Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i zdrowych maluszków!🤗
Monia ja też bym toxo powtorzyla szybciej. Nie wiadomo czy nie będziesz musiała się zgłosić jeszcze do kolejnego lekarza (ja tak miałam, ginekolog dał mi tylko skierowanie do centrum medycyny morskiej i tropikalnej) a wiadomo, na każda wizytę się czeka i czas leci.
Agrafka nie martw się! Najważniejsze, że ryzyko jest znane, lekarz będzie mógł monitować sytuacje i trzymać rękę na pulsie. Może faktycznie zaczniesz znowu brać acard i wszystko będzie dobrze
-
Mi ginekolog mówiła ze mam wysokie ciśnienie w macicy. Zrobiła mi pomiar tego ciśnienia. Powiedziała że jak będę miała wyniki pappy i usg to mam jej podesłać i ona to sprawdzi. Powiedziała też, że pomiar sam w sobie nic nie znaczy. Dopiero jak dołączy tamte badania, wrzuci do programu, przeliczy i zadecyduje o wdrożeniu leczenia. U mnie okazało się ono zbędne.
Edit. Ja podesłałam jej wszystko mailem i jeszcze tego samego dnia miałam informację zwrotnąWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 20:13
-
Mi właśnie to wysokie ciśnienie wyszło podczas usg prenatalnego, wrzucili to plus wynik z krwi i wyliczyli to ryzyko. Zobaczymy co powie na to moja lekarka. Pocieszeniem dla mnie jest to ze wynik przyszedł pocztą, bo mówili ze jak wyniki są złe to dzwonią żeby przyjechać osobiście i je omówić wiec u mnie nie jest chyba tak najgorzej.
-
Agrafka nie martw sie preeklampsji da sie zapobiec jeśli wiesz o ryzyku na wczesnym etapie. Bierze sie acard profilaktycznie to prawda ale są też inne mocniejsze i bezpieczne dla dziecka leki
Ważne aby mierzyć ciśnienie 3 razy dziennie i zapisywać je a także badać mocz pod katem obecnosci białka.
Wiem że ci trudno ale naprawde dobrze że już teraz wiesz o tym i możesz działać!
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Papillon wrote:Hej dziewczyny dostałam wczoraj wyniki Nifty i 100% zdrowego chłopca🤩😍
Później miałam prenatalne i według usg dziecko jest starsze i jestem już 13+2.
Mały miał wczoraj 7,4cm i pokazał już nawet Mamie siusiaka 🤣😂😂😂.
Powiem Wam, że to duża ulga wiedzieć, że Maluszek jest zdrowy.
Pokażesz z ciekawości jak wyglada wynik nifty?
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Dzięki dziewczyny za dobre słowo ❤️ Do lekarki postaram się pójść już pojutrze mam nadzieję że mnie przyjmie. Zamówiłam tez porządny ciśnieniomierz żeby mierzyć to ciśnienie, miałam w domu jakiś na nadgarstek ale on mało dokładny. Jeśli chodzi o mocz to na szczęście nie miałam białka w moczu, były jakieś bakterie ale powtórzyłam wynik, tym razem zaniosłam próbkę w sterylnym pojemniku i wyniki były dobre.
Chaos lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim 😊
Mogłaby któraś polecić jakąś fajną literaturę o tym wszystkim co po porodzie. Wszędzie tylko widzę poradniki o ciąży, a my musimy się koniecznie doszkolić z obsługi niemowlaka 😉 Nie chcę potem kilka razy dziennie dzwonić do położnej o radę 😉
Santi_14 lubi tę wiadomość
-
Moja znajoma prowadzi Szkołę Rodzenia online. Ma na niej moduł dotyczący niemowlaka. Poleca wykupić ją po 20 tyg.
Więcej możesz poczytać tutaj
https://www.zapytajpolozna.pl/kursy/
Ma też kurs ABC noworodka. Szkoła rodzenia kosztuje prawie 500 zł ale co raz robi promocję na ok 300 zł. Warto śledzić na instagramie. Uważam że ta cena nie jest wygórowana. Widziałam, że kurs zawiera filmiki instruktażowe. Dla mnie będzie to bardzo pomocne, szczególnie przy prawidłowym przystawianiu do piersi i kąpieli. Te dwa aspekty przerażają mnie najbardziej. Wydaje mi się że filmiki będą fajniejsze niż książka.
O czasie po porodzie czytałam książki o śnie dziecka. Nie pamietam która była całkiem fajna. Podam kilka tytułów. Wszystkie są dostępne na Legimi. Jak masz czas to za grosze można wykupić dostęp np. Na miesiąc z limitem stron i wertować. Wychodzi taniej niż kupować ebooki oddzielnie.
Sen u dzieci. Ciąża z klasą. W Paryżu dzieci nie grymaszą. Najszczęśliwsze dzieci na świecie. Spokojny sen.
Myśle że z każdej książki każdy może wziąć dla siebie to co najbardziej mu pasuje. Ja nie zgadzam się wewnętrznie z częścią fragmentów.
Polecam również śledzić na insagramie „matajapl”. Jest mega. Nie koloryzuje macierzyństwa, przedstawia takim jakim jest. Dzięki niej nie czuje się presji że masz mieć ogarnięte dziecko, porządek w domu, latać w pełnym makijażu i czekać z ciepłym obiadkiem na męża. A pytania w formie ankiet od mam dla mam to jest coś fantastycznego.
Trochę długo mi wyszło. Ale jak przypomni mi się coś co warto polecić to na pewno dam znać i z chęcią poczytam polecane przez Was rzeczy.Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim 🙂 Mama po przejściach wyjelas mi to pytanie z głowy. Też miałam o to zapytać 👍🏻
Bajka kciuki za wizytę ✊🏻✊🏻✊🏻 o której godzinie masz badanie?Adaś ❤️ 20.06.2021
01.2020 pierwsza procedura IVF ❌ Polmedis Wrocław
09.2020 druga procedura IVF ✅ Angelius Katowice
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław 🍀🤞🏻
29.09 - punkcja -> ET 2x8A, FET4AA, FET4BB, ❄️❄️2x8A
02.10.23 - ET 2 zarodków 8A -> ❌
04.12.23 - FET 4AA -> ❌
27.02.24 - FET 4BB ❌
🔜 ??.12.24 - FET 2x 8A -
Gratuluje wszystkich udanych wizyt wczoraj!
Ja niestety z poradnikami nie pomoge, bo nigdy z zadnego nie korzystalam🙊
A teraz wlasnie juz siedze i czekam na wizyte u hematologa
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Santi dzięki Dopiero o 17:30! Ile czekania jeszcze.
Ccccierpliwa daj znać po wizycie.
Ja z poradnikami też niestety nie pomogę, bo nie korzystałam. Chodziłam na szkołę rodzenia i tam troszeczkę mówili o tym. Ale to wszystko i tak przyszło jakoś intuicyjnie.
-
Bajka, wszystko dobrze poprzednie vadania wyszly dobrze, dostalam kolejne wielkie pudlo clexane (50szt) i czekam znow na pobranie tony krwi do kolejnych badan... no i po nowym roku kolejna kontrola
Bajka111 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja też książki na po ciąży żadnej polecic nie mogę, mam jedną, ale treści w niej mam wrażenie, ze sie mocno zdezaktualizowaly.
Korzystalam glownie z internetu. Wspomniana mataja.pl, hafija, mama pediatra, wymagające magdaleny komsty, pewnie cos jeszcze, ale juz nie pamiętam..
Z książek mogę polecić Jak zrozumiec male dziecko wyd. Natuli - z tym, ze jesli potrzebujecie konkretnych rad o przewijaniu, kapaniu, karmieniu to ta akurat nie o tym😅Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Mama po przejściach wrote:Dzień dobry wszystkim 😊
Mogłaby któraś polecić jakąś fajną literaturę o tym wszystkim co po porodzie. Wszędzie tylko widzę poradniki o ciąży, a my musimy się koniecznie doszkolić z obsługi niemowlaka 😉 Nie chcę potem kilka razy dziennie dzwonić do położnej o radę 😉
Poza tym mataja to 'must have'(rodzicielstwo), no i druzyna B (rodzicielstwo bliskosci) 💕 na insta tez spoko jest Fizjoterapeutka z misja i Magda Komsta i jej profil i blog Wymagajace_pl
Jesli ktos planuje karmic piersia to oczywiscie Hafija, a z ksiazek polecam Po prostu piersia.
Nie polecam zadnej ksiazki Tracy Hogg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 10:25
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Ale będzie czytania ☺️
Cały blog mataji mam przeczytany. Hafije część przeczytałam.
Teraz czytam książkę Architekt Porządku. Jak ktoś lubi czystą zorganizowaną przestrzeń to polecam.
Dzisiaj mam wizytę o 17. Jak nie zapomnę to nagram filmik dla męża ☺️Santi_14 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie otrzymałam wyniki Pappa i Bhcg. Oczywiście kompletnie nic mi nie mówią same wartości, tale z tego co mi wiadomo z samych tych wyników nie można nic powiedzieć? Dopiero w połączeniu z USG są przydatne tak?Adaś ❤️ 20.06.2021
01.2020 pierwsza procedura IVF ❌ Polmedis Wrocław
09.2020 druga procedura IVF ✅ Angelius Katowice
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław 🍀🤞🏻
29.09 - punkcja -> ET 2x8A, FET4AA, FET4BB, ❄️❄️2x8A
02.10.23 - ET 2 zarodków 8A -> ❌
04.12.23 - FET 4AA -> ❌
27.02.24 - FET 4BB ❌
🔜 ??.12.24 - FET 2x 8A