Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Noelle pamiętaj jeszcze, że szczepienie na rota trzeba zakończyć do 24 tygodnia, wszystkie dawki. Nikt nas o kupę przy szczepieniu nigdy nie pytał a takie wodniste to moim zdaniem norma przy KP.. Bo jakie maja być 🤷♀️
Ja bym poszła do innego pediatry na kwalifikacje. W mojej przychodni jest 3 i można sobie wybrać wg dnia kiedy który przyjmuje.Noelle, Mala_syrenka lubią tę wiadomość
-
Chaos my póki co mamy za sobą pierwszą dawkę i tak się bujamy… 🙄
W przyszłym tygodniu stuknie nam 18 tydzień więc będę krzyczeć jak znowu coś wymyślą bo się ni hu hu nie wyrobimy. 😅
A jeszcze ostatnio z ust lekarza padły słowa „a to mamy jeszcze chwilę czasu”…Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Niekompetencja lekarzy mnie przeraża,serio. Oddajemy im zdrowie swoje, naszych maleństw, a ich przerasta zwykłą kupa. Mam nadzieję, że tylko to, chociaż antybiotyki przepisywane jak cukierki też na porządku dziennym.
Ja też bym chciała już rozszerzać, ale pamiętam jak to wyglada i wytrzymam te kilka tygodni. A czas leci jak szalony.. i bym chciała blw, więc musi siedzieć. Ale na święta może się już uda.
W kalendarzu skoków u nas piękne słoneczko, Ula się z tym nie zgadza. Śpi już na noc na szczescie, ale cycki pełne,więc przed północą wstanie na pewno. -
U nas to z tymi kupami w ogóle jest dziwnie bo ostatnio z kilku dziennie zmieniły się w jedną tajfuniade raz na 3/4 dni… tak po prostu z dnia na dzień. 😅
Mamy ostatnio straszne problemy z usypianiem - ale jak już zaśnie to śpi w najlepsze. Nie śledzę tych kalendarzy skoków a może czas zacząć. 🤔
Z dobrych informacji to dzisiaj byliśmy na kontroli u dermatologa - schodzimy ze sterydów i zaczynamy już normalną kurację podtrzymującą. 🤗
A kiedy zaczynałyście rozszerzać dietę u swoich starszych pociech? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 19:29
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Mój "Aniołek" też już śpi 💪🏻👍🏻
Od jakiś 2-3 tyg nasze praktycznie wszystkie dzienne rytuały uległy zmianie i wszystko jest poprzestawiane i właściwie każdy dzień wygląda zupełnie inaczej. Nie wiem z czego to wynikło 🤷🏻♀️ wkurza mnie to bo nie mogę nic zaplanować bo nie wiem kiedy panicz zrobi sobie drzemkę dłuższą a i czy wogole zrobi.. przy jedzeniu wymyśla jak zawsze.. i też od 2 dni z nie robił kupy ani żadnego nawet kleksa w pieluszce co jest do niego zupełnie nie podobne ale dziś jak walnął to konkretnie ale konsystencja inna niż zwykle zazwyczaj to jednak była dosyć płynna jajecznica a dziś jakby bardzo gęsta zupa dyniowa 🤪
Na całe szczęście jedyny rytuał jaki pozostał niezmieniony to nocne usypianie jak w zegarku 19-20 już domaga się spania widać że jest zmęczony i marudny i po przystawieniu do piersi max 20 minut i śpi w najlepsze. Fakt że od 4-5 dni też pierwsze spanie kończy się przed północą (to chyba ten regres snu) i po 3-4:00 tak zaczyna się wiercić przez sen że ja mam już po spaniu bo albo trzeba trzymać za rękę, albo co chwila podać smoczka albo poruszać za pupkę żeby spał 🤦♀️Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Noelle, ta kupa wygląda znajomo 😂 Nina też takie czasem robi że bajoro stoi w pampersie, choć przedwczoraj miała pierwszy dzień bez kupy, za to wczoraj jak u Santi, gęsta zupa dyniowa. Dziś dalej nic, aż się boję co strzeli po tym rotawirusie.
Mama pp, różnie wstaje, czasami o 7, czasami o 9, potem chwila aktywności, je i dosypia. Ostatnio dosypiała do 11 🙄
Dziś po szczepieniu pół dnia przespała, potem tak wyła że przez pół godziny musiałam z nią tańczyć przed lustrem do Liska Łakomczuszka - wtedy się śmiała 🤦♀️
-
Jeju udało mi się Was nadrobić. My w końcu w domku, w końcu czysto osłuchowo. Został tylko dzieciakom kaszel poinfekcyjny. Ale przejdzie. Tylko ja wyzdrowieć nie mogę. Bardzo się bałam, że mnie wyproszą ze szpitala i pilnowałam się, ale i tak panie lekarki zauważyły, że jestem chora. Na szczęście nikt mnie nie wyprosił od Małej. 🙈 Wiecie, dzieciaki zaraziły mnie. O nie dbałam, wykurowałam. Na mnie już siły nie starczało. Zwłaszcza w szpitalu.
Moja też się popsuła. Nie wiem czy to skok, złe mleko i bóle brzucha czy zęby. Ale jest ciężko. No widać taki etap.
U nas urodzinowy weekend. Niby mamy zakaz spotykania się z ludźmi co mają dzieci. A n o i zalecenie nie puszczać syna do przedszkola. 🤷♀️ No życie. I tak go puszczamy. Same pielęgniarki się śmiały z tych zaleceń, ale przekazać muszą.
Noelle mój syn miał takie i to bardzo długo i też nikt nigdy mi nie powiedział, że źle. W ogóle się dowiedziałam jak bardzo się nie przejmuję kupami dzieci. Córka od urodzenia ma kupy ze śluzem i w ogóle jak była malutka to te jej ryki to były kolki. W szpitalu kazali każda kupę notować, a i tak się nie dowiedziałam jaka według nich ona powinna być. 🤣
Dziewczyny zdrowia!!! -
Dzięki dziewczyny. Mam nadzieję, że szybko im przejdzie bo obie cały dzień praktycznie po 39 stopni gorączki. Co zbiliśmy to cholerstwo znowu rosło po 2 godzinach.
Noelle u pierworodnej pierwsze próbowanie jabłka było po skończonym 4 miesiącu (11 lat temu). U Tosi jak miała ok 4.5 miesiąca.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Noelle ja starszej rozszerzalam jakos chwile przed akonczonym 5 miesiacem, chuba 4 miesiace i 3tyg miala...
Teraz zamierzam podobnie...
I u nas chorobowo...
Mia przyniosla z przedazkola, od poniedzialku siedzi w domu (a to podobno najgorszy pierwszy rok placowki, a ona pierwszy raz sie pochorowala za caly rok), mlody zalapal od niej i w srode zaczal kaszlec, bylam go osluchac, wszystko czysto bylo, ale dzis w nocy byl niespokojny i w ogole jakos od rana mi sie nie podobal, więc pojechalam jeszcze raz i na szczęście, bo juz mial szmery na oskrzelach...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Noelle dla mnie to też normalna kupa. U nas też wachlarz kup. Przedwczoraj pieniste, wczoraj śluzowy glut a dziś zielona. Byliśmy dziś na kontroli u pediatry z wyniki badań i mówi, że przy kp to norma :p
także na Twoim miejscu bym zaszczepiła jak najszybciej na rota
Czyli z tego co wnioskuje przy blw musi stabilnie siedzieć tak? Kurde ciekawe jak u nas wyjdzie bo już bym chciala mu zamówić te wszystkie gadżety do jedzenia :p miseczki, talerzyki, doidy :p👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
No to mnie pocieszyłyście z tymi kupami i tylko się upewniłam, że jakiś bzdurny ten lekarz… 🙏🏻
Tak czy inaczej w przyszłym tygodniu młoda będzie próbowała marchewki - dam znać co nam z tego wyjdzie. 😝Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Bajka, super ze juz w domku, teraz Ty się dolecz. Ja ze szpitala z córką wyszłam z ostra angina i też się kamuflowalam, bo ostatnie dwa dni pobytu już goraczkowalam, jedna pielęgniarka się skapnęła to mi zaleciła siedzieć w maseczce. Też bałam się że mnie wyproszą 🙈🤷♀️🙆♀️
Karolina, siedząc stabilnie zmniejszamy ryzyku zadławienia a o to przy kawałkach trochę łatwiej niż przy papkach.
-
Sumi 😂❤️
Poczytałam trochę o rozszerzaniu diety przed 6 miesiącem życia i od tego linczu odechciało mi się żyć i chyba sama zjem te kilo marchwi. 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 22:18
Sumireguska lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️