Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
własnie u nas też tylko Lovi innych nigdy nie ćumkał, nawet nie wiem na jaki zmienic ;/ sa jeszcze jakies smoczki z symetrycznie spłaszczoną wisienką?
-
Oj dziewczyny dobrze, że jesteście❤
ja dzisiaj płaczę od samego rana, to ze smutku ze nie mogę utulić mojego syneczka a to ze szczęścia, że mam córkę. Dokładnie 4 lata temu jeden jedyny raz miałam okazję trzymać synka w ramionach 😭 Dzisiaj najchętniej nosiłabym Lisę cały dzień, ale nie, w końcu musi ćwiczyć pełzanie 😉 -
Mama pp, az się popłąkałam, tule mocno!
-
Mama pp, przykro mi bardzo
Na szczęście masz swoją ukochaną córeńkę, która już zawsze będzie z Tobą ❤
Noelle, serioooo mega wzruszający ten tekst. Dobrze, ze przed make upem byłam
Co do smoczków to zaufaj położnej miała fajny wpis:
A nuerologopeda najbardziej nam poleciła Curaprox. Spełnia wszystkie powyższe punkty: spłaszczona symetryczna wisienka + obły i jest podobno najmniejszy. Tylko, że drogi. My go z zaleceń niestety używamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 10:45
Noelle lubi tę wiadomość
-
Kasia gdyby Młoda była teraz smoczkowa też braliśmy pod uwagę curaprox.
CDL z Zaufaj Położnej polecała dla Asi MAM i jeszcze jakiś jeden, nie jestem pewna czy własnie nie curaprox.
To teraz oficjalnie się chwalę! W sumie to bardziej moja ciężka praca i osiągnięcie, ale trudno - udało nam się dobić 6,5 kg!Sumireguska, KasiaC, Santi_14, _agrafka_ lubią tę wiadomość
-
Jeny dziewczyny jak ja mam już dość lekarzy i chorób. Serdecznie. Ula miała katar i kaszel, w środę minęło rano, cały dzień było ok, na wieczór znowu. I się znowu bujamy z katarem.
Byłam u lekarki, w którą wierzyłam, że jest ok. Mówię,że byłyśmy w pn u lekarza, takie i takie zalecenia, ale antybiotyku się nie da podać, bo wypluwa albo ulewa. No nie da się.
A ona zamiast swoją diagnozę postawić, to wyskoczyła,że tamta to bardzo dobry specjalista, bo one się znają i mam próbować ten antybiotyk dać. Oczywiście,że spróbuje. A jak zapytałam o to odciąganie kataru, to już takim specjalista nie była. Odciągać. Nie rozszerzać teraz diety (to ma sens) bo wyjdzie wysypka i nie będzie wiadomo, czy choroba, czy jedzenie.
A jak już zacznę rd to tylko od warzyw, bo inaczej upodoba sobie słodki smak-klasyk.
No i mam dawać do picia pół rocznemu dziecku szałwię z miodem. Z tego, co wiem, miód kategorycznie jest zakazany.
Ale najważniejsze się dowiedziałam. Osłuchowo czysto. -
nam neurologopeda polecała właśnie Lovi i MAM, ale MAM ma dla L. za wąską otoczkę, nachodzi mu zbyt blisko skrzydelek nosa.
Zamówie chyba ten Suavinex, moze choć chwile dłużej posłuży, Curaprox strasznie drogi.
Co ile wymieniacie smoczki? -
Mała syrenka jejku ale się Was trzymają te choroby. I jeszcze Ci lekarze... masakra. Miód półrocznemu dziecku to nie słyszałam jeszcze o czymś takim.
Zoe no niestety. Ta waga to moja zmora. 🙄
Foxy z synem wymieniałam co 2 miesiące chyba jakoś, albo miesiąc. 🤔 -
My też na smoczkach lovi, bo mimo, że wielkościowo avent jest taki sam, a suavinex podobny, tylko ciut dłuższy, to moja ma odruch wymiotny jak tylko je poczuje 🤨 no i nadal jedziemy na 0-3, bo tylko te jej podchodzą. Jak w butelce zmieniłam przeplyw na 3-6m to od razu ulewała całe posiłki.
Bajka, my może z 6,200 mamy na tę chwilę, chyba, że spadła z wagi. Żebra jej liczę co rano 🙃 a wpiernicza po 750ml-850ml mm, chyba spala te kcal, bo ciągle jest w biegu i nogami rusza 😉
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Mama pp przykro mi że Cie to spotkało
trzymaj sie mocno :*
U nas tydzień temu było 7kilo
Syrenka właśnie miałam pytać jak tam u was te choróbska.. ja to mam dosyć lekarzy, nie ufam im. Mi sie udało znalezc swietna pediatre na NFZ ktora jako jedyny lekarz zamiast przepisac antybiotyki to kazała na cito zrobic potrzebne badania - moja siostra jak była niemowlakiem tez miała ciagnace sie chorobsko i antybiol za antybiolem. ;/ No i moi rodzice trafili na nia i teraz tez do niej chodze z małymWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 13:52
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Bajka u nas jak mlody pil z butli to tez była walka bo na raz wypijał 40 ml.. przeciez to nic. Ostatnio opiekowałam soe 2 msc niemowlakiem znajomej to opitolił 130 ml na raz co dla mnie było szokujace
Teraz z cyca nawet nie wiem i moze to lepiej. Ale ta neurologopeda u ktorej bylam powoedziała że on tak mało je ponieważ jest nadwrażliwy sensorycznie i nie lubi "czuć" pełnego brzucha...
Ale ona tez powiedziała ze jak nie zaczne go karmić co 4h to on nie bedzie chetny na rd a młody papucia pol sloiczka na raz także jej teoria raczej sie nie sprawdziła21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10