Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiedyś pytałam czy może zasnąć czy butli, właśnie się przekonałam że może 😁 była padnięta, w dzień prawie nie spała. Dzisiaj próbujemy bez śpiworka, będzie pod ciągłą obserwacją, na kamerze będę widzieć czy się nakryła czy rozkopała itd.
Noelle pisałaś, że u Was też wysypka na brodzie przez ząbki. Trzeba coś z tym robić czy samo zniknie? Trochę już się u nas utrzymuje. Nie wiem czy sobie tego nie wmawiam, ale też widzę że idą kolejne ząbki, ale nie jedynki a górne dwójki. Wiem, że pisałyście że nie zawsze wszystkie idą według "poprawnej" kolejności 😉
-
Dziewczyny ISOGi wysłane
I widzę, że Sonia nie jedyny szczęśliwiec z pierwszej procedury i pierwszego transferu. Oby nasze kolejne był też szczęśliwe tak jak u Cierpliwej
A co do kataru to dla mnie jest słabe to, że jest tyle skrajnych opinii lekarskich. Jeden sposób powinien być tym właściwym i tego powinni uczyć nas wszyscy lekarze. A nie każdy co innego i skąd mamy wiedzieć co finalnie robić.
Ja np. też mam info o psikaniu wodą morską i nawilżaniu jak najwięcej + na brzuszku leżenie. Ale przy tym żeby też odciągać. I bądź tu mądry - teraz np. nie wiem czy za dużo czy za mało odciągam, katar mamy od tygodnia ... coraz mniejszy ale jednak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 21:10
Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
Zoe ja tak robie
Nie zawsze sie udaje ale czasem (tak jak dzisiaj) trafi sie złoty strzał że młody po godzince dostanie szybko cyca zanim sie obudzi i śpi drugą godzine
Karolina woooow!!! Aż zachciałam teżKarolina90 lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Karolina, piękne zdjęcia. Do kogo Ignaś bardziej podobny?
To śmieszne, ale ja bardzo stresuje się, ze wpadniemy (ten psikus od losu wpaść naturalnie po invitro) a czekają na nas jeszcze 4 zarodki z pierwszej procedury, w tym 2 takie, z których jest L., czyli 4.1.1 Jeszcze pamiętam ten stres czy, w ogole będzie co transferować i od telefon embriolog, ze mamy 5/6Karolina90 lubi tę wiadomość
-
U nas na razie tylko kozy są w nosie. Na brzuszek, one wtedy sie zsuwają i ja biore chusteczke, zwijam w rulonik i wyciagam - tak mi pokazała położna w szpitalu i do dziś tak robie
Z większym glutem to nie wiem co bym zrobiła, jakoś nie widze zostawiania dziecka samemu sobie jak nie może oddychaćChyba już wole aby katar sie przedłużył ale żeby mógł oddychać
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Kilka dni temu pisałam ,że miałam dziwne krwawienie z pochwy. Dzisiaj jak zajrzałam w lusterko zobaczyłam,że mi coś wystaje z pochwy.. taka mała gulka. Czytałam,że to może być wypadająca macica lub polip😞 w środę mam już umówionego ginekologa. Bardzo się boje,że to coś poważnego i bez szpitala się nie obejdzie.😞
-
O kurde, Unify oby to nie było nic poważnego
Myślałam ze tylko ja pozostałam z tym lataniem i uzyskam złote rady jak od tego odejść 🙃 zresztą jakie latanie. Ostatnio ciagle muszę z nim leżeć. Nawet jak wyjdę do łazienki to nie zdążę wrócić a on już się wierci. O szumisiu zapominam 🤦♀️
Wieczorne usypiane od dłuższego czasu z 30-40 mi. Zrobiła się ponad godzina -
Jak wracam po usypianiu do salonu i mąż mnie obejmuje to mówię mu żeby zostawił mnie w spokoju bo muszę się wyciszyć i ochłonąć. Tak mnie to irytuje, że tyle to trwa.
Jak kiedyś oglądałam webinar tej pani od snu z insta i ona mowila ze usypianie powinno trwac 20 min to serio mam ochotę strzelić sobie w głowę. Jedyne co mnie ratuje to to, że śpi długo bez pobudki -
Zoe jak idą zęby to młoda zasypia mi tylko w nosidle… Dzisiaj popołudniu spała trzy godziny ale musiała być na mnie w nosidle - w ten sposób leżąc na kanapie zobaczyłam cały sezon serialu. 🙈
Wieczorem też usypiam ją przy cycu i jak jest mega zmęczona to zasypia w 10 minut ale wczoraj też już poległam i usypiałam ją na noc w nosidle. 🤷🏻♀️
Ewidentnie cisną jej się zęby bo znowu ma wysypaną buzię i już ostatnio zauważyłam, że nie potrafi się zassać na cycu. Bierze go do buzi i tak trzyma lekko ciumkając… Wydaje mi się, że ssanie ją boli albo drażni przez te dziąsełka. 🙄 A jak już zassie to karmienie kończy upierdoleniem mnie w sutka i to tak, że chyba słyszą mnie na całym osiedlu. 😂 I tak jest to upierdolenie a nie jakieś tam byle ugryzienie. 🤪
Myślę, że to wszystko faza i przejdzie! ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 19:51
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Unify dobrze, że masz już termin wizyty, bo wiadomo jakie rzeczy można na necie wyczytać ☹ trzymam kciuki, żeby jednak to nie było nic poważnego!
Zoe no właśnie, potem wiesz ze macie wieczór dla siebie. A ja biegiem pod prysznic, czasem uda się zjeść kolejcę a czasem nawet nie zdążę a już muszę lecieć na ratunek do Małej 🤦♀️ Nawet jak tata jest w domu i on idzie, to ona tylko bardziej się rozryczy, a widzę na kamerze co robi, nic gorzje niż ja, ale nie jest mamą więc jest ryk 🙈 -
Unify ojej, trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego…
Mama po u mnie podobnie jest z tym usypianiem, czasem nie zdążę wyjść z łazienki a on już się wierci i rozbudza bo mamy nie ma obok 🤷♀️ Chociaż od dwóch dni zasypia bez cyca, wierci się obok mnie i sam zasypia. Nie wiem czy to przez bolące dziąsła czy tak mi syn dorasta że już cyca nie potrzebuje ?
Karolina świetne zdjęcia, aż tez mi się zachciało takiej sesji 😊 -
Noelle o matko, dokładnie tak 🙈🤣 znam ten ból! A wyobraz sobie, że moja z butli zje ładnie i gdzie tu logika? 🤦♀️ i jeszcze jaką ma radochę jak np.przy przewijaniu kopie nóżkami i mnie po tym sutku.
Jak usypiasz na noc w nosidle to jak udaje Ci się ją wyjąć nie budząc?
-
Mama pp mam takie nosidło, że rozpinam górę i ściągam ją z ramion i mała zostaje na mnie więc kładę się z nią na chwilę żeby ogarnęła, że leży a jak już ogarnie to zrzucam ją z siebie i uciekam. 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 20:21
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
To ja mam mega fuksa, bo moi oboje zasypiaja dosc szybko... Mia jak byla mniejsza, w sensie w wieku naszyvh maluchow, to padala przy butli, ale.miala tez dni, ze po butli dluzej pobujac jeszcze trzdba bylo...
Maly, jak pilnuje okien aktywnosci i ppr drzemek i snu na noc, to tez zasypia zazwyczaj w ciagu 10-15 minut, ale on sie potrafi obudzic po 20 minutach jak u Mamy pp, tylko u nas wystarczy, ze go ukolysze, albo doje z cyca i po chwili spi i wtedy juz sie budzi dopiero na kolejne karmienie...
Mia to juz na szczęście luksusowe dziecko i dzis ja polozylam, to zdazylam malemu wode do wanienki napuscic i go rozebrac, jak ona juz spala jak zabita
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Jak czytam jak śpią Wasze dzieci to mam ochotę wyć. Nina od dwóch miesięcy nie zasnęła przed 22. Przy czym ta 22 to i tak jest sukcesem, bo zazwyczaj zasypia bliżej 23. W dzień wózek albo fotelik samochodowy. Kupiłam jej nowy śpiworek, ale lepiej się jej śpi z nami, więc śpimy pod moją kołdrą razem.
Za to rozszerzanie diety idzie nam zadziwiająco dobrze, chce jeść absolutnie wszystko, stary jej ostatnio ugotował zupę, z brokułami, marchewką i kurczakiem, dziewczyny, ja to posmakowałam i to było paskudne, za dużo wody, żadnych przypraw (kocham sól), a ta się trzęsła z radości jak widziała łyżeczkę, do cyca tak buzi nie otwiera, serio, gdyby nie fakt że jest w 75 centylu, to bym pomyślała że jest niedożywiona.
Współczuję Wam strasznie tych chorób, Unify daj koniecznie znać co i jak, ja wybieram się do ginekologa jak sójka za morze, na wizycie po połogu kazał za 3 miesiące zrobić cytologię, ale dostałam już okres i teraz nigdy mi nie pasuje, tym bardziej że on jest super nieregularny, a i też zdarzają się sporadyczne plamienia.