PandaMała wrote:
Dzień dobry 💚
Ciężko utrzymać aktywność i tutaj i na Facebooku ale spora część grupy tutaj została i mam nadzieję, że się to nam jakoś utrzyma.
Chciałam Was dopytać o coś przy okazji (duplikat z FB). Kobitki które mają/miały skurcze/twardnienie brzucha - czy w Waszym wypadku magnez i/lub luteina wyciszyła to zupełnie? Według słów mojej lekarki ona sama miała twardnienie ale luteina to wyciszyła. U mnie odkąd biorę magnez i luteinę jest może odrobinę mniej i szybciej brzuch mięknie ale to się na pewno nie wyłączyło 😅 i też nie zmniejszyło jakoś drastycznie.
Według internetów wszystko spoko i w ogóle skurcze BH to nic takiego ale ciągle to przeżywam po ostatniej wizycie bo lekarka nie była przekonana 😅
A tak poza tym cieszę się kolejnym słonecznym dniem i czekamy na gości po południu bo robimy urodziny mojej mamy ❤️☀️
Mam nadzieję, że u Was również pogodny dzień

Ja też mam nadzieję, że część z Was tu zostanie 🤭
Odnośnie twardnienia, nadal biorę luteinę 1x100 i magnez 2 tabletki na noc i skurcze BH są, może nie bardzo intensywne, ale od popołudnia tak jeden na 2-3 godziny, czasem lekko boli. Nasilają się jak dużo robię w danym dniu lub dużo siedzę. Moja gin nie jest za magnezem, mówiła że skurcze dla macicy są bardzo ważne i wyciszenie powoduje że nie przygotuje się dobrze do porodu. Póki co ok, ale pamiętam, że po 32tc miałam te skurcze non stop i były uciążliwe i brałam i magnez i potas i no spe 🤪 wszystko przed nami!
25.09 ⏸️ 🌈
12 dpo hcg 345
15 dpo hcg 1045
23 dpo hcg 17808
16.10 🩷🥹
24.11 🧬 🩵 zdrowy chłopiec 🤞
27.01 450g szczęścia 🥰