Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem po genetyka 😊 wyniki z Pappy bardzo dobre, ryzyka bardzi niskie. A jeśli chodzi o tą inwersje to tylko amniopunkcja może coś wykazać ale lekarz odradza ja też w ogóle o tym nie pomyślałam 😊😊😊
Marta9191, AśKa31, Noelle, Chaos, Batylda, Mama po przejściach, Paulina93, Kate90, Cccierpliwa, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
Cyprysek89 wrote:Ja jestem po genetyka 😊 wyniki z Pappy bardzo dobre, ryzyka bardzi niskie. A jeśli chodzi o tą inwersje to tylko amniopunkcja może coś wykazać ale lekarz odradza ja też w ogóle o tym nie pomyślałam 😊😊😊
Też bym się nie decydowała na amniopunkcje trochę przeraża mnie ten zabieg😱 mi genetyczka tez mówiła o tych badaniach płatnych typu sanco czy nifty oraz o tym na SMA ale finansowo jest to dla mnie kosmos.
Za to dziś dodzwoniłam się do poradni endokrynologicznej na NFZ bo mam skierowanie w trybie pilnym... No i usłyszałam żeby szukać gdzieś indziej bo oni mają terminy na 2026 rok... Szok co 🤯
Na szczęście udało się w innym szpitalu dostać na koniec stycznia 😅
-
AśKa31 wrote:Też bym się nie decydowała na amniopunkcje trochę przeraża mnie ten zabieg😱 mi genetyczka tez mówiła o tych badaniach płatnych typu sanco czy nifty oraz o tym na SMA ale finansowo jest to dla mnie kosmos.
Za to dziś dodzwoniłam się do poradni endokrynologicznej na NFZ bo mam skierowanie w trybie pilnym... No i usłyszałam żeby szukać gdzieś indziej bo oni mają terminy na 2026 rok... Szok co 🤯
Na szczęście udało się w innym szpitalu dostać na koniec stycznia 😅
A wspominalas dzwoniąc ze jestes w ciazy?? W ciąży podobno mają 7 dni na zorganizowanie wizyty ze skierowania... A tu jeszcze piszesz, ze to pilne... Nie czekalabym do konca stycznia.
Mi w pierwszej ciąży wyszlo za wysokie tsh to mnie tak lekarka nastraszyła jakie to niebezpieczne zwlaszcza w 1 trymestrze.. Nie wiem jaki problem jest u Ciebie, ale rozwazylabym tez wizytę prywatna. Powodzenia!
-
U mnie jedynymi ciazowymi dolegliwościami byly senność i zmeczenie i tez przeszło.. W sensie nie mam juz takiej masakry, ze ide spac juz na noc z dzieckiem. Ale zmeczona jestem tak czy siak.. Choc przy
tym co niektóre z Was przechodzą, to nie śmiem narzekac 🙈🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 20:52
-
AśKa w ciąży ze skierowaniem pilnym lekarz musi Cię przyjąć w najbliższym dniu przyjęć czyli wtedy kiedy kolejny raz będzie w przychodni. 😉
Na pewno jest tak z endokrynologiem - znam to od kuchni i jestem co do tego pewna na milion procent.Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Kate90 powodzenia ✊🏻 ✊🏻 🍀 🍀Adaś ❤️ 20.06.2021
01.2020 pierwsza procedura IVF ❌ Polmedis Wrocław
09.2020 druga procedura IVF ✅ Angelius Katowice
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław 🍀🤞🏻
29.09 - punkcja -> ET 2x8A, FET4AA, FET4BB, ❄️❄️2x8A
02.10.23 - ET 2 zarodków 8A -> ❌
04.12.23 - FET 4AA -> ❌
27.02.24 - FET 4BB ❌
🔜 ??.12.24 - FET 2x 8A -
nick nieaktualnyJestem już po. Wszystko jest Ok, mózg, serce, reszta narządów, przepływ krwi. Ale niestety przeziornosc karkowa wyszła wysoka 2,77mm dostałam ochrzan. Byłam tak zestresowana ze dziecko nie chciało się uspokoić. Kość nosowa jest bardzo wyraźna wiec nie wiem czy to błąd czy nie Maja dzownic jakby coś było nie tak jak będą wyniki krwi. Jeśli będzie Ok to nie będą dzownic. Chce się umówić raz jeszcze gdzieś prywatnie na samo USG. Ehh.... Na 80% będzie chłopak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 11:28
Mama po przejściach, Monia66 lubią tę wiadomość
-
Kate90 wrote:Jestem już po. Wszystko jest Ok, mózg, serce, reszta narządów, przepływ krwi. Ale niestety przeziornosc karkowa wyszła wysoka 2,77mm dostałam ochrzan. Byłam tak zestresowana ze dziecko nie chciało się uspokoić. Kość nosowa jest bardzo wyraźna wiec nie wiem czy to błąd czy nie Maja dzownic jakby coś było nie tak jak będą wyniki krwi. Jeśli będzie Ok to nie będą dzownic. Chce się umówić raz jeszcze gdzieś prywatnie na samo USG. Ehh.... Na 80% będzie chłopak
A czemu dostałaś ochrzan?
-
Kate na razie bez stresu! Jak obliczą Ci prawdopodobieństwo z biochema to będzie wiadomo coś więcej ale jasne, że warto to jeszcze sprawdzić. Będzie zdrowy brzdąc - zobaczysz! 😉
Jak się wiercił to może coś źle pomierzyli.Kate90 lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Kate90 wrote:Jestem już po. Wszystko jest Ok, mózg, serce, reszta narządów, przepływ krwi. Ale niestety przeziornosc karkowa wyszła wysoka 2,77mm dostałam ochrzan. Byłam tak zestresowana ze dziecko nie chciało się uspokoić. Kość nosowa jest bardzo wyraźna wiec nie wiem czy to błąd czy nie Maja dzownic jakby coś było nie tak jak będą wyniki krwi. Jeśli będzie Ok to nie będą dzownic. Chce się umówić raz jeszcze gdzieś prywatnie na samo USG. Ehh.... Na 80% będzie chłopak
Rozumim stres i niepwwność. Masz rację, też bym na Twoim miejscu chciała sprawdzić jeszcze u innego specjalisty. A lekarza, który ochrzania pacjentkę, że się stresuje na badaniu omijać szerokim łukiem. Zero empatii!
Kiedy mają być wyniki z krwi? Trzymajcie się!Kate90 lubi tę wiadomość
-
Kate ale to naprawde różnie wychodzi w zależności od tego jak bąbel przechyli głowe, jak odchyli do tyłu to ta przeziernośc może wyjsc duża. Ja czytałam w internecie dziewczyny co miały 5-6 czasem nawet 8 przeziernosc i z maluchami wszystko oki.
2.7 to jeszcze nie jest tak dużo, zobaczysz z krwi że bedzie dobrze najlepiej faktycznie dla własnego spokoju pojdz jeszcze raz, niech ktoś inny spojrzy.
Kiedy masz wyniki krwi?21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Kate, napewno bedzie dobrze! Przeziernosc nawet zalezy od wielkosci malucha, nie tylko tego, ze sie wierci i wtedy tez ciezko...
U mnie lekarz tez 3x miefzyl NT i za kazdym razem wyszlo inne, bo maluch sie wiercil i za kazdym razem inna poza byla...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700