Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Chaos trzymaj się tam! Dużo zdrówka dla Maleństwa! A dla Ciebie dużo siły! ❤️
Nicia my też walczyliśmy z ciemieniucha. Na 5 min przed kąpieli smarowałam olejkiem ze słodkich migdałów i wyczesywalam jak chwilę namięklo. A na brwiach przecierałam mokra tetraNicia lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ja też walczę z ciemieniuchą z brwi zeszła nam bardzo ładnie:) na główce musze jeszcze powalczyć ale najlepiej schodzi jak wysmaruje jej włoski linomagiem zielonym a potem za godzinkę kąpiel 🙃 wcześniej smarowałam olejem migdałowym ale linomag lepszy 🙃
Nicia lubi tę wiadomość
-
Nam pomógł Linomag płyn na ciemieniuchę. Smatowałam tak 30-40 minut przed kąpielą i to tak żeby łepek dosłownie się świecił. Potem wyczesywałam szczotką przed i po kąpieli. Dwa dni i mieliśmy spokój.
A ja dooytam o trądzik. Długo się zeszło nim maluszkom zeszły te krostki i to tak żeby nawet pod placami och nie wyczuwać?Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Batylda dokładnie opisałaś naszą sytuację, mamy podobnie 😄🤦🏼♀️
To jest ten drugi skok?
Jestem zaskoczona jak te paznokietki szybko rosną. Obcinam co parę dni, a dzisiaj obudziła się z podrapanym nosem 🙈
Też używacie takich jednorazowych, bawełnianych płatków przy przewijaniu? Kupujecie je jakoś hurtowo czy jak? 😄 Mam wrażenie, że u nas schodzi ich tony. A może macie wielorazowe?
I jeszcze jedno pytanie 😄 ten olejek z Wileda do masażu krocza nada się jeszcze do czegoś? Jakieś pomysły? Bez sensu, że sprzedają go w takim dużym opakowaniu. -
Mama po przejściach ja te płatki kupuje na Allegro hurtowo 😅 chociaż ma już mniej ich schodzi bo pediatra kazał ograniczyć i częściej w zlewie pod bierzaca woda się myjemy przy zmianie pieluszki.
Tempo rośnięcia paznokci tez mnie zaskakuje. Obcinam co kilka dni. Ciężko mi się obcina jakoś, boje się ze mu za krótko obetnę.
W ogóle to mamy problem z paznokciem na dużym paluszku u stopy bo wyrasta mu w skore. Byliśmy u podolog kazała odciągać wały skórne masażem i tejpami ale średnio to pomaga 🥺 -
Ula ma tak ruchliwe rączki, że nie mam jak jej obcinać paznokci. A rosną jak szalone. Od stopek jeszcze nie musiałam obcinać. Te stoją w miejscu.
Ja też używam kindii i też kupuje hurtem z allegro. Na dwie dupki, więc u nas to w ogóle schodzi.
Ale planuje przejść na wielorazowe. Poszyje małe myjki z poplamionej tetry. Jakaś się ostatnio eko zrobiłam i chce odciążyć środowisko.
Baby hug ostatnio sprzedałam. Był hust have przy starszej. A przy młodszej stał i się kurzyl. Zależy też od mieszkania. Teraz mamy b.duze, ale mamy salon z aneksem. Wcześniej mieliśmy oddzielna kuchnię i musiałam brać dziecko ze sobą.
No i starsza hnb musiała ZAWSZE być ze mną. Więc jak już nawet siedziała to wszedzie w hugu ze mną. -
My używamy waterwipes chociaż plan był na kindii :p a wczoraj jak Ignacy nawalił tak że aż miał brudny kark to i jednorazowe chusteczki ledwo dały radę 😅
Czy któraś z Was kupowała dla maluszka okularki izipizi?Jak się sprawdzają?
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
ehh dziewczyny, nie nadążam.
Chaos, trzymajcie się dzielnie! Trzymam kciuki za pomyślny i szybki obrót spraw.
Ja używam płatków kindii bamboo choc ostatnio odkryłam w Biedronce Dada bamboo i chyba są lepsze, bo te kindii zostawiają czasem włókna wokół siusiaka. Na wyjscia mamy w torbie waterwipes. Na początku próbowałam innych m.in aqua wipes ale położna zwróciła mi uwage, że mają jeszcze jakas chemie dodaną... a niby tylko wota i ekstrakt.
Agrafka, u nas też wrastające paznokcie dużych palców u stóp. Położna kazała namaczać mlekiem i masować ale to nic nie daje, chyba musiałabym te paluszki 24h na dobe masować. kompletnie nie wiem co z tym zrobić.
Synek od środy nie zrobił kupki, już zaczynam się trochę martwić, niby bąki puszcza i nie płacze ale czasem już widać, że się pręży i próbuje. Mam nadzieje, że już jutro mu się uda [pewnie akurat w czasie jak będziemy na chrzcinach]
-
Dziewczyny dużo zdrówka dla Waszych maleństw
Dzięki mama po przejściach. Noszę jak tylko tego dziadzia potrzebuje, ale w domku jeszcze starszak. Muszę ją po prostu odkładać jka się uspokaja bo się zajadę z dwójką.
Batylda, u mnie nocki były takie same, spasowałam i zaczęłam brać małą do łóżka i elegancko śpi. Więc przynajmniej tutaj odpoczywam. Że starszakiem spaliśmy też i tu duży plus bo dziecko sobie ciunka pierś nawet nie wiadomo kiedy. Więc jak nie masz z tym problemu to bierz do siebie żeby się nie wykończyć.
Noele jeśli chodzi o ciemieniuche to moja mama mi sprzedała pomysł, mianowicie nasmarować masłem takim prawdziwymja zostawiam na godzinę na to cieniutka czapeczka żeby nie zatluscic wszystkiego wokół i później w kąpieli zmywamy i wyczekujemy. U nas za pierwszym razem ładnie zeszło z brwi równiez. Tylko przy oczkach szczególnie uważałam żeby nie naleciało.
X/2017- pierwszy cykl po odstawieniu pigułek
IX/2020 - znaczymy starania o drugą latorośl 🤞😁 -
Foxy u nas od tygodnia kupki co 3dni. I tez czasem widać, że się pręży ale to chyba tylko po to żeby jelita poruszać. Konsystencja jest takiej zupy-krem czyli to nie zaparcie więc się nie przejmuje a po Sab Simplex bąki idą njak szalone. Nasza Mała czasem dostaje małe ilości mm i to też może na to wpływa. Dzisiaj narobiła tak w pampers, że śmierdziało jak z kociej kuwety 🙈🙊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 07:56
-
Mój mały wczoraj marudził, wydawało nam się ze boli go brzuszek, mąż mnie namówił żebym mu dała espumisan. Zrobiłam to po raz ostatni i wywaliłam go do kosza. Mały kupki robi raz cztery jednego dnia raz wcale ale robi a po espumisanie wczoraj tak nam zwymiotował ze gdyby nie to ze byliśmy z nim w pokoju i szybko go podnieśliśmy to nie wiem jak by się to skończyło.
Kupki naszego synka nie śmierdzą. Mają taki specyficzny zapach ale nie jest jakiś taki brzydki. Wczoraj jedna była lekko zielonkawa ale tak to robi ładne, żółte. Jakkolwiek to brzmi 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 08:17
-
Foxy wrote:ehh dziewczyny, nie nadążam.
Chaos, trzymajcie się dzielnie! Trzymam kciuki za pomyślny i szybki obrót spraw.
Ja używam płatków kindii bamboo choc ostatnio odkryłam w Biedronce Dada bamboo i chyba są lepsze, bo te kindii zostawiają czasem włókna wokół siusiaka. Na wyjscia mamy w torbie waterwipes. Na początku próbowałam innych m.in aqua wipes ale położna zwróciła mi uwage, że mają jeszcze jakas chemie dodaną... a niby tylko wota i ekstrakt.
Agrafka, u nas też wrastające paznokcie dużych palców u stóp. Położna kazała namaczać mlekiem i masować ale to nic nie daje, chyba musiałabym te paluszki 24h na dobe masować. kompletnie nie wiem co z tym zrobić.
Synek od środy nie zrobił kupki, już zaczynam się trochę martwić, niby bąki puszcza i nie płacze ale czasem już widać, że się pręży i próbuje. Mam nadzieje, że już jutro mu się uda [pewnie akurat w czasie jak będziemy na chrzcinach]
Foxy mój mały robi kupki co 4 dni a wczoraj usrał mi się właśnie na chrzcinach w kościele, potem jak wyszłam na zewnątrz go przewinąć to jeszcze obsikał cały swój galowy strój. Przed wyjściem do kościoła zarzygał mi nową kieckę. Nic tylko chodzić z nim na imprezy 🙈 -
Chaos zdrówka dla Was 😘 dopiero doczytałam, bo tak z doskoku udaje mi się czytać...
ja używam mokrych chusteczek, nie dałabym bez, bo u mnie dopiero Bartek zaczął się sam wycierać, a gdzie jeszcze reszta... pół dnia bym stała i im tyłki wycierała wacikami 😅💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Chaos, trzajcie sie tam! Duzo zdrowka!
U nas na ciemieniuche super dal rade zwykly panthenol, smarowalam jakies pol godziny przed kapiela i pozniej wloski szamponem, za pierwszym razem juz prawie wszystko zeszlo...
Na tradzik sie u nas fajnie masc z wit.a sprawdzila... cieniutko raz dziennie posmarowalam i juz tez prawie nic nie ma...
Przy corce pamietam, ze mialam krem z rossmanna z serii babydream med i tez dal super rade
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700