X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę Wam tych rekordów w spaniu 😅 mój to nawet nie wiem ile razy się budzi w środku nocy ale wiem ze często 🙈 śpi z nami wiec tylko wystawiam mu cyca i je a ja już nie sprawdzam która jest godzina. Około 5 ( tu już wiem która godzina bo widno się robi i mąż do pracy wstaje) się wierci to przewracam go na brzuszek albo kładę do siebie na klatę i śpimy dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 09:36

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas takie spanie to się zdarzają bardzo rzadko, dlatego tak one cieszą. :)

U nas najgorsze pierwsze tygodnoe ewidentnie minęły. I póki co nie zapowiada się na drugi egzepmlarz hnb. Oby tak zostało. ✊

Mala_syrenka, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj nieważne dla mnie niewyspanie. Moje szczęście nie zna granic bo starszaki poszły do szkoły. Nie da się tej radości opisać słowami 😁

Mala_syrenka, Cccierpliwa, Bajka111, Mama po przejściach, Noelle, Sumireguska, Nitka1, NatkaZ, _agrafka_ lubią tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taka jedna pobudka sie tez malo kiedy zdarza, zazwyczaj sa te 2-3 razy...
    Ja tez odstawilam mala do przedszkola, zjadlam sniadanie, wypilam kawe i mlodego na drzemke polozylam... to czas sie chyba za prasowanie wziac

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek to u nas pełna synchronizacja naszych dzieci 😁 tylko mój odleciał o 19, pobudkami tej samej porze. Ale wstał o 8:30 i dopiero usnął.
    Nie wiem co znowu mu dolega ale odrywanie od cycka jest przez cały dzień. Widzę ze jest mleko bo wypływa i on jak się odrywa to mu spływa po buzi. Nawet ostatnio z mężem próbowaliśmy dawać mu z butelki to tez tak samo jadł. To nie brak pokarmu. Nie wiem co mu może być. W nocy je ładnie. 10 min i odlot. Znowu zaczęłam podawać delicol i espumisan. Tak mi go szkoda

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie siedzę z laktatorem. Już miałam dość tego rzucania się przy piersi 😒 Z butelki moje mleko je ładnie. Wiem, że to droga do nikąd skro chce karmić jeszcze jakieś 3 miesiące, ale wydaje mi się, że jak tak mało zje to potem nie ma się co dziwić, że w dzień bardzo krótko śpi. Ja jestem zdenerwowana i ciągle w głowie myśl, jak dają radę matki wielodzietne, no na bank coś trzeba zaniedbać, a ja już się wkurzam że nie mam kiedy posprzątać, przecież w nocy też muszę spać, ach 🙈

OrT4p2.png

Wysłany: 1 września 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach ja mam tak samo. Muszę mieć czysto i koniec. Najczęściej latam jak wściekła w dzień. Ale wraz priorytet jak mały śpi jest obiad. W wiadomo jak śpi. Jak nie zakołysze to zaraz wstanie. Marnie. Wszystko robię na raty. Ale czysto w miarę jest. Jak teściowa zapowiedziała wizytę za pół godz to w 10 min byłam gotowa 😁

Czy któraś z Was ma czas uskuteczniać długie spacery? Nie liczymy tych do lidla i paczkomatów 😅🙈
    A macie czas żeby poćwiczyć? Ja zabieram się do tego od miesiąca i nadal nic 🤦‍♀️

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp jeżeli chcesz karmić jeszcze tylko 3 miesiące, to ogarniesz i tak. Dłużej to nie wiem jak mamy kpi dają radę.
    Ja też nie wiem jak dają radę matki wielodzietne. Ja ogarniam dwoje dzieci tylko dlatego,że Ula przez 90% czasu nie jest wymagająca. W życiu bym nie ogarnęła jakby była jak starsza. A tak pobawię się z nimi, zjem, posprzątam, dzisiaj nawet okna umyłam. ale jakbym miała jeszcze jedno dziecko, to nie wiem, czy by mi starczyło czasu,żeby chociazby zaspokoić potrzebę mamy każdego dziecka, a gdzie w tym wszystkim względny porządek i czas dla mnie?
    Często potrzebują mnie obie w jednym czasie i czuję,że starszą zaniedbuje.
    Nawet powrót do pracy mnie przeraża. Wrócę 15-16, kiedy będę robić albo jeść obiad i sprzątać, jak one idą spać o 20 i będą wytęsknione? Równo za rok wracam do pracy, czyli jeszcze kupa czasu, a ja się już stresuje.

Wysłany: 1 września 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam mamy jak dała rade z 5 dzieci. Była tylko babcia do pomocy która jedynie nas kołysała do snu. Mama mówi ze żadno z nas nie wymagało tyle opieki co mój jeden 😅 a jest na prawdę spokojnym dzieckiem. Bawiliśmy się razem, siostra uczyła mnie mówić, bawić (rok starsza), zawsze było uprane i obiad na stole, z porządkiem różnie 😅 i mama dale rade. Może to kwestia niemal bezobslugowych dzieci 🤷‍♀️

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala syrenka, do mnie wczoraj szef dzwonil mi powiedziec, ze jakbym chciala to moge juz zaraz w kazdej chwili🤣 mimo, ze macierzynski mam do czerwca 2023🤣

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa 🙈🙈🙈
    I co? Skusisz się?;)

Wysłany: 1 września 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, może każdy ma inne wymagania, może są kobiety bardziej zorganizowane, nie wiem,choć teraz Lisa śpi już 1,5 godziny- szok, to zdążyłam w pośpiechu duuuzo zrobić, jakby tak było codziennie to spoko nawet, ale nie jest...

Nasze najdłuższe spacery to tak 1,5 godziny, średnio co drugi dzień i jak pogoda pozwala. Często cały spacer śpi to potem w domu już nie.
    Ćwiczyć narazie nie mam ani czasu ani sił 🙈

OrT4p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o powrocie do pracy to jeszcze kompletnie nie myślę, jeszcze tyle rzeczy do tego czasu trzeba przeżyć i ogarnąć. 🙈

Ja przy drugim już mam większy luz. Fakt, że pierwsze dziecko było trudne i musiałam się nauczyć wiele odpuszczać. Ale teraz nie mam problemu się położyć odpocząć jak córka śpi. Zwłaszcza, że fizycznie i psychicznie siadam ze zmęczenia ostatnio. No ale co zrobisz.🤷‍♀️

A od wielodzietnych słyszałam, że po prostu jak jest już co najmniej 2 "starszaków" to one bawią się razem i jest niby łatwiej, niż z 2. Ja szczerze jak jestem sama z 2 to nic nie zrobię za bardzo. Starszak kompletnie się nie umie sam sobą zająć. Więc muszę się non stop z nim bawić, a co z Młodszą? Muszę się grubo nagimnastykować żeby cokolwiek przy niej z nim obok zrobić, a co dopiero w domu. 🙄

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, współczuję. Moja starsza-hnb, ma przebłyski,że zajmuje się samą sobą. Od kilku dni, na kilka minut, ale to mila odmiana od wiecznie wiszącej przy nodze marudy.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Cierpliwa 🙈🙈🙈
    I co? Skusisz się?;)
    Nieeee😅 nie wiem co by mi musial zaproponowac, zebym juz wrocila... jak pojdzie znow na ustepstwa (co juz wiem, ze zrobi, tylko nie wiem na ile ich pojdzie, w kazdym razie juz powiedzial, ze nawer jakbym chciala tylko tydzien, czy dwa w miesoacu pracowac, to bez problemu🤣 nawet na mniej godzin pojdzie, gdzie ja i tak juz przed ciaza bylam na 15h tygodniowo :P ) to moze po wakacjach przyszlego roku sie skusze, w zaleznosci jak nam sie to by zazebialo z praca meza...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas moja mama była od poniedziałku rano i nie miałam nawet czasu zajrzeć na forum, ciągle coś robiłyśmy.

Ja akurat analizuję co malutka robi a co nie, ale się nie przejmuję :) Np. nie widziałam jeszcze obrotów z pleców na boki ani nie łapie nic do rączki.

Z H&M też mam doświadczenie, że są większe te rozmiarówki. Obkupiłam Sonię tak samo przy tej promce w rozmiar 68 i ciekawe kiedy będzie dobry, bo wyglądają na ogromne.

Jak Wam te dzieci cycka łapią w nocy? Śpicie bez stanika i koszulki ? Nie leci Wam mleko ?

Nie wiem kto wspominał, że w babybjorn jest kupa od razu, ale u nas sie sprawdza. Ledwo posadzę i od razu pociśnięte:D

Co do czasu to przyznam, że ja ćwiczę codziennie od skończonego połogu po 40 min średnio albo więcej. Ale tylko w tygodniu przy którejś drzemce Soni (często już koło 8 rano :P). A w weekend relaks, bo jak jest mąż to mi się nie chce :D

Najgorsze, że przez te ulewy zalało nam windę w bloku. A ja mieszkam na 7 piętrze! Koszmar. Parking podziemny na -1 wiec 8 kondygnacji do pokonania. A naprawa kilka dni.... a my w niedzielę chrzciny i milion rzeczy do załatwienia. Póki mąż z pracy nie wraca jestem uziemiona, bo nawet w foteliku ją dźwigać tyle pięter to koszmar ;/

Wysłany: 1 września 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tak,tak , bb w tym temacie działa świetnie 😄 choć akurat wczoraj jak chciałam żeby zrobiła przed wyjściem to nawet bb nie pomógł i dopiero w aucie 🙈

Co zakładasz małej na sukienkę? My dopiero chrzciny za miesiąc robimy i już kombinuję, a nie wiadomo jaka pogoda będzie. Pod tym względem żałuję, że nie robiłam w upał, zwiewna sukieneczka i byłoby z głowy.
    Podziwiam za ćwiczenia!

OrT4p2.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny na początku października i nie wiem jeszcze co założę ani małej ani sobie. Mam nadzieję że pogoda dopisze, bo grzywka mi się w deszczu skręca 😂
    My spacery codziennie 1,5-2 godziny, potem mąż ją bierze na godzinę jak wraca z pracy, a w weekendy jak jest ładnie to wychodzimy na dłużej, choć teraz to się pewnie ukróci.
    U nas noce takie sobie, a dziś cały dzień marudzenie i wiszenie na cycu, prasowanie czeka, a ja marzę o długiej kąpieli i drzemce.

relgtv73ymxx11gn.png

• Batylda Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś cudowne sposoby na obcinanie paznokci? Położna radziła żeby obcinać jak śpi, ale ona ma ostatnio w dzień taki płytki sen, że się budzi jak podłoga skrzypnie, więc jak zaśnie jakimś cudem to nie ruszam, żeby nie było awanturki.

relgtv73ymxx11gn.png

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam problem z obcinaniem paznokci..
    Raz go przycięłam i teraz sie boje :/

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ