Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobietki kiedy układacie maluchy na brzuchu? Można chwilę po Karmieniu?
Aaa i piszecie o pozycji na brzuszku ale na piłce macie na myśli ta dużą piłkę co ćwiczyło się przed porodem?🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 15:41
Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ 05.2025 procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U
04.07 - 24dpt USG -> pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
18.07 - 38dpt USG - jest ❤️ -
Ja klade sobie na brzuchu nawet po jedzeniu, ale chyba nie powinno sie tego robic od razu po bo ulewa
Dani rozumiem cie.. mam zajecia z wloskiego 2 razy w tygodniu i staram sie na nie uczeszczac i zostawiac malucha narzeczonemu. Ale tak jak spi codziennie mase czasu tak zawsze sie wybudza podczas tych zajec. Ostaynio byl kuz taki ryk ze znowu musialam pozegnac sie w polowie zajeć (online). Wyszlam a dzieciak leży na kanapie, Stary obrażony obok mowi że maly lubi tylko mnie a jego już nie... eeech... I musialam mu tlumaczyć że tak nie jest bo zawsze go pieknie usypia.
I kolejne zajecia w pizdu, żadnych nie udało mi sie w całości dokończyć a bardzo potrzebuje czasami poruszyć mózgowiną, pouczyć sie, pogadać z ludzmi :p21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Byłam dzisiaj z małą u pediatry. Pani doktor stwierdziła, że ma mega twardy brzuszek, pełno gazów i aż jelito przesunięte 😔 podejrzewa nietoleracje laktozy. Bo jej mówiłam, że jak zaśnie to po 20 min się wybudza z płaczem. Ponoć latoza szybko się trawi i to by pasowało.
Ja dostałam dietę 😪 zero nabiału, kakao, pomidorów, jajek, orzechów i cytrusów. Mogę mleko i masło roślinne.
Mała ma brać Sab Simplex (do czasu sprowadzenia Wsputicon ale 3x3krople). Probiotyk czyli zostaje Biogaia i Delicol. Tylko teraz nie wiem.ile razy delicol. Jak dawałyście przy KP?
I jutro na 10 mam zawieźć mocz i tu moja prośba o złote rady jak w te Woreczki złapać mocz 🙈 i czy Wy potem przelewałyscie do pojemnika czy woreczek wsadzić do pojemnika.
Już o to nie dopytałam bo jak Pani Doktor brzuszek jej wymasowała to był ryk 😔 -
Delicol Pediatra kazała w dzień, w nocy nie. Pediatra ze specjalnością gastrolog kazał podawać w dzień i w nocy do każdego posiłku.
Bezpośrednio po posiłku nie kładę na brzuch. Nawet sama siebie po posilku nie kładę na brzuch 😅Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
Santi ja tak godzinkę po jedzeniu kładę na brzuch, ostatnio nawet godzinę przespal w takiej pozycji, a ja oczywiście uziemiona, w razie gdyby nosek przycisnal do koca.
Czasem jak marudzi wieczorem i tulenie i lulanie u mnie nic daje, to idzie do taty i w moment zasypia. Chyba wystarczająco sie matki naoglada w dzień 😝Dani lubi tę wiadomość
-
Widziałam się dzisiaj z położną i mała od zeszłego tygodnia przebrała tylko 120 g a normą było 300. 🙄
Wczoraj udało mi się nagrać filmik jak młoda je z piersi i rzuca się na wszystkie strony krzycząc przy tym niemiłosiernie. Położna jak zobaczyła filmik to powiedziała, że nic dziwnego że się w ten sposób nie najada i że jeżeli mi to nie przeszkadza to najlepszym sposobem będzie tak jak u cierpliwej najpierw odciąganie a później dopiero podawanie cyca. Więc chyba zacznę karmić moim mlekiem z butelki w nocy a w dzień po odciągnięciu próbować ją przystawić do piersi. Dzisiaj odciągnęłam z obu piersi 150 ml, od razu nakarmiłam małą a później odciągnęłam jeszcze 100 ml więc nie dziwię się, że się w tym topi. Wczoraj po całym dniu walki gdzie łącznie młoda jadła z piersi przez cały dzień może z 15 min kiedy wieczorem dałam jej butelkę z moim mlekiem przy jednym posiedzeniu wypiła 200 ml.
Do tego wczoraj od dwudziestej trzeciej nie mamy kupy gdzie normalnie było jej z 15 pampersów a od kilku dni tak z 5-6 dziennie - czy to może się tak zmniejszać? 🙈
Pytałam też o bóle brzucha jak na miesiączkę podobno może być to owulacja a miesiączka i tak może się nie pojawić jeszcze przez długi czas. A mnie znowu dzisiaj boli prawy jajnik. 🤷🏻♀️
Cyprysek łączę się z Tobą w bólu trzymania diety. 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 18:18
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Cyprysek ja ostatnio poległam z woreczkiem, a mieliśmy tylko jeden 🙈
Co można wykryć z moczu w związku z bólem brzuszka? Mój mąż wmówił mi, że u naszej małej to miało być tylko profilaktyczne badanie i po nieudanej próbie pobrania moczu do tego woreczka olałam już temat. A może nie powinnam. -
Noelle, Cierpliwa, Wy to możecie się w swoim mleku kąpać 🙈 niemal jak Kleopatra, tylko ona w kozim się kąpała 😉 ja dla odmiany nie wiem czy wieczorem mi mleka nie braknie bo mi się nadal rzuca, jak dam z butli to zje z 30 chwile się rzuca i czasem znowu je. A ja czuje pustki w cyckach od 17 aż do 23. Karmienie ok 20 to już nawet nie próbuje. Dziś zaczęłam pić o 16 felmatiker i po próbie karmienia odciagnelam laktatorem w 18 minut ok 100 ml. Niby mleko jest a on nie wiem co wyprawia 🤷♀️ Szkoda mi dzieciaka i mam lekkie wyrzuty sumienia ze nie mam tego mleka wieczorami.
Mąż zabrał bziuczącego syna na spacer. Od kilku dni chodzi i pyta syna po kim on jest taki ładny. Chyba nie muszę mówić że nawet położna twierdzi że to skóra zdjęta z ojca 🙈
-
Cyprysek, rozbierz mała z pieluszki, połóż na podkładzie, przyklej woreczek i czekaj🙈🙈. Nam pomogło odkręcenie wody, choć to był czysty przypadek..Ale zsiusiala się wtedy od razu.
No i kupcie więcej niż jeden woreczek w razie czego. Powodzenia!
Ja pobieralam w szpitalu więc zanosilam sam woreczek i tam polozna przelała do pojemnika. Przelej do pojeminika tylko zawartość bez woreczka 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 19:07
-
Dziękuję Zoe i Chaos za theck-listy co mój chłopak może zrobić by mała uspokoić!
On twierdzi ze kładł ja na swojej klacie i na brzuchu wczoraj ale nie pomagało. Ale dzis wrócił wcześnie z pracy bo miał tylko szkolenie co o 12ej się skończyło, i rozmawialiśmy, i on bardzo chce się nauczyć ja uspakajać. No i jestem z niego bardzo dumna bo się bardzo dziś cały dzien starał. Mała była dziś niespokojna prawie cały dzień, tez jakieś brzuszkowa historie wyglada na to, bo często prężyła się i czerwieniła na twarzy. Więc mój chłopak ja dwa razy wziął na klatę swoją położył dziś i ona się uspokoiła dzięki temu. Pozatym dwoił się i troił żeby ja czymś zainteresowac, puszczał szumisie z telefonu itd itp. Pozatym dom wysprzątał i obiad ugotował więc jestem mega zadowolona z niego i w dobrym nastroju dziś
My ani piłki dużej ani maty kontrastowej nie mamy (ale jak tak zachwalasz Chaos to chyba kupię!
Eden jeszcze nie wodzi oczami za zabawkami, powiesiliśmy jej karuzele nad łóżeczkiem i nie zwraca na nią uwagi jeszcze. Co napewno ja uspokaja to kładzenie na brzuszku, na klacie, woda prysznica (zabieram ja w wózku jak biorę prysznic i zawsze zasypia tam), i nosidełko (mam ErgoBaby z wkładką dla noworodka, i ona przestaje płakać/zasypia w minutę po włożeniu jej w to nosidełko, ale zastanawiam się czy u chłopaka będzie podobnie, bo w moim przypadku to ona w tym nosidełko na piersi mi leży...więc możliwe ze jest tu efekt cyca).
Sumi no to wspólczuje/łącze się w bólu ze musisz w połowie zajęć wychodzić! Ja nie wróciłam od razu bo nie mogłam porostu, właśnie wchodziłam na scenę i nie było opcji żebym z niej zeszła....Powiedziałam chłopakowi ze wrócic mogę najwcześniej za 2.5 godziny, i ze musi sobie poradzić. Ja myślę ze ostatecznie to było dla niego dobre. Bo ostatecznie udało mu się ja uspokoić wczoraj. Widać ze to podziałało na niego motywująco żeby próbować innych sposobów jeszcze.Ale i tak byłam wczoraj rozgoryczona ze nie mogłam zostać na całości zajęć (kolejne dwie godziny).Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
NatkaZ wrote:Ja żałuję że przeszliśmy na to mleko. Na poprzednim nie latało tak małemu ciągle po brzuszku i nie było ciągle czuć pod ręką tak jakby opił się wody gazowanej i bąbelki mu pękały w brzuszku 🥴🤦♀️
Czułam dziś te bąbelki. Przetestuję przez weekend i skontaktuję się z lekarzem. Na eazie przez dwa karmienia nie ulewała, ale cóz z tego jak je 30ml zamiast 90ml 😢
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Mama po przejściach wrote:Cyprysek ja ostatnio poległam z woreczkiem, a mieliśmy tylko jeden 🙈
Co można wykryć z moczu w związku z bólem brzuszka? Mój mąż wmówił mi, że u naszej małej to miało być tylko profilaktyczne badanie i po nieudanej próbie pobrania moczu do tego woreczka olałam już temat. A może nie powinnam.
Chyba nie ma związku ale Pani Doktor powiedziała, że u maluszków a zwłaszcza dziewczynek często dochodzi do infekcji. W sumie to.moze dobrze
Mam 3 Woreczki!
Dobrze, że mała rano dużo sika 🙈
Jak wróciłyśmy od lekarza zrobiła taką arie 2x10 min że teściowie z dołu przyszli. Tak się wyginała i prężyła. Lekarka jej ponaciskała dość mocno na brzuszek, może dlatego. A i teściowa od razu powiedziała żeby jej dać tamto mleko bo wczoraj jak jej pilnowała (ja miałam dentystę) to była spokojna. I na siłę chciała ją na ręce chyba tylko po to żeby mi udowodnić, że ona ją uspokoi... -
Cześć dziewczyny, ledwo nadrobiłam te kilka dni nieobecności.
Mój synek wczoraj skończył dwa miesiące -szczerze nie wiem kiedy to zleciało. Widzę jak bardzo się zmienił. Jest cudownym małym człowieczkiem. Pięknie się do nas uśmiecha, wydaje takie fajne dźwięki jakby zaczynał gaworzyć, wodzi oczkami za różnymi przedmiotami i potrafi już dużej na czyms skupić wzrok. Jak położę go w łóżeczku i włączę karuzele to poleży tak 30-40 min i widać ze bardzo mu się podoba. A dopiero co był takim małym kurczaczkiem który na okrągło spał 🙈
Kurczę piszecie o tych szczepieniach na pneumokoki, oczywiście w mojej przychodni nikt nawet nie wspomniał za mogę dopłacić i wziąć lepsza szczepionkę. Masakra. I tak dopłacałam do 6w1 wiec spokojnie mogłam dopłacić do pneumokoków ale pewnie w mojej przychodni jej nie mieli.
Co do karmienia to my ciagle tylko kp i bardzo się z tego cieszę, sprawia mi to dużo radości i mega rozczula mnie widok mojej kruszynki wtulone we mnie ❤️
Co do wózka my mamy mutsy icon i jestem zadowolona, budka chroni przed słońcem a zarazem jest przewiewna. Dodatkowo mam parasollke. Minusem jest również to ze gondola jest lekko pod katem i synek się zsuwa. No i myśle ze jeszcze max trzy miesiące i będzie dla nas za mała 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 20:14
Dani lubi tę wiadomość
-
nadrobiłam ostatnie dni... u nas była masakra, w sobotę Mąż był na IP z Bartkiem, w niedzielę z Wojtkiem, w poniedziałek z Maćkiem. każdy bardzo wysoka gorączka trudna do zbicia i gardło czerwone z białymi kropkami. ryczeli z bólu całymi dniami. dostali antybiotyk pierwszy w życiu. tak mnie wymęczył ten czas... ja w nocy z Szymkiem przy cycku siedziałam przy łóżku płaczącego z bólu Wojtka, Mąż przy łóżku chłopaków, bo płakali z bólu i wymiotowali. spaliśmy po 2 godziny na dobę... no, ale wychodzimy na prostą już chyba... oby...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 20:23
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Cyprysek, moja teściowa robi to samo, jak trzyma małą na rękach i ona płacze i ja chcę ją zabrać, to ona tylko jeszcze bardziej ją przytula do siebie (a ona jeszcze mocniej płacze). Generalnie jak przychodzi to muszę się prawie bić o moje dziecko, denerwuje mnie nawet jak wózkiem jedzie. Myślałam że jestem zaborcza i nie chce dawać nikomu małej, ale jak w końcu przyjechała moja mama, to przejmowałam małą tylko na karmienie, a tak to ona ją lulała, przebierała, śpiewała, masowała brzuszek. Czyli problem to jednak teściowa 🥴
Espoir, jesteś superbohaterką.
Dziewczyny w jaką część ciała są szczepienia?
-
Batylda, cyprysek to ja mam taki problem z moją mamą, tez na sile próbuje mi pokazać ze ona lepiej uspokoi małego, potrafi mi wózek na spacerze wyrwać i nie chce oddać, uważa ze za bardzo się cackam z małym 🤦♀️ Oczywiście ze się cackam bo to moje dziecko i staram się zaspokajać jego potrzeby…
Espoir ojej, współczuje i życzę zdrowka twoim chłopcom 😘