Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa a wiesz, że dzisiaj dokładnie o tym samym pomyślałam, że niedawno był temat jak to będzie, a teraz piszemy o rytuałach i treningach. 😄
Mama po przejściach u nas od 2 tygodni są drzemki czasami po godzinkę, a tak to też Asia zawsze 30 minut z zegarkiem w ręku maks. Może i na Was przyjdzie czas! Oby!Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
U mnie drzemka 2:20 💪
Z tym boidudkiem to do przesady doszło. Dobrze Mama pp że to piszesz. Oliwer cykał się ostatnio cioci której nie widział dwa tygodnie 🙈 a ona co raz u nas jest i on bawi się z nią, jak ma urlop to przychodzi i bierze go na spacer żebym mogła zrobić coś w domu bez ogona. -
Bajka, noooo i moj mlody tak samo jak siostra... jak przeciagniety zwlaszcza ma noc to dramat, nawet go przebrac to drama...
Mama pp, nie wiem czy juz pytalam, wiec jak cos to alzheimer juzna jakie mm wkoncu postawiłaś? Bo pamietam, ze tez roznych probowalas
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Muszę przyznać, że miałam dziś super dzień. Mały ładnie zasnął na pierwszą drzemkę. Przespałam się razem z nim. Obiad zrobiony. Pranie zrobione. Ładna pogoda. Poszliśmy na spacer półtorej godziny i była w tym czasie drzemka popołudniowa. Rozmawiałam z koleżanką z pracy. Praca hybrydowa ma rozpocząć się od 1 maja ale nasza szefowa lubi prace zdalną i jak coś to może raz w tyg będziemy pracować w biurze i to kto chce 🙈 z tej radości z dzisiejszego dnia upiekłam bułeczki maślane z marmoladą
Santi_14 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam koszmarny dzień i zapowiada się taka sama noc. Ulka z rąk mi dzisiaj nie schodzi. Spaceruje cały dzień, bolą mnie plecy i ręce. Jak usiade, to się budzi i wyje. Już nie mam sił, a tu noc idzie.
Ulka ma goraczke, lekki kaszelek i jest bardzo apatyczna i marudna. Myślałam,że to żeby, ale nic nie widać. Od listopada ciągle choroby. Ja już tego naprawdę nie ogarniam. Ani fizycznie nie daje rady ani psychicznie. No ile można... -
Syrenka podobno temp na zęby nie przekracza 38 stopni, może to znów jakoeś choróbsko, strasznie was to trzyma
Mała pewnie zle sie czuje i woli a rączkach, może wsadz do nosidła, no co zrobić.. pamietam ten czas choroby i wiem ze mnie to strasznie wykańczało psychicznie. Fizycznie byłam na adrenalinie ale jęki, trzymanie na rekach i nieodkładalność mnie wytyrały do granic. No ryczałam już czasami z bezsilności. I to było raptem kilka dni. A u ciebie tyle razy już, i te nocki takie przerywane, i Starsza jęcząca. Szczerze.. ja bym pewnie szukała jakiejś opiekunki do wsparcia. Zapłacić i niech przyjedzie pomóc w te najgorsze dniw sumie nawet nie wiem ile za godzine biorą takie babeczki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 20:53
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Pomoc domowa w Wawie ok 20-40 zł za godzine. Mam znajomą z 3ką małych dzieci która codziennie korzysta z pomocy niani w sumie. Sama sobie nie wyobrazam ogarnać trójki i domu xD
Kurcze no nie wiem sama, nie rozważałaś takiej opcji? Nawet niech przyjedzie obiad zrobi, dziecko chwile ponosi, do sklepu pójdzie, coś sprzątnie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 20:55
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ja chyba codziennie (przy tych naszych ekspresowych drzemkach) myślę sobie, że nie ma szans żebym ogarnęła dwójkę jednocześnie.
Właśnie zrobiłam zamówienie na kuleczki i maść uspokajającą, wyciszającą, na dobry sen. Sceptycznie podchodziłam do takich specyfików, ale w sumie co mi szkodzi spróbować, może to jakoś Lisie pomoże się wyciszyć.
Czy Wasze dzieci też są aż takie nadpobudliwe w ciągu całego dnia? Może to taki etap 🤔 -
Mój spokojny. wychodzi ząb a super to znosi. Jego ulubionym zajęciem jest teraz podchodzenie do ławy i wstawanie. Chodzi przy niej bardzo niepewnie. Mam nadzieje że przez najbliższe conajmniej trzy miesiące będzie bał się puścić 😅
Mała syrenka. Współczuje. Iga przynosi to wszystko z przedszkola? Jeżeli nie pomoc z zewnątrz to może większa pomoc wewnątrz? Może da się jakieś obowiązki na męża przerzucić? Przynajmniej na jakiś czas. -
Olci idą ząbki i wczoraj zrobiła taką mega kwaśną 💩 i myśmy się od razu nie zorientowali bo nie było czuć jak zawsze i chyba z pół godziny z nią chodziła... dziewczyny masakra jak ją odparzyło z przodu 😭😭😭 aż się osocze sączy tak delikatnie, normalnie ranka... tak chujowo się z tym czuje... na szczęście jej to chyba jakoś nie boli bo dala sobie posmarować (posmarowałam tak grubo cicaplastem baume b5 na noc o teraz też) dupke myje pod bieżąco wodą teraz i wietrze po każdej zmianie pampka 😭😭😭 coś jeszcze mogę zrobić?
-
O matko Cyprysek, biedna Olcia. Ja niestety nie pomogę, bo nie miałam za bardzo problemów z odparzeniami.
Syrenka ojej... znowu coś. A Iga teraz chodzi do przedszkola? Czy też w domu siedzi? Masakra. Naprawdę nie macie opcji na pomoc od kogoś? Nie mogę dziadkowie od biedy pomóc raz na jakiś czas? Współczuję bardzo.
Mama po przejściach nic nie robiłam. Sama zaczęła sypiać dłużej. Syn też długo spał króciutko, i też sam z siebie zaczął dłużej. Dlatego liczę, że Wam się też poprawi. Ale pewnie próbujcie różnych rzeczy, warto!
Dziewczyny ogarnęłybyście dwójkę i więcej dzieci. Serio. Raz lepiej, raz gorzej. Ale jak trzeba to trzeba. 😉Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Cyprysek ja nie raz przegapiam kupkę i nie zmieniam od razu. Niefortunnie akurat taka kwaśna zrobiła bidulka. Ale jak daje dotknąć i smarujesz to pewnie szybko zejdzie.
Cierpliwa ja pamietam jak w ciąży byłyśmy i pisaliście o starszych dzieciach. Ze nie chodzicie do znajomych dużo, ze pilnujecie rytmu dnia. Myślałam sobie ze chore kobity 🤣 przecież co jakis czas nic sie nie stanie. Taaaaa …. My chodzimy raz na ruski rok do znajomych o 17 i wracamy 18:30 😆
Czy sa tu jeszcze dzieci które nie maja w ogóle ząbków jak Sońcia 🧐?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 09:45
-
Jeżeli chodzi o pory spania Oliwiera gdy planujemy wyjście to staram się żeby miał drzemkę jedną konkretną. Np w święta jechaliśmy do jego cioci. Zapraszała na 11 ale mały zazwyczaj śpi 10-12 to pojechaliśmy później. Druga drzemka była mega szybka u niej w wózku. W sobotę byliśmy u brata od 15 do 20 bez drugiej drzemki ale pilnowałam żeby dłużej pospał na pierwszej drzemce. Oczywiście wieczorem nie umawiamy się na 18 jak kiedyś ale na 16 i siedzimy do 20 max 21, zależy jak mały daje radę. Nie wracamy z językiem na brodzie na 18:30 bo mały już chce rytuału. W gościach jest zaciekawiony i nigdy nie wykazuje najmniejszych oznak senności. I tak przeciągnięcie do 20 -21 jest spore 🙃 jakbym widziała, że nie daje rady to wracalibyśmy pewnie wcześniej 🤷♀️
Dziś w nocy był luksus. Obudził się jeść o 23. Po 2 obudził się, poruszał się, puścił bąka i zasnął. O 4 zjadł i 6:05 zaczął dzień 😍 -
KasiaC, melduje sie z moja bezzebnica. Meczymy się juz tak dlugo i dalej nic...
Cyprysek, u nas takie kwasne odparzajace kupki byly z 3 tyg temu (myślałam ze tez zakonczy sie zębem ale dupa). Nie miej wyrzutow, one odparzaja OD RAZU! Ja wychwycalam je i migiem na przewijak, a i tal cala pupa i pipka czerwona. A robila tych kup bardzo duzo😪
Ja oprócz mycia, wietrzenia, smaruje tormentalum, moim zdaniem to najlepsza masc na odparzenia.
Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
Unity, a jak długo u Was trwało? Ja podejrzewam Zum. Chociaż z drugiej strony coś jej chrupie w płucach i ma lekki katarek. Nie wiem sama. Gorączką słabo schodzi po lekach. Nie wiem, skąd ona to bierze. Iga zdrowa. To się zaczęło przed przedszkolem i tak się bujamy. Ja jeszcze nie doleczylam ostatniego zapalenia zatok, to może ja zarażam. Mogę nie spać cała noc, ale w zdrowiu. Najgorzej,że nie da się Uli odłożyć albo zdjąć z siebie na chwilę. I to chodzenie. Jak siadam, to wyje. W nocy prawie nie spalam, nad ranem zmienił mnie tata.
Dziadkow nie będę prosiła o pomoc, oni robią taka łaskę,że prędzej się zajadę, a dam rade sama. Jak to się będzie częściej zdarzać, to będę szukać jakiejś pani z doskoku do opieki albo pomocy w domu. Bo co innego jak dziecko ma źle dni czy cos, ale nosić dzień i noc i nie spać, to nic się nie da zrobić.
Kasia, ja przed pierwszym dzieckiem też miałam w planach żyć normalnie. Jakiś czas dawaliśmy radę. A potem zobaczyliśmy, że przy zachowanej rutynie jest łatwiej. No i się pilnujemy. -
Mama po przejściach wrote:Ja chyba codziennie (przy tych naszych ekspresowych drzemkach) myślę sobie, że nie ma szans żebym ogarnęła dwójkę jednocześnie.
Właśnie zrobiłam zamówienie na kuleczki i maść uspokajającą, wyciszającą, na dobry sen. Sceptycznie podchodziłam do takich specyfików, ale w sumie co mi szkodzi spróbować, może to jakoś Lisie pomoże się wyciszyć.
Czy Wasze dzieci też są aż takie nadpobudliwe w ciągu całego dnia? Może to taki etap 🤔
Mama pp mój też jest taki nadpobudliwy, serio! Czasami z mężem się zastanawiamy czy to normalne 🤪 jest wszędzie, z dużą prędkością przemieszcza się z miejsca na miejsce, jak jest na rękach to nogi mu ciągle gdzieś "idą".Mama po przejściach lubi tę wiadomość
Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ 05.2025 procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U
04.07 - 24dpt USG -> pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
18.07 -> USG 🙏🏼❤️??