Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Sumireguska wrote:Ja tak samo ale boje sie że zaczne panikować jak nie znajde. A jaki masz? Angelsounds może?
Ja mam jeszcze z poprzednej ciazy ten model z wyswietlaczem, pomagal mi przetrwac ten czas miedzy wizytami gdzie jeszcze nie czułam ruchów albo gdy danego dnia bylo wyjatkowo malo ruchów
ja polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 12:38
-
Hej dziewczyny, przybijamy piątkę tym, które nie mają za dużo miejsca, u mnie też łóżeczko ledwo wejdzie do sypialni, wózek na styk do przedpokoju, zaczynam też robić miejsce w szafie na rzeczy dla dzidzi. Przewijak będzie drewniany nakładany na łóżeczko. Jakoś sobie poradzę, nasze mamy też ogarnęły, a nie było tylu dóbr co teraz. Choć zazdroszczę meblowania pokoików 😍
Noelle, Chaos, Monia66 lubią tę wiadomość
-
O, ja tez kupuje totka w takim razie xD
Papillon gratulacje!
A możemy wiedziec jakie tetno miałaś dzidziusia? Chcemy sprawdzić teorie przepowiadania płci na podstawie tetna
W którym tygodniu robiłaś nifty? Mi dziś powiedzieli że rekomenduje sie od 12 tyg chociaz w teorii można już w 10Papillon lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Właśnie dzwonił mój lekarz z wynikami pappa + usg, wszytko tak szybko mówił, że nawet nie zapisałam dokładnych liczb, ale najważniejsze jego podsumowanie, że wszystko wygląda bardzo ładnie 😊
Dziewczyny oby nasze dzieciaczki były zdrowe a ile będą miały metrów przestrzeni po urodzeniu albo jaki przewijak i gdzie to już mniej ważne 😉 Damy radę 😚 Ten telefon zrobił mi dzień 😊
Bajka111, Nika312, Chaos, Paulina93, Batylda, Cccierpliwa, unify, Monia66, Veruka, Papillon, _agrafka_ lubią tę wiadomość
-
Witam,
Dawno nas nie było, wg usg termin przesunął się na koniec maja 🤣 tydzień temu miał 7.5cm, prawdopodobnie chłopak. Chociaż liczyłam tym razem na dziewczynkę
https://naforum.zapodaj.net/28c9802ac36e.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/28c9802ac36e.jpg.htmlMama po przejściach, Paulina93, Noelle, Chaos, Marta9191 lubią tę wiadomość
-
Chaos wrote:Hmmm ale jaka roznica jest jak się bobo wierci na przewijaku nakladanym, a wolnostojacym? Sorki, ale chyba mi wyobraznia dzis (i nie tylko dzis😅) nie działa 😊🙈🙈 bo moj dziec to tez z tych aktywnych i tez sie i obracal, teraz to siada czy chce wstawać, ale ja tam przeciez z nim jestem nad nim dosłownie więc panuję nad sytuacją.. Wszystkie akcesoria do przewijania mam pod ręką. Mysle ze duzo zalezy do samego przewijaka i odpowiednio wyprofilowanego materacyka... Wiadomo, ze jakbym mogla to bym wstawila przewijak osobny, bo taki nakładany to trzeba sciagac/nakladac/przekladac ale jak pisalam nie mamy miejsca... Alternatywa mogloby byc przewijanie na lozku ale to juz w ogole srednio wygodne.
Moze dlatego, ze na codzien korzystam wlasnie z tak duzego... ale no naprawde roznica ogromna nawet wlasnie jak sie obrocic probowala, czy ciekac i sie wyrywac, to na tym duzym i szerokim zero zmartwienia... procz po bokach jeszcze sporo komody nawet jak...
A tez wszystko pod reka bo w komodzie wszystko z boku poustawiane, a pieluszki zaraz w gornej szufladzie i w turystycznym tez organizer ze wszystko pod reka, bo takie mamy
Dlatego ja zawsze mowie, ze jak ktos tylko ma miejsce to komoda z duzym przewijakiem jest moim zdaniem o niebo.lepszaChaos lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Zgadzam się, ze jak można to lepiej osobno.
Ale nie zawsze tak się da. I wtedy sie kombinuje 🙈🙈🙈 Nasz przewijak ma ok. 50 cm szerokości i jest na wys. 90 cm. Dlatego ja nie narzekam, musiałam się przystosować 😅😅😅
Niektorzy zyja w ogóle bez takich gadzetow i tez daja radę wiec wszystko sie da.
Co do wanienki to dla syna mieliśmy taka calkiem sporawa ze stelazem, znow byl problem z przechowywaniem, ale wtedy wanienka z ikei np wydawala mi się za mala i w ogole bez sensu. A teraz wiem ze ja wlasnie kupimy, a potem bobo przeskoczy do naszej wanny.
Sprawdzilam tez tętno swojego bobo z wczorajszej wizyty. Podobno nie ma nic miedzy nogami, a tetno 165😅🙈
-
Wiecie, aż sprawdziłam na usg córek jak to było z ich tętnem 😁 U starszej było to w granicach 150-160, a u młodszej 160-170Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
U nas tętno 160 i chłopczyk. Natomiast moja siostra jest w ciąży z córeczką i miała tętno 161 także chyba ta teoria z tętnem nie działa 🤣🤣🤣
Nifty robiłam 11+4 😃 wyniki miałam po 6 dniach już.
Muszę nadrobić Was w kwestii przewijakow, ale powiem Wam, że czekam na zwolnienie, bo na razie brakuje mi czasu 🤣_agrafka_ lubi tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Już po prenatalnych powiem Wam, że stresu się najadlam przez mojego gin, który chyba nie miał dziś humoru. Całe usg nic się nie odzywał tylko stwierdził że tętno płodu za wysokie (było 171), po usg kazał się ubrac i mówi do mnie ze usg nie daje pewności 100% że dziecko jest zdrowe... Zdebnialam bo pomyślałam po co on mi to mówi (albo czego nie mówi). W końcu widząc że jestem zdenerwowana powiedział że wszystkie pomiary są w normie, wyszła mi tylko niedoczynność tarczycy i dał mi eutyrox 25. Chociaż nadal mówił że usg to tylko 60% i żeby mieć pewność to są takie badania płatne niestety... Tak mówił a ja przerażona. Pytam czy Pan dr by mi powiedział że coś jest nie tak? A on ze oczywiście to jego obowiązek. I tyle koniec tematu wizyta za 4 tyg.
W domu siedziałam jak struta o co mu chodziło. W końcu tel do prywatnego gin, który ma lepszy sprzęt (wizyta 200zl). Tętno znowu wyższe 174 i powiedział żeby to obserwować bo gdy będzie 180 to już pogłębić należy diagnostykę. Reszta parametrów w normie. Trochę spokojniejsza już jestem bo jednak nie mam wpływu na to że ta moja fasolka tak skacze...
Może któraś z Was miała podobnie w poprzednich ciążach lub teraz?
Za tydzień mam wizytę w poradni genetycznej i tam też usg więc pewnie coś więcej powiedzą. A teraz tylko się denerwuje 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 20:09
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Nie zazdroszczę takiego ginekologa, idiota! Przepraszam, ale jak inaczej nazwać kogoś takiego. Przecież każda matka się denerwuje przed usg a on jeszcze z takim tekstem. Wiadomo, postawił sprawę jasno bez owijania w bawełnę, to usg nie daje 100 % pewności ale można to powiedzieć w inny sposób. A następnym razem powiedz mu proszę, że te badania płatne krwi również nie dają 100% pewności!
AśKa31 lubi tę wiadomość
-
Aśka przykro mi że miałaś taką sytuacje ale najważniejsze że usg wyszło dobrze
Ja nie wiem o co chodzi z tym tetnem, moj też ma tetno 170 i ginka powiedziała że jest bardzo dobre. Na apce mam że w 11 tygodniu tetno może siegać aż 190bpmAśKa31 lubi tę wiadomość
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Dodam ponadto że stres i szybkie bicie serca matki wpływa na zwiekszenie tetna dziecka. Ja w trakcie badań myślałam że mi serce wyskoczy, już nie wiem nawet ile ciśnieniomierz pokazywał. Ty pewnie także byłaś zestresowana. Moim zdaniem na razie sie tym nie przejmuj, zrob spokojnie badania z krwi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 20:47
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10