X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Bajka, Twój Filip z tego, co piszesz, był tak samo wymagający, jak Iga. Ale ona spala. I dzięki temu jej nie oddałam:D bo wyspana miałam siłę na to wszystko. Jak Tu dałaś radę, to ja nie wiem..
    Sumi, możemy go niby oddać, ale przecież wszędzie fruwa jego sierść. Jak nie będzie kota, to coś się zmieni?
    I jedna rzecz mi nie pasuje. Nie jest gorzej jak kot jest blisko. Nie jest lepiej w sypialni, gdzie kot właściwie nie przebywa, jest często zmieniana pościel i wietrzone. Nie wiem sama już. Przywiązaliśmy sie do futrzaka i nie chce go oddawać.

Hahah po czasie to i ja nie wiem jak to przetrwaliśmy. 😅

U nas jak Filip długo kaszlał wszyscy mówili, że a to chomik, a to kot. A to nie było ani jedno, ani drugie. Współczuję dylematów, bo choć te futrzaki niemożliwe wkurzają często to i tak kocham i jestem przyzwyczajona.

Zoe to czekamy, tyle deklaracji już padło... kto wróci na forum w powiększonym składzie pierwszy. 😁

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspolczuje trudnych nocek. Nasze sa naprawde ok. Nie moge narzekac. Ostatnio mloda ma dobry okres, jest uśmiechnięta, nie jęczy dużo. Z gaworzenie to mamy ma-ma, ba-ba, a tak to raczej ryki tygrysa aaaaaaaaaa eeeeee. Ale motorycznie wolniej od niektorych tutejszych przodowników i przodowniczek pracy choc wg fizjo w normie.

Jutro starszak idzie w koncu do pkola a ja może choc troche odpoczne😅🙈

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam kotu szansę. Ja sobie bez niego poradzę, ale Igusia go uwielbia. A myślę,że po prostu przypadek,że te choroby tak się zaczęły. Albo to od kiszenia w domu, bo przez wieczne darcie się nie wychodzilysmy.
    Co do kolejnej ciąży, to już w sumie któraś by mogła;) ale ja myślę,że to będzie mega zaskoczenie która;D
    Mam nadzieję,że nie ja. Nie wykluczam, ale nie jestem gotowa.
    No i bym chciała większą różnice wieku. Bo przy 2 latach mam dwójkę małych dzieci, obie potrzebują bardzo mamy, ja się nie rozdwoje, a do tego wymagam niemożliwego od starszej.

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka gdybym miała prace której nie lubię to już bym nogi rozkładała 😂 tak to mi szkoda mojej pracy. Chciałabym więcej zarabiać. Większe mieszkanie bo marze o sypialni. Obecna będę musiała oddać. I takie tam dylematy. Każdy kto widzi nasze dziecko nie może wyjść z podziwu, że jest takie spokojne. Samo się bawi. Nie brzęczy. Czuje że z nim dałabym radę z kolejnym dzieckiem. Mam przeczucie, że byłaby to dziewczynka i byłaby małym ancymonem 😅

Bajka111 lubi tę wiadomość

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostając w temacie futrzaków
    " Ej matka widziałaś? One same spadają 😱😱"

846c39e74b33.jpg

Kocham tą łajzę ❤

Mala_syrenka, Bajka111, Santi_14, Sumireguska, unify, Chaos lubią tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek hahahaha padłam! Jaka mina niewiniątka. 😅
    U nas kot tylko wypija wodę choince, igły sponiewiera tylko Asia. 😅

Zoe oooj oby drugie też takie spokojne było! 😁

Syrenka no to u nas za kotem to ja najbardziej bym tęskniła. 🙈 Ale i tak zapowiedziałam, że to mój ostatni koteł. A miałam ich już trochę.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach, nasze dziecko tez spi tyle co nic…. Drzemki 15 min i jak nowy bóg. Wlasnie od 2 h walczymy z mężem….i dupa….nie ma zamiaru spać:(

Zawsze chciałam 2, ale po tym co przeszłam przez pół roku daruje sobie… Wczoraj popłakałam się, ze ten czas zleciał mi tak szybko, ze przez te kolki nie nacieszyłam się tym jak był maleńki :( Każdego dnia modliłam się, aby przeżyć:( a nie żyć. Jak sięgam pamięcią, to do tej pory nie uwierzyłabym nikomu, ze taki malec może tyle wycierpieć i płakać. Teraz nie płacze, ale spie jeszcze mniej jak wtedy.

Za rozwojem motorycznym idzie rozwój mowy, to fakt. Szczególnie ważna jest motoryka maka. Franko mówi ga i da od kilku dni, a przekręca się tylko z brzucha na plecy. Ale do siadu nawet się nie zapowiada i innych wygibasów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 03:24

• Nikola Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie sypia i skacze po całym łóżku. Co chwile dostaje w głowę, a to mnie szczypie, a to bawi się moja twarzą i maca łącznie z wkładaniem palców do buzi. Pewnie jak zacznie gadać, to nie będzie spał, a będzie cała noc gadał🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 03:30

Wysłany: 20 grudnia 2021, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj też się wierci. Nie wiem czy jeszcze zasnę 🤦‍♀️ Już ze mną na łóżku śpi

• Noelle Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówcie mi nawet o wierceniu… Klarą dzisiaj miota jak szatan. 🥲
    Oczy zamknięte a dupka jej chodzi po całym łóżku - nawet jak jest na rękach to przez sen tańczy makarene…
    Poddałam się i od godziny noszę w nosidle bo ewidentnie jest niedospana. 🙄
    Zaraz spróbuję się kimnąć na kanapie w tym ustrojstwie bo jak jest taka ściśnięta to dobrze śpi.

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka kijowa noc. Dołączam i ja do niewyspanych.

Nikola strasznie brzmią te miesiące. Bardzo współczuję, masz w ogóle opcje na czas dla siebie samej? Chociaż ze 2/3 godzinki?

Nikola i Mama po przejściach trzymajcie się, doskonale Was rozumiem. Kiedyś i dla Was się to skończy i będą lepsze spanka. ❤

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio zdrzemnąć się 30 min tylko…😶 Ja już cały czas spie z nim w łóżku… w zasadzie dostawał jest już zbędna…:/

Dziewczyny cały czas nie ma krzesełka do karmienia z IKEA co rodz mówią, ze będzie 20 potem 27 itp. Czy macie inne warte polecenia, przetestowane już?

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam względna noc. Ula budziła się co pół godzinki, kręciła się, wierciła, ale tylko cyc do dzioba i spala do 6.30. ostatnio taki luksus miałam zanim skończyła 3 miesiące;D

Nikola, nie możesz kupić używanego? Możesz dostać w idealnym stanie, bo w nim za bardzo nie ma co zniszczyć.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola, co do Frania, to już na pewno kojarzysz,że u nas Igusia też taka trudna była i jest dalej, ale trudna w inny sposób.
    I my się zdecydowaliśmy na drugie, a bałam się jak cholera. I wiesz sama,że Ulcia jest zupełnie inna, a ja naprawdę cieszę się tymi chwilami jak głupia. Jest tak cudownie,że chciałabym jeszcze jedno,żeby to powtórzyć.

• Bee Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola, albo używka i np. Nowa tacka. Ja kupiłam na allegro z poduszką, pokrowcem i tacką i przepłaciłam 40zł, tylko nie mam ikei w mieście, więc i tak musiałabym za przesyłkę płacic. Zamówiłam od razu podnóżek.

U mnie mąż drugą noc karmił małą, więc prawie odespałam ostatnie fatalne nocki.

Ja mimo szybkiego upływu czasu, nie żałuję, że to już minęło. nie czerpałam takiej przyjemnosci z przebywania z Ulą pdzez pierwsze 3miesiace, bo dla mnie to była orka. Jak skonczyła 3 miesiace to mniej ulewa, jest sztywniejsza do podnoszenia, ma swoj rytm dnia. I mam wrażenie, że to zmęczenie ma inny wymiar. A jak sobie przypomnimy z męzem pierwszy miesiac to oboje mamy ciarki. To była walka o przetrwanie, a Ulka nie była zbyt wymagająca 🤣 dopiero teraz mi żal upływającego czasu.

Aaaaa... byliśmy tak zmęczeni, że ja przysnęłam na stojąco pod prysznicem (zamknęlam oczy, żeby włosy spłukać i zasnęlam). A mąz stosował na mnie przez sen przyjazną pielęgnację (chciał mnie podniesć do karmienia, ale uważał, żeby mi glowa nie poleciała, więc ją przytrzymywał)

o148hdge5msg47fv.png
    10 lat starań
    26.08.2018r. decyzja o ivf
    28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET =( 22 czerwca FET =( 28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się =( =(
    17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET =(
    13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl

12.10 FET
    7dpt beta 134,31mIU/ml
    9dpt beta 318,49mIU/ml
    11dpt beta 745,15mIU/ml
    Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
    Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
    (21dpt hcg total 27973,8mIU
    23dpt hcg total 34761,5mIU)
    23dpt beta 34558,50mIU/ml
    16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤

Wysłany: 20 grudnia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwier nie gaworzy. Mówi ma, bu, brr. Pluje, pierdzi buzią, robi bąble. Czasami jak ma dobry humor to coś mówi jakby w obcym języku wiec nie wiem co to za gloski 😅 do gaworzenia nie zaliczyłabym tego

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nareszcie dobra nocka. Od 21 do 23 miał chyba z 8 pobudek a potem z 4 przez cala noc takie ze sie wiercił ale go spacyfikowalam.
    Ktoras z was pisala ze dziecko nie lubi jesc jedzenia przygotowanego tylko sloiczki. spojrzcie na stopien paćkowatosci. Ja wczoraj dalam papke i nie chcial jesc wiec zmieliłam mega mocno na gładziutki musik i weszlo dopiero

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa wsparcia ❤
    Ze mną to w ogóle tak trochę dziwnie, bo gdyby nie to forum to bym nawet nie wiedziała, że u nas z tym spanie jest tak źle. Bo tutaj maluchy w tym samym wieku i rzetelne relacje na bieżąco, a wiadomo jak jest, po czasie każdy zakłamuje rzeczywistość 🤣 i opowiadania innych traktuję trochę z przymrużeniem oka. Nigdy nie miałam oczekiwań, że np.po pół roku nie będzie pobudek czy coś w tym stylu, biorę jak jest. Jeszcze cały rok jestem z nią w domu zanim wrócę do pracy to ma czas się ogarnąć 🤣❤

A dzisiaj z tego wszystkiego miałam sen, że wyszły jej cztery zęby naraz i przegoniliśmy Mikołaja od Natki 😜🤭

NatkaZ lubi tę wiadomość

OrT4p2.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po chrzcinach. Dziecko grzeczne jak aniołek i w kościele i restauracji i podczas sesji w domu.

5ba87bbfe2ba.jpg

Mama po przejściach, Sumireguska, Santi_14, Noelle, Bee, Cyprysek89, Bajka111, Mala_syrenka, Chaos, Karolina90, KasiaC, NatkaZ lubią tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 14:56

‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ