Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
Odpowiedz

🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026

Oceń ten wątek:
  • Salea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariola1985 wrote:
    Ajka to zależy głównie od charakteru tego starszego rodzeństwa. 😉
    Gdy podjęliśmy z mężem decyzję o staraniach zaczęliśmy z młodzieżą rozmawiać. I tu jest kwestia tego charakteru...syn ucieszył się bardzo, a córka poczuła ukłucie zazdrości i trzeba bylo z nia rozmawiać wiecej, zeby wiedziala, ze moze zawsze na mnie liczyć i ze wymagam od niej samodzielności ze względu na jej wiek i dla jej dobra, a nie dlatego, ze myślimy o potomstwie (wbrew pozorom ona jest bardziej zaradna od mojego syna, tylko mega wrażliwa).
    I poki co jesteśmy na etapie, ze oboje się bardzo cieszą i oboje doczekać się nie moga.

W praktyce to wygląda tez tak, ze corka mieszka juz sama, pracuje i się uczy i na tym końcu świata ze mna nie byloby jej dobrze. A syn wraca tylko na weekendy jak zjeżdża z delegacji, wiec ich swiat codzienny nie przewróci się do gory nogami. 😉
    Przyznaj się, jak często słyszysz że jesteś ich siostrą? 😀W życiu bym nie powiedziała że jesteś mamą dorosłych dzieciaków.
    Z perspektywy mamy dwulatka mówię: ale Ci fajnie! Ja się ciągle zastanawiam co będzie miało wpływ na wychowanie moich dzieci, jak moje własne zachowania na nie wpłyną, czy dobrze coś robię, Ty już to wiesz 🙂

Blackcurrant lubi tę wiadomość

• Eliora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż miał dziś rozmowę o pracę w starej firmie w której pracował 4 lata. Ta rozmowa była komiczna. On pierwsze jak zobaczył ogłoszenie że do menadżera zadzwonił ten mu kazał cv wysłać by było w dokumentach, ta go umówiła na normalny screening.
    Pytania hity: co pan wie o firmie, czy pracował pan kiedyś w podobnym o podobnym profilu.

Mówi do 2 tyg damy znać, on od 2 marca do pracy chętny. Damy znać na rozmowę z tym menadżerem.
    Mówię dzwoń do tego, a on mówi że on walczy tylko by więcej kasy dostał niż w ogłoszeniu bo na to zasługuje bo zna platformę itp, pon/wtorek da znać bo nie może kogoś z zarządu złapać bo jest w rozjazdach i się umówią na podpisanie papierów i na 2 marca do pracy.
    A ta robi se chyba jakąś samowolę. Nie obrażając HR rekruterów, ale patrząc co się dzieje to oni są rakiem systemu, i tu to widać od wewnątrz.

Wiadomo dalej ma z tyłu głowy a co jak nie, ale mówię po co by ci dziś tak gadał. Zwłaszcza że wczoraj mu pisał sms jaka kasa by go satysfakcjonowała.
    To by ci powiedział czekaj na kontakt z HR.
    Zwłaszcza że zwolnili jakiegoś develpera to dwóch musi szukać a męża ma od już i wskakuje i robi bez szkolenia.

preg.png

👩 31 (PCOS, IO) 👨 37 🌼 Córka – 4
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
    17.12 prenatalne: 12+6 – 6,5 cm, 67 g
    05.01: 15+4 - 10 cm i 130g
    26.01: 18+4 - 250g chłopaka
    11.02 prenatalne: 20+6 - 420g
    23.02: ⌛️
    🤍 III prenatalne USG: 08.04.2026
  • Eliora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ciąży się zaczęłam cieszyc dopiero po aminopunkcji tzn po wynikach…
    Zniosłam fotelik i wózek ze strychu by poprać materiał…

preg.png

🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65

• annikana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo za uporanie się (chociaż częściowe) z ubrankami! Ja mam tak, że najgorzej zacząć, ale potem już jakoś idzie :)
    Też mam ogrom ciuchów, no ale część po starszakach, część kupiłam, coś tam dostałam. Wiem, że mam za dużo, ale… :)

Ja ciągle używam Lovela, proszku albo płynu, zależy co tam kupię. Do płukania używam od dłuższego już czasu… octu. Zarówno dla nas, jak i dla dzieci. Dziecięce rzeczy wrzucam na płukanie podwójne. Bobini mi za bardzo pachnie. Piorę wszystko dziecięce w 60 stopniach. Wychodzę z założenia, że jak coś nie przeżyje tej temperatury, to nie jest mnie warte 😅

No i melduję się po wizycie. 932g już zdecydowanie nie-Maluszka 🥹 USG trwało może 5 minut, w tym czasie Wisienka na początku spała pupa w dół i ssała kciuka. Chyba się wkurzyła szturchaniem lekarza bo zaczęła się wiercić jak oszalała o zmieniła pozycję najpierw na poprzeczną, a potem głową w dole. Wyglądało jakby się pukała palcami w czoło, po czym odwróciła się w plecami w stronę brzucha i tyle ją widzieliśmy 🙈
    Pomiary adekwatne do wieku i wszystko wygląda dobrze :)

Miałam dzisiaj intensywny dzień i w ramach prezentu od siebie dla siebie leżę właśnie w wannie pełnej wody z maseczką na twarzy, a owocową babeczkę popijam bezalkoholowym mojito 😀

Bellamy, Kociara20996, Blackcurrant, Owieczkaaa, NoraBlue, *Julia* lubią tę wiadomość

marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
    luty 2024 - 18 tc H. 💔
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵

cudnie nam, chcemy więcej 🥹

19.09 - 10 dpo - ⏸️
    beta: 20.09 - 89,7; 22.09 - 222,9; 24.09 - 483,2
    10.10 - 0,57 cm bobusiątka z ❤️
    31.10 - 3,13 cm 🍒
    SANCO - wyniki prawidłowe, dziewczynka 🩷
    20.11 - 6,4 cm Maluszka 🧸
    8.01 - USG połówkowe - 268g Wisienki ❤️
    30.01 - 583g 🌸
    20.02 - 932g 🍒

🔜 26.03 badania III trymestru

preg.png
  • Bellamy Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj szalony, ostatni, samotny dzień w biurze. Spakowałam manatki i jest mi jakoś tak dziwnie. Też szkoliłam ludzi i rozdzielałam swoje zadania na kilka osób od listopada, a część projektów po prostu została odroczona, ale teraz na sam koniec i tak wszyscy są zaskoczeni że to już, więc starają się jeszcze ze mną załatwić co mogą. Czuję ulgę i smuteczek. Odeśpię i liczę na falę szczęścia i beztroski 😉

Co do skóry głowy - też mam suchą, też mogłabym nie myć przez tydzień i się nie przetłuszcza, włosy zaczęły się łamać i kołtunić, rosną jak głupie ale nie jestem zadowolona z ich kondycji.

@Mariola, moje rozstępy mają rozstępy. Nie poradzę nic, pierwsze pojawiły się jak miałam 10lat - efekt mojej choroby skórnej. W pierwszej ciąży wysyp na wewnętrznej stronie ud i na boczkach. W drugiej fioletowe szramy na brzuszku. A teraz, moje rozstępy mają rozstępy. Smaruję dwa razy dziennie, bo nie swędzi, wygładza no i bo muszę przy moich skórnych problemach. Absolutnie się z nich nie cieszę i nie toleruję, ale mam nadzieję że po ciąży zbledną i się zmniejszą, tak samo jak dotąd.

Między moimi chłopakami będzie 16 lat różnicy - na wieść o bracie zareagowali bajecznie ❤️ dbają o mnie niesamowicie, cieszą się i uczestniczą w tej ciąży. I wiecie co, mam takie poczucie że mam możliwość przygotowania ich do bycia ojcami i mężami. widzą wszystko, we wszystkim uczestniczą, troszczą się o mnie i wiem że to ich przygotuje na ich własne rodziny jeśli i kiedy przyjdzie czas.

Pytanie mam! Jak organizujecie ciuszki w szafkach i w szufladach? Tyle tego jest, że nie wiem jak to sobie poukładać. Kompletami i rozmiarami? Widziałam rozmieszczenie rodzajami odzieży, ale czuję że na to nie mam przestrzeni w szafie. Coś wam się sprawdza? Coś polecacie?

annikana, Owieczkaaa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annikana wrote:
    Brawo za uporanie się (chociaż częściowe) z ubrankami! Ja mam tak, że najgorzej zacząć, ale potem już jakoś idzie :)
    Też mam ogrom ciuchów, no ale część po starszakach, część kupiłam, coś tam dostałam. Wiem, że mam za dużo, ale… :)

Ja ciągle używam Lovela, proszku albo płynu, zależy co tam kupię. Do płukania używam od dłuższego już czasu… octu. Zarówno dla nas, jak i dla dzieci. Dziecięce rzeczy wrzucam na płukanie podwójne. Bobini mi za bardzo pachnie. Piorę wszystko dziecięce w 60 stopniach. Wychodzę z założenia, że jak coś nie przeżyje tej temperatury, to nie jest mnie warte 😅

No i melduję się po wizycie. 932g już zdecydowanie nie-Maluszka 🥹 USG trwało może 5 minut, w tym czasie Wisienka na początku spała pupa w dół i ssała kciuka. Chyba się wkurzyła szturchaniem lekarza bo zaczęła się wiercić jak oszalała o zmieniła pozycję najpierw na poprzeczną, a potem głową w dole. Wyglądało jakby się pukała palcami w czoło, po czym odwróciła się w plecami w stronę brzucha i tyle ją widzieliśmy 🙈
    Pomiary adekwatne do wieku i wszystko wygląda dobrze :)

Miałam dzisiaj intensywny dzień i w ramach prezentu od siebie dla siebie leżę właśnie w wannie pełnej wody z maseczką na twarzy, a owocową babeczkę popijam bezalkoholowym mojito 😀

Super 🥰 ale Wisienka już duża 😍

Korzystaj z kąpieli 😅 ja czekam na moment kiedy będę sobie mogła poleżeć we wrzątku w wannie 🤣

annikana lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92 👦🏼 F 2014 👦🏽 J 2016
    04.25 ciąża biochemiczna 💔
    27.08 🩸 29.08 CLO 3-7 dc💊
    23.09 ⏸️ 8/9 DPO Kropusiu zostań z nami 🌈❤️ 14cs
    10DPO HCG 90,4 PROG 29,300 12DPO HCG 360 + 288,9% PROG 31 14DPO HCG 922 + 146,7% 17DPO HCG 3659 +150,7% PROG 23,100
    02.10 🫧 mamy pęcherzy 8,2 mm 🥰 niestety torbiel na lewym jajniku 3 cm
    07.10 jest mały miś 🐻 1,9mm
    16.10 (7+4) miś 🐻 ma 1,03 cm z ❤️
    03.11 (10+1) miś 🐻 ma 2,79 cm ❤️
    12.11 Nifty Pro 🧬⏳18.11 zdrowa dziewczynka 🩷
    17.11 (12+1) miś 🐻 ma 5,16cm
    20.11 (12+4) prenatalne księżniczka 👑🩷 ma 6,16 cm ryzyka niskie
    07.01 (19+3) Księżniczka 👸🏼 🩷 ma 259g
    22.01 (21+4) Połówkowe 🩷👸🏼 ma 432g
    16.02 (25+1) Księżniczka ma 673g

Lilka, Czekamy na Ciebie córeczko 😍🥰🥹

preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odeszłam nagle, bo promieniowanie. Potem przyszłam powiedziałam im co i jak, ale no poradzili se. Tylko cały czas mam rozkminić czy będę mieć gdzie wracać…

Bellamy lubi tę wiadomość

preg.png

🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65

• Kociara20996 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellamy wrote:
    Miałam dzisiaj szalony, ostatni, samotny dzień w biurze. Spakowałam manatki i jest mi jakoś tak dziwnie. Też szkoliłam ludzi i rozdzielałam swoje zadania na kilka osób od listopada, a część projektów po prostu została odroczona, ale teraz na sam koniec i tak wszyscy są zaskoczeni że to już, więc starają się jeszcze ze mną załatwić co mogą. Czuję ulgę i smuteczek. Odeśpię i liczę na falę szczęścia i beztroski 😉

Co do skóry głowy - też mam suchą, też mogłabym nie myć przez tydzień i się nie przetłuszcza, włosy zaczęły się łamać i kołtunić, rosną jak głupie ale nie jestem zadowolona z ich kondycji.

@Mariola, moje rozstępy mają rozstępy. Nie poradzę nic, pierwsze pojawiły się jak miałam 10lat - efekt mojej choroby skórnej. W pierwszej ciąży wysyp na wewnętrznej stronie ud i na boczkach. W drugiej fioletowe szramy na brzuszku. A teraz, moje rozstępy mają rozstępy. Smaruję dwa razy dziennie, bo nie swędzi, wygładza no i bo muszę przy moich skórnych problemach. Absolutnie się z nich nie cieszę i nie toleruję, ale mam nadzieję że po ciąży zbledną i się zmniejszą, tak samo jak dotąd.

Między moimi chłopakami będzie 16 lat różnicy - na wieść o bracie zareagowali bajecznie ❤️ dbają o mnie niesamowicie, cieszą się i uczestniczą w tej ciąży. I wiecie co, mam takie poczucie że mam możliwość przygotowania ich do bycia ojcami i mężami. widzą wszystko, we wszystkim uczestniczą, troszczą się o mnie i wiem że to ich przygotuje na ich własne rodziny jeśli i kiedy przyjdzie czas.

Pytanie mam! Jak organizujecie ciuszki w szafkach i w szufladach? Tyle tego jest, że nie wiem jak to sobie poukładać. Kompletami i rozmiarami? Widziałam rozmieszczenie rodzajami odzieży, ale czuję że na to nie mam przestrzeni w szafie. Coś wam się sprawdza? Coś polecacie?

Ja mam podzielone rozmiarami i rodzajem ubioru i wszystko to w szufladach przedzielone takim przedziałkami z temu 😅

10DPO HCG 90,4 PROG 29,300 12DPO HCG 360 + 288,9% PROG 31 14DPO HCG 922 + 146,7% 17DPO HCG 3659 +150,7% PROG 23,100

preg.png
  • annikana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellamy wrote:

Ja tu pociągnę poruszony wcześniej temat, że często zastanawiam się jak to jest być mamą już tak dużych dzieci. I jak inne musi być macierzyństwo po latach. W Waszych wypowiedziach zawsze widać taką inną dojrzałość, fascynujące :)

Jeśli chodzi o segregację to u nas sprawdza sie najlepiej podział na body krótkie, body długie, spodnie, spodenki, bluzy, piżamki, no i jakieś rzeczy ekstra. Rozmiary staram się mieć raczej jednakowe w komodzie więc nie rozdzielam specjalnie na 56/62. W szufladach mam organizery te najtańsze z Ikea i wszystko się trzyma w ryzach. I dodatkowo mam wydrukowane etykietki żeby ten porządek zachować 😀

marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
    luty 2024 - 18 tc H. 💔
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵

cudnie nam, chcemy więcej 🥹

19.09 - 10 dpo - ⏸️
    beta: 20.09 - 89,7; 22.09 - 222,9; 24.09 - 483,2
    10.10 - 0,57 cm bobusiątka z ❤️
    31.10 - 3,13 cm 🍒
    SANCO - wyniki prawidłowe, dziewczynka 🩷
    20.11 - 6,4 cm Maluszka 🧸
    8.01 - USG połówkowe - 268g Wisienki ❤️
    30.01 - 583g 🌸
    20.02 - 932g 🍒

🔜 26.03 badania III trymestru

preg.png
  • Bellamy Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Mój mąż miał dziś rozmowę o pracę w starej firmie w której pracował 4 lata. Ta rozmowa była komiczna. On pierwsze jak zobaczył ogłoszenie że do menadżera zadzwonił ten mu kazał cv wysłać by było w dokumentach, ta go umówiła na normalny screening.
    Pytania hity: co pan wie o firmie, czy pracował pan kiedyś w podobnym o podobnym profilu.

Mówi do 2 tyg damy znać, on od 2 marca do pracy chętny. Damy znać na rozmowę z tym menadżerem.
    Mówię dzwoń do tego, a on mówi że on walczy tylko by więcej kasy dostał niż w ogłoszeniu bo na to zasługuje bo zna platformę itp, pon/wtorek da znać bo nie może kogoś z zarządu złapać bo jest w rozjazdach i się umówią na podpisanie papierów i na 2 marca do pracy.
    A ta robi se chyba jakąś samowolę. Nie obrażając HR rekruterów, ale patrząc co się dzieje to oni są rakiem systemu, i tu to widać od wewnątrz.

Wiadomo dalej ma z tyłu głowy a co jak nie, ale mówię po co by ci dziś tak gadał. Zwłaszcza że wczoraj mu pisał sms jaka kasa by go satysfakcjonowała.
    To by ci powiedział czekaj na kontakt z HR.
    Zwłaszcza że zwolnili jakiegoś develpera to dwóch musi szukać a męża ma od już i wskakuje i robi bez szkolenia.

Dziwna ta rozmowa, jakby w ogóle nie wiedziała z kim rozmawia. Może coś za wiodło w komunikacji między managerem a HRem?

preg.png
  • Owieczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstępnie ostatnio sprawdzałam jak uporządkować komodę i przestrzeń w niej, więc sobie roboczo powsadzałam ubrania i wygląda to mniej więcej tak 🤣:
    https://zapodaj.net/plik-WrBfZvaSn5
    https://zapodaj.net/plik-IOffeV7Qlr

Przyjechaliśmy dzisiaj do mojej mamy, ta wpadła w szał zakupowy i kupiła dla młodego już nawet bluzę na r.92 🤣🤣 nawet to urocze ☺️🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:23

annikana, NoraBlue lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️30 🙋‍♂️30

1cs - 09.24 biochem?
    5cs - 12.24 ⏸️, 💔 6 tydzień
    12cs - 24.09 ⏸️
    9.10 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    13.10 0.29cm🍀
    27.10 1.98cm 💗
    10.11 3.42cm FHR 174 💗
    13.11 NIFTy Pro, 18.11 - zdrowy chłopczyk 🩵
    24.11 I prenatalne, 6.59 cm 🩵
    15.12 140g 🩵
    15.01 połówkowe 340g 🩵
    20.02 806g 🩵
    preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellamy wrote:
    Dziwna ta rozmowa, jakby w ogóle nie wiedziała z kim rozmawia. Może coś za wiodło w komunikacji między managerem a HRem?

Tak to wyglądało, jakby ona w ogóle do managera nie poszła. A to on decyduje kogo zatrudnia. Tylko kasa zarząd.
    I on już mu mówi że no ustali kwotę bo sam chce więcej dla niego i umówią się na papiery a ta może go umówi do niego 🤣🤣 ja mówię ja myslalam ze ty w ukrytej kamerze jestes .

preg.png

🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65

• Bellamy Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kociara na te przegródki z Temu patrzyłam, chyba kupię na próbę.

@annikana jaka Wisienka już duża! I jak już blisko magicznego 1kg. Niezły pokaz dała na USG 😅 A wanny zazdroszczę! Najlepszy relaks ever 🛁 na te organizery do szuflad właśnie liczę, będę się teraz organizować na L4

@Eliora powrotem staram się nie martwić, zupełnie, totalnie, absolutnie wcale nie mam na to wpływu. Będzie co ma być, jakoś damy radę.

Ja to w ogóle obserwuję nas wszystkie i to o ile spokojniejsze teraz jesteśmy w porównaniu do samego początku ciąży. I ta nagła cierpliwość od wizyty do wizyty 😊

A co do wątku macierzyństwa po latach, to dla mnie zupełnie inne przeżycie. Pełnia szczęścia, którego myślałam że już nigdy nie zaznam i spokój, którym ponoć emanuję, a z drugiej strony po raz pierwszy tak bardzo się bałam o zdrowie mojego maleństwa. Mam teraz inne niepokoje. Na przykład, wiem jak super jest że starsi bracia mają siebie na wzajem, jaką mają więź i o ile ja jestem spokojniejsza, bo dbają o siebie na wzajem poza domem od najmłodszych lat. Najmłodszy z trójki tego nie doświadczy, ale z drugiej strony będzie to zupełnie inna, wciąż piękna relacja. Wiadomo, różne mam rozkminy, włącznie z rozważaniem 4 dziecka 🫣

preg.png
  • Bellamy Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @owieczkaa pełna profeska! I jak ładnie kolorystycznie wygląda ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:29

preg.png
  • NoraBlue Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annikana jaka już duża dzidzia to chyba wiadomo u kogo pęknie pierwszy 1kg!!!

Ja też używam octu do płukania. Od lat nie używam płynów do płukania, bo niszczą tkaniny. A tym bardziej dla dzieci - mniej znaczy lepiej i zdecydowanie mniej chemii

Ja jeszcze się z ciąży tak bardzo nie cieszę czekam na poniedziałkowe badania i ja ciągle mam strachy i leki w głowie ;) jeszcze ubranek nie kupuje ani prawie nic, jeszcze się nie odblokowało. Bardzo się denerwuje tym poniedziałkowym badaniem. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i mi już puści ostatecznie. Nie chce nic zapeszać…

06.25 💔
    18.10.25 ⏸️🌈

29.10 1mm zarodka i pęcherzyk ciążowy 🥰
    6.11 0,6cm z 🩷
    13.11 (7+3) 1,11cm 🩷 FHR 159
    19.11 (8+2) 1,76 cm 🩷 FHR 168
    1.12 (10+0) 3,36 cm 🩷 FHR 164 ruszający się płodzik
    8.12 NIFTY niskie ryzyka DZIEWCZYNKA 🩷
    18.12 (12+3) prenatalne USG idealne CRL 6,39 cm 🩷 FHR 158
    29.12 (14+0) CRL 7,94 cm 🩷 FHR 163
    12.01 (16+0) 144g 🩷
    30.01 (18+4) 266g 🩷

preg.png
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellamy wrote:
    @Kociara na te przegródki z Temu patrzyłam, chyba kupię na próbę.

@annikana jaka Wisienka już duża! I jak już blisko magicznego 1kg. Niezły pokaz dała na USG 😅 A wanny zazdroszczę! Najlepszy relaks ever 🛁 na te organizery do szuflad właśnie liczę, będę się teraz organizować na L4

@Eliora powrotem staram się nie martwić, zupełnie, totalnie, absolutnie wcale nie mam na to wpływu. Będzie co ma być, jakoś damy radę.

Ja to w ogóle obserwuję nas wszystkie i to o ile spokojniejsze teraz jesteśmy w porównaniu do samego początku ciąży. I ta nagła cierpliwość od wizyty do wizyty 😊

A co do wątku macierzyństwa po latach, to dla mnie zupełnie inne przeżycie. Pełnia szczęścia, którego myślałam że już nigdy nie zaznam i spokój, którym ponoć emanuję, a z drugiej strony po raz pierwszy tak bardzo się bałam o zdrowie mojego maleństwa. Mam teraz inne niepokoje. Na przykład, wiem jak super jest że starsi bracia mają siebie na wzajem, jaką mają więź i o ile ja jestem spokojniejsza, bo dbają o siebie na wzajem poza domem od najmłodszych lat. Najmłodszy z trójki tego nie doświadczy, ale z drugiej strony będzie to zupełnie inna, wciąż piękna relacja. Wiadomo, różne mam rozkminy, włącznie z rozważaniem 4 dziecka 🫣

Rozumiem rozkminy na temat 4 dziecka 🫣 ja ma synów młodzych niż Twoje dzieci ale jednak i tak 12 i 10 lat to przepaść i w mojej głowie są myśli że nie chciałabym żeby Lilianka była taka sama 😅 a oczywiscie A sadzi że jak z 3 damy radę to 4 to już duża różnica nie będzie więc jak uda nam się ogarnąć wszystko jak mała będzie na świecie to wrócimy do tego tematu 🤣🫣😅

annikana, Bellamy lubią tę wiadomość

preg.png
  • Justyna151074 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Ja też już jestem po badaniach połówkowych.
    Ku mojemu zaskoczeniu Pani doktor powiedziała, że będzie chłopiec. Do tej pory wszyscy mówili o dziewczynce. Dzos chcialam sie upewnic u prowadzacego ale niestety nie chcialo sie pokazac. Teraz już niewiem co myśleć i kupować.
    Dodatkowo w pracy panuje grypa typu A. Mimo że dziś nie pojechałam to czuję, że coś mnie rozkłada. Podpowiedzcie jakie leki ewentualnie można brac bo jestem w tym temacie zielona

• *Julia* Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczkaaa wrote:
    Ja wstępnie ostatnio sprawdzałam jak uporządkować komodę i przestrzeń w niej, więc sobie roboczo powsadzałam ubrania i wygląda to mniej więcej tak 🤣:
    https://zapodaj.net/plik-WrBfZvaSn5
    https://zapodaj.net/plik-IOffeV7Qlr

Przyjechaliśmy dzisiaj do mojej mamy, ta wpadła w szał zakupowy i kupiła dla młodego już nawet bluzę na r.92 🤣🤣 nawet to urocze ☺️🤪

Jakie piękne ubranka 😍😍😍

Jejku już prawie 1kg! Annikana gratulacje 🤩
    Justyna, oby niedługo się wyjaśniło 🤞🌸

25.09 ⏸️ 🌈
    12 dpo hcg 345
    15 dpo hcg 1045
    23 dpo hcg 17808
    16.10 🩷🥹
    24.11 🧬 🩵 zdrowy chłopiec 🤞
    27.01 450g szczęścia 🥰

preg.png
  • NoraBlue Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Tak to wyglądało, jakby ona w ogóle do managera nie poszła. A to on decyduje kogo zatrudnia. Tylko kasa zarząd.
    I on już mu mówi że no ustali kwotę bo sam chce więcej dla niego i umówią się na papiery a ta może go umówi do niego 🤣🤣 ja mówię ja myslalam ze ty w ukrytej kamerze jestes .

Haha no brzmi jak jakiś żart trzymam kciuki żeby się wszystko dopięło i chłop od 2 marca zaczął robotę

06.25 💔
    18.10.25 ⏸️🌈

29.10 1mm zarodka i pęcherzyk ciążowy 🥰
    6.11 0,6cm z 🩷
    13.11 (7+3) 1,11cm 🩷 FHR 159
    19.11 (8+2) 1,76 cm 🩷 FHR 168
    1.12 (10+0) 3,36 cm 🩷 FHR 164 ruszający się płodzik
    8.12 NIFTY niskie ryzyka DZIEWCZYNKA 🩷
    18.12 (12+3) prenatalne USG idealne CRL 6,39 cm 🩷 FHR 158
    29.12 (14+0) CRL 7,94 cm 🩷 FHR 163
    12.01 (16+0) 144g 🩷
    30.01 (18+4) 266g 🩷

preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoraBlue wrote:
    Haha no brzmi jak jakiś żart trzymam kciuki żeby się wszystko dopięło i chłop od 2 marca zaczął robotę

Oby, no niby wszystko idzie dobrze, z managerem który decyduje kogo chce w zespole, ale wiadomo dopóki nie ma umowy to nie ma pewności.

preg.png

🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65

‹‹ 660 661 662 663 664
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ