Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
I u naa tez juz od prawie 1,5h leci drzemka... to pewnie zaraz wstanie... dzis sie po 6:30 obudzil, to jak ptzed 9 Mie odstawilismy do przedszkola, to po.powrocie odrazu drzemka... dzis leje u nas, wiec drzemka na spacerze odpadla
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Karolina- śpiworek super. My już od początku listopada jeździmy 😊 ma też fajne zabezpieczenia do spacerówki żeby się nie zsuwał a jak będzie to się okaże. Ja jestem "madką" roku i karmie w bujaczku. Jest mi łatwiej niż na kolanach. Jak jest mąż to on ją trzyma.
Mała teraz zjada taki sloiczek 80 g w 4 porcjach przez 2 dni 😁 więcej boję się dać. Teraz mam kupiony burak, batat i ziemniaki i to będzie na tapecie- muszę tylko ogarnąć jak to zrobić bo nie mam takiego małego garnuszka na indukcję 🙈. Potem chce dać owocki i potem już te "złożone" zupki a potem będę gotować sama. Słoiki będą w razie "w" w domu. A picie z Doidy sprawia jej frajde- jak połknie to się cieszy a ja pękam z dumy 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 10:45
-
Sumi mały spi z nami w łóżku, ale tylko dlatego, ze ja przy tej ilości pobudek nie mam nawet siły, aby go podnosić z dostawki do cycka.
Noelle mój mąż nawet się obawia jak my damy radę bez tego cycka…
Agrafka my chodzimy cały czas do fizjo i on mówi, ze Franek nie potrzebuje takiej wizyty. Ale może rzeczywiście powinnismy się wybrać z tym, ze on nie był w stanie nam nikogo polecić. Koleżanka była, ale znów nie była zadowolona z wizyty…🤷♀️ a miał być dobry.
Ale… No wlasnie już mu wyszedł 2 ząb. Wieczniezielony te nice są takie przez te zeby??? Na smoczek nawet jie chce patrzeć🤦🏼♀️ -
Cyprysek dzięki 😁 masz ten Kombi? Zamówię go dziś w zestawie z mufka chyba, żeby i starego łapy się zmieściły w razie czego 🤣
My też mamy ebooka z rozszerzenie diety pl i też widzę podobieństwo. Jest tylko bardziej ubogi graficznie :p my idziemy właśnie tym jadłospisem.
Wczoraj wjechał ziemniak - sam chciał trzymać łyżeczkę. Raz w oko , raz do buzi.ale fajnie poszloi już ładnie pije z doidy - matka i ojciec dumni 😁
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ale śliczne te śpiworki cottonmouse. Będę kupować ten wózek w kwiatki, więc potrzebuję też stonowany śpiworek, najchętniej z futerkiem i w tym sklepie są super. I cena też lepsza niż wystrzelone w kosmos la millou...
Co do planera to ameryki tam właśnie nie odkrywa tylko zebrane wsio w całość. I dzięki bogu, że się to powiela z innymi stronkami co czytacie, bo to znaczy, że jednak te zalecenia czy jak to nazwać są jednea nie, że kazdy pisze co mu się podoba
I jeszcze tym razem serio ostatni spam
Jak cos przeczytam i się mądre mi wydaje to wolę przekazać
W tym planerze mi trochę otworzyli oczy na pozycje. Np. żeby spróbować się skulić jak w bujaczku - ma się wtedy miednice do przodu pochyloną, zaokrąglony kręgosłup i bordę blisko klatki piersiowej - czy wtedy nam się dobrze połyka. I jak sobie tak przełknęłam i poczułam, że faktycznie jest trudno to faktycznie bujaczek się wydaje średnim pomysłem. Podobno foteliki samochodowe są lepsze, bo tam miednica i uda są podwinięte do góry i tworzy się kąt prosty między udami a kręgosłupem i to już lepiej ustawia głowę a jak głowa jest ok to żuchwa też odpowiednio pracuje.
To samo z podnóżkiem - by sprobować albo chociaz sobie wyobrazić, że sie siedzi na wysokim krzesłku barowym i zwisają nam nogi i spróbować coś zjeść. Wtedy z kolei brzuch jest mocno napięty i też to nie sprzyja komfortowemu jedzeniu.
Sensowne mi sie to nawet wydaje.Sumireguska lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja tylko trochę odpuściłam sobie dzisiaj forum a ciężko było nadrobić, bo i na spacerze się nie dało, bo zimno i lekko śnieg pruszy. Teraz córka zrobiła mi kawkę ( uczę ją gdzie naciskać na ekspresie 🤣) i mam chwilę.
Kasia dzięki, że dzielisz się z nami tymi informacjami 😚
Cierpliwa szkoda, że to mm jest tylko w takim dużym opakowaniu, nie damy rady zużyć, ale może późnij wezmę go pod uwagę. Dzięki!
Ja też jeszcze nic nie kupiłam a i tak tylko co oglądałam to rzeczy dla Małej 🙈 Nie wierzyłam matką, ze tak to potem się kończy 🤣🙈 Niestety większość promocji nie powala. Może skuszę się na kupno kombinezonu wełnianego dla niej. Wiem, że niektóre mają, to jest też rozwiązanie na zimę, dobrze myślę?
Uświadomcie mnie proszę czy jest coś takiego co w najbliższych miesiącach będzie niezbędne dla maluszków i już warto się rozejrzeć? Do rd chyba już wszystko mamy, ale nie zaczynamy jeszcze. Pisałam Wam, że przysłali mi zły kolor kubka doidy. Napisałam do nich,bo jak to niebieski kubek do różowej zastawy 🤣 to odpowiedzieli, że przyślą ten zamówiony szary a w ramach przeprosin niebieski mam sobie zostawić 😁 U nas koszt 12 Euro, więc miło z ich strony. -
Mama pp ja też oglądam głównie rzeczy dla Ignacego :p sobie kupiłam tydzień temu nową kieckę z Zarze. Czatowalam na jakąś promke na buty Timberlandy czarne dla mnie, ale dalej utrzymują się w cenie 500 zł 🙄
A co do kubka to miło z ich strony. Czytałam że warto dać dziecku najpierw ten kubeczek do zabawy, żeby się oswoiło
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Czy tylko ja tak mam że od 2 dni siedzę dużo w necie w poszukiwaniu “okazji” na black friday, i mam przez to wyrzuty sumienia, że niby mniej czasu zajmuje się młodym
A to dla niego szukam
Jednak matki los jest przerabany
Santi_14, Bee lubią tę wiadomość
-
Palma wrote:Czy tylko ja tak mam że od 2 dni siedzę dużo w necie w poszukiwaniu “okazji” na black friday, i mam przez to wyrzuty sumienia, że niby mniej czasu zajmuje się młodym
A to dla niego szukam
Jednak matki los jest przerabany
Udało się coś znaleźć? Ja się zniechęciłam jak widzę, że np.20% zniżki, to dla mnie żadna szałowa promocja, pewnie na Święta będzie tak samo... Ale dzisiaj się ocknęłam, że przecież wypada chociaż coś kupić 🤣🙈 i szukam.Palma lubi tę wiadomość
-
Palma ja nie mam wyrzutów na przykład 🤣 jak Cię to pocieszy 😁 matka też człowiek :p
Palma lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Mama pp dla mnie BF w Polsce to i tak jakiś żarcik.
W środę pojechaliśmy z mężem kupić nowego laptopa. Wahaliśmy się czy czekać na piątek czy nie. Co się okazało, że w środę zapłaciliśmy 3500 (cena regularna), a dziś jest cena wyjściowa 3900 i przeceniony na 3500 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 14:53
Santi_14 lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Karolina mój mąż od lat obserwuje, że w elektronice to przed black week podnoszą ceny reguralne i robią promki tak, że wychodzi tyle samo co przed promką a czasem jeszcze gorzej.
Też sobie właśnie lapka kupił z 2 tygodnie temu i teraz jest droższy nawet po promce
Tylko chyba ciuchy i kosmetyki sie da upolować na takich naprawdę promocjach. W Zarze od wczoraj było -40% więc sie złapałamI na zalando też -30% mi się udało wczoraj na buty (a dzisiaj juz wrocila reguralna cena). Zestaw z twistshake też dzisiaj Soni kupiłam i poluję dalej, bo część prezentów światecznych może wyhaczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 15:22