ogólnie wszystkie kusicie i szalejecie z ubrankami. Póki co ja sie trochę wstrzymuje z ich zakupem, ale jak w takim tempie będziecie pokazywać swoje "perelki", to i ja w końcu ulegnę 😊 póki co dzisiaj zamówiłam poduszkę ciazowa Puki, bo już coraz gorzej mi się śpi.

Megi, trzymaj się, myślami jesteśmy z Tobą 😊

Kaśq00 lubi tę wiadomość

• ZiarnoCzasu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:
    Nadrobiłam dopiero dziś wiadomości i odpisuje z opóźnieniem.
    Ja biorę na chwilę obecną dwa - rano shota z Feroplexu. A popołudniu tabletkę Actiferol Fe Forte (chociaż to suplement A nie lek). Na prawdę jest ok po nich. Ale widziałam, że Nora pisała, że dla niej Thardyferon jest ok. Więc chyba na prawdę wszystko zależy od organizmu.

Racuszku, widziałam że wczoraj pisałaś o łóżeczku z opuszczanym bokiem. Masz coś konkretnego na oku?? Zależy Ci też żeby to była dostawka czy raczej na samym opuszczany boku?

Ziarno, ale super weekend mieliście 🥰

Jeżeli chodzi o żelazo, to ja przez jakiś czas brałam syrop Tardysol i szczerze mówiąc, nie polecam go nikomu. Jeśli ktoś będzie chciał Wam go przepisać, lepiej sobie odpuścić, jest obrzydliwy. Teraz biorę Sorbifer w tabletkach, jest znośnie, chociaż czasem też trochę odczuwam problemy żołądkowe.

Nasza droga ✨
    23.09 (8 dpt) – beta 45
    08.11 - 3,12 cm

Czekamy na nasz cud 🩵

preg.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZiarnoCzasu wrote:
    Cześć dziewczyny 😊 Nie było mnie przez weekend, byliśmy ze znajomymi pod Zakopanem, pogoda dopisała, robiliśmy 30. urodziny trzech koleżanek i było naprawdę fajnie, dużo zabawy i super atmosfera.
    Dzisiaj skończyło mi się L4 po dwóch i pół tygodniach i przypomniałam sobie, że w tym czasie nie umówiłam się do Luxmedu. Wizyta u ginekologa dopiero za tydzień, więc dzisiaj trochę się nakręciłam, bo nie udało mi się zdobyć L4 przez teleporadę ani przez stronę internetową, gdzie chciałam je wykupić z domu 😅 Na szczęście udało się w końcu umówić wizytę u ginekologa w Luxmedzie i wypisał mi L4 bez problemu.
    Jeśli jesteście już na L4 trochę czasu, później może być problem zdobyć je przez teleporadę.

eee ja załatwiam na czacie w lux med, z tym że zwykle na jakąś konkretną dolegliwość internistyczną (zasadniczo to taka na którą cierpię i która jest faktycznym powodem takiego zwolnienia). Chcesz mi powiedzieć że sprawdzają w systemie że jesteś na zwolnieniu i nie chcą wypisać? No a jakbys miała dajmy na to grypę typu A to, co tez nie wypisze... no bez przesady.

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 💙 czekamy na synka

preg.png
  • ZiarnoCzasu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    eee ja załatwiam na czacie w lux med, z tym że zwykle na jakąś konkretną dolegliwość internistyczną (zasadniczo to taka na którą cierpię i która jest faktycznym powodem takiego zwolnienia). Chcesz mi powiedzieć że sprawdzają w systemie że jesteś na zwolnieniu i nie chcą wypisać? No a jakbys miała dajmy na to grypę typu A to, co tez nie wypisze... no bez przesady.

Nie wiem dokładnie, z czego wynikł problem, ale nie dostałam L4 przez teleporadę w Luxmedzie, bo po dłuższym czasie na zwolnieniu lekarz stacjonarny powinien ocenić, czy nadal mi się należy. Byłam na L4 2,5 tygodnia, a próbowałam też wykupić zwolnienie online i tam też dostałam odmowę, z uzasadnieniem, że przebywam długotrwale na L4.

Nasza droga ✨
    23.09 (8 dpt) – beta 45
    08.11 - 3,12 cm

Czekamy na nasz cud 🩵

preg.png
  • racuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:
    Dostawki nie chce, od razu duże łóżeczko. Jeszcze się zastanawiam, czy brać opcję z szuflada na dole, jak przy starszej, czy właśnie z opuszczanym bokiem i najwyżej pod spód damy jakieś pojemniki płaskie z Ikei.
    Szukam jak najprostszego mebla i biorę pod uwagę ten model:
    klik

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:06

Kaśq00 lubi tę wiadomość

👧🏼 nr 1 - 2020
    👶🏼 nr 2 - in progress, 06.2026

09.12 - I prenatalne - 160g ✅
    03.02 - II prenatalne - 350g ✅
    02.03 - ⏳

preg.png
  • annikana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtrącę się: krzywa w normie! 🥳

Chociaż w pierwszej sekundzie się przeraziłam, bo znalazłam jakieś normy dziwne 😅 mam wyniki 88 (mój niechlubny rekord); 164 i 94.

Kaśq00, racuszek, *Julia*, Kociara20996, NoraBlue, Aquafaba, Ann35, Bellamy, Paula9463, Owieczkaaa, GąskaBalbinka, Wenka lubią tę wiadomość

marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
    luty 2024 - 18 tc H. 💔
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵

cudnie nam, chcemy więcej 🥹

19.09 - 10 dpo - ⏸️
    beta: 20.09 - 89,7; 22.09 - 222,9; 24.09 - 483,2
    10.10 - 0,57 cm bobusiątka z ❤️
    31.10 - 3,13 cm 🍒
    SANCO - wyniki prawidłowe, dziewczynka 🩷
    20.11 - 6,4 cm Maluszka 🧸
    8.01 - USG połówkowe - 268g Wisienki ❤️
    30.01 - 583g 🌸

preg.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racuszek wrote:
    Dostawki nie chce, od razu duże łóżeczko. Jeszcze się zastanawiam, czy brać opcję z szuflada na dole, jak przy starszej, czy właśnie z opuszczanym bokiem i najwyżej pod spód damy jakieś pojemniki płaskie z Ikei.
    klik
    Pytam bo sama teraz szukam łóżeczka i byłam ciekawa czy masz coś na oku 🙂 Ale fajne, klasyczne łóżeczko.
    Ja właśnie chciałabym takie duże, drewniane ale z możliwością odstawienia do łóżka. Więc opuszczany/odpinany bok na wagę złota. Byłam zakochana w Waldin 7w1, ale po ostatniej rozmowie z Panią w sklepie skreśliłam go z listy.
    A jak Ci się sprawdziła opcja szuflady przy córce? Mam jedno łóżeczko na oku, które spełnia wszystkie moje kryteria i właśnie można do niego dokupić dolną szufladę z mechanizmem kołyski 🥰

Edit. Annikana świetne wieści! 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:35

annikana lubi tę wiadomość

• annikana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racuszek wrote:
    klik
    Mamy z tej firmy nasze łóżeczko i polecam, fajnie wykonane.

Kaśq00, racuszek lubią tę wiadomość

marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
    luty 2024 - 18 tc H. 💔
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵

cudnie nam, chcemy więcej 🥹

19.09 - 10 dpo - ⏸️
    beta: 20.09 - 89,7; 22.09 - 222,9; 24.09 - 483,2
    10.10 - 0,57 cm bobusiątka z ❤️
    31.10 - 3,13 cm 🍒
    SANCO - wyniki prawidłowe, dziewczynka 🩷
    20.11 - 6,4 cm Maluszka 🧸
    8.01 - USG połówkowe - 268g Wisienki ❤️
    30.01 - 583g 🌸

preg.png
  • ZiarnoCzasu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:
    Pytam bo sama teraz szukam łóżeczka i byłam ciekawa czy masz coś na oku 🙂 Ale fajne, klasyczne łóżeczko.
    Ja właśnie chciałabym takie duże, drewniane ale z możliwością odstawienia do łóżka. Więc opuszczany/odpinany bok na wagę złota. Byłam zakochana w Waldin 7w1, ale po ostatniej rozmowie z Panią w sklepie skreśliłam go z listy.
    A jak Ci się sprawdziła opcja szuflady przy córce? Mam jedno łóżeczko na oku, które spełnia wszystkie moje kryteria i właśnie można do niego dokupić dolną szufladę z mechanizmem kołyski 🥰

Dlaczego skreśliłaś je z listy po rozmowie?

Nasza droga ✨
    23.09 (8 dpt) – beta 45
    08.11 - 3,12 cm

Czekamy na nasz cud 🩵

preg.png
  • Bellamy Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariola - przepraszam!!! Na usprawiedliwienie napiszę, że moja dobra koleżanka to Marlena, i tak samo z niej jasna dusza jak Ty, więc mi się już któryś raz pomyliło imię - wybacz 🌸 muszę się wybrać do pepco! Dzięki 🤩

Megi - wyrazy współczucia, trzymam kciuki i za wasze zdrówko i za pomyślne ułożenie się spraw związanych z L4.

Odwołanie wizyty dopadło i mnie. Dostalama sms z Luxmedu, że moja marcowa wizyta została odwołana. W pierwszej chwili miałam takie: która? 😜 Pobranie? Gin? Położna? No oczywiście że gin… jakby na ironię losu, kiedy dostałam powiadomienie wracałam od fizjo-uro. Mocno zalecała rozważenie zwolnienia - moje bóle w mostku, żebrach, zgagi i napięcia przełyku spowodowane są przez to że większość dnia spędzam na siedząco za biurkiem. I to była ta kropla, dzięki której stwierdziłam dobra, czas najwyższy. Stresów co nie miara, reorganizacja, ja po nocach nie sypiam - dość. No i pyk. Wizyta odwołana. I tutaj plot twist - wchodzę na luxmed a tam najbliższa wizyta na koniec marca albo na następny tydzień. W szoku będą w pracy, ale w sumie trochę pstryczek w nos, bo polegają na mnie na maksa do dzisiaj, gdzie ich uświadamiam że mogę zniknąć z tygodnia na tydzień. No to zniknę 🤞umówiłam się na następny tydzień. I wiecie co? Ulżyło mi. Serio jestem już zmęczona i czuję się zwyczajnie wykorzystywana - wszystko do mnie pchają “zanim pójdziesz na macierzyński”. Oczywiście mam trochę wyrzut sumienia, ale z drugiej strony i tak dużo czasu pracowałam. Teraz się wyśpię, odpocznę i będę w spokoju czekać na wiosnę 🌷

Kaśq00, ZiarnoCzasu, Paula9463, Owieczkaaa, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZiarnoCzasu wrote:
    Dlaczego skreśliłaś je z listy po rozmowie?
    Bo nie wiem czemu ja się zafiksowałam, że to będzie dostawka na dłużej. Pani uświadomiła mnie, że dostawkę można zrobić tylko z tej mniejszej części,która wystarcza na pierwsze 2-3 miesiące. Poza tym dopytałam o materac, bo gdzieś mignęło mi, że nie do końca każdemu odpowiada ten z łóżeczka i Pani właśnie mówiła, że bardzo często rodzice dokupują inny materac właśnie do mniejszej, a potem do większej części.
    Nadal jestem oczarowana jego wyglądem i kolorem oliwkowym 🥰 ale doszłam do wniosku, że jednak nie tego szukam.

ZiarnoCzasu lubi tę wiadomość

• racuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:

Szczerze, to w szufladzie była pościel, której córka zaczęła używać jak miała 2-2.5 roku dopiero. Wcześniej spała w śpiworkach. Dlatego tym razem pościeli nie kupuję i w ewentualnej szufladzie trzymałabym zapasy pampersów i jakieś ciuszki na później :D

Kaśq00 lubi tę wiadomość

👧🏼 nr 1 - 2020
    👶🏼 nr 2 - in progress, 06.2026

09.12 - I prenatalne - 160g ✅
    03.02 - II prenatalne - 350g ✅
    02.03 - ⏳

preg.png
  • ZiarnoCzasu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellamy wrote:
    Mariola - przepraszam!!! Na usprawiedliwienie napiszę, że moja dobra koleżanka to Marlena, i tak samo z niej jasna dusza jak Ty, więc mi się już któryś raz pomyliło imię - wybacz 🌸 muszę się wybrać do pepco! Dzięki 🤩

Megi - wyrazy współczucia, trzymam kciuki i za wasze zdrówko i za pomyślne ułożenie się spraw związanych z L4.

Odwołanie wizyty dopadło i mnie. Dostalama sms z Luxmedu, że moja marcowa wizyta została odwołana. W pierwszej chwili miałam takie: która? 😜 Pobranie? Gin? Położna? No oczywiście że gin… jakby na ironię losu, kiedy dostałam powiadomienie wracałam od fizjo-uro. Mocno zalecała rozważenie zwolnienia - moje bóle w mostku, żebrach, zgagi i napięcia przełyku spowodowane są przez to że większość dnia spędzam na siedząco za biurkiem. I to była ta kropla, dzięki której stwierdziłam dobra, czas najwyższy. Stresów co nie miara, reorganizacja, ja po nocach nie sypiam - dość. No i pyk. Wizyta odwołana. I tutaj plot twist - wchodzę na luxmed a tam najbliższa wizyta na koniec marca albo na następny tydzień. W szoku będą w pracy, ale w sumie trochę pstryczek w nos, bo polegają na mnie na maksa do dzisiaj, gdzie ich uświadamiam że mogę zniknąć z tygodnia na tydzień. No to zniknę 🤞umówiłam się na następny tydzień. I wiecie co? Ulżyło mi. Serio jestem już zmęczona i czuję się zwyczajnie wykorzystywana - wszystko do mnie pchają “zanim pójdziesz na macierzyński”. Oczywiście mam trochę wyrzut sumienia, ale z drugiej strony i tak dużo czasu pracowałam. Teraz się wyśpię, odpocznę i będę w spokoju czekać na wiosnę 🌷

Ja w sumie z dnia na dzień poszłam na L4 po tej stłuczce samochodow3j. Myślałam, że może jeszcze wrócę, ale doszłam do wniosku, że chyba naprawdę muszę odpocząć.
    Podejście w pracy też mnie zniechęciło, ciągle było „jeszcze przed macierzyńskim możesz coś zrobić”. Jestem ostatnio strasznie zmęczona i po prostu nie mam siły wracać. Nie chce mi się.

Paula9463, Kaśq00, Mariola1985, Bellamy, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

Nasza droga ✨
    23.09 (8 dpt) – beta 45
    08.11 - 3,12 cm

Czekamy na nasz cud 🩵

preg.png
  • Paula9463 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi zrob tak żebyś miala te l4 I hyla spokojna, my pisałyśmy Ci tylko możliwości, ty musisz sprawdzic jak u ciebie z nimi i żebyś stratna nie byla

ZiarnoCzasu ten lekarz który Ci prowadzi ciaze na lux med wystawi ci na teleporadzie, ja nie mialam od wizyty do wizyty tylko roznie i po prostu umawiałam teleporade z nim na końcu l4 I bez problemu ☺️

annikana ja jeszcze nie mam wynikow ale czasem moge miec 😂 drudzy od diety sie nie umiera 😂

Bellamy no jak ja nie lubie takiego ,,zanim pójdziesz na macierzyński,, ,,odpoczniesz sobie,, no chyba chorzy na głowę ludzie tak mówią i mysla...

ZiarnoCzasu no kur a oni co beda robic do twojego macierzyńskiego? ze ty masz jeszcze cos zrobic... no kurde !

sprawdzam co jakiś czas te wyniki ale nie ma 🙈 dopiero w realizacji wpadły po 17 wiec beda pozno 🤦‍♀️

Bellamy lubi tę wiadomość

29.09.25 31dc test na tak
    02.10.25. 34dc beta 846
    11.10.25 43dc beta 12758 progesteron 22
    17.10 pęcherzyk w macicy z pęcherzykiem żółtkowym bez zarodka, według lekarza 5tc
    20.10 beta 31396
    21.10 beta 31378
    23.10 ❤️ 0.84
    7.11 ❤️2.80
    27.11 🩷 prenatalne
    1.12 niskie ryzyka 🥰
    05.12 wizyta🩷
    2.01 wizyta 🩷
    5.02 prenatalne 9:00
    6.02 wizyta 8:50

Om 6.06.2026

2024👶grudniowyG 38+2 3930g 55cm
    2023 💔 (10tc syn Michaś)👼 trisomia chromosonu 9
    2021👶 listopadowy K 38+5 4130g 55cm
    2018💒 czerwiec
    2016💔(6tc)
    2012👩‍❤️‍👨

Insulinoopornosc
    age.png

preg.png
‹‹ 651 652 653 654 655
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ