X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się poddałam i usypianie zostawiłam staremu. Jemu zajmuje to 10 minut, mi 50.
    Dzisiaj go podejrzałam jak to robi. Owija go mocno kołdrą i przekręca na boki, jak zaczyna jęczeć zmienia mu bok, oczywiście szumy w tle. A ja kiziam, miziam, śpiewam a tu trzeba taktycznie 🙈

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zasypianie w 99% bez problemu a wiele razy po prostu usypia sama. Ale boję sie zachwalać, bo właśnie od soboty lekkie popsucie - trzaska się, drze i wygina, muszę wziąć na ręcę gdzie dalej miota nią jak szatan, ale trwa to w sumie kilka minut nawet nie 10 i uspokaja się nagle, polulam jeszcze na rękach i odkładam. I dla mnie to juz hardcore zasypianie, ale widzę, że faktycznie można ciężej :(

Unify też trzymam kciuki, zeby to jakaś pierdoła tylko była.

Karolina czemu ja o sesji nie pomyślałam. Bosko to wygląda z takich maluszkiem, super aranżacja.

• Mavi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Jeszcze do 24:00 możecie zamówić metryki dla dzieci i plakaty ze zniżką 25% ❤️. Promocja działa także na metryczki rysowane na podstawie zdjęć waszych dzieci ❤️

insta: https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unify mam nadzieję, że to nic poważnego. Dobrze, że środa już zaraz..

Dzięki Dziewczyny! Faktycznie żadna sesja nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak ta świąteczna. Już zapowiedziałam Ignacemu, że od 1 grudnia zaczynamy puszczać świąteczne piosenki i kolędy :D

Foxy on jest niby taki mieszany, ale bardziej jednak do mnie podobny. Na bank ma moje oczy :D

A do usypiania to się nie wypowiadam nawet. Dziś np już padnięty był po 19.00 a zasnal przed chwilą. Oczywiście na cycku.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina sliczna sesja, śliczny synuś.

Unify mam nadziej, ze to nic poważnego. Ja byłam u gin w listopadzie i mam nadzerke. Pobrała cytologię i na dniach mam mieć wyniki. Wyrazie w mówiła o jakimś laserze. Ale jak cytologi wyjdzie ok, to traktujemy to jak fizjologie.

Zoe mój Franek teraz nie zaśnie bez cycka. Co gorsza moj jeden cycek jest olbrzymi a drugi normalny:( Na mam wrażenie ze z cycka zrobił sobie smoczek, bo samiczka nie chce. Codziennie z mężem zastanawiamy się jakim cudem my go odstawimy od piersi🤷‍♀️ Aaa co do męża, mój codziennie robi podchody, ale ja odkąd mały nie sypia w nocy jestem tak padnięta, ze mowie tylko „daj mi spokój, jestem zmęczona”. Ale jest naprawdę wyrozumiały i cierpliwy😄

A czy któraś z Was brała udział w szkoleniu u Hafija z odstawienia od piersi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 21:37

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też rozmyślam nad tym jak to będzie bez cycka do snu.
    Jeżeli macie coś do polecenia o odstawieniu to też z chęcią poczytam

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unify matko, trzymam kciuki aby było ok :(

U nas zasypianie ostatnio jest rewelacja. Kładę się na łóżku 18:30, mały obok. Czytamy książeczkę do 19:00. Zaczyna ziewać, przytula do cyca, coś possie, wypuści i zasypia przytulony. O 19:15 nalewam sobie odrobine wina xD

zauważyłam że od kiedy mamy dzienną rutynę praktycznie co do pół godziny a przed snem po kąpieli jest czytanie książeczki przy przygaszonym świetle to nam to zasypianie sie bardzo poprawiło.
    Jak o 18 było bajlando z tatą i imprezka, albo wracaliśmy od rodziców albo cokolwiek innego to lulałam na rękach bo nie potrafił sie wyciszyć :)

Ja obstawiam że może te dziąsła swędzą i dlatego dzieci nie potrafią sie wyciszyć? U nas to sie kompletnie zęby nie zapowiadają i może dlatego taki spokojny

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nawet nie chce myśleć co by było bez cycka. Chyba bym sobie w głowe strzeliła bo ten Niuniuś butelki nie chce a ja jednak odpuściłam już

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unify, mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze. Daj koniecznie znać.
    Ula zasypiała pięknie. Sama bardzo często, przez te choroby dobre się skonczylo. Teraz ja usypiam w chuście albo na rękach, a stary na rękach, ale mi to zajmuje 15 min, jemu 2. Ula czuje jego ręce i zamyka oczy. W tym ojcu idzie genialnie. W każdej innej sytuacji, Ula się drze u niego. Bardzo mi go szkoda, bo widzę jak bardzo się stara.

• Batylda Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola, moje dziecko też bezsmoczkowe więc ja już się mentalnie nastawiam że będę karmić do 18, a tak serio to też totalnie tego nie widzę.

Co do drugiego dziecka, to chciałam mieć 2 lata różnicy, ale chyba zrobi się z tego trochę więcej. Dalej chcemy, ale musimy zmienić mieszkanie, a nie wiem czy uda nam się coś zrobić w tym kierunku w przyszłym roku, ceny w Warszawie zwalają z nóg. No i też mam dylemat z pracą, bo nie chce wracac tam gdzie pracowałam, a z drugiej strony, gdybym zaszła w ciążę jeszcze na urlopie macierzyńskim, to potem cyk L4, no ale to jednak za szybko.

relgtv73ymxx11gn.png

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnica 2 lata między dziećmi jest naprawdę mała i trudna. Podziwiam mamy rok po roku, to dopiero musi być kosmos.
    Jakbym miała mieć trzecie, to po 3 latach najprędzej. Ale zobaczymy jak dadzą popalić do tego czasu, bo w obecnej chwili mam chęć cofnąć się w czasie i wykastrować starego, a jakbym była teraz w ciąży, to chyba bym wyła z rozpaczy.
    Iga była odsmoczkowana jak ja odstawiłam. Miała 14 miesięcy, poszło zadziwiająco gładko, a do odstawienia zasypiała wyłącznie z cycem w buzi. Więc to nie musi być takie straszne;)

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda ja mam z pracą dokładnie taki sam plan. Macierzyński mam do 28.05… dlatego w kwietniu chce transfer :D

A co do cen mieszkań w Wawie to wiem, że masakra. Mąż obecnie jest generalnym wykonawcą osiedla segmentów na Wilanowie. Ostatnio była taka sytuacja, że segment kosztował 900 tys. Deweloper podniósł cenę o 200 tys a ludzie i tak wzięli 🤷
    Z drugiej strony ceny materiałów już się zaczynają stabilizować, więc może i jakoś ceny mieszkań przystopuja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 22:20

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina śliczna sesja i uroczy synuś 😘
    Unify mam nadzieje ze to nic poważnego.
    Mała syrenka u mnie tez młoda miała taki mega katar i kaszel ze jak ją zakaszlało to płakała bo ją to bolało. Lekarka stwierdziła ze osluchowo czysto ale żeby obserwować i gdyby się nie poprawiało lub pogarszało jechać na nocną opiekę/sor. I zaleciła odciąganie.
    Ja sobie nie wyobrażam jak przy takim katarze zostawić go aż sam wypłynie. U nas biedna nie mogła oddychać i jeść.

tm01qjv.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas znacznie się pogorszyły nocki. Kiedyś spała od 20.00 do nawet 5.30 bez pobudki i jedzenia a teraz budzi się 3 razy na jedzenie. Dziś zasnęła o 20 a już jesteśmy po pierwszym karmieniu. Jak dla mnie ma to związek z tym ze w ciągu dnia mało je. Pociumka trochę lub jak ktoś się odezwie to od razu jest po jedzeniu bo się odrywa i rozdaje uśmiechy. W dzień ma ważniejsze sprawy :-) W nocy nadrabia.
    Mam nadzieję że jej się odmieni.

tm01qjv.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    900 tys za segment na wilanowie? Sama bym brała w tej cenie 😆 na Bródnie segment za milion jest 🙈 kuzynka w Ząbkach kupiła ok 100 m segmentu za 700 tys. Więc serio 1,1 mln na Wilanowie to nic zaskakującego. 3 lata temu kupowałam mieszkanie przy cmentarzu brodnowskim za 7 tys za metr. Teraz widziałam plakat, że mieszkania jakieś 1,5 km dalej „ceny już od 10600 zł” 😳
    Mam drugie mieszkanie przy metrze Targowek. Kupowane 5 lat temu po 7 tys za metr a teraz za mniej niż 10 tys. Bym nie sprzedała.

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam z pieczątką "matki roku". Wczoraj Asia wstała po 4, dzisiaj Filip. Ale jak starszy tak robi to wysyłam chłopaków do salonu i Młody wtedy ogląda sobie po cichu bajki, a tatusiek śpi obok. 🙈 Hahaha pamiętam jak byłam młodsza i się zarzekałam, że nie będę tak robić. 🤣

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Różnica 2 lata między dziećmi jest naprawdę mała i trudna. Podziwiam mamy rok po roku, to dopiero musi być kosmos.
    Jakbym miała mieć trzecie, to po 3 latach najprędzej. Ale zobaczymy jak dadzą popalić do tego czasu, bo w obecnej chwili mam chęć cofnąć się w czasie i wykastrować starego, a jakbym była teraz w ciąży, to chyba bym wyła z rozpaczy.
    Iga była odsmoczkowana jak ja odstawiłam. Miała 14 miesięcy, poszło zadziwiająco gładko, a do odstawienia zasypiała wyłącznie z cycem w buzi. Więc to nie musi być takie straszne;)
    Ja pattzac na to jaka byla/jest Mia stwoerdzam, ze z nia rok po roku byloby najłatwiej... ona byla wtedy naprawde kochanym skrzatem, potrafila sie zajac troche sama soba, nie miala zadnych humorkow, buntow, nie krecila afer... zlote dziecko...
    Jak miala 2 lata, to bylby najgorszy czas na pojawiwnie sie dziecka... zaczely jej ais takie bunty, afery itp, ze wiele razy mowilam, ze gdyby nie to, ze jestem juz w ciazy na bank bylaby jedynaczka

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest 2.5 roku. Bardzo chcieliśmy 2/3 lata. Mimo trudnego starszaka. I było bardzo ciężko na początku. Jak pisałam jest już lepiej. Oni zresztą mają oboje świra na swoim punkcie. I każdego dnia proszę los, żeby tak zostało jak najdłużej. Ale to są sytuacje nie do przewidzenia tak naprawdę, jak będzie. 🤷‍♀️

Do dziewczyn chodzących z maluchami na basen: chodzicie w samych pampach czy macie jakieś stroje kąpielowe?

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to z tą różnicą, jak ze wszystkim. Zależy od dziecka;D no i od mamy oczywiście też;) u mnie rok po roku by się skończyło z matką u czubków. A,że różnica jest większa, to jeszcze się przed tym bronie;D

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga nienawidzi Uli. Jest zazdrosna jak cholera. Od miesiąca Ula jest chora i 99% czasu na rękach. Dla starszej ledwie znajduje chwilę. Ona czuje się odrzucona i broi, zwraca na siebie uwagę. Półgodzinne histerie. Jest dramat.
    Dzisiaj stary będzie mi gadał o przedszkolu,że trzeba zrezygnować. Bo on nie daje rady. Już budzi się z wrzaskiem,że ona chce spać. Potem jest tylko gorzej. Do samochodu pakujemy płacząca, kopiąca. Jest bardzo źle. Tłumacze jej pół dnia. Na wieczór rozumie i chce iść, ale rano akcja liść dębu. Gdyby nie to,że naprawdę nie ogarniam, to bym wypisała ja z przedszkola.
    Czasem się zastanawiam, czy inne dzieci takie są. Że nasza Iga jest wybitnie obrzydliwa. Ale pamiętam,że ja też taka byłam. Jeszcze jako nastolatka potrafiłam taką scenę zrobić,że ho ho. Czeka nas długie 18 lat.

‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ