Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mi tez lecą włosy i są wszędzie co mnie irytuje. Czytałam kiedyś artykuł że w ciąży hormon odpowiedzialny za wypadnie włosów jest „zablokowany”. Po porodzie „odblokowuje się” i ma się wrażenie ze włosów wypada multum. Ale jest to w normie. Ile w tym prawdy 🤷♀️
O włosy dbam trochę mniej niż wcześniej. Na razie raz w tyg peeling skory głowy, dwuetapowe mycie szamponem i zawsze odzywka. Czasami myje metodą OMO. Zabezpieczam końcówki serum. Jak susze to tez zabezpieczam przed temperatura. Mam zamiar wrócić do olejowania i wcierek do skory głowy (tylko nie wiem które można przy kp 🤔 ) -
Ok, zamówiłam nosiboo powinien przyjść jutro, mam nadzieje ze się sprawdzi. Dzisiaj nad ranem odciagalam małemu katar tym ustnym aspiratorem to był taki pisk ze pewnie sąsiadów obudził 🙈
Ja na włosy biorę olej z wiesiołka ale nie widzę po nim poprawy. -
U mnie zostało 5kg i nijak nie mogę tego zbić. No ale przy takich wynikach krzywej insulinowej i tsh to się nie dziwię. Ponoć jak unormuję te wyniki powinno zacząć schodzić. Zobaczymy. Na ćwiczenia nie mam zgody ze względu na problemy z gojeniem macicy po trzecim cięciu.
U nas dzisiaj pierwszy samodzielny obrót na brzuszek. Odkąd "zeszliśmy" całkiem na matę są większe postępy.
Włosy też lecą jak szalone ale to prawda, że w ciąży nie wypadały, więc teraz musi ich wylecieć dwa razy tyle. Biorę pregna plus i dha cały czas. I żeby się nie wkurzać kilka razy dziennie puszczam robota żeby je sprzątał (potem mąż ma zajęcie bo musi czyścić z nich robota 🙃). -
Mi zostały jeszcze 4kg, przytyłam 17. Wychodząc ze szpitala miałam już 10 mniej. Teraz waga stoi, ogólnie nie wyglądam źle w sumie mój mąż twierdzi, że lepiej niż przed ciążą, wreszcie mam biodra 🙃 ale na brzuchu został wałek tłuszczyku i też pewnie jakbym zaczęła coś robić to by znikł no ale po co 🤣🤣🤣
A włosy właśnie od jakiś 2 tyg zauważyłam że zaczynają mi lecieć i są widoczne w mieszkaniu. Pewnie sama jestem sobie winna bo po ciąży nie brałam żadnych witamin w obawie żeby czasem Oli brzuszek nie bolał 🤦 -
dziś i jutro na hm znów jest -20% na wszystko
-
Myślałam o rękawicach do wózka/ mufkę. Ja chyba wolę rękawice. Jednak prowadząc wózek trzymam ręce dalej rozstawione, nie obok siebie. W mufce może mi przeszkadzać że rozstaw nie jest tak szeroki jakbym chciała
Mój gagatek dziś zaczął cwaniakować. Podczas jedzenia usilnie pcha kciuka do buzi 🤦♀️ -
Foxy nie chciałam Cię straszyć z tym kurczakiem czy bananem. Może po prostu się okazać że człowiek katuje się dietą bezmleczną a winowajcą jest zwykły banan.
U nas już sama nie wiem o co chodzi. Był już względny spokój z ulewaniem w ogromnych ilościach a dziś znowu to samo. Dodatkowo przed kąpaniem jak leżała na przewijaku zrobiła kupę w której był śluz i trochę krwi. Nie wiem czy to może być od tego ze kaszle (w sensie infekcja)? Już zgłupiałam. -
U mnie od 3 dni lecą włosy ;(
Zawsze miałam gęste i dlugie wiec teraz po prostu płacze jak patrze na te szczotke.. wypadają mi całe kepki...
Brzuch rozwalony przez rozstępy, brzuszek po ciąży został, włosy wypadają, cycki po spompowaniu wyglądają jak wiszące kapcie. Kto to tak wymyślił ja sie pytam?! Masakra xD21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
U nas co jakiś czas śluz w kupie, ale poza tym wszystko ok, więc nie nakręcam się. Włosy też mi wypadają i są po prostu wszędzie, cera w średniej kondycji, brzuch jak u Was - rano całkiem płaski, a potem balonik się pompuje. Jak już znajdę trochę czasu, aby zrobić coś dla siebie, to mi się zwyczajnie nie chce.
Przez wakacje zaniedbałam trochę ćwiczenia od fizjo, ale mała ładnie leży na brzuchu, za to z obrotami jej się nie spieszy.
Współczuję Wam dziewczyny strasznie tych alergii pokarmowych, dla mnie jedzenie to teraz jedna z niewielu przyjemności jakie mi zostały. Seksy mi nie wychodzą, na początku bolało, teraz staremu gumka przeszkadza, a nie chce na razie brać tabletek, więc przynajmniej wciągnę pizzę z podwójnym serem.
-
nick nieaktualny
-
Natka tak, tak. Zauważyłam poprawę jakaś, ale boje się chwalić, bo podobnie było przy kropelkach, jakaś poprawa na kilka dni, a potem znów wycie😩
Ciuszki na chrzest zamawiałam przez Allegro, ale matka chrzestna trafiła do szpitala i musiałam odwołać. Teraz zamowilam już oddzielnie spodnie na szelkach, body z muszka z hm i sweterek chyba tez tam kupię.
Kryśka, NatkaZ lubią tę wiadomość
-
_agrafka_ wrote:Dziewczyny a co polecacie na buzie do smarowania ochronnie przed wiatrem i zimnem ?
_agrafka_ lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Gf, nie chce straszyc, ale u mojej corki tez tak bylo
czasem przybierala cale 350g na miesiac... zagestniki, syropy i inne nic nie dawaly... nawet mleko anti reflux... musialo samo przejsc... a ulewala nawet juz przy rozszerzaniu i stalych pokarmach
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700