Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak czytam Wasze komentarze i podziwiam tempo😊 Mówiłam dzisisj mojemu przy śniadaniu, że dziewczyny już mają powybierane modele, niektóre nawet już coś kupione a my czekamy. To się dowiedziałam, że on już ma na oku fotelik do samochodu, ale jeszcze ostateczna decyzja nie podjęta, muszę poczytać na jego temat. A wcześniej pytałam Was o bazę pod fotelik, bo tak się zastanawiałam, że można byłoby kupić używaną bazę ( może akurat się znajdzie tą konkretna) a fotelik nowy, ale chyba nic z tego.

OrT4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Kate, babyhug sie nie sprawdzi jakos mega dlugo, no i do spania takiego cala dobe to tez jest srednie rozwiazanie, bo jednak porzadny materacyk dla kregoslupa dziecka jest wazny...
    Ja bylam swego czasu jak Mia jeszcze mala byla bardzo na baby hug napalona, bo taki funkcjonalny, ale po dluzszym zastanowieniu i analizach jednak zrezygnowalam... i w sumie chyba dobrze, bo wiekszosc znajomych, ktore mialy, bardzo szybko sprzedawaly swoje...
    Hmm...podobno można dokupić jakiś materacyk który właśnie umożliwia spanie całodzienne dzieciątku. Ja zdaje sobie sprawę ze funkcje łóżeczka będzie mogło pełnić bardzo krótko ale to jak większość takich koszopodobnych :) widzialam co potrafi w łóżeczku wyczyniać 5 miesięczne dziecko 🙈 w każdym razie dobrze znac czyjąś opinie oparta na doświadczeniach, w internecie to wszystko zawsze tak super wyglada :D dzięki!

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate90 wrote:
    Hmm...podobno można dokupić jakiś materacyk który właśnie umożliwia spanie całodzienne dzieciątku. Ja zdaje sobie sprawę ze funkcje łóżeczka będzie mogło pełnić bardzo krótko ale to jak większość takich koszopodobnych :) widzialam co potrafi w łóżeczku wyczyniać 5 miesięczne dziecko 🙈 w każdym razie dobrze znac czyjąś opinie oparta na doświadczeniach, w internecie to wszystko zawsze tak super wyglada :D dzięki!
    Nie, no, jak mowie, wiekszosc tych mniejszych sluzy krocej, ale jednak baby hug jest sporo mniejszy, plytszy, a kosztuje tyle co dobra dostawka, ktora moze robic tez za lozeczko bo ma bok zamykany... a funkcja fotelika w hug tez sie srednio sprawdza, jak z realnego zycia nie znam ani jednej mamy, ktora by przy nim pozostala i nie kupila fotelika... plus akcesoria jak np glupia tacka, kosztuja krocie, no i jest ciezko go doczyscic w razie zabrudzen jedzeniowych...
    Takzenwydaje sie swoetny, wielofunkcyjny i w ogole wow, sama mialam gwiazdy w oczach na jego widok😂 a po doglebnych analizach jak zwykle wychodzi, ze jak cos do wszystkiego, to do niczego...

Ja jak zobaczylam, ze tacka do fotelika kosztuje ponad 1/4 ceny calego baby hug to mi sie slabo zrobilo😂

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to dla chlopca bedzie Cezary. Dla dziewczynki nie wybieralismy, bo jakos czujemy od zawsze, ze to chlopak :p
    Bedzie Olus i Czarus 💚 Dziewczyna ma byc trzecia, wtedy bedziemy sie glowiec:p
    Co do lozeczek, wozkow i fotelikow. W pierwszej ciazy tez tak sledzilam, czytalam. I co sie okazalo? Ze moje dziecie nienawidzilo zadnego z tych trzech i staly i sie kurzyly :p
    Teraz wstepnie planuje dostawke z odslanianym bokiem. Jak Olek wyrosnie do normalnego lozka, to ewentualnie mlodszy przejmie jego lozeczko. A wozek to juz w ogole.. Czekam jeszcze z decyzja czy wozek rok po roku czy sama gondola, ale po doswiadczeniu ze starszym nie mam zludzen i wielkich oczekiwan. Licze, ze chociaz chuste zaakceptuje :)
    Lupine mielismy jakiegos cybexa atona, ciezkie cholerstwo. Teraz britax romer. I tez rozkminiam co teraz. Bo tez biore pod uwage, ze to moze byc fotelik tylko po to, zeby pojechac na szczepienie, wiec po co wymieniac :D

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My imiona tez już mamy wybrane 😊 jak człowiek tyle czeka na to dzieciątko to wiecie 😉 jeśli będzie chłopiec to będzie Jaś jeśli dziewczynka to Iga 😊
    Co to wózka to tez już mam upatrzony mutsy nio, mieszkam w bloku z windą wiec potrzebny mi mały wózek, zwrotny i który po złożeniu tez zajmie mało miejsca, mam nadzieje ze się sprawdzi 😉 co do łózeczka to w pokoiku dziecięcym postawie normalne drewniane ale na pewno na początek kupię tez dostawne do sypialni by mieć dzidzie pod ręką, łóżko niestety mamy za małe żeby maleństwo spało z nami wiec wydaje mi się ze dostawka to idealne rozwiązanie 😊 dzisiaj wybieram się na zakupy i pewnie tez nie ominę sklepów z rzeczami dla dzieci 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 11:44

• unify Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziewczynki mam juz wybrane od 10 lat😁 ale z racji tego ze na 80% bedzie chlopiec ( ja tez tak czuje ) mamy problem bo zadne mnie nie urzekło jakos mocno🤣

A dziś oficjalnie zaczynamy 2 trymestr ❤

espoir, Sumireguska, Bajka111, _agrafka_, Kitaja, Paulina93 lubią tę wiadomość

atdc2n0a92hantdh.png
  • trodde Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak Was czytam to myślę sobie, że ja jestem totalnie w czarnej d... w ogóle nie mam pojęcia od czego zacząć wyprawkę.
    Do tej pory ze względu na wcześniejsze doświadczenia jakoś w ogóle nie dopuszczałam do siebie myśli o szykowaniu rzeczy dla malucha. Ale kurcze, najgorsze za mną! Pomalutku zaczynam wierzyć, że będzie dobrze. W środę mam prenatalne i mam nadzieję, że potem zacznę już w końcu planować :)
    Imię mam już wybrane podobnie jak większość z Was. U nas będzie Dominik.
    Gorzej jeśli jednak okaże się, że będzie dziewczynka. Wtedy nie mam pojęcia jak będzie miała na imię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 13:06

783d57eae4.png

Starania od 07.2018, 38 lat
    NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
    alloMLR 0% !
    szczepienia limfocytami

10.2018 - poronienie 9 tc
    02.2019 - poronienie 6 tc
    12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka

09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙

19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️

Lublin

"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..."
  • Nowa_Monika Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy planujecie kupować rzeczy dla maluchów.? Po nowym roku a może później? Sama musze się przygotować i porobić liste zakupów a nie wiem jaki jest odpowiedni czas na to.Ja to jak widzę dziecięce ciuszki to aż mam ochotę chociaż kupić coś jednego:D
    Ale nie chce tez zaczynać zbyt wcześniej w końcu to dopiero 13+1(chociaż z prenatalnych niby późniejsze wyszło)

• darin Znajoma

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno mnie tu nie było 🙂 moja gin mi powiedziała, że będzie chłopiec, na pranetalnych też mi lekarka powiedziała, że będzie chłopiec więc zaczynam się przyzwyczajać, że będę miała synka 🙂 z imieniem się na razie nie możemy dogadać 😅 oczywiście wszystko muszę kupić bo mam same rzeczy po dziewczynkach 😅😂
    Zakupy planuję na marzec-kwiecień🙂

• Marta9191 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teściowa powiedziała, że wózek kupi, bo kupiła pierwszemu wnukowi to i drugiemu, ale dopiero jak się urodzi i żebym ja kupiła tylko wyprawkę. Że jej córka nic przed porodem nie kupowałam, obie wierzą w zabobony. My mamy problem z imieniem dla chłopca. Mi się podoba Szymuś i anotos, ale mam siostrzeńca Szymona, a mężowi Antek się nie podoba.

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trodde ale to jest jeszcze mnóstwo czasu wiec nic sie nie przejmuj :D ja też planuje marzec kwiecień zakupy, na razie sie jeszcze boje. Jak znam siebie to imie wybiore dopiero jak urodze i zobacze na kogo mi bąbel wygląda :D

Ja mam dziś armagedon.. mam takie mdłości że nie podniosłam sie jeszcze z łóżka. Wstałam zjeść płatki z mlekiem i od razu je zwymiotowałam, potem dostałam ataku płaczu, nie mogłam sie uspokoić. Mam strasznie dużo pracy, bałagan w domu, na nic nie mam siły. Wielki szacun jak ktoś ma dodatkowo przy tym małe dzieci, dla mnie to zadanie niewykonalne :(

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Monika ja zacznę powoli zakupy po prenatalnych - jakieś głupotki typu tetry, może jakieś bodziaki, no i na pewno powoli rzeczy do pokoju ze względu na masę wydatków. Na prawdę nie chce mi się wierzyć w te zabobony...... Już i tak przemierzyłam cały sklep bujając pusty wózek a podobno to najgorsze co można zrobić. 😂

Marta u nas też teściowie kupują wózek, a moi rodzice dokładają się do pokoju. ☺️

Sumireguska ja też czasami tak mam jak za dużo sobie narzucę na głowę - teraz staram się luzować bo przecież to taki wyjątkowy czas i trzeba spuścić z tonu dla swojego i kruszynki zdrowia. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 14:31

Nowa_Monika lubi tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Marta9191 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dzisiaj znowu pobolewa mnie brzuch, jnie bardzo mocno, ale zaczyna mnie to niepokoić. Wcześniej czasem coś mnie kłuło w brzuchu, ale to zawsze było raz tu raz tam. A teraz cały brzuch jakby był ściśnięty.

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W styczniu będę męża gonić żeby dorobił mi półek w szafie. On teraz bardzo dużo pracuje, zanim się zbierze zamówi formatki to minie. Muszę wyrzucić swoje rzeczy w których nie chodzę, zrobić miejsce dla malucha. Od tego zacznę.
    Później pozbieram ubranka po rodzinie, następny krok to zakupy. Mnie nie ciągnie do zakupów.
    Termin przesunął mi się na 31 maja. W połowie maja chce mieć wszystko gotowe.

Nie wiem czy byłyście w Factory na Annopolu w Warszawie w Smyku (outlet). Tam czasami można kupić perełki za grosze. Ekspozycja zmienia się bardzo rzadko ale warto zajrzeć. Dla chrześnicy często się tam zaopatrywałam. Kiedyś widziałam super płaszczyki dla dziewczynek po 40 zł. Można tez kupić w fajnych cenach zabawki, z tym że raczej nie na prezent. Opakowania często mają uszkodzone. Ale dla swojego jak najbardziej można coś wygrzebać.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi tesciowie tez chcieli kupic wozek, bo pierwszej wnuczce kupili, to i drugiej kupia... kupilismy sami jaki chcielismy, a im powiedzielismy, ze co beda chcieli to nam dodadza, a wlasciwie oddadza i tyle... nie chcielismy sie czaic zeby nie za drogi, czy zeby nie za wczesnie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Noelle Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa my mamy z nimi układ, że w lutym jedziemy po wózek, który wybraliśmy - a oni zapytali tylko czemu taki tani i czy nie wolimy jeszcze czegoś poszukać. 😂

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam ten szał jak moi rodzice mieli po raz pierwszy zostać dziadkami ( syn mojego brata ) to prawie się kłócili z tesciami brata kto kupi wózek😄 Przy jego dwóch następnych dzieciach już nie było takiego entuzjazmu, więc teraz tym bardziej już nie liczę na jakieś wielkie ochy i achy 😉

Noelle lubi tę wiadomość

OrT4p2.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa te same zabobony wałkowała przy mojej córce 🙄 strach jej było powiedzieć, że się cokolwiek kupiło bo była masakra...tylko w większości przypadków ciężko coś fajnego kupić od ręki i to jeszcze za fajne pieniądze. Na sam wózek z reguły trochę trzeba poczekać a czasem trzeba go wymienić czy zareklamować (nam się tak trafiło) i znowu czas leci. No i nie wyobrażam sobie jeździć po sklepach z noworodkiem i na szybko kupować łóżeczko, wózek, ubranka i inne rzeczy.
    Z kolei na ostatni miesiąc też nie ma co zostawiać sobie wszystkiego bo nie wiemy jak będziemy się czuły - ja na ten przykład wyglądałam jak orka i tak też się czułam 😄no i zawsze jest ryzyko, że jednak urodzi się wcześniej. Dlatego ja planuje zabrać się za wszystko tak marzec - kwiecień, mam nadzieje, że to będzie optymalny czas...i że będzie druga córka bo to zawsze mniej do kupowania ;-)
    Co do imion to narazie nie możemy się z mężem dogadać. Przy każdej rozmowie z tej okazji znowu uświadamiamy sobie ilu osób o danym imieniu nie lubimy. No ale nic, w końcu pewnie się dogadamy :) przy córce od razu byliśmy zgodni, że będzie Sara a teraz jakoś nie ma pomysłu...

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Cccierpliwa my mamy z nimi układ, że w lutym jedziemy po wózek, który wybraliśmy - a oni zapytali tylko czemu taki tani i czy nie wolimy jeszcze czegoś poszukać. 😂
    U nas ulatwialo to, ze my mieszkamy za granica😂 ale tescie tez zawzieli i oddali calosc jaka wydalismy na wozek

Noelle lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas moi rodzice od razu powiedzieli, że oni wózek kupują. Stwierdzili, że całej czwórce kupowali, to i piąte wnuczątko też dostanie 😁 My mamy powiedzieć tylko jaki i jaki kolor.

Noelle lubi tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ