Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do zabobonow, to pamietam jak moja tesciowa sie prawie przekrecila jak dowiedziala sie, ze zlozylismy lozeczko 🤣 a nam on idealnie sluzyl za przechowalnie WSZYSTKIEGO i wcale nie myslelismy o jakims zapeszaniu 😆
A jak Mlody mial czkawke, to mi mowila, ze za jej czasow mowili, ze dziecko ma czkawke, bo mam zimne mleko, bo UWAGA myje rece w zimnej wodzie 😅 slodkie 🤪Veruka lubi tę wiadomość
-
Matko ja już wiem jak będą mnie takie porady denerwować.... 😂🙈
Już teraz wiem jak moja teściowa denerwuje mnie gadaniem, że to będzie córka - ja ukocham nad życie wszystko ale jakoś wolałabym synka. ☺️
Ciągła gadka, że ona już różowe kupuje, że przecież możemy już pościel taka śliczną dziewczęcą kupić....
A jak jej mówię, że czuje że to chłopak to zawsze słyszę że mam jej nie wkurzać bo oni chcą wnuczkę a nie wnuka. 😂
To wzmaga we mnie chęć posiadania syna razy stokroć. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 16:27
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
My też mamy imię dla synka będzie Olaf, jeśli okaże się że jednak dziewczynka to czeka nas burza mózgów na razie o dziecku mówimy że jest to Olafek. Co do rzeczy wyprawkowych, tym razem mam zamiar kupić dostawkę z opuszczanym bokiem. Wiem, że na krótko posłuży, ale na początku myślę że będzie zbawieniem przy nocnych kamieniach
Z resztą mebli i ozdobami będę się wstrzymywała do późnej przyszłorocznej jesieni, kiedy to przeprowadzimy się do nowego domu na razie kupię tylko i wyłącznie to, co konieczneWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 16:57
-
Ja poki co zakupow zadnych nie planuję, te największe/najdroższe rzeczy z wyprawki mamy bo zostawilam po synku. Pozostanie wyprawka apteczno-kosmetyczna i jakies ciuszki bo synek byl zimowy więc na pewno będą braki plus jeszcze zobaczymy jaka będzie płeć. Także tego typu zakupy to pewnie kwieciem/maj.
Rodzina przynajmniej ta najblizsza oszczedzila nam zabobonow przy pierwszym bobo więc licze na powtórkę. Poki co jeszcze sa nieswiadomi, planujemy odwiedzic rodzicow na Mikolaja i wtedy powiemy😊😊
-
Cierpliwa skoro raczej nie polecasz babyhug to możesz polecić coś podobnego? Właśnie mi zależy żeby było małe, bo na samym początku chciałabym mieć koło łóżka a tam nie mam dużo miejsca, wysokie ,bo mamy łóżko kontynentalne i na kółkach by móc jeździć po całym domu. Ktoś się orientuje czy coś innego spełni moje wymagania? 😊
-
Mama po przejsciach, ja mam Boxspringbett i mielismy przy Mii drewniana kolyske na kolkach, a teraz mysle albo nad babybay comfort, albo dostawka fillikid z opuszczanym bokiem, albo chicco next 2 me, ale to ostatnie najmniej...
No zobaczymy na co postawimy, ale raczej wlasnie na dostawke na kolkach z opuszczanym bokiem...
Tez nie mamy w sypialni za duzo miejsca a kolyska nam sie przy pierwszym sprawdzila idealnie... w nocy byla w sypialni, a w dzien zabieralam do salonuMama po przejściach lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Marta ja mam pokłuwania od kilku dni. Dziś znów cieniutkie brązowe niteczki na papierze. Czekam na usg w poniedziałek mam nadzieje że bedzie ok
A u Ciebie moze to przejsciowe, obserwuj jutro. Kiedy masz wizyte u gina?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 18:25
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumireguska ja mam przynajmniej jeden dzień w tygodniu gdzie pobolewa mnie brzuch jak na okres i na papierze mam drobniutkie nitki krwi - lekarz powiedział, że to macica się powiększa. 🤷🏻♀️
Sumireguska lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Sumireguska wrote:Marta ja mam pokłuwania od kilku dni. Dziś znów cieniutkie brązowe niteczki na papierze. Czekam na usg w poniedziałek mam nadzieje że bedzie ok
A u Ciebie moze to przejsciowe, obserwuj jutro. Kiedy masz wizyte u gina?
Mam mieć badanie prenatalne za 2 tygodnie a wizytę dopiero za 3tygodnie. Jak jutro dalej mnie będzie boleć to w poniedziałek, umówię się do jakiegoś ginekologa u mnie w mieście. Ostatnio odstawiłam encorton i metformine i teraz będę się zastanawiać czy nie zawczesnie.
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Mamusie moje drogie, tabelka udostępniona jeśli kogoś pominęłam to dajcie znać, starałam się wyłapać Wasze prośby o uzupełnienie
Ja to za to jestem taka, że już praktycznie wszystko mam zaplanowane i wybrane. Nawet laktator Póki co zamawiam tylko na aliexpress różne ubranka jak mi się trafi fajna cena, bo tam są takie perełki czasami za grosze! A że idą długo to nie ważne, mam na to czas
Łóżeczko, przewijak, materac wybraliśmy z woodies. Oczywiście jeszcze nie kupujemy, ale myślę, że po połówkowych (które mam 12 stycznia) pewnie zaczniemy myśleć o tym. Co do dostawki to na pewno też kupimy. Podobają mi się Chicco Next to me, ale nie wiem czy nie lepiej kupić połowe tańśzej z kindercraft, bo przecież jakość praktycznie ta sama! A dostawka to moim zdaniem ogromne ułatwienie! Jak urodziłam pierwszą córke to jeszcze nie było takich bajerów to wstawanie w nocy do łożeczka, wieczne schylanie się, ból kręgosłupa pamiętam do dziś!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 19:26
Mama po przejściach, Noelle lubią tę wiadomość
-
Ladyo, ja mam tp na 18.06
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Czytając te Wasze komentarze zafiksowałam się dzisiaj na poszukiwaniach łóżeczka dostawnego, już kolejną godzinę przeszukuję interent 😄 Mogłabym prosić doświadczone mamy o opinię czy dostawkę wybrać materiałową czy drewnianą z szczebelkami? Bardziej jestem za materiałową, ale może nie wziąłam czegoś pod uwagę?
-
Ja jestem zdecydowanie team drewniana!
Glownie dlatego, ze materialowe maja wieksze ograniczenia, np sa do 6 miesiaca, lub 9kg, drewniane nie maja ograniczen kilogramowych (a nie wiadomo jak dziecko bedzie roslo i kiedy osiagnie te 9kg, moja corka np na 11 miesiecy wiec luz, ale corka szwagierki tyle miala na 4 miesiace), no i mozna tez stopien wysokosci regulowac, ze szczebelki sa wyzej/nizej jak w normalnym lozeczku...
No i materialowe zazwyczaj sa na 2 kilkach i trzeba przechylac w jedna strone, druga uniesc, zeby poprzac/pociagnac za soba, a drewniane sa cale ba kolkach...
Ale to tylko takie moje spostrzerzenia...
A! I wiele tych materialowych ma takie ustawienie nozek (nie rowno z reszta dostawki tylko wystaja za), ze ciezko jest przystawic do Boxspringbetta
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Monia66 wrote:A ja na wszystkie większe rzeczy będę polować na olxie. Czasem można trafić na fajne perełki w bardzo dobrym stanie dużo taniej.
Pewnie, tym bardziej, że jest to zakup, który można odpowiednio wcześniej zaplanować i polować 😊
Też rzucę okiem co tam mają u mnie fajnego w okolicy.
Przy przeprowadzce zauważyłam, że Niemcy wręcz uwielbiają takie zakupy. Sprzedałam większość rzeczy prawie od ręki i to nie za jakieś tam śmieszne pieniądze.
Mam nadzieję, że później ( jak mała będzie wyrastać) z dziecięcymi rzeczami też pójdzie tak łatwo 😉 -
Mama po przejsciach, na sprzedawanie/kupowanie ubranek to koniecznie Vinted (kiedys mamikreisel sie apka nazywala)... mozna super rzeczy kupic za grosze a jeszcze z metkami a i sprzedaja sie super ubranka, bo sprzedawalam to co nam sie nie sprawdzilo...
A do przegladania wiekszych rzeczy to ebay Kleinanzeige, nawet dostawki w stanie jak nowka, przy odrobinie szczescia mozna kupic za smieszne pieniadze, przynajmniej polowe mniejsze jak w sklepie... tylko nowy materacyk dokupic i oszczednosc wielkaMama po przejściach lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700