X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
Odpowiedz

🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026

Oceń ten wątek:
  • *Julia* Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaMała wrote:
    Dzień dobry 💚
    Ciężko utrzymać aktywność i tutaj i na Facebooku ale spora część grupy tutaj została i mam nadzieję, że się to nam jakoś utrzyma.

Chciałam Was dopytać o coś przy okazji (duplikat z FB). Kobitki które mają/miały skurcze/twardnienie brzucha - czy w Waszym wypadku magnez i/lub luteina wyciszyła to zupełnie? Według słów mojej lekarki ona sama miała twardnienie ale luteina to wyciszyła. U mnie odkąd biorę magnez i luteinę jest może odrobinę mniej i szybciej brzuch mięknie ale to się na pewno nie wyłączyło 😅 i też nie zmniejszyło jakoś drastycznie.
    Według internetów wszystko spoko i w ogóle skurcze BH to nic takiego ale ciągle to przeżywam po ostatniej wizycie bo lekarka nie była przekonana 😅

A tak poza tym cieszę się kolejnym słonecznym dniem i czekamy na gości po południu bo robimy urodziny mojej mamy ❤️☀️

Mam nadzieję, że u Was również pogodny dzień :)

Ja też mam nadzieję, że część z Was tu zostanie 🤭

Odnośnie twardnienia, nadal biorę luteinę 1x100 i magnez 2 tabletki na noc i skurcze BH są, może nie bardzo intensywne, ale od popołudnia tak jeden na 2-3 godziny, czasem lekko boli. Nasilają się jak dużo robię w danym dniu lub dużo siedzę. Moja gin nie jest za magnezem, mówiła że skurcze dla macicy są bardzo ważne i wyciszenie powoduje że nie przygotuje się dobrze do porodu. Póki co ok, ale pamiętam, że po 32tc miałam te skurcze non stop i były uciążliwe i brałam i magnez i potas i no spe 🤪 wszystko przed nami!

25.09 ⏸️ 🌈
    12 dpo hcg 345
    15 dpo hcg 1045
    23 dpo hcg 17808
    16.10 🩷🥹
    24.11 🧬 🩵 zdrowy chłopiec 🤞
    27.01 450g szczęścia 🥰

preg.png
‹‹ 736 737 738 739 740
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ