Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina93 wrote:Ale miałam nadrabiania! 😀
W związku z tym, że to moja pierwsza ciąża, to czytam te wszystkie nazwy dostawek, wózków i fotelików, dosłownie tak jakbym czytała słownik języka węgierskiego 🤣 nic jeszcze nie wiem!
Co do imion - chcieliśmy Szymona albo Różę, ale brat i bratowa Mojego mają termin na styczeń i "zaklepali" Szymona (nie przyznawajcie się bliskiej rodzinie, która też czeka na dziecko, co planujecie, bo później samemu trzeba szukać czegoś innego)😔 lekarz powiedział, że na 80% będzie chłopak, więc prawdopodobnie będzie Czarek 🥰
Tak samo mnie w pierwszej ciąży załatwiła przyjaciółka 🤦🏼♀️ Rodziła pół roku roku przede mną i podkradli imię, które my wybraliśmy, dodając, że „najwyżej będą dwie”. Ale wiadomo jak jest, trochę głupio by było tym bardziej, że widujemy się dość często....Paulina93 lubi tę wiadomość
-
Mam delikatnie zaokrąglony brzuch. I to raczej dolna cześć brzucha. Pierwsza ciąża więc pewnie jeszcze chwila zanim się pokaże. Dokonałam tego zakupu ponieważ spodnie które posiadam maja wysoki stan. Zapiać się zapnę, jednak chodzenie w nich dłuższy czas nie jest komfortowe. Po obiedzie i deserze to już całkiem 😉 mam tez jedne spodnie na gumkę, ale tez już okazuje się lekko za ciasna. Boję się tez że jak będę chodziła w ciasnych spodniach to zaszkodzę dziecku 🙈Dlatego kupiłam ciążowe.
Jeżeli chodzi tą cześć materiałową na brzuch, to w tych parach co zakupiłam nie jest rozciągnięta. Pod dopasowaną bluzką będzie widać że jest jakiś nadmiar. Pod bluzą dresową, swetrem będzie ok. Teraz na miasto wychodzi się w zimowych kurtkach to ten krótki okres do pojawieni się brzucha można przelatać w nich spokojnie. -
Mój brzuch jest już dosyć duży, w żadne stare jeansy nie wchodzę, a te ciążowe mi się tak strasznie nie podobają, że nie mogę się przemóc 🤣 więc nawet do pracy latam w kieckach lub dresach.
A wczoraj na wyprzedaży kupiłam sobie elastyczną kieckę na święta i dumnie zrobiłam sobie samojebkę w lustrze na pożegnanie z trzecim miesiącem 😄
https://zapodaj.net/3ed3989e80f4c.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 17:54
Mama po przejściach, Santi_14, _agrafka_, Monia66, Chaos lubią tę wiadomość
Walczę o zdrowie mojej Bibi chorej na FIP: https://zrzutka.pl/pexh3t
-
Mama po przejściach wrote:U mnie póki co piersi zdecydowanie bardziej urosły niż brzuch i to one dużo bardziej rzucają się w oczy 🤣
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
Walczę o zdrowie mojej Bibi chorej na FIP: https://zrzutka.pl/pexh3t
-
Paulina93 wrote:Mój brzuch jest już dosyć duży, w żadne stare jeansy nie wchodzę, a te ciążowe mi się tak strasznie nie podobają, że nie mogę się przemóc 🤣 więc nawet do pracy latam w kieckach lub dresach.
A wczoraj na wyprzedaży kupiłam sobie elastyczną kieckę na święta i dumnie zrobiłam sobie samojebkę w lustrze na pożegnanie z trzecim miesiącem 😄
https://zapodaj.net/3ed3989e80f4c.jpg.html
To u mnie nawet połowy tego nie widać i czuję dyskomfort 🙈 ale sukienkę na święta tez już mam. Prezent urodzinowy od męża. Moja nie jest typowo świąteczna. Można w niej latać cały rok i pomieści każdy rozmiar brzucha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 18:21
Santi_14, Paulina93, Chaos lubią tę wiadomość
-
Paulina93 no mega 😍 ale brzuszek już faktycznie śliczny! Ja jak na swój patrzę to wydaje mi się że bardzo minimalnie się zwiększył i jeszcze spokojnie mieszczę się w swoje normalnie ubrania. Fakt, że jak się najem to się powiększa i wtedy się cieszę, że już taki okrąglejszy się robi 😉
Sukienka szalowa i wyglądasz cudownie!
Cierpliwa bardzo przydatny wpis na blogu 💪 postanowiłam, że zacznę robić listę rzeczy krote muszę mieć a po nowym roku zacznę szukać już konkretnych marek tych rzeczy 👌👍Paulina93, Cccierpliwa lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 20.06.2021
01.2020 pierwsza procedura IVF ❌ Polmedis Wrocław
09.2020 druga procedura IVF ✅ Angelius Katowice
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław 🍀🤞🏻
29.09 - punkcja -> ET 2x8A, FET4AA, FET4BB, ❄️❄️2x8A
02.10.23 - ET 2 zarodków 8A -> ❌
04.12.23 - FET 4AA -> ❌
27.02.24 - FET 4BB ❌
🔜 ??.12.24 - FET 2x 8A -
Zoe - teraz mam dyskomfort, bo to chyba ja się opycham za bardzo 🤣 aż przeglądnełam galerię w telefonie i mam taki jak Ty na zdjęciu z 1.11. Zdecydowanie za dużo śledzi wciągam 🤣
Santi - dziękuję bardzo 🥰 myślałam, że ze względu na budowę gruszki brzuch mi się będzie na boki rozkładał, a tu jednak do przodu 😊Walczę o zdrowie mojej Bibi chorej na FIP: https://zrzutka.pl/pexh3t
-
Ja nie mam zachcianek. A wręcz przeciwnie. Nie wiem co gotować 🤷♀️ Moja lista zakupów jest budowana na podstawie promek w lidlu. „O! Kalafior w promce! W takim razie Zrobię kotleciki z kalafiora i zupę”. Nie mam natchnienia na nic. Mąż kupił mi na imieniny toffifee więc otworzyłam, zjadłam dwa i leżą kolejny dzień otwarte. Na śniadania to już nie wiem co robić.
-
Paulina, Zoe super zdjęcia! mój brzuch już jest spory, na pewno nie da się go ukryć 🙈 już od jakiegoś czasu żeby normalnie wyglądać wciskam się tylko w leginsy. Zwykłe spodnie teoretycznie wcisnę ale wyglądam jak Tata Ludwiczka (chyba wszyscy kojarzą go z bajki?). Tak czy inaczej nie wyglada to dobrze.
Paulina93 lubi tę wiadomość
-
Podsyłam fotkę grubasa. 🙈
https://zapodaj.net/2d36388484df5.png.html
11+2 także do porodu będziemy musieli wynająć widlak żeby dostarczyć mnie do szpitala. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 19:44
Monia66, Chaos, _agrafka_, Paulina93, Santi_14, Diara84, Kitaja lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Piekne brzuszki dziewczyny!
Noelle, ja mam wcale nie mniejszy, o ile nie troche wiekszy
Ale z corka mialam tez spory na poczatku i bardzo szybko mi wyskoczyl, a do porodu byl naprawde zgrabny i nie jakis mega duzy
To byl 11+3 z corka
A tu 39+0
Urodzilam 40+0
Teraz mam troche wiekszy, jakos taki jak mam teraz mialam z corka 13+3 wiec 2tyg pozniej, ale podobno w drugiej ciazy szybciej wybija😂
Musze sobie zrobuc wkoncu zdjecie, bo cos sie obijam z tym
P.S nie cytujcie, pozniej usune fotkiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 20:47
Paulina93, Chaos, Kitaja lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Jejku dziewczyny,ja dalej totalnie nie mam siły, nad wyprawką jeszcze nie myślę czekamna płeć bo prawie wszystko mam po synu, wiem jedynie już że muszę kupić otulacz bambusowy na letnią porę będzie idealny. Imion jeszcze nie mamy wybranych, ale o ile dla chłopaka raczej będzie nam łatwo coś wybrać to z dziewczyną będzie duży problem bo nic mi się nie podoba
Mi sie wydaje że nic brzuch mi nie urusł noszę dalej normalne spodnie. Ale i w pierwszej ciąży musiałam zmienić spodnie dopiero koło 20 tygodnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 20:52
-
Mama po przejściach wrote:Cierpliwa skoro raczej nie polecasz babyhug to możesz polecić coś podobnego? Właśnie mi zależy żeby było małe, bo na samym początku chciałabym mieć koło łóżka a tam nie mam dużo miejsca, wysokie ,bo mamy łóżko kontynentalne i na kółkach by móc jeździć po całym domu. Ktoś się orientuje czy coś innego spełni moje wymagania? 😊
Jak mała podrosła, to lubiła melodyjki i światełko. Ma regulacje wysokości, więc dziecko można mieć na oku i przy stole i przy fotelu.
Z tym, że ja mam sypialnie na piętrze, więc nie wyobrażałam sobie żeby latać tam nom stop z małą, gdybym chciała ją odłożyć.
Ale fakt, jak już dziecko siada, to prawie z niego nie korzystałam, więc sprawdza się najbardziej przy maluszku.
Mimo, że nie ma tej funkcji, to ja jeszcze delikatnie nim bujałam na boki, jak chciałam uśpić dzieckoTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝