Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
Odpowiedz

🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026

Oceń ten wątek:
  • Calineczkaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka3012 wrote:

Czy Wasze dzieciaki zaczynają się już układać główka w dół? Antonio póki co siedzi twardo dupskiem do świata, zobaczymy co dalej na III prenatalnych- córcia wtedy była już ułożona główka w dół i tak zostało do porodu

U mnie od miesiąca jest głowa w dół i liczę na to że się nie przekręci już skubaniec ale od kilku dni czuję na dole kopnięcia i nie wiem czy to ręce, głowa czy nogi 😆

5.10 ⏸️
    6.10 betaHCG 465 U/l
    8.10 betaHCG 1050 U/l
    13.10 betaHCG 6518 U/l
    23.10 0,86 cm z ❤️
    28.10 1,35 cm bobka 🧸
    26.11 5,50 cm🧸
    10.12. 8,30 cm synek 🩵🧸
    03.02 512g 🩵🧸
    01.03 840g 🩵🧸

preg.png
  • racuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariola1985 wrote:
    Dziewczyny gdzie sa te grupy porodowe wojewodzkie ? U nas na forum czy fb ?
    Ja mam na fb.

👧🏼 nr 1 - 2020
    👶🏼 nr 2 - in progress

it's a girl! 🩷
    09.12 - I prenatalne - 160g ✅
    03.02 - II prenatalne - 350g ✅
    02.03 - 705g ✅
    30.03 - ⏳

preg.png
  • racuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka3012 wrote:
    Czy Wasze dzieciaki zaczynają się już układać główka w dół? Antonio póki co siedzi twardo dupskiem do świata, zobaczymy co dalej na III prenatalnych- córcia wtedy była już ułożona główka w dół i tak zostało do porodu
    Raczej nie, bo wali po obu bokach brzucha jednocześnie, rączkami i nóżkami. Czyli najpewniej leży w poprzek, dokładnie tak jak starsza siostra do samego końca 🥲

Możecie sobie wyobrazic szerokość mojego brzucha, jak tak leżało 54cm chwilę przed porodem 😂

👧🏼 nr 1 - 2020
    👶🏼 nr 2 - in progress

it's a girl! 🩷
    09.12 - I prenatalne - 160g ✅
    03.02 - II prenatalne - 350g ✅
    02.03 - 705g ✅
    30.03 - ⏳

preg.png
‹‹ 731 732 733 734 735
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ