X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę Wam tych rekordów w spaniu 😅 mój to nawet nie wiem ile razy się budzi w środku nocy ale wiem ze często 🙈 śpi z nami wiec tylko wystawiam mu cyca i je a ja już nie sprawdzam która jest godzina. Około 5 ( tu już wiem która godzina bo widno się robi i mąż do pracy wstaje) się wierci to przewracam go na brzuszek albo kładę do siebie na klatę i śpimy dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 09:36

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas takie spanie to się zdarzają bardzo rzadko, dlatego tak one cieszą. :)

U nas najgorsze pierwsze tygodnoe ewidentnie minęły. I póki co nie zapowiada się na drugi egzepmlarz hnb. Oby tak zostało. ✊

Mala_syrenka, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj nieważne dla mnie niewyspanie. Moje szczęście nie zna granic bo starszaki poszły do szkoły. Nie da się tej radości opisać słowami 😁

Mala_syrenka, Cccierpliwa, Bajka111, Mama po przejściach, Noelle, Sumireguska, Nitka1, NatkaZ, _agrafka_ lubią tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taka jedna pobudka sie tez malo kiedy zdarza, zazwyczaj sa te 2-3 razy...
    Ja tez odstawilam mala do przedszkola, zjadlam sniadanie, wypilam kawe i mlodego na drzemke polozylam... to czas sie chyba za prasowanie wziac

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek to u nas pełna synchronizacja naszych dzieci 😁 tylko mój odleciał o 19, pobudkami tej samej porze. Ale wstał o 8:30 i dopiero usnął.
    Nie wiem co znowu mu dolega ale odrywanie od cycka jest przez cały dzień. Widzę ze jest mleko bo wypływa i on jak się odrywa to mu spływa po buzi. Nawet ostatnio z mężem próbowaliśmy dawać mu z butelki to tez tak samo jadł. To nie brak pokarmu. Nie wiem co mu może być. W nocy je ładnie. 10 min i odlot. Znowu zaczęłam podawać delicol i espumisan. Tak mi go szkoda

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie siedzę z laktatorem. Już miałam dość tego rzucania się przy piersi 😒 Z butelki moje mleko je ładnie. Wiem, że to droga do nikąd skro chce karmić jeszcze jakieś 3 miesiące, ale wydaje mi się, że jak tak mało zje to potem nie ma się co dziwić, że w dzień bardzo krótko śpi. Ja jestem zdenerwowana i ciągle w głowie myśl, jak dają radę matki wielodzietne, no na bank coś trzeba zaniedbać, a ja już się wkurzam że nie mam kiedy posprzątać, przecież w nocy też muszę spać, ach 🙈

OrT4p2.png

Wysłany: 1 września 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach ja mam tak samo. Muszę mieć czysto i koniec. Najczęściej latam jak wściekła w dzień. Ale wraz priorytet jak mały śpi jest obiad. W wiadomo jak śpi. Jak nie zakołysze to zaraz wstanie. Marnie. Wszystko robię na raty. Ale czysto w miarę jest. Jak teściowa zapowiedziała wizytę za pół godz to w 10 min byłam gotowa 😁

Czy któraś z Was ma czas uskuteczniać długie spacery? Nie liczymy tych do lidla i paczkomatów 😅🙈
    A macie czas żeby poćwiczyć? Ja zabieram się do tego od miesiąca i nadal nic 🤦‍♀️

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp jeżeli chcesz karmić jeszcze tylko 3 miesiące, to ogarniesz i tak. Dłużej to nie wiem jak mamy kpi dają radę.
    Ja też nie wiem jak dają radę matki wielodzietne. Ja ogarniam dwoje dzieci tylko dlatego,że Ula przez 90% czasu nie jest wymagająca. W życiu bym nie ogarnęła jakby była jak starsza. A tak pobawię się z nimi, zjem, posprzątam, dzisiaj nawet okna umyłam. ale jakbym miała jeszcze jedno dziecko, to nie wiem, czy by mi starczyło czasu,żeby chociazby zaspokoić potrzebę mamy każdego dziecka, a gdzie w tym wszystkim względny porządek i czas dla mnie?
    Często potrzebują mnie obie w jednym czasie i czuję,że starszą zaniedbuje.
    Nawet powrót do pracy mnie przeraża. Wrócę 15-16, kiedy będę robić albo jeść obiad i sprzątać, jak one idą spać o 20 i będą wytęsknione? Równo za rok wracam do pracy, czyli jeszcze kupa czasu, a ja się już stresuje.

Wysłany: 1 września 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam mamy jak dała rade z 5 dzieci. Była tylko babcia do pomocy która jedynie nas kołysała do snu. Mama mówi ze żadno z nas nie wymagało tyle opieki co mój jeden 😅 a jest na prawdę spokojnym dzieckiem. Bawiliśmy się razem, siostra uczyła mnie mówić, bawić (rok starsza), zawsze było uprane i obiad na stole, z porządkiem różnie 😅 i mama dale rade. Może to kwestia niemal bezobslugowych dzieci 🤷‍♀️

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala syrenka, do mnie wczoraj szef dzwonil mi powiedziec, ze jakbym chciala to moge juz zaraz w kazdej chwili🤣 mimo, ze macierzynski mam do czerwca 2023🤣

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa 🙈🙈🙈
    I co? Skusisz się?;)

Wysłany: 1 września 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, może każdy ma inne wymagania, może są kobiety bardziej zorganizowane, nie wiem,choć teraz Lisa śpi już 1,5 godziny- szok, to zdążyłam w pośpiechu duuuzo zrobić, jakby tak było codziennie to spoko nawet, ale nie jest...

Nasze najdłuższe spacery to tak 1,5 godziny, średnio co drugi dzień i jak pogoda pozwala. Często cały spacer śpi to potem w domu już nie.
    Ćwiczyć narazie nie mam ani czasu ani sił 🙈

OrT4p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o powrocie do pracy to jeszcze kompletnie nie myślę, jeszcze tyle rzeczy do tego czasu trzeba przeżyć i ogarnąć. 🙈

Ja przy drugim już mam większy luz. Fakt, że pierwsze dziecko było trudne i musiałam się nauczyć wiele odpuszczać. Ale teraz nie mam problemu się położyć odpocząć jak córka śpi. Zwłaszcza, że fizycznie i psychicznie siadam ze zmęczenia ostatnio. No ale co zrobisz.🤷‍♀️

A od wielodzietnych słyszałam, że po prostu jak jest już co najmniej 2 "starszaków" to one bawią się razem i jest niby łatwiej, niż z 2. Ja szczerze jak jestem sama z 2 to nic nie zrobię za bardzo. Starszak kompletnie się nie umie sam sobą zająć. Więc muszę się non stop z nim bawić, a co z Młodszą? Muszę się grubo nagimnastykować żeby cokolwiek przy niej z nim obok zrobić, a co dopiero w domu. 🙄

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, współczuję. Moja starsza-hnb, ma przebłyski,że zajmuje się samą sobą. Od kilku dni, na kilka minut, ale to mila odmiana od wiecznie wiszącej przy nodze marudy.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Cierpliwa 🙈🙈🙈
    I co? Skusisz się?;)
    Nieeee😅 nie wiem co by mi musial zaproponowac, zebym juz wrocila... jak pojdzie znow na ustepstwa (co juz wiem, ze zrobi, tylko nie wiem na ile ich pojdzie, w kazdym razie juz powiedzial, ze nawer jakbym chciala tylko tydzien, czy dwa w miesoacu pracowac, to bez problemu🤣 nawet na mniej godzin pojdzie, gdzie ja i tak juz przed ciaza bylam na 15h tygodniowo :P ) to moze po wakacjach przyszlego roku sie skusze, w zaleznosci jak nam sie to by zazebialo z praca meza...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas moja mama była od poniedziałku rano i nie miałam nawet czasu zajrzeć na forum, ciągle coś robiłyśmy.

Ja akurat analizuję co malutka robi a co nie, ale się nie przejmuję :) Np. nie widziałam jeszcze obrotów z pleców na boki ani nie łapie nic do rączki.

Z H&M też mam doświadczenie, że są większe te rozmiarówki. Obkupiłam Sonię tak samo przy tej promce w rozmiar 68 i ciekawe kiedy będzie dobry, bo wyglądają na ogromne.

Jak Wam te dzieci cycka łapią w nocy? Śpicie bez stanika i koszulki ? Nie leci Wam mleko ?

Nie wiem kto wspominał, że w babybjorn jest kupa od razu, ale u nas sie sprawdza. Ledwo posadzę i od razu pociśnięte:D

Co do czasu to przyznam, że ja ćwiczę codziennie od skończonego połogu po 40 min średnio albo więcej. Ale tylko w tygodniu przy którejś drzemce Soni (często już koło 8 rano :P). A w weekend relaks, bo jak jest mąż to mi się nie chce :D

Najgorsze, że przez te ulewy zalało nam windę w bloku. A ja mieszkam na 7 piętrze! Koszmar. Parking podziemny na -1 wiec 8 kondygnacji do pokonania. A naprawa kilka dni.... a my w niedzielę chrzciny i milion rzeczy do załatwienia. Póki mąż z pracy nie wraca jestem uziemiona, bo nawet w foteliku ją dźwigać tyle pięter to koszmar ;/

Wysłany: 1 września 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tak,tak , bb w tym temacie działa świetnie 😄 choć akurat wczoraj jak chciałam żeby zrobiła przed wyjściem to nawet bb nie pomógł i dopiero w aucie 🙈

Co zakładasz małej na sukienkę? My dopiero chrzciny za miesiąc robimy i już kombinuję, a nie wiadomo jaka pogoda będzie. Pod tym względem żałuję, że nie robiłam w upał, zwiewna sukieneczka i byłoby z głowy.
    Podziwiam za ćwiczenia!

OrT4p2.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny na początku października i nie wiem jeszcze co założę ani małej ani sobie. Mam nadzieję że pogoda dopisze, bo grzywka mi się w deszczu skręca 😂
    My spacery codziennie 1,5-2 godziny, potem mąż ją bierze na godzinę jak wraca z pracy, a w weekendy jak jest ładnie to wychodzimy na dłużej, choć teraz to się pewnie ukróci.
    U nas noce takie sobie, a dziś cały dzień marudzenie i wiszenie na cycu, prasowanie czeka, a ja marzę o długiej kąpieli i drzemce.

relgtv73ymxx11gn.png

• Batylda Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś cudowne sposoby na obcinanie paznokci? Położna radziła żeby obcinać jak śpi, ale ona ma ostatnio w dzień taki płytki sen, że się budzi jak podłoga skrzypnie, więc jak zaśnie jakimś cudem to nie ruszam, żeby nie było awanturki.

relgtv73ymxx11gn.png

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam problem z obcinaniem paznokci..
    Raz go przycięłam i teraz sie boje :/

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ