Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam przed weekendem A w weekend nigdy nie mam czasu na forum więc pisze dziś.
Mi też mdłości wróciły po 4 dniach przerwy ale to tak okropne że jak coś zjem to często czuje kluche w gardle ble okropne. Gin mówił że z 2 tyg teraz najgorsze Pod względem mdłości. Kupiłam sobie pregna vomi takie gumy do żucia coś tam trochę pomagają bo Maja imbir ale na szczęście go nie czuć jakoś.
Dzisiaj muszę upiec biszkopt na tort A jutro cały tort robię dla szwagra na 30stke no i 2czoraj w końcu kupiliśmy choinke żywą narazie stoi w garażu myślę w niedziele żeby ją ubrać z dziećmi. Boję się że moja 18mies córka będzie ciągle ją ciągnąć no ale nie mogłam odmówić chłopakom radości z wielkiej choinki. Najwyżej nie będęozdób nisko wieszac.
A wy już macie choinki?
Jak wam idzie kompletowanie prezentów no u mnie w miarę myślę że ponad połowa jest powoli codziennie coś odbieram i pakuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 14:26
-
slodka100 wrote:Witam przed weekendem A w weekend nigdy nie mam czasu na forum więc pisze dziś.
Mi też mdłości wróciły po 4 dniach przerwy ale to tak okropne że jak coś zjem to często czuje kluche w gardle ble okropne. Gin mówił że z 2 tyg teraz najgorsze Pod względem mdłości. Kupiłam sobie pregna vomi takie gumy do żucia coś tam trochę pomagają bo Maja imbir ale na szczęście go nie czuć jakoś.
Dzisiaj muszę upiec biszkopt na tort A jutro cały tort robię dla szwagra na 30stke no i 2czoraj w końcu kupiliśmy choinke żywą narazie stoi w garażu myślę w niedziele żeby ją ubrać z dziećmi. Boję się że moja 18mies córka będzie ciągle ją ciągnąć no ale nie mogłam odmówić chłopakom radości z wielkiej choinki. Najwyżej nie będęozdób nisko wieszac.
A wy już macie choinki?
Jak wam idzie kompletowanie prezentów no u mnie w miarę myślę że ponad połowa jest powoli codziennie coś odbieram i pakuje.
U nas też choinka będzie żywa jak co roku, ale dopiero w przyszłą sobotę. Moja młodsza w zeszłym roku chciała przytulić choinkę, ale jak się ukuła to potem w ogóle do niej nie podchodziła. Można powiedzieć, że była wręcz na nią obrażona 😁😂
Co do prezentów to mamy już wszystkie dla dzieci. Prezent dla rodziców zamówiony, jeszcze tylko dla teściowej muszę fotoksiążkę sklecić i wsio.
Gorzej z całą resztą ma święta 🤦♀️ Jeszcze nic nie mamy pokupione i jakoś nie mogę się za to zabrać 🙈
Kate nie stresuj się. Na pewno wszystko będzie dobrze. Mi przy młodszej gin mierzył też kilka razy, bo wierciła się niemiłosiernie.slodka100 lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
U mnie choinka już stoi od trzech dni. Komplet prezentów w szafie. Oby tylko następny tydzień przepracować i jadę do mamy na święta ☺️ Biorę urlop dwa tyg. Marzy mi się już zwolnienie. Ale popracuje jeszcze do połowy marca a później będę odpoczywać. Akurat jeszcze za pierwszy kwartał premię dostanę. Mam nadzieję że do tego czasu premie wrócą do okresu sprzed pandemii
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam już choinkę 🎄 Ostatnio mam problem z jedzeniem śniadania, choć burczy mi w brzuchu to przez usta nie chce mi przejść i jakoś na nic nie mam smaka. Kilka dni jadłam kanapki z dżemem, bo to jakoś najlepiej mi wchodziło. W tym roku na święta nie będę musiała się przejmować, że będę miała duży brzuch po jedzeniu 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 14:49
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
nick nieaktualnyLekarz który mnie badał nie jest moim lekarzem prowadzącym. Na Śląsku mamy określone placówki które wykonują badania w ramach projektu unii za darmo. Załamałam się i udało mi się jeszcze dziś dostać na ponowne usg niestety tam tez się potwierdziło przeziornosc wyszła 2.6. Kazała czekać na wyniki krwi. I ze nie mam nic brać za pewnik. Ze wcale nie musi być zle. Staram się tego trzymać ale ciagle mam płacz na końcu nosa.
Jeśli po badaniach krwi statystyki nadal będą niskie będą napewno proponowali dalsza diagnostykę. Wizyta u genetyka a następnie badanie DNA płodu lub badania inwazyjne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 14:55
-
Kate90 trzymam kciuki za wyniki z krwi! Lekarz trafił Ci sie faktycznie mało empatyczny, współczuję!
U nas choinka żywa jest juz od 1.12 🙈🙈🙈 ale w sumie to pierwszy raz z choinką odkad poopuszczalismy rodzinne gniazda woec chcemy sie nia nacieszyć 😅 poki co dobrze sie trzyma 😂😂
Prezenty tez juz mam prawie wszystkie, zamawialam przez neta, zeby uniknac wizyt w galeriach 😅😅Kate90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta9191 wrote:Kate długo musisz czekać na wyniki krwi?
Ja wiem dziewczyny, staram się myśleć ze przecież wszystko inne jest w porządku. Dziękuje Wam za wiarę i dobre słowa. Ja ogólnie jestem panikarą i nie mam zbyt mocnej psychiki. Teraz dochodzą hormony. I napewno to co się działo ostatnio w Polsce. Temat chorób genetycznych, zdjęcia dzieci, historie ludzi, to mocno siada na psychikę jak się dowiaduje ze coś jest nie tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 15:19
-
Czytam właśnie dużo historii i dzidzie które faktycznie urodziły sie chore lub miały wykrytą wade miały przezierność miedzy 6-8, czasem nawet powyżej 10. Podobno lekarze zaczynają sie martwić gdy wartość jest wyższa niż 3,5mm. Mamaginekolog też fajnie to opisała, możesz poczytać żeby poczuć sie spokojniek. Historie 2-3,5 to na razie widze że kończą sie szcześliwie życze ci cierpliwosci bo to musi być trudne musiec czekać tyle czasu na te wyniki
Kate90 lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Kate, kciuki moje tez masz! 💪
My w tym roku choinka zywa - dzis bylismy wybrac a przywioza nam ja w niedziele. Chcemy ja postawic na podescie i wybieralismy wyzsza niz szersza, zeby moja szarancza za bardzo sie nie przymilala. Zobaczymy 🤣
Prezenty juz tez mamy. Brakuje nam tylko dla synka.. Ale zero sensownych pomyslow jakos..Kate90 lubi tę wiadomość