Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała syrenka jejku współczuje! Odrazu myśle jak to będzie z moim synkiem, kiedy pójdzie do żłobka🤦🏼♀️ Oby był cygańskim dzieckiem.
U nas brak obrotów, tylko kręci się wokół własnej osi. Dźwięki wydaje różne, ale nie są to sylaby czy gloski.
Noceeeeee są bez znian. Tylko ręce, ręce i noście mnie, to będę cicho. -
Dziewczyny, dlaczego on teraz w nocy co chwile chce cycka????
Ile zamierzacie karmic piersią? Ja do końca grudnia i potem zostawić cycka tylko na noc i po ok miesiącu już całkowicie zrezygnować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 07:02
-
Kryśka wrote:Czy Wasze dzieci też boją się rękami po głowie i ciągnął za uszy/włosy?. U nas takie sytuacje prawie zawsze przy jedzeniu. Dodatkowo ostatnio tak pchała rączkę do ucha że się podrapali do krwi.
Taaa mój od kilku dni ciągnie się za uszy przy jedzeniu. Odkrył je chyba i zdziwiony ciągle maca ale zawsze tylko przy jedzeniuAdaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
01.19 ET 8A - >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius M.P.
09.20 ET 8A -> 8dpt 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻
3️⃣09.2023 IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
10.23 - ET 2x 8A - >2,3I/U❌
12.23 - FET 4AA - >2,3I/U❌
02.24 - FET 4BB - >2,3 I/U❌
11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U,
31.12.24 CP ->usunięcie p.jajowodu❌
4️⃣ 05.2025 IVF Angelius M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U -> SANCO zdrowy synek💙✅
-
Syrenka, ale masz kombo
Kryska, moj jak jest zmeczony ale nie potrafi zasnac, to sie zaczyna mocno drapac po czubku glowy, ale tak, ze az czerwone pod wloskami przez chwile zostaje...
Nikola, ja wlasnie powoli chcialabym zostawic noc, a w dzien przejsc czesciowo na butle, tak np co drugie karmienie i pozniej w dzien coraz bardzoej na butelke, a na noc zostawic jeszcze piers, a pozniej sie zobaczy...
Mnie akurat kp bardzo meczy, nie lubie tego i serio jestem mega dumna, ze juz tak dlugo kp, bo w sumie od 2 tygodnia zycia synka "rzucam" kp przynajmniej z 5 razy w tygodniu, a nadal kp🤣Santi_14 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Nikola chciałabym podobnie. Już w styczniu zacząć powoli odstawiać karmienia w dzień i zostawić tylko nocne. Super byłoby gdyby w dzień najadał się normalnymi posiłkami ale chyba to mało realne w styczniu 😕 nie wiem kiedy dokładnie wrócę do pracy i nie chciałabym odstawiać nagle tylko rozłożyć to w czasie
-
Kawyyyyyyy!
Pierwsza taka fatalna noc. Budziła się pierdyliard razy a czasem tylko coś bziuczała no ale wstać i sprawdzić trzeba było. Jeszcze czasem do łóżka dojść nie zdążyłam a już trzeba było wracać. Pobudka o 6:10 i wierzga do tej pory. Byle wytrwać do wieczora 🤪 -
Cierpliwa to pięknie pociągnęła.
No wlasnie Zoe ja tez bym tak najbardziej chciała, ale każdy mi mówi ze mleko to jeszcze długo będzie wiodącym pożywieniem. Tylko moja siostra mówi, ze jej dzieci szubko weszły na normalna dietę i nie chciały mleka. -
Szwagierki syn sam odstawił się jak miał 8 miesięcy. Wtedy już miał diete rozszerzoną i nie domagał się picia mleka. Ona nie naciskała. Nie przypominam sobie żeby dawała mu mm. Wiem ze podstawą żywienia do pierwszego roku powinno być mleko.
Nikola lubi tę wiadomość
-
Klara w nocy nauczyła się obrotów na plecy, wysokiego podporu i pełzania do tyłu. 🙈 Wcześniej już kilka razy się jej te rzeczy zdarzyły ale teraz robi to ciągle. Do tego chyba wjechał lęk separacyjny bo jak odejdę na dalej niż metr to jest ryk i płacz na pół osiedla.
Ja też potrzebuję kroplówki z kawą. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 09:14
Sumireguska lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Kryśka wrote:Czy Wasze dzieci też boją się rękami po głowie i ciągnął za uszy/włosy?. U nas takie sytuacje prawie zawsze przy jedzeniu. Dodatkowo ostatnio tak pchała rączkę do ucha że się podrapali do krwi.
U nas identycznie, dodatkowo jeszcze mi wsadzi palec do oka, nosa, pociągnie za włosy itd.🙈 Dlatego jak już będziecie wdrażać w życie odstawianie piersi to proszę o bieżące relacje, przejdziemy przez to razem😊 Dla mnie w ogóle zawsze kp było jakąś abstrakcją, a tu już karmię piąty miesiąc 💪😁
Słyszałam gdzieś, że jak dziecko ciągnie się za uszka to na zęby, ale kto tam wie, wszystko można zwalić na ząbkowanie 😄
A właśnie, Noelle pisałaś że u Was była wysypka na brodzie z powodu ząbków. A okolice pieluszkowe ok? Niby też tak może być🤔 nie wiem czy jednka nie szukać innej przyczyny, bo jakieś krostki się pojawiły 🤦♀️ -
Bajka, mam nadzieję,że Wy w domu. Zdrówka! ☺️
Obrzydliwe te choroby. I jest ich wysyp ostatnio. Iga miała pierwszy katar w okolicy roku, ogólnie jakieś coś miała z 5 razy, z czego 2 w ciągu miesiąca. Ula ma 5.5 miesiąca i już 2 zapalenia krtani. -
Mała syrenka, nope, ja mam to samo xD
Ale jakoś mi to kp nie przeszkadza, ja jestem leniuchem więc dla mnie to najwygodniejsza rzecz pod słońcem (pomimo tego że nie mogę sie ruszyć nigdzie bez cyckocholika)
Ale niedługo wjadą kaszki i słoiczki więc mam nadzieje że już w ciagu dnia da sobie rade beze mnie chociaż przez chwile ;p
Z ciekawości sprawdziłam statystyki kp i jestem w szoku
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Nie wiem jak jest z tym samoistnym odstąpieniem 🤷♀️
Bardziej obawiam się jak to będzie z zasypianiem bez kp. Mój jak na razie inaczej nie zasypia jak przy jedzeniu i na spacerze w wózku. I tak czasem muszę na dwie drzemki wychodzić na zewnątrz, na noc nie zamierzam -
Dziewczyny nie wiem czy byla o tym tu mowa, ale Mama Fizjoterapeuta zalozyla skarbonke dla 4 miesięcznej dziewczynki chorej na SMA, za kazda nawet najmniejsza wplate w mailu z podziękowaniami wysyla darmowy webinar o raczkowaniu, co niedlugo będzie doryczylo nas i naszych dzieci. Podsylam linka 😊
https://www.siepomaga.pl/mamafizjoterapeutadlaigusi
Mama po przejściach, Sumireguska, Santi_14, _agrafka_ lubią tę wiadomość