WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy no właśnie u mnie w marketach też nie ma Pampers Harmonie.

Tych z Rossmann też próbowałam, ale na początku, wtedy często była kupa na plecach, ale wiadomo to też była inna konsystencja🙈 Wtedy miałam chyba prawie wszystkie bio dostępne w użyciu i później trudno było mi wyłapać, które ją odparzyły. A do rossmann mi bardzo nie po drodze, więc już później ich nie kupowałam.
    Daj potem znać jak te night.

OrT4p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam te eko z ross, bo ross mam pod nosem, zaraz na poczatku, chyba jak na 3 przeszlismy, ale jak dla mnie byly mocno arednie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwszy miesiąc byliśmy właśnie na muminkach na przemian z pampers pure protection. Od drugiego miesiąca jedziemy na pampers premium care - póki co 3 i nigdy nie przecieka w nocy. Ale może powoli przejdę na 4, bo malutka już ok. 8,5 kg waży.
    A Z innymi nigdy nie kombinowałam jeszcze pampersami.

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy pampersów 3, na noc pantsy, bo zwykłe przeciekają, ale w sumie dlatego, że Asia śpi tylko i wyłącznie na brzuchu i przez to całe siurki są tylko z przodu. Czasami każdy pamper puści, bo jednak z tyłu są chłonniejsze. Zostały mi 3 sztuki zwykłych i przechodzimy tylko na pantsy. Ale u nas ogólnie nie ma problemów pieluszkowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 15:31

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek89 wrote:
    A ja zaś mam wrażenie, że Lupilu szybko są "pełne". Ogólnie jesteśmy na 4 Dady. Teraz testuje pantsy z Dady i Lupilu, to pod względem chłonności Dady lepsze a Lupilu wg mnie lepiej się rozrywa i zwija 😁.

A my z mężem mamy odwrotnie 😅 nigdy nie wiemy czy dada już do zmiany czy nie. Myślę, że to może być kwestia tego, których częściej się używa i ich „uczy”

Cyprysek89 lubi tę wiadomość

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pampery pantsy - premium care, dla mnie genialne. Teraz mam zwykle pantsy pampery i tez daja rade. Tylko ten zapach chloru dla mnie jest ochydny..

Jak mowicie ze sa jakies bez chloru to poszukam..

Ogolnie wykanczam pieluchy na rzepy i przechodze na pieluchomajtki :)

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozycja amfibii, nawet nie wiedzialam ze jest taka :D u nas nie ma tej pozycji

Co do fizjo to bylam prywatnie na kontroli w gabinecie gdzie praktykuje sie te metode vojty ktora jest dosuc bolesna. Ale fizjo byla super. Ćwiczyla z małym, on soe darł. Trwał to 3 min, bach na brzuch i rozsmieszala go zabawkami. I znowu na plecki, cwiczenia, ryk, i zabawa. Bylam zadowolona :)

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas amfibia jest ciągle. 😅

Czy jest możliwe, że nagle straciłam mleko? Albo że jest tej produkcji nagle za mało?…
    Młoda od kilku dni jest marudna do granic możliwości a dzisiaj to już całkowity dramat - ciągle na cycu, ciągle jęczy i ciągle wszystko pcha do buzi.
    Wczoraj dawałam jej jabłko ale ona za nim nie przepada więc krzywiła się i wypluwała ale jakoś nie zwracałam na to uwagi. Nie lubi to nie lubi i n uj drążyć. 😂
    Przed chwilą Klara wróciła ze spaceru z tatą a ja na szybkości stwierdziłam, że zrobie jej sam kleik ryżowy bo z tych jej jęków wszystkiego mi się odechciało… Dziewczyny ona zjadła ponad dwie porcje kleiku aż się trzęsła.
    Po tym kleiku zupełnie inne dziecko… Pogodne, roześmiane i do tego poszła sobie błogo w kimę o czym też od kilku dni nie było mowy…
    Czy ja ją głodziłam? 🙈
    Zaraz spróbuję odciągnąć coś laktatorem żeby zobaczyć jak wygląda sytuacja… A może po prostu nagle ten pokarm jest dla niej za mało kaloryczny? 🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 16:15

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku używaliśmy Pampers pure i pampers premium (pure byly dla nas lepsze). Później była próba użycia Dady i były odparzenia. Następnie testowaliśmy lupilu (nie złote) i byly takie twarde.
    Pampers pure byly w Rossku. Jak była jakaś fajna promka to kupowaliśmy hurtem nawet większe rozmiary. Raz sie udalo kupić kilka paczek po 20 zł (przecena z prawie 50 zł). Teraz już ich u nas w Rossmanie nie widzę. Teraz przeszliśmy na pampers premium pands i jestem bardzo zadowolona. Po nocy przeciekł nam raz ale to mąż ogarniał rano małą i zapomniał zmienić 🤦🏻‍♀️
    Dostaliśmy tez trochę złotych lupilu bo koleżanka kupiła i jej mała miała uczulenie. Są miększe niż te co miałam wcześniej ale dla nas pampersy lepsze. Jesteśmy jeszcze na 3 ale już sie kończą. Mam zapas pure 4 i jak je wykończę to tylko pampki w formie majtek.

tm01qjv.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje również że dziś zakończyliśmy fizjoterapię 💪

Mama po przejściach, Santi_14, Foxy, Cyprysek89, Sumireguska, Bajka111 lubią tę wiadomość

tm01qjv.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle mój tez tak się ostatnie dni zachowywał ale to przez ten ząb. Co ciekawe, u niego ten ząbek nie przebił się prosto tylko jakoś pod skosem 🤔 nie wiem czy to normalne
    Co zrobiłam do jedzenia to albo rozbabrał albo wyrzucałam. Dziś omlet wchodził jak złoto. Mus z mango jakby nagle mu zaczął nieziemsko smakować i sam buzie otwierał. Na obiad miał przygotowanego kurczaka z rosołku z batatem to zjadł tyle jak byłam u dentysty, że mąż pytał czemu dzieciaka głodziłam cały dzień bo jadl jakby jedzenia nie widział 😳 i tylko dwa razy mu się odwrócił.

zanik pokarmu w wyniku silnego stresu jest możliwy. Noelle Hafija mówi ze nie ma czegoś takiego jak mało kaloryczne mleko. Mleko dostosowuje się do aktualnych potrzeb dziecka

Noelle lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 stycznia 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle i jak sytuacja?
    Pokarm może zaniknąć, kryzys czy coś, ale jak pisze Zoe, napewno nie jest za mało kaloryczny.

Dla mnie kp to też ciągle zagadka 🙈 W jedej piersi pokarm zanikł mi sam, fakt może mniej jej używałam, ale jednak też przystawiałam, a produkcja się zakończyła. Docelowo chciałam przejść tylko na nocne kp,ale myślę że jak w dzień będzie tylko mm to mogę całkowicie stracić pokarm, no nie wiem jak to funkcjonuje 🙈

U nas pierwsza reakcja alergiczna 🤦‍♀️

OrT4p2.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No odciągnęłam i mleko jest. 🤷🏻‍♀️
    Może po prostu musimy mieć stałe te trzy posiłki i to jakieś takie konkretne. 🙄

Mama pp na co macie alergię i co się dzieje? 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 19:14

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png

Wysłany: 10 stycznia 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wychodzi na to, że najprawdopodobniej na białko jaja. No bo, żeby na bulion warzywny to chyba nie ...

Zwymiotywała/ porządnie się ulało, ale nie przejęłam się tym bardzo, dopiero jak zauważyłam przed kąpielą lekką wysypkę prawie na całym ciele to myślę że coś jest na rzeczy.

OrT4p2.png

Wysłany: 10 stycznia 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasie mija taka wysypka?
    I jak to Wasze dzieci robią, że śpią na brzuchu? Teraz musiałam godzinę dłużej być przy Lisie, bo chyba wymyśliła sobie ze też będzie spać na brzuchu, ale jak juz się przekręci to od razu podpór i po spaniu. Śpią na brzuchu w śpiworkach? Nie wiem czy on jej nie przeszkadza.

OrT4p2.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp Ola jeszcze nigdy nie spala na brzuchu 🙈 tez nie wiem jak te dzieci to robią. U nas tak samo pobudka w nocy od razu obrót w śpiworku na brzuszek do podporu, wypluwa smoczek i jęczy. Matka wstaje przekłada na plecki albo boczek, wkłada smoczek, przykłada pielusię do buzi i zasypia jakby nigdy nic 🤷‍♀️ o co chodzi nie wiem. Ale nigdy w nocy sama nie odwróci się z powrotem z brzuszka na plecy

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Foxy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp Ludwik śpi w 70% na brzuchu, w 30% na boku. Od zeszłego tygodnia śpi już w "duzym" łóżeczku 130x75 i lata po nim przez sen jak szalony. Śpiworek w żaden sposób mu nie przeszkadza, nawet mu się za bardzo nie zawija, ale on też śpi w takim śpiworku już na styk, Grobag 0-6m. Koniecznie musze kupić mu nowy, ale tym razem chce taki z podwójnym zamkiem, góra-dól.
    Niestety u nas też, Ludwik niczym rekrut w środku nocy, potrafi zrobić wysoki podpór tylko dlatego, że odkręciłam butelkę wody, po czym opada i idzie dalej w kimę.

Myślę, ze dzieciom takie rzeczy za bardzo nie przeszkadzają. Do dziś pamiętam jak mój 5 lat młodszy brat jako dziecko niczym syrena potrafił w śpiworku przemieszczać się ze swojego pokoju do sypialni rodziców. Nie wiem jak on to robił, ale niewykluczone, ze kiedyś się przekonam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 20:49

15.09.20: (I) ET 4.1.1
    bhcg 6dpt 44,7; 9dpt 220; 17dpt 4663
    25+4tc 891g, 29+4tc 1616g, 32+6tc 2230g, 34+4tc 2500g 36+5tc 3025g 38+3tc 3280g
    24.08.23 (II) FET 4.1.1
    bhcg 4dpt 1,1; 6dpt 3,8; 9dpt 6,6
    20.09.23 (III) FET 3.1.1
    39+5tc 3700g

age.png

age.png

Wysłany: 10 stycznia 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy Lisa ma takie 70×140 i ostatnio nie mogłam jej tam uspać, dlatego że ma tam za mało miejsca na przekręcanie się🙈 🤣 zarzuca nogi a tam już szczebelki 🙈

Cyprysek, Foxy zazdroszczę, że od razu zasypiają spowrotem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 20:55

OrT4p2.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wciąż używamy tych pieluszek z netto Hello Sensitiv czy jakoś tak się nazywają, zakładam mu rozmiar 4. Czasem zdarza się w nocy przeciek a czasem nie. Kupiłam ostatnio na próbę pieluchomajtki pampersa i w nich tez zdarzały się przecieki wiec już nie wiem od czego to zależy.

U nas tez chyba jakaś reakcja alergiczna albo te zęby bo mały ma takie czerwone policzki, nie wiem od czego.

I słuchajcie, muszę się pochwalić, mój synuś powiedział dzisiaj MA MA 😀🥰🥰🥰

Wcześniej tez mu się zdarzało mama jak płakał ake dzisiaj sobie coś tam skrzeczał pod nosem później tylko ma ma i ma ma 😅 jaram się cały dzień 😅😅

A i mój synuś tez śpi na brzuchu ogólnie to w różnych pozycjach śpi w nocy i oczywiście najczęściej śpi w poprzek łóżka 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 21:11

Bajka111, Santi_14, Mama po przejściach, Noelle, Cyprysek89, KasiaC, Karolina90 lubią tę wiadomość

• Veruka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda wrote:
    Foxy, ja nadal jestem wierna Muminkom, po innych niestety czerwona pupa.

Veruka, u nas też długo było zasypianie koło północy, jesteśmy już przesunięte na 22:30, choć sporo to trwało. Także jest nadzieja.

A jak Wam się to udało? Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać…jak budzę ją z rana wcześniej to odsypia na spacerze, a wieczorami za nic nie daje jej się wcześniej wygonić do łóżka 😒

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ